Hz. İSA gelecek mi?

Forumda gereksiz, yanlışlıkla açılmış veya kilitlenmiş başlıklar buraya taşınır.

İletigönderen erenus » Çrş Şub 13, 2008 8:38

Yazıyı ben taşıdım yazı eski olabilir ama konu bence eski değil malesef hep güncel!

böyle bir gündem var da biz mi bihaberiz?

Arada bazı şeyleri tekrar hatırlamanın, böyle safsataları savunanları ortaya çıkarması açısından faydalı olduğuna inanıyorum.

"Bir de onlardan bir grup vardır ki, siz onu kitaptan sanasınız diye, dillerini kitaba bakarak eğip büğerler. Oysa o, kitaptan değildir. Yine: "O, Allah tarafındandır." derler. Oysa Allah tarafından değildir.
Ama, bile bile Allah namına yalan söylerler. " "Al-i İmran Suresi"

"Bir zamanlar gelir, beni unutmak veya unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fikirlerimi inkâr edenler ve bana taan edenler çıkabilir. Hattâ bunlar benim yakın bildiğim ve inandıklarım arasından bile olabilir. Fakat, ektiğimiz tohumlar o kadar özlü ve kuvvetlidir ki, bu fikirler, Hind'den, Mısır'dan döner, dolaşır gene gelir, feyizli neticeleri kalpleri doldurur!"

Resim
Kullanıcı küçük betizi
erenus
Bilim Adamı
Bilim Adamı

İletiler: 423

İletigönderen Nihan » Çrş Şub 13, 2008 12:07

Hz. İsa'nın gelip gelmemesinin bir önemi yok. Biz dinimizin emirlerine uyuyor muyuz, yaradılışımızın hikmetini keşfetmeye çalışıyor muyuz, imtihanımızı nasıl veriyoruz, Ahiret hayatına nasıl hazırlanıyoruz gibi sorular sorarak yaşamak ve bunlara da verilebilecek en olumlu cevapları vermeye çaba göstermek dini sorumluluğumuz. Hz. Mehdi ve Hz. İsa gibi bir kurtarıcı beklemek nefsimizin tembellik özelliğinden ve sorumluluğu başkasına yüklemek isteğinden başka bir şey değil. Bu sorumluluktan kaçış Hristiyanlık'ta vardır. Hz. İsa bütün Hristiyanların günahlarını yüklenmiştir o yüzden de ölen her Hristiyan Cennet'e gideceğini sanır. Bu durumda Cehennem de Hz. İsa'ya ve Hristiyan olmayanlara kalıyor. :shock: Mantıksızlık ve peygambere hakaret diz boyu. Bir insan kendi kendini kurtaramıyorsa onu kimse bulunduğu durumdan kurtaramaz. Biz önce kendimizi düzeltelim onlar geleceklerse gelsinler. Hem fena mı olur geldiklerinde hazır düzgün müminler bulup sevinsinler :D
[img]http://img340.imageshack.us/img340/5780/nihanimza1kx5.jpg[/img]
Artık beklemiyorum.
Açık bir kapı gördüm.
Şimdi sevgi şehrindeyim.
Boşuna beklemişim.
Kullanıcı küçük betizi
Nihan
Üye
Üye

İletiler: 832

İletigönderen Türk-Kan » Cum Şub 15, 2008 22:26

Nihan, iyi ki varsin bacim... :)

Bu sözlerin üzerine konusulmaz artik....

-kilitlendi-
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Önceki

Şu dizine dön: Güncel Meydan Çöp Tenekesi

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x