Doğu Türkistan'daki Çin Zulmü

Genel & Güncel Konular

İletigönderen İlteriş » Sal Mar 17, 2009 14:27

Son olarak, Banu Avar'in yaptigi Dogu Turkistan programi ile ilgili "Cin Ulusal Radyosu" Turkce internet sayfasinda yayinlanan roportajini okudum. Cok politik bir uslup kullanmis, oradaki kardeslerimizin rencide olmasi mumkun. Ornegin "Turkistan" sozcugu agzindan cikmamis, aynen Cinliler gibi "XinJiang" diyor ve program metinlerine bu sekilde yazdiriyor. Bu da yanlis bir tavir bence, oturup adam gibi konusmaliyiz bu insanlarin sorunlarini. Cesur bir sekilde de dile getirmeliyiz. Banu Avar'in her programini severek izledim, kendisi hayranlik duygugum bir Kemalist Turk Kadinidir, ancak bu husustaki tavrini, kendisinin ozellikle ayarladigini, samimi degil, politik davrandigini dusunuyorum.

Kim bilir, belki de once Cin ile slkl flkl iliskileri kuralim, ondan sonra daha net konusuruz gibi dusunuyordur. Ancak bahsettigim roportajda Uygur Ozerk Eyaletinde, "bolgede yasandigi iddia edilen olumsuzluklarin hicbirinin olmadigini gozlemledim, belki gecmiste bazi aci olaylar yasanmis olabilir, ama su an boyle birsey yok." gibi bir ifade kullanmis. Butun kalbimle, hakli oldugunu dusunmek istiyorum, ancak avrasya kaynaklarindan celiskili bilgiler geliyor maalesef.
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen lozan 2005 » Sal Mar 17, 2009 16:43

Hani bir zamanlar Turgut Özalda Bulgar isdanda Türklere iskence ediliyor demisdi.Bulgaristan dan Kacip Türkiyeye siginmisdi soydaslarimiz.Hemde Ana yurtlarinda özgür olacaklardi lakin 3 ay bile duramadan geri Bulgaristana giden soydaslari ne cabuk unutdunuz.

Sayin Göktürk Mehmet seni milli cizgide gördügüm icin özellikle senin adini yaziyorum,yazdigin yazilari kaynak kösder bizde ögrenelim

Ben cin,e gittim,Tabiki Turist Amacli(arasdirmaci olarak degil).Rehberlerin anlatdiklarini yazmaya calisdim.
Ayrica Bulgarisdan Türkce ögrenmis bir cinli ilede tanisdim uzun uzun konusdom

-Romanyada cok enterasan Romanya devlet baskaninida kursuna dizdiler neden dizdiler .

Paris Tiren Garina kimlerin resmini koydular ,gelip gecenin cignemesi icin.
Ve Saddam...................
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen İlteriş » Sal Mar 17, 2009 17:55

lozan 2005 yazdı:
Sayin Göktürk Mehmet seni milli cizgide gördügüm icin zellikle senin adini yaziyorum,yazdigin yazilari kaynak kösder bizde ögrenelim

Anladigim kadariyla kaynak gostermemi istemissiniz. Sanirim röportaji kastediyorsunuz;
Buyrun;

Cin Uluslararasi Radyosu Turkce sayfasi / Banu Avar Roportaji
"Temel ilke, Türk milletinin haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşamasıdır. Bu ilke, ancak tam istiklâle sahip olmakla gerçekleştirilebilir"

Mustafa Kemal Ataturk
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş
Üye
Üye

İletiler: 1197

İletigönderen kankabunası » Çrş Mar 18, 2009 0:19

Ya istiklal ya ölüm!
Kullanıcı küçük betizi
kankabunası
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen Urumchi » Çrş Mar 18, 2009 1:03

lozan 2005 yazdı:Hani bir zamanlar Turgut Özalda Bulgar isdanda Türklere iskence ediliyor demisdi.Bulgaristan dan Kacip Türkiyeye siginmisdi soydaslarimiz.Hemde Ana yurtlarinda özgür olacaklardi lakin 3 ay bile duramadan geri Bulgaristana giden soydaslari ne cabuk unutdunuz.

Sayin Göktürk Mehmet seni milli cizgide gördügüm icin özellikle senin adini yaziyorum,yazdigin yazilari kaynak kösder bizde ögrenelim

Ben cin,e gittim,Tabiki Turist Amacli(arasdirmaci olarak degil).Rehberlerin anlatdiklarini yazmaya calisdim.
Ayrica Bulgarisdan Türkce ögrenmis bir cinli ilede tanisdim uzun uzun konusdom

-Romanyada cok enterasan Romanya devlet baskaninida kursuna dizdiler neden dizdiler .

Paris Tiren Garina kimlerin resmini koydular ,gelip gecenin cignemesi icin.
Ve Saddam...................

lozan 2005 arkadasim
Bulgaristan'dan gelen gocmenlerimiz niye dondu ben soyliyeyim sana ...

1 . Sosyalist sistemde rahata alismislardir , devlet temel ihtiyaclarini karsiliyordu rahattilar , burada calismak zor geldi ..
2 . Sosyal tepki ve Anadolu muhafazakarligina alisamadilar ; Adamlar hanimlari ile kahveye gelince , bizimkiler sasirdi alismamislar , tepki koydular .. Sonra olanlar oldu !!!

Bir topluma yapilacak en buyuk tecavuz kadinlarini zorla kisirlastirmaktir ...
Size tavsiyem, Dogu turkistan'li bir Uygur ile gorusmeniz ...
Internette onlarca site var yazisin onlar ile size bilgi verirler ...
Ama bilmedikleri bir şey var! Güneşin neden bu kadar parlak olduğunu hâlâ bilemiyor bilim adamları! Rüzgarın meteorolojinin konusu olduğunu sanıyor bu adamlar, rüzgarın Tanrı'nın soluğu nefesi olduğunu unutmuş, bu adamlar! O kaskatı, sert, çelik silahlarıyla, hala iyilikten, adaletten bahseden Allah'ın çocuklarını ve Allah'ı öldürmeye yemin etmişler! Yer, gök, doğu, batı, uygarlıkları, bilim adamları... Görecekler, ilahiler mi deliyor bu gök kubbeleri, atom bombaları mı?
Kullanıcı küçük betizi
Urumchi
Üye
Üye

İletiler: 259

İletigönderen lozan 2005 » Çrş Mar 18, 2009 1:18

Aklima gelmisken yazayim.
Hani Turgut Özal Cernobil kazasindan sonra karadenizde yogun Radyosyon olmasina ragmen Caylari imha etmedi(veya Ettirtmedi)Ve bizler radyosyon lu caylari iri iki gün icmedik ama tekrardan icmeye basladik.
Turgut Özalin amaci ne ici Radyosyonlu caylari icirdi bize?

Bunun aciklamasi.
Bunun yorum.
Yillarca Tartisilacak bir konu.
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular