Dolar 8.30 olmuş... Ekranlar Başka Başka şeyleri tartışıyor...

Genel & Güncel Konular

Dolar 8.30 olmuş... Ekranlar Başka Başka şeyleri tartışıyor...

İletigönderen İlteriş Kağan » Çrş Eki 28, 2020 23:04

Bu ülkenin üretimi nasıl artar, tarımı nasıl ayağa kaldırırız, eğitim nasıl düzelir, verimlilik nasıl artar, israf nasıl önlenir, tasarrufa nereden başlarız. Bunlar gündeme gelmiyor.Pes!

ülke bilgiyle değil algıyla yönetiliyor.devletin ve halkın kalkınması değil yönetenlerin bekası her şeyin önünde ve üstünde..dolayısıyla Türkiye kaybediyor ama müthiş bir gelir o tarafa akıyor..

Deve kuşu misali korkudan başını toprağa gömen bir toplum oluşturuldu , okumayan medya ile kandırılan , bankalara borçlandıran dışa bağımlı bir nesil oluşturuldu ki buna sebep olanlar ,maddi zenginlikleri oluşurken ülkenin yok oluşunu seyrediyorlar maalesef.
Resim
Türkiye'de tütün üretiminin kontrolü yabancıların eline geçti.
Türkiye’de yerli tütünle üretilen sigara olmadığı biliniyor.“TEKEL, British American Tobacco’yla (Birleşik Krallık Londra merkezli, Philip Morris’in ardından dünyadaki en büyük ikinci tütün şirketi) satılınca tüm markaların isimleri de satılmış oldu. Şu an yerli tütünle yapılan sigara yok.” Koskoca Türkiye'ye tütün ektirmediler ABD sigara firmalarına peşkeş çeken tarım bakanları Türk sigaraların yok etti.

Bu ülkenin içine düşmüş olduğu durumun tek sorumlusu APTAL toplum - Çulsuzken armatör oldular. Bacağında donu kalmayan birileri AVAL AVAL bakıyor..
Herkes cebindeki sigara paketini çıkarıp masanın üzerine koysun. on paketten Onu'da yabancı sigara.

BAT British American Tobacco-Japan Tobacco
Bunların arabaları köşedeki markete sokaktaki bakkala uğrayan Sigara Pazarlama şirketleri-küresel karteller. Gördükçe kahroluyorum.700 milyon dolarlık pazar ve ben yiyemedim al sen ye !

Marmara'dan Karadenize,ve Balıkesir'den Adıyaman Bitlis ,Gaziantep,Hatay'a kadar kadar bitirilen tütün üreticisi ,asgari ücretli bir iş bulma umuduyla kentlere yığılan köylüler-tetiklenen iç göçler.

Tekel fabrikalarında istihdam edilirken işsiz kalan binlerce Türk İşçisi, içilmesini onaylamadığım sigaraya rağmen Türk Tütünü dünyada marka olmuştu ve önemli bir ihraç kalemiydi (yılda 400-500 milyon dolar)şimdi adı yok. .

Şu anda milli ve yerlisi olmadığından kullandığım ama Türk ile ilgisi sadece adında kalmış, her ödemede üzüldüğüm Türk Telekom faturaları ABD-İsrail'e akıtılan alınterimiz ,yerli sermayemiz gibi.

Bunlar sadece bir örnek
Kendi hükümetlerimiz tarafından özelleştirmelerle yabancıya peşkeş çekilen Türkiye ekonomisi ,Türk halkının 96 yılllık emeklerinin birikimiydi.Laiklik karşıtı odaların cumhuriyete saldırdığı Türklük bilinci aşındırılan başına gelenlerin farkına varamıyan Türk Milleti.

Cumhuriyet Bayramını hep birlikte kutlarken bu duygu ve düşünceleri yaşıyorum.
Bunları yapan- engel olmayan siyasileri ,siyasi partileri ve ne yaparlarsa yapsınlar terkedilmeyen mantıksız partizanlığı affetmiyorum.Atatürk'ün Türkiyesi bunları yaşamamalıydı

Yarın hangi yüzle Anıtkabir'e gidecekler...?
Üretim, liyakat ve hukuk olmadan sade para politikası ile ekonomi düzelten siyasetçi de yok. 20 yılın bedeli ödenmek zorunda, hesap masaya geldi geçmiş olsun.

kuzu-muzu-degil-kasap-bicagini-yalayan-danalar-gibisiniz-t48900.html
Aklı Başında Bir Toplum Her 5 Yılda bir Meclisi Ve Yönetimi yenileyen Toplumlardır.
Bir hamalın yükü geçicidir; fakat sahtekâr bir politikacının yükü kalıcıdır çünkü onun dolandırıcılıklarının muazzam yükünü her daim akılsız toplumlar taşımaktadır.
Üçkâğıtçı politikacılar tarafından sürekli olarak kandırılan, tekrar tekrar aldatılan bir millet için hangi sıfat kullanılabilir? Şaşkın? Çok hafif! Ahmak? Yeterli değil! Beyinsiz? Evet, işte tam da sıfat budur! Aptal kalabalıklar, sahtekâr politikacıların en büyük servetidir!
Kullanıcı küçük betizi
İlteriş Kağan
Üye
Üye

İletiler: 2250

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x