Devlet Bahçeli

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Ram » Prş Tem 19, 2007 20:43

Semih R.Cabalar, senin tansiyonun var mı Semih¿? :)
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen dertsiz » Prş Tem 19, 2007 20:46

Tsigalko yazdı:Aman Çetin Taş, görmesin :)
Bu fotoğraflar birilerinin gizli servisinde ya da şahısların elinde bekletilen günü geldiğinde ''İşte Busun'' dedirtirmek için elde tutulan fotoğraflardır.
Şimdi herkes MHP'yi baraj altına çekmek için elinden geleni yapmaya çalışıyor ama başaramayacaklardır.Ama bu fotoğrafları ortaya çıkaranların inadına halen oyum MHP'ninFotoğrafa yapacağım yorum keşke olmasaydı ama bu tip fotoğrafları olmayan siyasi var mı Türkiye'de?
Bahçeli ve Baykal'ın şu anda attığı her adım onlara oy kaybettiriyor.Ama keşke şu anda MHP'nin başında Ümit Özdağ CHP'nin başında da Mustafa Sarıgül olsaydı, AKP bu kadar rahat hareket edemezdi.

sevgili kardesim

türkiye populist iktidarlarin yaptigi populist uygulamalarin zararlarini yasiyor zaten.

1-mustafa sarigül belki bir kabadayi veya halk temsilcisi olabilir ama devlet yönetimi teslim edilemez.

2-ümit özdag ted.ankara kolejinden arkadasimdir. kendisi eski ihtilalcilarden muzaffer özdagin ogludur. okulda ikende bircok sivri fikirleri olurdu. rahmetli babasi da bir ara mhp yönetimindeydi ve yaptigi sivri cikislarla cok zarar verdi partiye. oglu da ayni ona cekmis.

ayrica ümit özdagin abd karsitligi hikayesine inanmayin. kendisi bizzat amerikada "özel egitim" almis biridir. en ufak bir sansi olmadigini bile bile, mhp de genel baskanlik yarisina girdi. ortaligi karistirmak istedi.

3-devlet bahceli, cok köklü bir aileden gelmektedir. üniversite camiasinda ilk ülkücü docenttir. hayatinda tek bir tane siyah leke yoktur. ben sahsen, bahcelinin siyasi bilgisini ve politikacilik yapmaktaki acemiligini sevmiyorum. ama bahceli, ismine layik olacak derecede iyibir devlet adamidir.

cemil meric in bir cümlesi cok hosuma gider;
"beni dinlemesi gerekenler dinlemiyor, beni dinleyenlere ise anlatacak birseyim yok"

maalesef, türkiyede siyasetin civisi cikti. vatandas dinledigi lafi anlamiyor, hükümetin yaptigi icraatin/icraatsizligin zararini göremyor.

evine gelen bulgur, tencere kapagi, zeytin konservesine kanip oy veriyor.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletiler: 248

İletigönderen Çetin Taş » Prş Tem 19, 2007 21:02

dertsiz abi.
1-mustafa sarigül belki bir kabadayi veya halk temsilcisi olabilir ama devlet yönetimi teslim edilemez.

2-ümit özdag ted.ankara kolejinden arkadasimdir. kendisi eski ihtilalcilarden muzaffer özdagin ogludur. okulda ikende bircok sivri fikirleri olurdu. rahmetli babasi da bir ara mhp yönetimindeydi ve yaptigi sivri cikislarla cok zarar verdi partiye. oglu da ayni ona cekmis.

ayrica ümit özdagin abd karsitligi hikayesine inanmayin. kendisi bizzat amerikada "özel egitim" almis biridir. en ufak bir sansi olmadigini bile bile, mhp de genel baskanlik yarisina girdi. ortaligi karistirmak istedi.

3-devlet bahceli, cok köklü bir aileden gelmektedir. üniversite camiasinda ilk ülkücü docenttir. hayatinda tek bir tane siyah leke yoktur. ben sahsen, bahcelinin siyasi bilgisini ve politikacilik yapmaktaki acemiligini sevmiyorum. ama bahceli, ismine layik olacak derecede iyibir devlet adamidir.

3 madde de aynen düşündüğüm şeyler.Tamamen aynı düşünüyoruz.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Tsigalko » Cum Tem 20, 2007 2:05

Çetin Taş, benim duymasın dediğim Perinçeki fotoğrafla eleştiren zihniyet nasıl şimdi koruma makinizmasına geçmesi. :)
Devlet Bahçeli kişiliği olsun efendiliği olsun çok iyidir.Ama bazı konularda çok pasif kalıyor.Benim Ümit Özdağ demem Bahçeliye nazaran daha aktif daha girişken olmasıdır.dertsiz arkadaşım kadar bilemem dediği gibi arkadaşıymış.Ama Sarıgülde ise lafımın arkasındayım en azından Baykaldan daha olumlu yanları var.En azından Gaziyi kullanmıyor oy için.dertsiz arkadaşım demiş devlet teslim edilmez.O da Erdoğan gibi halk adamı adam istediği gibi oynatıyor devleti.Daha iyisi varsa o gelsin gelemiyorsa Sarıgül gelsin.En kötü Sarıgülü En iyi Baykala tercih ederim CHP'nin başında :)
Resim
"Tarihi isimler değil; "zaman" lar belirler! Ve zamanlar hep Atatürk'ü haklı çıkarıyor."
Ahmet Taner Kışlalı
Kullanıcı küçük betizi
Tsigalko
Üye
Üye

İletiler: 346

İletigönderen dertsiz » Cum Tem 20, 2007 11:55

Tsigalko yazdı:Çetin Taş, benim duymasın dediğim Perinçeki fotoğrafla eleştiren zihniyet nasıl şimdi koruma makinizmasına geçmesi. :)
Devlet Bahçeli kişiliği olsun efendiliği olsun çok iyidir.Ama bazı konularda çok pasif kalıyor.Benim Ümit Özdağ demem Bahçeliye nazaran daha aktif daha girişken olmasıdır.dertsiz arkadaşım kadar bilemem dediği gibi arkadaşıymış.Ama Sarıgülde ise lafımın arkasındayım en azından Baykaldan daha olumlu yanları var.En azından Gaziyi kullanmıyor oy için.dertsiz arkadaşım demiş devlet teslim edilmez.O da Erdoğan gibi halk adamı adam istediği gibi oynatıyor devleti.Daha iyisi varsa o gelsin gelemiyorsa Sarıgül gelsin.En kötü Sarıgülü En iyi Baykala tercih ederim CHP'nin başında :)

Tsigalko yazdı:Çetin Taş, benim duymasın dediğim Perinçeki fotoğrafla eleştiren zihniyet nasıl şimdi koruma makinizmasına geçmesi. :)

sevgili kardesim

perincegi elestirmek ile bahcelinin elestirilmesi sadece elestri kelimesi olarak ayni ama konu olarak ayni degil.

perincek, pe kaka kampina giderek, bölücü basi ile beraber, Türk askerinin katili pe kaka sürüsünün elini SIKTI. ordu birligi teftis eden komutan rolünde idi.

bahceli ise, devletin basbakan yardimcisi olarak gene devletin yaninda yer alan bir STK toplantisinda, diyarbakirin sorunlarini tartistiklari bir toplantida konusma yapan bir belediye baskaninin üniter devleti savundugu konusmasini alkisladi.

iki durum, birbirinden nitelik ve nicelik olarak tamamen degisik.

bahceli mi pasif yoksa türkiyede siyaset mi karekter degistirdi, bunu incelemek lazim.

normal ve anormal kelimeleri spezifik tanimlamalar degil ki.

bahceli, normal anadolu siyasi töresine uygun davraniyor. devlet adaminda olmasi gereken ciddi tavri takiniyor. kendisi gibi oluyor. ama piyasada bagirip cagiran, satafatli propagandalar yapan, yalan söyleyen, tahrik eden politikacilarin sayisi arttikca, bahceli gibiler anormal kapsamina girmeye basliyor. yani, zemin degisti, temel tutmuyor.

ümit özdag daha iki üc ay öncesine kadar dört dönüyordu, hani nerde simdi? nerde o aktifligi? genel baskan olmayinca niye ortadan cekildi. aktif olmasi icin illa mhp genel baskani mi olmasi gerek?

sevgili Tsigalko

bende bahcelinin eksik yönleri oldugunu biliyorum. hatta pasifligi konusunda sana hak veriyorum.

amma, pazar günü yapilacak secimler sadece bir baslangic. sadece durum tespiti mahiyetinde olacak.

esas politika 23 temmuzdan itibaren basliyacak. vanatnin bütünlügü ile ilgili konular önümüze gelecek. o zaman ne bahceli, ne sarigül ne de digerleri, birbirleri ile ugrasacak vakit bulamiyacak.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Cum Tem 20, 2007 12:57

Ram, evet ne yazık ki :D
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen |Kuralsız| » Cum Tem 20, 2007 14:31

MHP Muhalifleri , Sözde genel başkanlığa aday olanlar şimdi Yazıcıoğlunun , Mumcunun , Ağarın ve diğer Milliyetçi hareket düşmanlarının kucağındalar...

Sizin Lider olma anlayışınız bu kadar ...

Madem Lider olacaksın o zaman gel hareketine hizmet et...

Yok beni Seçmediler diyip başka partiye koşarsan biz de senin ne mal olduğunu anlarız ...

İyiki öyle yaptılar...

İçimizdeki hayinleri görmüş olduk...

İyiki bugünden sattılar hareketi...

Ya yarın satsalardı ?
''Hayattaki yegane üstünlüğüm Türk doğmaktır! Muhterem milletime şunu tavsiye ederim ki; sinesinde yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki cevher-i asli'yi çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin."
Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk

Ruhun Şad, Mekanın Cennet Olsun Türklüğün Yüce Başbuğu ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
|Kuralsız|
Üye
Üye

İletiler: 2244
Konum: Gecenin Kıyısından Karanlığın Tam Ortasından |K@yse®ciyes|

İletigönderen Çetin Taş » Cum Tem 20, 2007 19:37

sevgili kardesim

perincegi elestirmek ile bahcelinin elestirilmesi sadece elestri kelimesi olarak ayni ama konu olarak ayni degil.

perincek, pe kaka kampina giderek, bölücü basi ile beraber, Türk askerinin katili pe kaka sürüsünün elini SIKTI. ordu birligi teftis eden komutan rolünde idi.

bahceli ise, devletin basbakan yardimcisi olarak gene devletin yaninda yer alan bir STK toplantisinda, diyarbakirin sorunlarini tartistiklari bir toplantida konusma yapan bir belediye baskaninin üniter devleti savundugu konusmasini alkisladi.

iki durum, birbirinden nitelik ve nicelik olarak tamamen degisik.

dertsiz abi.

Huyum ve aldığım terbiye gereği benden yaşça ve tecrübece büyük abilerime abi,ablalarıma abla derim.Sana da şu sayfalarda tanışalı beri geçen günler içerisinde böyle bir hitap şeklim oldu.Ama görüyorum ki benim bu >hitabım bildiğim doğruları yalayıp yutacağım şeklinde anlaşıldı senin tarafından.
Ya da ülkeyi satan ve bir kez daha başa gelmeleri halinde ilan edilmesi an meselesi olan KÜRDİSTAN DEVLETİ'ni tanıyacak,tanımakla kalmayıp Türkiye'nin bir kısmının da bu KÜRDİSTAN'a bağlanmasına sebep olacak olan AKP'ye karşı vatansever,milliyetçi tüm güçlerin TEK ve BİR olması gerektiği yönündeki UZLAŞMACI tavrım,bir dönem ülkeyi kan gölüne çeviren,ABD'nin vatansever solcuları öldürmekle görevlendirdiği ÜLKÜCÜ HAREKETİN günahlarını unuttuğum şeklinde anlaşıldı senin tarafından.
UZLAŞMACI tavrım 7 tane günahsız gencin sırf solcu oldukları için şerefsiz,ciğeri beş para etmez katiller tarafından tavuk gibi boğazlandığını,solcu diye evlerinin önünde kurşunlanan öğretmenleri unuttuğum şeklinde anlaşıldı senin tarafından.

Sen aramızda yenisin.Ben anlamak isteyen,sabit fikirli olmayan arkadaşlarıma her zaman Türkiye'de sağ-sol çatışmasının başta ABD olmak üzere emperyalizm tarafından dayatıldığını yazdım ve buna hala yürekten inanıyorum.Ben sağ-sol çatışmalarında ölen sağcı ve solcuların pisi pisine öldüğünü her zaman yazdım ve hala inanıyorum.
Ve bu sayfalarda farklı siyasi düşüncelerde olmalarına rağmen vatan sevgisi konusunda hiçbirisi diğerinden geride olmayan arkadaşlarımla tek vücut olabildik.

Bu kadar bilgi birikimine rağmen Perinçek'in fotoğraflarını tıpkı o fotoğrafları basına sızdıran bilinen iç-dış güçlerin istediği şekilde yorumluyorsun.Yorumlayabiliyorsun.Ya senin gerçekten bilgili olduğunu düşünmek konusunda aceleci davranmışım ya da aradan geçen yıllar kafandaki SAĞ-SOL kutuplaşması,önyargılar konusunda sende pek bir değişiklik yaratmamış.

Senin bakış açınla bakarsam çok rahat diyebilirim pekçokları gibi,"Ne demek efendim,ha HADEP,ha PKK!Bahçeli nasıl o adamla aynı toplantıda olur ve o adamı alkışlar?"Ama demek ki insan ideolosine saplanıp kalınca tarafsızlığını yitirebiliyor.Senin örneğinde olduğu gibi.Vicdanına sorduğun zaman gerçekten kendini rahat hissedebiliyor musun > veya >şeklindeki ifadelerini tekrar tekrar okuyunca?Yazının sonunda söylediğin
esas politika 23 temmuzdan itibaren basliyacak. vanatnin bütünlügü ile ilgili konular önümüze gelecek. o zaman ne bahceli, ne sarigül ne de digerleri, birbirleri ile ugrasacak vakit bulamiyacak.

bu sözlerle ne kadar büyük çelişki bu yazdıkların.

dertsiz abi!
Vatan savunması kimsenin tekelinde değildir!
Vatan sevgisi kimsenin tekelinde değildir!
Bu bayrağı ÜLKÜCÜ benden daha çok sevemez!
Bu BAYRAK,bu MİLLET,bu DEVLET,bu ÜLKE hepimizin!!!!!
Bu düşünceyi yürekten benimsemeyen hiç ama hiç kimse DÜRÜST değildir,İNANDIRICI değildir!

Devlet Bahçeli bu ülkeyi Doğu Perinçek'ten daha mı çok seviyor?Niçin Lozan'a gitmedi Doğu Perinçek'le?Niçin desteklemedi Berlin Talat Paşa Yürüyüşü'nü?Neredeydi İsviçre'de "ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİZMİN YALANIDIR!"diye haykırdığında?
Bak Mehmet Gül gitti!Rauf Denktaş gitti!Şimdi hadi Doğu Perinçek yamuk adam,terörist adam,Maocu Bozkurt!!Gomonis!!!Mehmet Gül'ün ülkücülüğüne lafın var mı?Ya da Rauf Denktaş'ın Türklüğü'ne lafın var mı?ATATÜRK'ten sonra gelmiş geçmiş en büyük TÜRK olduğuna itirazın var mı?O gidip bu davada onu destekliyor da Bahçeli neden yapmıyor?

Bak bugün de Yunanistan ve Fransa'yı mahkemeye verdi İşçi Partisi!Açık açık "AB'ye Hayır!ABD'ye HAYIR!"diyor.Neden Devlet Bahçeli çıkıp söyleyemiyor "AB'ye HAYIR!ABD'ye HAYIR!"diye?

Eğer iş ideolojik tartışmaya girecekse seninle uzlaşmamıza imkan yok.Ben bir KEMALİST'im(Kabul etsen de,etmesen de böyle bir ideolojinin varlığına ve gerekliğine inanıyor,savunuyorum.İşte zaten bu yüzden ATATÜRKÇÜ değilim,KEMALİST'im.),dinden devlet yönetiminde yararlanmayı aklımın ucundan geçirmem.Sen bir Ülkücüsün,Amerika'nın icat ettiği TÜRK-İSLAM SENTEZİ ideolojinin temel direği.

Ama eğer bu ülkeyi en az senin kadar sevebileceğime,Perinçek'in bu ülkeyi en az Bahçeli kadar sevebileceğine inancın varsa;yaşının ve başının gereğini yapıver,fotoğrafa bakarak insanları karalama.Bu sayfalarda ki genç,tecrübesiz arkadaşlar zaten yeteri kadar gazetelerin,televizyonların dolduruşuna gelip senin yazdıklarının aynısını yazıyorlar.Ama sen yaşı 50yi geçmiş birisi olarak o genç arkadaşlarımızdan daha mantıklı,akıllı laflar etmelisin.Diyebilmelisin ki,"Gençler,bu fotoğraflar sizleri kandırmasın.Hem Bahçeli fotoğrafları,hem Perinçek fotoğrafları hep malum propaganda mekanizmasının işidir.Doğu Perinçek'in PKK'ya destek çıkması imkansızdır.PKK henüz APOCULAR olarak adlandırılırken 1979 yılında Doğu Perinçek 5 tane partilisini şehit verdi APOCULARA.Onun ne APOCU,ne de PKKlı olması;be şerefsizlere destek olması,sempati duyması imkansızdır."
İşin kolayına kaçmak adı üstünde KOLAYdır dertsiz abi.Niçin yaşlanıyoruz,niçin tecrübeleniyoruz,bilgileniyoruz?Mezara girmek için mi?Yoksa doğruları mümkün olduğu kadar etrafımıza aktarabilmek için mi?

Selamlar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen shadow39 » Cum Tem 20, 2007 20:06

Hic hos fotograflar degil.Pkk ya destek verenlerle ortaklik kurmak sahtekarliktir.Yaziklar olsun derim baska birsey demem
Dağda üç Beş domuz Sürüsü
Tutturmuş Bir kürdistan Türküsü
Eline Almış Bayrak Diye Bir Masa örtüsü
Satsan Beş Para Etmez Ne Dirisi Ne De ölüsü
Soyu Soysuz Olan Sensin Toprak Senin Neyine
İte itlik Yapıp Kafa Tutma Beyine
Anlasa Dediğimi Sokaktaki Köpek Ağlar Haline
Duy Ulan Soysuz
Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!!!
....
Bu da can d..... efendiye olsun. belgeselci.
"Siz Mustafa demeye devam edin, biz de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
shadow39
Üye
Üye

İletiler: 2230

İletigönderen dertsiz » Cmt Tem 21, 2007 22:22

Çetin Taş yazdı:dertsiz abi.

Huyum ve aldığım terbiye gereği benden yaşça ve tecrübece büyük abilerime abi,ablalarıma abla derim.Sana da şu sayfalarda tanışalı beri geçen günler içerisinde böyle bir hitap şeklim oldu.Ama görüyorum ki benim bu >hitabım bildiğim doğruları yalayıp yutacağım şeklinde anlaşıldı senin tarafından.

sevgili kardesim

hizla yazdigim yazilarda belkide bütünün tamamini anlatmakta eksik kalmis olabilirim. ama, bildigin dogrulari yalayip yutacagin seklinde bir anlayisim olmaz. kesinlikle olmaz. karsimdaki insana saygi göstermem icin, onun ne yasi nede bagli oldugu fikir harekeri önemli degildir.

sadece insan olmasi yeterlidir.

buna ragmen, yanlis anlasilmaya sebebiyet vermis oldugumu görüyorum, özür dilerim.

.
Çetin Taş yazdı:Ya da ülkeyi satan ve bir kez daha başa gelmeleri halinde ilan edilmesi an meselesi olan KÜRDİSTAN DEVLETİ'ni tanıyacak,tanımakla kalmayıp Türkiye'nin bir kısmının da bu KÜRDİSTAN'a bağlanmasına sebep olacak olan AKP'ye karşı vatansever,milliyetçi tüm güçlerin TEK ve BİR olması gerektiği yönündeki UZLAŞMACI tavrım,bir dönem ülkeyi kan gölüne çeviren,ABD'nin vatansever solcuları öldürmekle görevlendirdiği ÜLKÜCÜ HAREKETİN günahlarını unuttuğum şeklinde anlaşıldı senin tarafından..

sevgili kardesim

Türkiye üzerinde abd ve bati emperyalizminin oynadigi Büyük oyunda sadece bir grup degil, her iki grupda, "rol" aldilar. tek tarafli suclamalar, konunun genelinden uzaklastirir bizi.

.
Çetin Taş yazdı:UZLAŞMACI tavrım 7 tane günahsız gencin sırf solcu oldukları için şerefsiz,ciğeri beş para etmez katiller tarafından tavuk gibi boğazlandığını,solcu diye evlerinin önünde kurşunlanan öğretmenleri unuttuğum şeklinde anlaşıldı senin tarafından..

bu yazdigin cümledeki solcu ve sagci kelimelerinin yerini degistirebilirsin. hicbirsey farketmez. cünkü bu bahsettiklerin, her iki grup tarafindan da yapilmistir.

kisa kisa örnekleri vereyim.

istanbul ümraniyede, ümraniye devrimci halk komitesi tarafindan yapilan mahkeme!!! sonrasi, ayni semtte oturan bes(5) ülkücü isci vahsice öldürülmüs, iki tanesinin gözleri oyulmus, bir tanesinin tenasül organi kesilerek öldürülmüstür. katiller yakalanmis ve cezalandirilmistir. TC mahkemeleri cezalarini vermistir.

istanbulda ilhan darendelioglu(65 yasinda) ve fedai koc isimli ülkücü gazeteciler pusu kurularak öldürülmüstür.

ODTÜ de calisan üc (3) ülkücü mühendis, servis otobüsü duraginda arkadan kursunlanarak öldürülmüslerdir.

ankara erkek teknik yüksek ögretmen okulu ögrencisi ülkücü dursun önkuzu, cigerleri pompa ile patlatilarak, okulun ücüncü katindan atilarak öldürülmüstür.

sevgili kardesim, sana hangisini yazayim.

1970-1980 arasi, türkiyede hemen hemen 5000 insan öldürüldü. bunlarin 2700 kadari ülkücü görüse sahipti.

simdi sana soruyorum, ölen devrimcileri ülkücüler öldürdü, peki ölen ÜLKÜCÜLERI kim öldürdü?

Ölem ülkücüler intihar mi ettiler?

halen mi gecmisi tek tarafli yorumlamaya devam edecegiz.

ben, her iki grubunda hatali olduklarina inaniyorum. ve bunu, o aci günleri yasamis olan bir ülkücü olarak söylüyorum.

.
Çetin Taş yazdı:Bu kadar bilgi birikimine rağmen Perinçek'in fotoğraflarını tıpkı o fotoğrafları basına sızdıran bilinen iç-dış güçlerin istediği şekilde yorumluyorsun.Yorumlayabiliyorsun.Ya senin gerçekten bilgili olduğunu düşünmek konusunda aceleci davranmışım ya da aradan geçen yıllar kafandaki SAĞ-SOL kutuplaşması,önyargılar konusunda sende pek bir değişiklik yaratmamış.

sevgili kardesim

ben, aydinlik grubu ve perincegi yeni tanimiyorum. ayrica sayin dogu beyle, almanyaya geldiginde de görüsüyorum. ve aydinlik almanya temsilciligi ile yapilan bircok toplantiya katiliyorum.

bütün bunlari bilerek diyorum ki, dogu perincek, üc -dört sene öncesine kadar yanlis yoldaydi. pe kaka ile isbirligi yapiyordu.

halbuki, 1977-78 yíllarinda pe kaka(apocular) bir cok aydinlikciyi katlettiler. iste bu katillerin kampina gidip, bölücübasi ile beraber o kampi teftis etmek ne demek oluyor.

sevgili kardesim

ben yazimda kullandigim kelimelerin aynisini, sayin perincege de söyledim ve sordum. kendisi, cevabini verdi.sohbetini yaptik bu konunun.

.
Çetin Taş yazdı:Devlet Bahçeli bu ülkeyi Doğu Perinçek'ten daha mı çok seviyor?Niçin Lozan'a gitmedi Doğu Perinçek'le?Niçin desteklemedi Berlin Talat Paşa Yürüyüşü'nü?Neredeydi İsviçre'de "ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİZMİN YALANIDIR!"diye haykırdığında?
Bak Mehmet Gül gitti!Rauf Denktaş gitti!Şimdi hadi Doğu Perinçek yamuk adam,terörist adam,Maocu Bozkurt!!Gomonis!!!Mehmet Gül'ün ülkücülüğüne lafın var mı?Ya da Rauf Denktaş'ın Türklüğü'ne lafın var mı?ATATÜRK'ten sonra gelmiş geçmiş en büyük TÜRK olduğuna itirazın var mı?O gidip bu davada onu destekliyor da Bahçeli neden yapmıyor?.

sevgili kardesim

bu tür konularda basinda cikanlarla konunun esasi arasinda cok farklar ve nitelik degisiklikleri var.

yapilan bazi seyler size hos ve güzel gelebilir. ama müsaadenle konunun özünü anlatayim.(bahceliyi savunmak icin degil, sadece ermeni meselesi ile ilgili konuya aciklik getirmek istiyorum.

1-mehmet gül sevdigim, saygi duydugum bir abimdir.

2-dertsiz abin, hem berlin talat pasa hareketinin hemde ermeni yalanina karsi mücadele calisma grubunun üyesidir. aydinlik dergisi/iscipartisi avrupa temsilcisi sayin a. mercan ve add(avrupa) eski baskani yavuz dedegil ile beraber ayni calisma grubundayiz. yani diyecegim, bu meseleyi senden biraz daha etrafli biliyorum.

Dr. Yavuz Dedegil (AADD Birlik Başkanı), Selçuk Han (Hamburg Trk Dernekleri Koordinasyon Kurulu Başkanı), Necati Şahin (Koordinasyon Kurulu Hamburg), Kadir Talgın (Koordinasyon Kurulu Hamburg), Dr. Derman Özalp (Hagen ADD Başkanı), Celil Dönmez (Hagen ADD), Ramzi Jasim (Irak Türkmen Derneği Başkanı), Nazım Alemdar (Alman-Türk İşadamları Derneği Yöneticisi), Abdullah Coşkun (AADDB 2. Başkanı) ve Ulusal Kanal Avrupa Temsilcisi Ali Mercan katıldı.

ermeni meselesi hakkinda yazmi soldugum ve türkiyede de yayinlanan bir makaleyi okumak istersen

http://www.armenianquestion.org/page.ph ... 141&sort=0

hrant dink konusundaki makalem

http://www.armenianquestion.org/page.ph ... 141&sort=0

ermeni meselesi ile ilgili tertipledigim toplantilara örnek

http://www.armenianquestion.org/page.ph ... =956&rub=6

3-hem lozana hemde berlin talat pasa yürüyüsüne katildim/dik.

kalabalik bir ögrenci/akademiker toplulugu ile o yürüyüslere katildik

sevgili kardesim.

dogu perincek ve ip, bu konuda iki yanlis yaptilar.(buna ragmen, ben sahsen o faaliyetlerin hepsine katildim.

nedir yaptiklari yanlislar?

1-berlin hareketinden önce bir bildiri yayinladilar ve "berlini yakmaya geliyoruz" cümlesini kullandilar. hemen kendilerine e-posta ve telefon yolu ile ulasmaya calistik. bu cümlenin acele olarak ,metinden cikartilmasi gerektigini, yoksa bu yürüyüsün alman makamlari tarafindan yasaklanacagini söyledik. bu cümlenin metinden cikartilmasina ugarsirken, alman basinina da yollandigini ögrendik. ve maalesef, bu yürüyüs ilk önce yasaklandi. son güne kadar da belli degildi. bu yüzden, 150 000 bin kisinin katilacagini hesapladigimiz yürüyüse sadece 10 bin kisi kadar katildi.

2-isvicrede yapilan mahkeme tesebbüsü tamamen ters sonuc verecek dedik, ama dinletemedik. su anda, tahmin ettigimiz gibi oldu ve mahkeme aleyhte karar verdi. temyiz de ayni sekilde karar verdi. ve simdi maalesef, bu konuda bir de mahkeme karari cikmis oldu.

sevgili kardesim

konu cok uzundur. ama maalesef, Türkiyede bu konuda faaliyet yapanlar, Türkün Türke propagandasini yapmaktan baska bir sonuc alamiyorlar.

not: sayin perincek, 70 li yillarda diger devrimciler ile birlikte yaptigi toplu savunmada, ermnei soykirimini kabul eden toplu savunmayi beraberce yapmistir mahkemede.

Çetin Taş yazdı:Ama eğer bu ülkeyi en az senin kadar sevebileceğime,Perinçek'in bu ülkeyi en az Bahçeli kadar sevebileceğine inancın varsa;yaşının ve başının gereğini yapıver,fotoğrafa bakarak insanları karalama.Bu sayfalarda ki genç,tecrübesiz arkadaşlar zaten yeteri kadar gazetelerin,televizyonların dolduruşuna gelip senin yazdıklarının aynısını yazıyorlar.Ama sen yaşı 50yi geçmiş birisi olarak o genç arkadaşlarımızdan daha mantıklı,akıllı laflar etmelisin.Diyebilmelisin ki,"Gençler,bu fotoğraflar sizleri kandırmasın.Hem Bahçeli fotoğrafları,hem Perinçek fotoğrafları hep malum propaganda mekanizmasının işidir.Doğu Perinçek'in PKK'ya destek çıkması imkansızdır.PKK henüz APOCULAR olarak adlandırılırken 1979 yılında Doğu Perinçek 5 tane partilisini şehit verdi APOCULARA.Onun ne APOCU,ne de PKKlı olması;be şerefsizlere destek olması,sempati duyması imkansızdır."
İşin kolayına kaçmak adı üstünde KOLAYdır dertsiz abi.Niçin yaşlanıyoruz,niçin tecrübeleniyoruz,bilgileniyoruz?Mezara girmek için mi?Yoksa doğruları mümkün olduğu kadar etrafımıza aktarabilmek için mi?

Selamlar.

yukarda cevap verdim. sonuc yorumunu sana birakiyorum.

sayin perincegin reddetmedigi fotograflari ben niye reddedeyim. ama dediklerinin bir kismina katiliyorum.

ben sayin perincegin gecmiste yaptigi hatalari söyledim. simdiki durumu hakkinda da birseyler yazmaliydim.

eksik biraktigim icin özür dilerim.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Laz_Asi_Derbeder » Pzr Tem 22, 2007 13:58

Babadan chpli olan devlet bahçelinin bu resimleri beni hiçde şaşırtmadı...Başbuğ boşuna dememiş bu adama dikkat mitçidir diye
Kullanıcı küçük betizi
Laz_Asi_Derbeder
Üye
Üye

İletiler: 53

İletigönderen dertsiz » Pzr Tem 22, 2007 14:07

Laz_Asi_Derbeder yazdı:Babadan chpli olan devlet bahçelinin bu resimleri beni hiçde şaşırtmadı...Başbuğ boşuna dememiş bu adama dikkat mitçidir diye

sevgili hemserim

1-devlet bahcelinin babasinin chp li oldugu dönemde, türkiyede sadece chp vardi zaten. chp devlet partisiydi.

chp den ayrilanlar DP yi kurdular 1946 senesinde ve bahcelinin ailesinin büüyk bölümü de DP ye katildi.

2-bu tür dedikodulara inanmak, bizzat türkese haksizlik etmek demek olur.
türkesin söyledi/yazdi dedigi mektup tamamen düzmece. türkes, devlet bahceliyi bizzat kendisi MHP genel baskan yardimcisi yapti.
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Sal Tem 24, 2007 18:23

dertsiz abi.

Ben sana değil Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulundum.Senin Talat Paşa komitesine destek vermen,yürüyüşe katılman beni sadece ve sadece sevindirir,senina dına çok sevindim.Ben her ne kadar ayrıntılı cevap vermeye çalışmış olsan da eğer "Perinçek'in fotoğrafları PKK kamplarını ziyarettir(yani Perinçek PKK'lıdır-PKK destekçisidir)"düz mantığını savunursan ve bu fotoğraflarla Bahçeli'nin fotoğraflarını ayırırsan çifte satandart yapmış olursun.
Ben diyorum ki,herkesin geçmişinde istenmeyen şeyler olabilir.
Bak ben üniversitede Ülkücü çocuklarla kavga ettim,dövdüm dövüldüm.Ama 2007 yılının Temmuz ayında Ülkücü arkadaşlarımla beraber memleketin içine düştüğü bu bataklıktan bu memleket nasıl çıkar,biz ne yapabiliriz diye kafa patlatıyorum.Şimdi ben olur da yarın öbür gün devlet yönetiminde söz sahibi olursam,kimbilir başbakan olursam benim için yine böyle tartışma sayfalarında o zamanlar yumrukladığım bir Ülkücü kardeşim "Çetin Taş'ın şimdi söylediklerine bakmayın,o zamanında Ülkücülerle kavga etti"derse bu ne kadar yararlı bir yaklaşım olur.İnsanlar değişir.Değişmeyen tek şey değişmenin kendisi değil midir dertsiz abi?Eğer değişim olumlu yönde olursa(yanlış anlaşılmasın ben Perinçek'in fotoğraflar konusunda söylemiyorum bunları,geçmiş dönemlerde sözgelimi Kıbrıs müdahalesine karşı olmasından dolayı söylüyorum ya da senin de söylediğin Ermeni sözde soykırımı ile ilgili yapılmış o günün ideolojik ortamındaki saçma sapan bir sözde mahkemede o günkü çok genç yaşını da göz önüne alarak yapmış olduğu davranışı kastediyorum)bunu eleştirmek neden?Sonuçta,geldiğimiz noktada bu ülkede kim diyebilir ki Perinçek bu vatanı sevmiyor?

Amacım bu tartışmayı uzatmak değil,anlayışın ve nezaketin için teşekkür ederim.

Laz Asi Derbeder,sana hoşgeldin demek isterdim sadece ama önce hoşgeldin diyorum sonra da şu CHP düşmanlığına mana veremediğimi söylüyorum.Biraz karıştırırsan tarih kitaplarını dertsiz abinin de söylediği gibi CHP'nin tüm partilerin anası olduğunu göreceksin.Bu 1.İkincisi bu devirde hala da ha falanca CHPliyse kötüdür,filanca DPliyse iyidir şeklinde düşünmen beni üzdü.Aklı selim davranalım yani iki düşünelim,üç düşünelim,bir konuşalım.

Selamlar.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen dertsiz » Sal Tem 24, 2007 20:55

sevgili arkadaslar

vatanimiz üzerinde oynanan oyunlari tek tek anlatmayi, sizlerin anlayis ve gözlem yeteneginize hakaret sayarim. hepiniz elbette bu konulari düsünüyor ve üzerinde kafa yoruyorsunuz. yoksa bu konularla degil baska konularla ilgilenirdiniz.

ben size sadece yillarin yasattigi tecrübelerimi iletmeye calisiyorum.

ben ortaokul, lise ve üniversite cagimda mücadelenin en ön saflarinda yer almis biriyim. kavgalar ettik, mücadele verdik.

amma, karsilikli olarak birbirimize zarar verdik. esas mücadele etmemiz gereken global sermaye ve neo-conlari unuttuk birbirimizle kavga ederken.

aslinda, direnecek gücler olan, ülkemizi düsünen, cabalayan insanlar olarak birbirimizi yedik.

fikir ayriliklari elbette olmali ve oldu. insanlar fikirlerini catistirarak daha mükemmele ulasir. ama fikirler yerine kaba kuvvet kullanildiginda, savundugumuz fikirlerin de hicbir degeri kalmaz.

hayatta degismeyen iki tür insan vardir. deliler ve ölüler.

deli olmadigimiza göre ve cok sükür sag oldugumuza göre, birbirimizle daha faydali tartismalar yapmaya gayret etmeliyiz.

selamlar
Kullanıcı küçük betizi
dertsiz
Üye
Üye

İletigönderen Egeli » Çrş Tem 25, 2007 4:52

Laz_Asi_Derbeder, Başbuğ boşuna dememiş bu adama dikkat Mit'çidir diye...demişsin;

Hatırladığım kadarıyla Milli İstihbarat Teşkilatı(MİT)Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin,istihbarat(görünen)birimidir.Mit'Le ilgili özellikle de çalışanlarıyla ilgili önyargılar yanlış.Bir-iki adam köstebeklik yaptı diye tüm oluşuma leke sürmek,bence büyük ayıptır,sana söylemiyorum,anladın ne demek istediğimi.Mit'in içinde de çeşitli oluşumlar var ve,köstebeklerin,casuslrın(karşı)olması normal.Devlet Bahçeli'ye dikkat edilmesi hususunda,MİT elemanı olması(MİT elemanları kendilerine MİTçi denmesinden hoşlanmazlarmış),ona karşı dikkatli olunmasını değil tam tersine,onun sözlerine :!: ,davranışlarına ve kişiliğine,dikkat gerektirir(pozitif anlamda).Siyaset adamlığına bişey diyemem,yorum getirecek kadar büyük ve onu tanır değilim,ama gözlemlediğim kadarıyla,yukarıda abilerimin de belirttikleri gibi,iyi bir devlet adamıdır,ve çok iyi karakterli bir insandır.

Gurur duyduğumuz,bizim üzerimizde bizi gözleyen,sakınan bir göz niteliğinde olan istihbarat servisimize/servislerimize,teşekkür etmeli,-Eymür,Abas vs.- gibi satılık adamların yüzünden tüm servise laf söylememliyiz.Kendilerine tekrar teşekkür ederiz.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x