Cübbeli Ahmet Hoca Mı Yaşar Nuri Öztürk Mü?

Re: Cübbeli Ahmet Hoca Mı Yaşar Nuri Öztürk Mü?

İletigönderen Neyzensever » Sal Eyl 01, 2009 12:00

alamancı yazdı:
bezgin yazdı:
Neyzensever yazdı:
bezgin, sen neyzensevere sordun ama ben hazir aklimdayken sana dine, peygambere ve samimi dindarlara en büyük hakarete birkaç örnek vereyim. Esini türbanalti eder badem biyik birakir dindar pozuna bürünür belediye baskani olup imar izni için kapina gelenlerden yasal haklari için 30-40bin dolar rüsvet alirsin. veya yine tarikate girer dindar pozunda saglik bakani veya müstesari olur sonra da hastene yaptirmak için izin bekleyenlerden milyonlarca avroluk rüsvet istersin. Veya dindar basbakan olur milyar dolarlik servetine servet katarken devlet için stratejik önemi olan en büyük ihaleleri damadin sirketine pas edersin. budur iste dine en büyük hakaret. dinin içini bosaltir sekle döker türbana endekslersin. güzel ahlaki dogrulugu dürüstlügü kamu mali yememeyi falan bos geçersin. sonra da dalgana çomak sokanlara, gerçegi arayip halki uyandirmaya çalisanlara dinimize hakaret ediyor katli vaciptir dersin.

Bana sacma sapan insanlardan örnekler verme.
Turan Dursun Islamiyeti zaten tümden ret ediyor birde üstüne üstelik Hz.Muhammedi(s.a.v.) yalanci ve deli gibi gösteriyor . Hala Turan Dursun denen sarlatanin arkasindaysan sana acirim.

bezgin yazdı:Neyse :D. Allah akil fikir versin.

Turan Dursuna verseydi ama ondada gerci dogru calisan bir beyin yoktu.
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen Elveda » Sal Eyl 01, 2009 12:53

Bu Turan nasıl bir adammış ya. Sitesinde resmen islam peygamberimizin kendi uydurduğu safsataların saçmalıkların yazılmasıyla Kuran-ı Kerim'in oluştuğunu iddia ediyor. Bunları da kendi deşifre etmiş güya. Bu adam katledilmeyi haketmediyse bile çok masum biri değil gibime geldi.
Kullanıcı küçük betizi
Elveda
Uzaklaştırıldı

İletiler: 55

İletigönderen Türk-Kan » Sal Eyl 01, 2009 13:10

[mod="Türk-Kan"]Genel Uyari:

Bu basligin konusu Turan Dursun degildir. "Nasıl bir din adamı acaba bu millete daha faydalı olabilir?" sorusuna verilecek cevap da Turan Dursun degildir. Turan Dursun tüm semavi dinlere elestirel yaklasmistir. Fakat bunu 'katli vaciptir' diye yorumlayan talibanvari yaklasimlara da izin vermeyiz!

Turan Dursun'u tartismak isteyen arkadaslar Tartisma ve Fikir Meydani'nda :arrow: tartisma-ve-fikir-meydani.html yeni bir konu acarak tartisabilirler.

Paylasilan yazi hakkinda fikir belirtiniz. Konu disi iletiler silinecektir.[/mod]
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen alamancı » Sal Eyl 01, 2009 17:20

Neyzensever yazdı:
alamancı yazdı:
bezgin, sen neyzensevere sordun ama ben hazir aklimdayken sana dine, peygambere ve samimi dindarlara en büyük hakarete birkaç örnek vereyim. Esini türbanalti eder badem biyik birakir dindar pozuna bürünür belediye baskani olup imar izni için kapina gelenlerden yasal haklari için 30-40bin dolar rüsvet alirsin. veya yine tarikate girer dindar pozunda saglik bakani veya müstesari olur sonra da hastene yaptirmak için izin bekleyenlerden milyonlarca avroluk rüsvet istersin. Veya dindar basbakan olur milyar dolarlik servetine servet katarken devlet için stratejik önemi olan en büyük ihaleleri damadin sirketine pas edersin. budur iste dine en büyük hakaret. dinin içini bosaltir sekle döker türbana endekslersin. güzel ahlaki dogrulugu dürüstlügü kamu mali yememeyi falan bos geçersin. sonra da dalgana çomak sokanlara, gerçegi arayip halki uyandirmaya çalisanlara dinimize hakaret ediyor katli vaciptir dersin.

Turan Dursun Islamiyeti zaten tümden ret ediyor birde üstüne üstelik Hz.Muhammedi(s.a.v.) yalanci ve deli gibi gösteriyor . Hala Turan Dursun denen sarlatanin arkasindaysan sana acirim.

neyzensever verdigim örneklerin kiymetini iyi bil çünkü onlar gerçek hayattan alinma tanidiklarimin basindan geçen güncel örneklerdir. esas din sarlatanlari fethullah ve adnan hoca gibi milletin safligindan ve cehaletinden nemalanan namussuzlardir, belgelerle gerçegi arayanlar ve bulgularini cesaretle yazanlar degil. etraflarindaki koyun sürüleri sayesinde kendilerini dev aynasinda gören bu sahtekar din baronlarinin hiçbir haddi hududu ve etik kaygisi yoktur. ABDnin kucaginda da oturur eli kanli CIA ajanlariyla da düsüp kalkar insanlarin zaaflarini maden gibi isletirler. fethullah ve onun dincigerici fasist müritlerinin bu ülkenin demokrasisine, egitimine ve hukukuna verdigi zarari belki 20 yilda temizleyemeyiz. ama ben yine de fethullah gibi bir adamin katli vaciptir diye düsünmem. bagimsiz hukukun geregi neyse o yapilmali derim. aramizdaki fark da budur.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletiler: 241

İletigönderen Neyzensever » Çrş Eyl 02, 2009 1:02

alamancı yazdı:
Neyzensever yazdı:
alamancı yazdı:

neyzensever verdigim örneklerin kiymetini iyi bil çünkü onlar gerçek hayattan alinma tanidiklarimin basindan geçen güncel örneklerdir. esas din sarlatanlari fethullah ve adnan hoca gibi milletin safligindan ve cehaletinden nemalanan namussuzlardir, belgelerle gerçegi arayanlar ve bulgularini cesaretle yazanlar degil. etraflarindaki koyun sürüleri sayesinde kendilerini dev aynasinda gören bu sahtekar din baronlarinin hiçbir haddi hududu ve etik kaygisi yoktur. ABDnin kucaginda da oturur eli kanli CIA ajanlariyla da düsüp kalkar insanlarin zaaflarini maden gibi isletirler. fethullah ve onun dincigerici fasist müritlerinin bu ülkenin demokrasisine, egitimine ve hukukuna verdigi zarari belki 20 yilda temizleyemeyiz. ama ben yine de fethullah gibi bir adamin katli vaciptir diye düsünmem. bagimsiz hukukun geregi neyse o yapilmali derim. aramizdaki fark da budur.

TürkKan yukarida ne yazmis bir oku.
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen maziden biri » Çrş Eyl 02, 2009 10:52

kendini bilen insan lazım bu ülkeye,hacılar hocalar ilmi fikriyatta önder olabilir oda öte tarafın işleri,ben şu an dünyada yaşıyorum dünyevi sorunlarını bi hallet te,sosyoekonomik,kültürel,eğitim daha neler var neler sorun çok ,cüppeli bu sorunları kurtarmaz,nuride öyle............
Kullanıcı küçük betizi
maziden biri
Üye
Üye

İletiler: 20

İletigönderen alamancı » Çrş Eyl 02, 2009 12:40

maziden biri yazdı:kendini bilen insan lazım bu ülkeye,hacılar hocalar ilmi fikriyatta önder olabilir oda öte tarafın işleri,ben şu an dünyada yaşıyorum dünyevi sorunlarını bi hallet te,sosyoekonomik,kültürel,eğitim daha neler var neler sorun çok ,cüppeli bu sorunları kurtarmaz,nuride öyle............

mazi arkadas çok haklisin da bazen öteki dünyanin kaygilari bu dünyanin meselelerinin halledilmesine engel oluyor. bak mesela koca islam aleminin durumuna. sefalet cehalet fitne fesat yolsuzluk hirsizlik perisanlik adaletsizlik. neden? Nuri hoca bu yönden hakli. bu dünya islerinde burnumuzu fitne fesattan ve sefaletten kurtarabilmek için önce kafalarin dini ve felsefi yönden aydinlanmasi gerekiyor. aksi halde din sömürüsü her alanda bizi geri birakiyor. en basiti, tarimda kurakliga çözüm olarak aydin insan damlama yöntemleri falan gelistirirken öteki hersey Allah'tandir diyerek yagmur duasina çikiyor baska bir sey de yapmiyor. nedense Allah'in bize bu akli kullanmamiz için verdigini düsünmüyor çünkü aklini tarikat babalarina haciya hocaya emanet etmis.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Recep » Çrş Eyl 02, 2009 13:23

Yaşar Nuri Öztürk'ü tek geçerim, gerçek bir cumhuriyet aydınıdır.
AMERİKANCI GENERALLER DEĞİL KEMALİST PAŞALAR İSTİYORUZ!
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletiler: 417

İletigönderen maziden biri » Çrş Eyl 02, 2009 13:41

:) olayın rengi magazinsel oldu, at koşturmuyoruz ne tek geçmesi başlık okunmuş yorum yapılmış,gerçi millet olarak okumayı sevmiyoruz ya o da başka bi boyut
Kullanıcı küçük betizi
maziden biri
Üye
Üye

İletigönderen Mustafa Recep » Prş Eyl 03, 2009 20:51

sevgili kardeşim at koşturmuyor olmamız tek geçemeyeceğimiz anlamına gelmez :)

ayrıca eklerim beştaş oynamıyoruz,

her önüne çıkana dil uzatma malum dilin kemiği olmadığı gibi klavyeninde yok,

bence siz bu tür gereksiz yorumlarla olayı magazinsel hale getirmişsiniz,

ben okumayı çok severim yalnız bu her yazılanı okumam gerektiği anlamına gelmiyor,

yazıyı okumadığımı nerden çıkardınız oda ayrı bir merak konusu,

teferruata ilişkim yorum yapma gereği duymadığımdan bende başlığı baz aldım,

açıklama yeterlidir sanırım...
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen maziden biri » Prş Eyl 03, 2009 23:02

Kemalist54 yazdı:

...

beni tanımadan tasvir etmişsiniz,ben sataşmadım ,sadece eleştirdim ama anladımki fikri eleştirmek kişisel olarak algılanıyo bir daha sizinle ilgili bir konuda yorum yapmam

asıl konudanda saptırmış olduğum içinde kusura bakmyın
Kullanıcı küçük betizi
maziden biri
Üye
Üye

İletigönderen Ram » Prş Eyl 03, 2009 23:36

Eleştirdiğini sandığın bir fikir değil bir yorumdur. Tanınmadan ve genelleme yapılarak yorumu yerilen kimse sen değil, ilk iletinde yorumunu -fikir değil- yermeye çalıştığın Kemalist54'tür.

Bir yorumu yermek ya da övmek yasak değildir. Fakat, yorum sahibinin vereceği yanıta dayanarak "kişisel olarak algılanıyo bir daha sizinle ilgili bir konuda yorum yapmam" benzeri bir yanıtla karşılık vermek mantık dışı oluyor.

maziden biri yazdı:
Kemalist54 yazdı:

...

beni tanımadan tasvir etmişsiniz,ben sataşmadım ,sadece eleştirdim ama anladımki fikri eleştirmek kişisel olarak algılanıyo bir daha sizinle ilgili bir konuda yorum yapmam

asıl konudanda saptırmış olduğum içinde kusura bakmyın
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Mustafa Recep » Cmt Eyl 05, 2009 17:23

Her ne kadar siyasi görüşlerimiz ayrı olsa da bence Yaşar Nuri çağımızın Börekçizade Rıfat Hocaefendisi. Neden mi? İşte nedeni:

Cehennem veya tahrip edilmiş doğa
02.09.2009

KUTSAL metinlerin tanıttığı cehennemin bir anlamı da, tahrip edilip yaşanamaz hale getirilmiş yerküre veya doğadır.
Bitki örtüsünden tamamen yoksun bırakılıp kavruk bir toprağa dönüştürülen yeryüzü, kutsal metinlerdeki cehennemin ta kendisidir.
Zaten cennet de yeşillikler, sularla dolu toprak parçası demektir. İşte o cennete layık olmasını bilmeyen insanoğlu, bu son tasvirdeki cehenneme yuvarlanacaktır.
Ne ilginçtir ki, kıyametten söz eden bir ayet, bu müthiş olayı "yeryüzünün bir başka yeryüzüne dönüştürülmesi" olarak tanıtmaktadır. (İbrahim, 48) Ardından gelen ayetlerde ise cehennemi hak edenlerin karşılaşacakları akıbet anlatılmaktadır.
İnsanlığın hesabı görüldükten ve iyilerle kötüler ayrıldıktan sonra neler olacağını gösteren ayetler de ibret vericidir. Bu ayetlere göre, iyiler cennete sevk edilecek ve şu duayı yapacaklar:
"Hamdolsun o Allah'a ki, bize vaadini yerine getirdi; bizi yeryüzüne mirasçılar yaptı. İşte, cennetten istediğimiz yerde konaklıyoruz. İş yapıp değer üretenlerin ödülü ne güzelmiş!" (Zümer, 74)
Bu ayet, cennetin, "bir başka şekle dönüştürülen yeryüzü"nde kurulacağını ve cennete gitmenin de esasında Allah'ın lütfettiği bir, "yeryüzüne mirasçılık" olduğunu gösterir gibi durmaktadır.

CEHENNEME GİDEN YOL: DOĞAYI TAHRİP

Doğanın dengelerini bozmanın cezasının cehennem olduğu, Kur'an'ın ısrarla öne çıkardığı söylemlerden biridir.
Cehennem, doğal dengeleri bozan azmışların tıkılacakları mekân veya zemindir.
Nedir cehennem?
Cehennem, cennetin tam karşıtıdır.
Cennet; bol yeşillik, serin sular, doğal gıdalar; cehennem ise bunların tam tersidir. Yani kavruk topraklar, dondurucu soğuklar veya yakıcı sıcaklar, yiyenlerin bağırsaklarını parçalayan iğrenç, yozlaşmış, zehirli gıdalar yurdudur cehennem.
Cehennem, cennet olarak yaratılmış bir zeminin, denge bozulmaları yüzünden dönüştüğü küresel felaketler dünyasının ta kendisidir. Bozulan dengeler dünyayı cehenneme çeviriyor.
Cehennem de, tıpkı cennet gibi iki temel anlam ifade eder:
1. Sonsuzluk (ölüm sonrası, âhiret) cezası,
2. Doğal temizlik, güzellik ve bereketini yitirmiş, kaos ve mutsuzluk getiren yaşam alanı.
Bitki örtüsünden tamamen yoksun bırakılıp kavruk bir toprağa dönüştürülen yeryüzü, kutsal metinlerdeki cehennemin ta kendisidir.
İşte o cennete layık olmasını bilmeyen insanoğlu, bu son tasvirdeki cehenneme yuvarlanacaktır. (Bu konunun ayrıntıları için bizim Küresel Âfetler adlı eserimize bakılabilir)

HYP Genel Başkanı Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk
Kullanıcı küçük betizi
Mustafa Recep
Üye
Üye

İletigönderen alamancı » Cmt Eyl 05, 2009 18:02

Kemalist54 yazdı:Her ne kadar siyasi görüşlerimiz ayrı olsa da bence Yaşar Nuri çağımızın Börekçizade Rıfat Hocaefendisi. Neden mi? İşte nedeni:

Cehennem veya tahrip edilmiş doğa
02.09.2009

KUTSAL metinlerin tanıttığı cehennemin bir anlamı da, tahrip edilip yaşanamaz hale getirilmiş yerküre veya doğadır.
Zaten cennet de yeşillikler, sularla dolu toprak parçası demektir. İşte o cennete layık olmasını bilmeyen insanoğlu, bu son tasvirdeki cehenneme yuvarlanacaktır.
Ne ilginçtir ki, kıyametten söz eden bir ayet, bu müthiş olayı "yeryüzünün bir başka yeryüzüne dönüştürülmesi" olarak tanıtmaktadır. (İbrahim, 48) Ardından gelen ayetlerde ise cehennemi hak edenlerin karşılaşacakları akıbet anlatılmaktadır.
İnsanlığın hesabı görüldükten ve iyilerle kötüler ayrıldıktan sonra neler olacağını gösteren ayetler de ibret vericidir. Bu ayetlere göre, iyiler cennete sevk edilecek ve şu duayı yapacaklar:
"Hamdolsun o Allah'a ki, bize vaadini yerine getirdi; bizi yeryüzüne mirasçılar yaptı. İşte, cennetten istediğimiz yerde konaklıyoruz. İş yapıp değer üretenlerin ödülü ne güzelmiş!" (Zümer, 74)
Bu ayet, cennetin, "bir başka şekle dönüştürülen yeryüzü"nde kurulacağını ve cennete gitmenin de esasında Allah'ın lütfettiği bir, "yeryüzüne mirasçılık" olduğunu gösterir gibi durmaktadır.

CEHENNEME GİDEN YOL: DOĞAYI TAHRİP

Doğanın dengelerini bozmanın cezasının cehennem olduğu, Kur'an'ın ısrarla öne çıkardığı söylemlerden biridir.
Cehennem, doğal dengeleri bozan azmışların tıkılacakları mekân veya zemindir.
Nedir cehennem?
Cehennem, cennetin tam karşıtıdır.
Cennet; bol yeşillik, serin sular, doğal gıdalar; cehennem ise bunların tam tersidir. Yani kavruk topraklar, dondurucu soğuklar veya yakıcı sıcaklar, yiyenlerin bağırsaklarını parçalayan iğrenç, yozlaşmış, zehirli gıdalar yurdudur cehennem.
Cehennem, cennet olarak yaratılmış bir zeminin, denge bozulmaları yüzünden dönüştüğü küresel felaketler dünyasının ta kendisidir. Bozulan dengeler dünyayı cehenneme çeviriyor.
Cehennem de, tıpkı cennet gibi iki temel anlam ifade eder:
1. Sonsuzluk (ölüm sonrası, âhiret) cezası,
2. Doğal temizlik, güzellik ve bereketini yitirmiş, kaos ve mutsuzluk getiren yaşam alanı.
İşte o cennete layık olmasını bilmeyen insanoğlu, bu son tasvirdeki cehenneme yuvarlanacaktır. (Bu konunun ayrıntıları için bizim Küresel Âfetler adlı eserimize bakılabilir)

HYP Genel Başkanı Prof.Dr.Yaşar Nuri Öztürk

Yasar Nuri hoca güzel demis. insanoglu sunulan nimetlerin ve doganin kimetini bilmeyerek kendi cehennemini kendi yaratiyor. ayrica ilahi bir cehenneme hiç gerek yok. eskinin güzelim Istanbulunun büyük bir bölümü trafik kirlilik gürültü ve çirkinlik cehennemine çoktan dönüsmüs durumda.
Kullanıcı küçük betizi
alamancı
Üye
Üye

İletigönderen CSI-LasVegas » Cum Eyl 11, 2009 10:14

[mod="Ram"]Bin defa daha girsen, bin defa daha atılacaksın.[/mod]
Kullanıcı küçük betizi
CSI-LasVegas
Uzaklaştırıldı

İletiler: 5

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x