Çetin Taş yazdı:dertsiz abi.
Huyum ve aldığım terbiye gereği benden yaşça ve tecrübece büyük abilerime abi,ablalarıma abla derim.Sana da şu sayfalarda tanışalı beri geçen günler içerisinde böyle bir hitap şeklim oldu.Ama görüyorum ki benim bu >hitabım bildiğim doğruları yalayıp yutacağım şeklinde anlaşıldı senin tarafından.
sevgili kardesim
hizla yazdigim yazilarda belkide bütünün tamamini anlatmakta eksik kalmis olabilirim. ama, bildigin dogrulari yalayip yutacagin seklinde bir anlayisim olmaz. kesinlikle olmaz. karsimdaki insana saygi göstermem icin, onun ne yasi nede bagli oldugu fikir harekeri önemli degildir.
sadece insan olmasi yeterlidir.
buna ragmen, yanlis anlasilmaya sebebiyet vermis oldugumu görüyorum, özür dilerim.
.
Çetin Taş yazdı:Ya da ülkeyi satan ve bir kez daha başa gelmeleri halinde ilan edilmesi an meselesi olan KÜRDİSTAN DEVLETİ'ni tanıyacak,tanımakla kalmayıp Türkiye'nin bir kısmının da bu KÜRDİSTAN'a bağlanmasına sebep olacak olan AKP'ye karşı vatansever,milliyetçi tüm güçlerin TEK ve BİR olması gerektiği yönündeki UZLAŞMACI tavrım,bir dönem ülkeyi kan gölüne çeviren,ABD'nin vatansever solcuları öldürmekle görevlendirdiği ÜLKÜCÜ HAREKETİN günahlarını unuttuğum şeklinde anlaşıldı senin tarafından..
sevgili kardesim
Türkiye üzerinde abd ve bati emperyalizminin oynadigi Büyük oyunda sadece bir grup degil, her iki grupda, "rol" aldilar. tek tarafli suclamalar, konunun genelinden uzaklastirir bizi.
.
Çetin Taş yazdı:UZLAŞMACI tavrım 7 tane günahsız gencin sırf solcu oldukları için şerefsiz,ciğeri beş para etmez katiller tarafından tavuk gibi boğazlandığını,solcu diye evlerinin önünde kurşunlanan öğretmenleri unuttuğum şeklinde anlaşıldı senin tarafından..
bu yazdigin cümledeki solcu ve sagci kelimelerinin yerini degistirebilirsin. hicbirsey farketmez. cünkü bu bahsettiklerin, her iki grup tarafindan da yapilmistir.
kisa kisa örnekleri vereyim.
istanbul ümraniyede, ümraniye devrimci halk komitesi tarafindan yapilan mahkeme!!! sonrasi, ayni semtte oturan bes(5) ülkücü isci vahsice öldürülmüs, iki tanesinin gözleri oyulmus, bir tanesinin tenasül organi kesilerek öldürülmüstür. katiller yakalanmis ve cezalandirilmistir. TC mahkemeleri cezalarini vermistir.
istanbulda ilhan darendelioglu(65 yasinda) ve fedai koc isimli ülkücü gazeteciler pusu kurularak öldürülmüstür.
ODTÜ de calisan üc (3) ülkücü mühendis, servis otobüsü duraginda arkadan kursunlanarak öldürülmüslerdir.
ankara erkek teknik yüksek ögretmen okulu ögrencisi ülkücü dursun önkuzu, cigerleri pompa ile patlatilarak, okulun ücüncü katindan atilarak öldürülmüstür.
sevgili kardesim, sana hangisini yazayim.
1970-1980 arasi, türkiyede hemen hemen 5000 insan öldürüldü. bunlarin 2700 kadari ülkücü görüse sahipti.
simdi sana soruyorum, ölen devrimcileri ülkücüler öldürdü, peki ölen ÜLKÜCÜLERI kim öldürdü?
Ölem ülkücüler intihar mi ettiler?
halen mi gecmisi tek tarafli yorumlamaya devam edecegiz.
ben, her iki grubunda hatali olduklarina inaniyorum. ve bunu, o aci günleri yasamis olan bir ülkücü olarak söylüyorum.
.
Çetin Taş yazdı:Bu kadar bilgi birikimine rağmen Perinçek'in fotoğraflarını tıpkı o fotoğrafları basına sızdıran bilinen iç-dış güçlerin istediği şekilde yorumluyorsun.Yorumlayabiliyorsun.Ya senin gerçekten bilgili olduğunu düşünmek konusunda aceleci davranmışım ya da aradan geçen yıllar kafandaki SAĞ-SOL kutuplaşması,önyargılar konusunda sende pek bir değişiklik yaratmamış.
sevgili kardesim
ben, aydinlik grubu ve perincegi yeni tanimiyorum. ayrica sayin dogu beyle, almanyaya geldiginde de görüsüyorum. ve aydinlik almanya temsilciligi ile yapilan bircok toplantiya katiliyorum.
bütün bunlari bilerek diyorum ki, dogu perincek, üc -dört sene öncesine kadar yanlis yoldaydi. pe kaka ile isbirligi yapiyordu.
halbuki, 1977-78 yíllarinda pe kaka(apocular) bir cok aydinlikciyi katlettiler. iste bu katillerin kampina gidip, bölücübasi ile beraber o kampi teftis etmek ne demek oluyor.
sevgili kardesim
ben yazimda kullandigim kelimelerin aynisini, sayin perincege de söyledim ve sordum. kendisi, cevabini verdi.sohbetini yaptik bu konunun.
.
Çetin Taş yazdı:Devlet Bahçeli bu ülkeyi Doğu Perinçek'ten daha mı çok seviyor?Niçin Lozan'a gitmedi Doğu Perinçek'le?Niçin desteklemedi Berlin Talat Paşa Yürüyüşü'nü?Neredeydi İsviçre'de "ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİZMİN YALANIDIR!"diye haykırdığında?
Bak Mehmet Gül gitti!Rauf Denktaş gitti!Şimdi hadi Doğu Perinçek yamuk adam,terörist adam,Maocu Bozkurt!!Gomonis!!!Mehmet Gül'ün ülkücülüğüne lafın var mı?Ya da Rauf Denktaş'ın Türklüğü'ne lafın var mı?ATATÜRK'ten sonra gelmiş geçmiş en büyük TÜRK olduğuna itirazın var mı?O gidip bu davada onu destekliyor da Bahçeli neden yapmıyor?.
sevgili kardesim
bu tür konularda basinda cikanlarla konunun esasi arasinda cok farklar ve nitelik degisiklikleri var.
yapilan bazi seyler size hos ve güzel gelebilir. ama müsaadenle konunun özünü anlatayim.(bahceliyi savunmak icin degil, sadece ermeni meselesi ile ilgili konuya aciklik getirmek istiyorum.
1-mehmet gül sevdigim, saygi duydugum bir abimdir.
2-dertsiz abin, hem berlin talat pasa hareketinin hemde ermeni yalanina karsi mücadele calisma grubunun üyesidir. aydinlik dergisi/iscipartisi avrupa temsilcisi sayin a. mercan ve add(avrupa) eski baskani yavuz dedegil ile beraber ayni calisma grubundayiz. yani diyecegim, bu meseleyi senden biraz daha etrafli biliyorum.
Dr. Yavuz Dedegil (AADD Birlik Başkanı), Selçuk Han (Hamburg Trk Dernekleri Koordinasyon Kurulu Başkanı), Necati Şahin (Koordinasyon Kurulu Hamburg), Kadir Talgın (Koordinasyon Kurulu Hamburg), Dr. Derman Özalp (Hagen ADD Başkanı), Celil Dönmez (Hagen ADD), Ramzi Jasim (Irak Türkmen Derneği Başkanı),
Nazım Alemdar (Alman-Türk İşadamları Derneği Yöneticisi), Abdullah Coşkun (AADDB 2. Başkanı) ve Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Ali Mercan katıldı.
ermeni meselesi hakkinda yazmi soldugum ve türkiyede de yayinlanan bir makaleyi okumak istersen
http://www.armenianquestion.org/page.ph ... 141&sort=0hrant dink konusundaki makalem
http://www.armenianquestion.org/page.ph ... 141&sort=0ermeni meselesi ile ilgili tertipledigim toplantilara örnek
http://www.armenianquestion.org/page.ph ... =956&rub=63-hem lozana hemde berlin talat pasa yürüyüsüne katildim/dik.
kalabalik bir ögrenci/akademiker toplulugu ile o yürüyüslere katildik
sevgili kardesim.
dogu perincek ve ip, bu konuda iki yanlis yaptilar.(buna ragmen, ben sahsen o faaliyetlerin hepsine katildim.
nedir yaptiklari yanlislar?
1-berlin hareketinden önce bir bildiri yayinladilar ve "berlini yakmaya geliyoruz" cümlesini kullandilar. hemen kendilerine e-posta ve telefon yolu ile ulasmaya calistik. bu cümlenin acele olarak ,metinden cikartilmasi gerektigini, yoksa bu yürüyüsün alman makamlari tarafindan yasaklanacagini söyledik. bu cümlenin metinden cikartilmasina ugarsirken, alman basinina da yollandigini ögrendik. ve maalesef, bu yürüyüs ilk önce yasaklandi. son güne kadar da belli degildi. bu yüzden, 150 000 bin kisinin katilacagini hesapladigimiz yürüyüse sadece 10 bin kisi kadar katildi.
2-isvicrede yapilan mahkeme tesebbüsü tamamen ters sonuc verecek dedik, ama dinletemedik. su anda, tahmin ettigimiz gibi oldu ve mahkeme aleyhte karar verdi. temyiz de ayni sekilde karar verdi. ve simdi maalesef, bu konuda bir de mahkeme karari cikmis oldu.
sevgili kardesim
konu cok uzundur. ama maalesef, Türkiyede bu konuda faaliyet yapanlar, Türkün Türke propagandasini yapmaktan baska bir sonuc alamiyorlar.
not: sayin perincek, 70 li yillarda diger devrimciler ile birlikte yaptigi toplu savunmada, ermnei soykirimini kabul eden toplu savunmayi beraberce yapmistir mahkemede.
Çetin Taş yazdı:Ama eğer bu ülkeyi en az senin kadar sevebileceğime,Perinçek'in bu ülkeyi en az Bahçeli kadar sevebileceğine inancın varsa;yaşının ve başının gereğini yapıver,fotoğrafa bakarak insanları karalama.Bu sayfalarda ki genç,tecrübesiz arkadaşlar zaten yeteri kadar gazetelerin,televizyonların dolduruşuna gelip senin yazdıklarının aynısını yazıyorlar.Ama sen yaşı 50yi geçmiş birisi olarak o genç arkadaşlarımızdan daha mantıklı,akıllı laflar etmelisin.Diyebilmelisin ki,"Gençler,bu fotoğraflar sizleri kandırmasın.Hem Bahçeli fotoğrafları,hem Perinçek fotoğrafları hep malum propaganda mekanizmasının işidir.Doğu Perinçek'in PKK'ya destek çıkması imkansızdır.PKK henüz APOCULAR olarak adlandırılırken 1979 yılında Doğu Perinçek 5 tane partilisini şehit verdi APOCULARA.Onun ne APOCU,ne de PKKlı olması;be şerefsizlere destek olması,sempati duyması imkansızdır."
İşin kolayına kaçmak adı üstünde KOLAYdır dertsiz abi.Niçin yaşlanıyoruz,niçin tecrübeleniyoruz,bilgileniyoruz?Mezara girmek için mi?Yoksa doğruları mümkün olduğu kadar etrafımıza aktarabilmek için mi?
Selamlar.
yukarda cevap verdim. sonuc yorumunu sana birakiyorum.
sayin perincegin reddetmedigi fotograflari ben niye reddedeyim. ama dediklerinin bir kismina katiliyorum.
ben sayin perincegin gecmiste yaptigi hatalari söyledim. simdiki durumu hakkinda da birseyler yazmaliydim.
eksik biraktigim icin özür dilerim.