Ermeni Patriği II. Mesrob: Oyumuz AKP’ye

Genel & Güncel Konular

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Haz 04, 2007 10:47

Der Spiegel Dergisi’nin internet sitesine konuşan Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob, Hrant Dink cinayetinin arkasındakilerin korunduğunu belirterek, konuyu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt ile görüşeceğini söyledi.

TÜRKİYE Ermenileri Patriği II. Mesrob, Agos Gazetesi yayın yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra "Hepimiz Ermeniyiz" sloganlarıyla ortaya çıkan desteğin milliyetçi baskılar nedeniyle azaldığını, cinayetin arkasındakilerin korunduğunu, bu konuyu yakında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşeceğini söyledi. Alman "Der Spiegel" dergisinin internet sitesinde yayınlanan söyleşide II. Mesrob şunları söyledi:

"Sürekli olarak tehdit mektupları alıyoruz. Bu mektuplarda ’nerede oturduğunuzu biliyoruz ve sizi öldüreceğiz, cesetlerinizi taşıyacağız’ deniliyor. Bu nedenle geçen günlerde Ermeni okulları boşaltıldı. Bunun üzerine İstanbul valisine başvurduk. Bize, güvenlik için özel korumalar tutmamazı önerdi. Bu biraz komik bir şey. Çünkü, devletin öncelikli görevi yurttaşlarını korumaktır. Herhalde Türkiye’deki azınlıkları kovmak isteyenlerin sayısı artıyor. Özellikle genç Ermeniler bu yüzden ülkeyi terk etmekte. Çoğu ABD, Fransa ve Almanya’ya gidiyor. Biz seyahat özgürlüğüne karşı bir şey yapmak istemiyoruz ama bu kaçışı da durdurmak istiyoruz. Hrant Dink’in öldürülmesinden sonra insanlar ellerinde ’Hepimiz Hrant Dink’iz, Hepimiz Ermeniyiz’ yazılı pankartlar taşıyıp destek verdi. Ancak bu dayanışma son dönemlerde milliyetçi çevrelerin sesini yükseltmesi nedeniyle azaldı. Hrant Dink cinayetinin arkasındakiler korunuyor. Yakında Ankara’ya gideceğim. Genelkurmay Başkanı’na bu konuyla ilgili açık bir şey söylemenin zamanı geldi."

OSMANLI’YA HATA YAPTIK

Patrik II. Mesrob, Ermeni diasporasının soykırım baskısını nasıl değerlendirdiği şeklindeki bir soruya da şu yanıtı verdi: "Bu taktik bize yardımcı olmaz. Tabii 1915 yılındaki kanlı olaya karşı suskun kalamayız. Ama Ermenilerin de Osmanlı hükümetine karşı silahlarını kaldırıp hata yaptıklarını da görmeliyiz. Osmanlı hükümeti de silahlı Ermenileri cezalandırma yerine Suriye çöllerine sürerek tüm Ermeni halkından intikam aldı. Bu korkunç dönem kesinlikle unutulmamalı ama biz herşeye rağmen ileriye bakmalıyız. Ermeni soykırımını kabul etme talebi şu anda bize yarar sağlamaz. Bu tutumumuz nedeniyle biz diaspora Ermenileri tarafından sık sık saldırıya uğruyoruz. ABD’deki Ulusal Ermeni Komitesi kısa bir süre önce bizi Türklerin işbirlikçisi olarak suçladı. Ama ben doğal olarak Türkiye’deki Ermenilerin yurtdışındakilerden farklı düşündüğünü sanıyorum. Diaspora Ermenileri her şeyin bir seferde gerçekleşmesini istiyor. Ama bu Türkiye gerçeğinden çok uzaktır. Ermeni soykırımının tanınmasında ısrar edilmesi yerine biz Türklerle Ermeniler, Türkiye ile Ermenistan arasında diyaloğun geliştirilmesi için çaba göstermeliyiz.

Oyumuz AKP’ye

Patrik, Tayyip Erdoğan hükümetinin kendilerine karşı yakın davrandığını ve bu nedenle de seçimlerde AKP’ye oy vereceklerini söyledi. Patrik, "Dürüst olmak gerekirse, Biz Ermeniler, AKP’yi CHP muhalefetine tercih ediyoruz. AKP azınlıklara karşı daha az milliyetçi bir tutum sergiliyor. Erdoğan hükümeti bizim taleplerimize karşı çok açık" dedi.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Hasta » Pzt Haz 04, 2007 10:57

Eeeeee,taşlar yerine oturuyor,diyalog meyvelerini veriyor.Yakında,AKP'lileri,kilise ayinlerinde,sosyete ile yan yana da görürüz,''Protokol gereği''... :twisted: :evil:
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Haz 04, 2007 11:59

Yakışır :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Ram » Pzt Haz 04, 2007 12:03

Türk-Kan, mirim haber için teşekkürler. Papaz işte, bazılarıyla aynı ağızda konuşuyor, çünkü işine geliyor. Fetto ne pectoremuş yahu. :)

Hatırlamakta, hatırlatmakta yarar var... Cevizkabuğu'na katılan bir Ermeni vatandaşımız şöyle diyor: "Ben Ermeni asıllı bir Türküm. Yıllardır bu ülkenin ekmeğini yedim. O yürüyüşte bende vardım, bende bağırdım.

Hûlki Cevizoğlu : "Peki bunun doğru bir davranış olduğunu düşünüyor musunuz¿? Kimler bu organizasyonu yaptı¿?

Ermeni vatandaş : "Valla sayın Cevizoğlu. Komşu esnaf yürüyüş var diye dükkân dükkân dolaştılar. Kim düzenliyor diye sorduk, bilmiyoruz bize birileri geldi yürüyüş var dedi, protesto edecekmişiz.

H.C. : "Peki 'Kahrolsun Faşist devlet', 'katil devlet hesap verecek' sloganlarının amacı nedir¿? Pankartlardaki yazılanları savunuyor musunuz¿?

E.V. : "Sayın Cevizoğlu, bize verilen saatte oradaydık. Birden etraftan kalabalıklar yağıdı. Herhalde belediye görevlisiydi, bizim bulunduğumuz yerde pankartları dağıtıp slogan atıyordu. O anki duygularla ona eşlik ettik. Sonra izlediğimde yanlış yaptkığımızı düşündüm. Pankartları elimize tutuşturdular, ne yazdığına bakmadan hareket etmeye başladık.

H.C. : "Peki... Orada kaç Ermeni vatandaşımız vardı¿?"

E.V. : "Valla ben o bölgede sarrafım. Çok Ermeni tanıdığım varb Başka semtlerden gelen tanıdıklarımızı da gördüm."

H.C. : "Sizce 100.000 kadar Ermeni var mıydı¿?"

E.V. : "Mümkün değil."

H.C. : "O zaman neden 'Hepimiz Ermeniyiz" dediler¿?

E.V. : "Bilemiyorum sayın Cevizoğlu. O anki duygular nedeniyle olsa gerek."

H.C. : "100.000 insanın 'Hepimiz Hrantız' demesini duygusal patlama olarak karşılayalım diyelim. Ya 'Hepimiz Ermeniyiz' sözü neyi ifade ediyor¿?"

E.V. : "Halkların birbirini çok sevdiğinin bir göstergesi olduğunu düşünüyorum."

H.C. : "Şüphesiz... Ermenistan'da bir Türk aydın katledilse, herhalde aynı tepkiyi orada yaşayanlar da verirdi..." Peki, şehitlerimiz için neden bir sefer bile yürünmedi¿?

E.V. : "Bakın sayın Cevizoğlu. Ben Türküm. Askerliğimi şerefimle yaptım, şehit haberlerine çok üzülüyorum. Tamam çok yanlış şeyler yapıldı ama genelde masumdu o yürüyüş. Ermenistan'ın da şüphesiz çok yanlışı vardır."

H.C. : "Keşke tüm vatandaşlarımız sezin gibi düşünse. Fakat yürüyenlerin masum olduğunu düşünüyorum. Yürüyüşü plânlayanlar ve provakasyona dönüştürenler sizce masum mudur¿?"

E.V. : "Bakın, bende o yürüyşteydim, o sloganları bende attım. Ama o anda anlayamıyorsunuz."

H.C. : "Hayır, hayır... Sorumu tekrarlıyayım; yürüyüşü plânlayanlar ve provakasyona dönüştürenler sizce masum mudur¿?"

E.V. : "Bilemiyorum, olabilir."

H.C. : "Sizce bu topluluk, kendi kendine bu organizasyonu bu kadar kısa sürede plânlayabilir mi¿?"

E.V. : "Plânlayamaz tabiki. Ancak dediğim gibi, belediye yardım etti."

H.C. : "Provakasyona mı¿?"

E.V. : "Hayır, yürüyüşe."

H.C. : "Az önce, belediye görevlisi olduğunu düşündüğünüz birinin, sizin bulunduğunuz bölgede pankartları dağıtıp slogan attığını söylemiştiniz. Bu provakasyon değildir de nedir¿?"

E.V. : .....

H.C. : "Başka sorum yok teşekkür ediyorum."

E.V. : "Hûlki bey bakın, ben bu ülkeye hizmet ettim. Yanlış anlaşılmak istemem. Ben Ermeni asıllı bir Türküm."

H.C. : "Siz 'Hepimiz Ermeniyiz' dediniz. Birçoğunuz bunu masumca söyledi, art niyetsiz. Peki 'Ne mutlu Türküm diyene' der misiniz¿?"

E.V. : "Gayet tabi sayın Cevizoğlu. 'Ne mutlu Türküm diyene'...

H.C. : "Teşekkür ediyorum sayın xxx. Biz bunu dediğimiz zaman Faşit oluyormuşuz da, o yüzden sordum."

E.V. : "Emperyalistlerin oyunudur bu sayın Cevizoğlu. 'Ne mutlu Türküm diyene' derim çümkü bu ülkenin ekmeğini yedim."

H.C. : Peki, çok teşekkür ederim. :) İyi geceler.

Hatırlayalım, Artin Penik ne demiş¿!?

Hadi bakalım bize Faşist diyen zihniyetsizler; Hepimiz Artiniz, hepimiz Penikiz!
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Veled » Pzt Haz 04, 2007 14:45

Türk-Kan, haber için sağol abla hiç şaşırmadım hem akp'yi desteklediklerini herkese duyuruyorlar hem de türkiye'yi insanlar hakları olmayan azınlıkların korunmadığı bir ülke olaraak dünya kamuoyunun gözüne tekrar tekrar sokuyorlar amaçları belli ermeni soykırımı meselesi ve büyük destek verdikleri akp nin iktidar olması bu akp neyin peşinde çok belli vatan topraklarının başkalarına miras bırakıldığı milli değerlerini kaybetmiş bir ülke ezan seslerinin değil kilise çanlarının duyulduğu bir ülke NuNNi, abla çok doğru bir tespit yapmışsın sizin tabirinizle fettto, tayyip ve bir papazı aynı masa da görürsek şaşırmamak lazım kesin dinler arası diyologu konusuyorlardır değil mi ama :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen reisbey » Pzt Haz 04, 2007 14:49

kutsal haç bunları çarpsın :twisted: yakında bay kasım paşalıyı kutsal su ile yıkıyıp temelli hristiyan yapıcaz.Gerçi bunları zemzem suyu ile yıkasak yine paklanmazya neyse :evil:
Kullanıcı küçük betizi
reisbey
Üye
Üye

İletiler: 1609

İletigönderen Egeli » Pzt Haz 04, 2007 15:11

Şu ana dek,Hrant Dink'in mensubu olduğu tarikatla ilgili,cenaze ayininin hangi tarikata ait kilisede yapıldığı ve bu kiliseyle Hrant'In ilişkisinin ne derece olduğu!ile ilgili medyada herhangi bir habere yer verilmedi.Varsa yoksa,Hrant Türklük hakkında şunu söylemiş!!!!,hepsi ermeniymiş hepsi bilmemneymiş,Hrant'ı şu kesim sevmiyomuş falan.
-Hrant'In cenazesinde 100.000 kişi vardı,ama Hrant'ın mensubu olduğu tarikat,sadece 15.000 kişi :!: Medya,bu kalabalığın amacıı irdeleyeceğine,hep,sözde aydınlanmadan ve insan haklarından,belli bir kesimi karalamaktan asla vazgeçmedi.
-Hrant'ın mensubu olduğu tarikat,Koçaryan politikasına(Ermeni milliyetçisi,taşnakçı)karşıydı,daha çok Levon Ter-Petrosyan'cıydı(Koçaryan'a tamamıyle zıt,Türkiye'ye karşı ılımlı) :!:
-Bir söylentiye göre de,Hrant,İslam'a yakınlaşmaya başlamıştı son zamanlarda :!:
---------------------------------------------
Devletlerin dini olmaz,isteyen istediği dini seçebilir.Herhangi bir dine mensup kişi de istediği partiyi kendine seçebilir,onu yakın bulabilir(laik)/Bu ülkenin büyük çoğunluğu müslümandır,ve müslüman halk,diğer halklara göre öncelik sahibidir,ırk ayırt edilmeksizin(Muhafazakar politika!)....Patrik 2.Mesrob,Ermeni Cemaati Ruhani lideri,kendisine AKP'yi yakın görmüştür.Ama AKP,taban olarak,kendisine Ermenileri yakın görmeyen bir partidir.Ama,şu anda,insanların ezberlerini bozma politikasına ve dinler arası diyaloğu kuvvetlendirme,Vatikan'In ve lobilerin gözüne girme,olmuş veya olabilecek!!saldırılara karşı kamufle olma stratejisini seçmiştir.İster iktidara gelsin,ister gelmesin,artık ''masumiyet zırhı''onları koruyacaktır.
(Not:Orhan Pamuk, açıklamalarından itibaren bugüne kadar çok eleştiri aldı.Doğru veya yanlış,biilmem kaç kişi öldürüldü/katledildi,dedi.Bir de şu yönde düşünelim.Pamuk,bu açıklamlarıyla araştırmacıları,tar,h araştırmalarını tekrar ve sağlam yapmaya,bir anlamda teşvik etmiştir.Çünkü araştırılmadan gerçeğe ulaşılamaz.Ve bu konu,iki halkın tarihçilerinin araştırmalarından sonra,aydınlığa kavuşacak,gerçekten herhangi bir soykırımın olmadığı,ve bizim masum,onların gerçek katiller oldukları ve dünya kamuoyunda,onların yalancı,medeniyet beşiği denilen Fransa'nın da(soykırım abidesi),katliam teşvikçisi olduğu ortaya çıkacaktır!.Olayları tek yönden ele almamalıyız...)
En son Egeli tarafından Pzt Haz 04, 2007 16:33 tarihinde düzenlendi, toplamda 6 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Egeli
Üye
Üye

İletiler: 1724

İletigönderen creative » Pzt Haz 04, 2007 15:15

eee tabi işlerini görenlere oy verilir. bir an önce herkes kendine gelmeli
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen Veled » Pzt Haz 04, 2007 15:16

k4rTal, edison pişman kardes pişman :mrgreen: bu adamlar vatikan ile cia ile herkes ile görüşür maksat ülke topraklarını birilerine satmak değil mi zaten tayyip bey bunu hep yapıyor :twisted:
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen creative » Pzt Haz 04, 2007 15:54

Semih R.Cabalar yazdı:k4rTal, edison pişman kardes pişman :mrgreen: bu adamlar vatikan ile cia ile herkes ile görüşür maksat ülke topraklarını birilerine satmak değil mi zaten tayyip bey bunu hep yapıyor :twisted:

Resim
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Haz 04, 2007 22:39

benim anlamadigim, hersey bu kadar barizken, bu nasil bir secmen kitlesidir, secimlerde AKP'yi muhtemelen yeniden 1. parti yapacak :? bu kadar at gözlüklü, olaylardan nahaber, bilincsiz veya en kötü ihtimalle kasitli olunur mu..? :roll:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen creative » Sal Haz 05, 2007 8:17

Türk-Kan yazdı:benim anlamadigim, hersey bu kadar barizken, bu nasil bir secmen kitlesidir, secimlerde AKP'yi muhtemelen yeniden 1. parti yapacak :? bu kadar at gözlüklü, olaylardan nahaber, bilincsiz veya en kötü ihtimalle kasitli olunur mu..? :roll:

geçenlerde bir TV programını izliyorum bir köydeki çiftcilere soruyorlar oyunuzu hangi partiye vereceksiniz hemen hemen hepsi akp diyor muhabir nedenini sorunca ise bize çok yardım etti bizlere bedava güre dağıttı onu verdi bunu verdi diye cevap veriyorlar. yani halkın eline bir kaç kuruş veriyorlar o kadar işin diğer boyutlarını kişiler düşünmüyor
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletigönderen Veled » Sal Haz 05, 2007 15:04

k4rTal, haklısın kardesim yani türkiye de durum bu ne yazık ki cahil kesimi her zaman olduğu gibi çok iyi kulllanıyorlar
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletigönderen cafersadık » Prş Haz 07, 2007 10:23

RTE günlerdir adaylarını basına tanıtıyor. bizler öğrendik. yol arkadaşlarınnız, ermeniler, barzani, talabani, türküm diyemeyenler, abd, ab, solcular. haydi hayırlısı. yolunuz açık olsun.
Kullanıcı küçük betizi
cafersadık
Üye
Üye

İletiler: 198

İletigönderen Çetin Taş » Prş Haz 07, 2007 16:51

RTE günlerdir adaylarını basına tanıtıyor. bizler öğrendik. yol arkadaşlarınnız, ermeniler, barzani, talabani, türküm diyemeyenler, abd, ab, solcular. haydi hayırlısı. yolunuz açık olsun.
Hızlı Düzenle

Cafersadık,"solcular"kısmı hariç eleştirine katılıyorum.Solculuğun yanlış ya da utanılacak bir şey olduğuna inanmıyorum.Üstelik de ille de kendimi sınıflandıracaksam her saman solculuğu tercih ederim ve benim AKP listelerinde yer aldığım yok :mrgreen:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x