Gül 21 üniversitenin rektör atamasını yaptı

Genel & Güncel Konular

İletigönderen kaspersky » Çrş Ağu 06, 2008 20:29

sorun kişilermi yoksa gelenlerin fikri düşüncelerimi?? ikiside değil, sorun sistemden ve 12 eylül anayasasından kaynaklanıyor. çünkü o dönemin egemen güçleri cumhurbaşkanı vasıtasıyla kontrol edebilecekleri üniversitelerin,hep kendi doğrultusundaki kişilerin, rektör olması için atama işini ne alakaysa cumhubaşkanına vermişler,o adamda şimdi işinin gereği olarak kendi dünyasına fikirlerine uygun kişileri atıyor,yani bu minvalde kişileri veya kişiliklerin vayahutta yaptıklarını eleştirmek yerine bu görevi cumhurbaşkanınINa neden verildiği eleştirilmelidir,sular hep aynı tarafa doğru akmıyormuş demek... o istifa edenler istifa edeceklerine sistemi eleştirselerdi görevleri boyunca şimdi ağlamazlardı,ağlıyorlar ,samimiyetsiz buluyorum....
Kullanıcı küçük betizi
kaspersky
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen Çetin Taş » Prş Ağu 07, 2008 0:36

kaspersky kardeşim.Cumhurbaşkanına bu sorumluluğun verilmesinin sebebi iktidarın yönlendirebileceği bir YÖK'ün rejim karşıtı insanlardan oluşan listelerden rektör seçmeleri tehlikesine karşı Cumhurbaşkanının en son kontrol mekanizması yani bir emniyet sübabı görevi görmesiydi.Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde Özal,Demirel ve özellikle Sezer bu konuya çok dikkat etmişlerdir ve rejim muhalifi olabilecek kişilerin rektör olmalarını ellerinden geldiği kadar engellemeye çalışmışlardır.Bizim cumhurbaşkanımıza aslında çok daha fazla yetkiler verilmişti fakat bu yetkilerin çoğu elinden alındı cumhurbaşkanının.Şimdi aslında çok daha anlamlı neden bir kesimin Gül'ün cumhurbaşkanlığına karşı çıktığı.Çünkü o sübap artık görev yapmıyor.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen kaspersky » Prş Ağu 07, 2008 20:06

çetin bey kardeşim ,açıklamışsınız çok teşekkür ederim ama ben zten biliyorum böyle olduğunu,cumhura neden zamanında bu görevin verildiğini,benim demek istediğim bu sistemin (subabın)her zaman doğruları karşılayamayacağıdır,bıraksınlar üniversiteler kendi rektörlerini kendileri seçsinler,kocaman proflar doçentlere neden itibar edilmiyor,bu insanlar seçme özürlüsümü???sorun sistem,diğer konular teferruat,gereksiz tartışmalar...
Kullanıcı küçük betizi
kaspersky
Üye
Üye

İletiler: 12

İletigönderen taironas » Prş Ağu 07, 2008 20:21

Merhabalar ,

İstifalar bence olumlu ve faziletli bir davranıştır ..Küstüğün dağın odununu yakmayacaksın bukadar basit ...Tepki koyarakta mücadelede safını belli edeceksin ...

Birgün bir karınca ağzında bir damla su ile telaşla koşturuyormuş arkadaşlarıda onu seyrediyorlarmış ..bir üç beş derken dayanamamış sormuşlar

- Nedir bu ağzındaki su ve nereye koşup geliyorsun ?

- Karınca demişki " Nemrut diye bir adam varmış Hz.İbrahimi yakıyor onun ateşine su taşiyorum kurtarmak için demiş"

Arkadaşları gülmüşler ve eklemişler

- E be akılsız ağzındaki oncağaz su neye yeter ? hiç koca ateş onunla söner mi?

Karınca Koşturmasından durmaksızın cevaplamış

- Belki ATEŞİ SÖNDÜRMEYE YETMEZ AMA EN AZINDAN ""SAFIMI"" BELLİ EDER

sanırım benim istifalara bakış açımı paylaşabildim mesele bukadar basit yangın var ve herkesin nerde durduğunu açıkça belli etmesi gerekiyor

Saygılar
TÜRKİ CUMHURİYETLERİ DEMEYELİM : TÜRK CUMHURİYETLERİ DİYELİM

ORTA ASYA DEMEYELİM : TÜRKİSTAN DİYELİM
Kullanıcı küçük betizi
taironas
Üye
Üye

İletiler: 142

İletigönderen Çetin Taş » Prş Ağu 07, 2008 22:45

kaspersky arkadaş.Sorun şu ki Anadolu'da bazı üniversitelerde Ağlakzade Hoca cemaati örgütlenmede başarılı oldu ve yönetimi ele geçirdi.Dolayısıyla bu üniversitelerde zaten yıllardır o üniversitelerin öğretim görevlilerinin seçtiği rektör adayları Ağlakzade Hoca dünyagörüşüne sahiplerdir.Mevzu bari belli başlı büyük üniversitelerde de böyle olmasını engellemektir ama işte senin dediğin gibi olursa yani cumhurbaşkanının elinden bu yetki alınırsa TAMAM İNŞALLAH durumu ortaya çıkacaktır.Tabi artık bu konuştuklarımın anlamı yok çünkü bu sistemin devamını sağlayacak olan Cumhurbaşkanının LAİK DEMOKRATİK ATATÜRKÇÜ bir dünya görüşüne sahip olması gerekmektedir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 4 konuk

x