İktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti!

Genel & Güncel Konular

İktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti!

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 2:42

Resim

TOP'LU İĞNE 36 HARMANIM BEN HARMANIN SİZE YENİ HARMAN SUNALIM :)...

Bu kez ben yazamadım , bu kez onlar yazdı..

YENİ HARMAN DERGİSİ SAYI: 142 HAZİRAN 2010-06..

RÖPORTAJ: TANLA SILAY

Ben de gençtim, bunlar da gençti... Bugün iktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti...

Barbaros ŞANSAL

(...)

Türkiye için ne öngörüyorsunuz?

-1 milyon ölü, 30 milyon işsiz görüyorum. Bakın bugün IMF, İtalya’ya derhal kendini toparla baskısını yapıyor. İngiltere 25 milyon pound kemer sıkma politikasına gidiyor. Türkiye’yi çökmekte olan Avrupa’nın içine çekmeye çalışıyorlar. Hasta adam Avrupa, Türkiye hasta adam olmadı hiçbir zaman olmaz. Anadolulu toprağına bağımlıdır. Anadolu bunu yemez. Anadolu’ya cep telefonu da verseniz LCD televizyon da verseniz alır, ama anlamaz ki. Eczacılık Fakültesi’nde çok güzel bir örnek verdiler: Reçeteyi suyun içine koyup öyle içen hastalar varmış. Böyle bir ülkeyle başa çıkamazsınız. Bizim insanlarımız sağduyuludur. Ben hep güvendim. O yüzden başıma hiçbir şey gelmedi. Düşünün ben tercih ve yönelimleri marjinal ve radikal sayılabilecek, ağzına geleni beyninde süzgeç kullanmadan söyleyen biriyim. Düşünsenize Türkiye’de bütün ulusal medyada yasaklı olan Doğan, Doğuş, TRT, Fox hepsinde birden.

Sizinle ilgili haberlere göz attiğımda çok fazla röportaja, habere rastlanmıyor.

-Yasak. İki kere televizyon programı yaptım yayından kaldırıldı apar topar.

Takmışlar size galiba…

-Taksalar keşke nerde. Dul geldim, bakire gideceğim. Bunlarınki kanca değil düğme ancak iliklenir. Ben de gençtim, bunlar da gençti. Bugün iktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti. Bütün korkuları bu. İnsanlığın ortak korkusu yoktur. Kimisi homofobik kimisi skiofobik(gölge korkusu). Bunlar korku imparatorluğu yaratıyorlar..

(...)

Türkiye’deki tekstil, üretim ve ticareti üzerine ne düşünüyorsunuz?

-Şu an Türkiye’de kefen bezi yok biliyor musunuz! Polyesterlerle gömüleceksiniz. Çürüyemeyeceksiniz bile. Pamuğu da imha ettiler. Cumhurbaşkanımız Hindistan’a gitti, pamuk için. Hayvancılık bitti, yün bitti. Cumhurbaşkanlığının bayrağı al sancaktır. İpekten atlastan olmalıdır. Polyesterden yaptılar. Bugün yatan bir hastanın kıçına 30 yıllık don veremediği için bu ülke açılan yarayı 9 bin liraya tedavi ediyor. Köklüler sizi ahirete götürürler ama o paraların üzerine koydukları parti binalarının ve üniversitelerin ve havraların önüne yaptıkları o büyük kapılar Cennetin kapıları değildir. Cehennemin kapısıdır, üzerinize kapanır. Dogmatik kavramları insanlık 21.yy başında sorgulamaya başladı bile. Neye göre senden olmayanı ötekileştir ve yaftalaştır, gelsin bakalım aileden sorumlu homofobik sağlık bakanı Siirt’i anlatsın. Olayı kapattılar. Kim bunun bedelini ödeyecek. Alan razı veren razıymış. Ben de vereyim o zaman mercimeği fırına…

Peki ülkenin durumu boyle gözler önüne serilince daha çıkmaza giriyor insan. Siz gençliğe güveniyor musunuz?

-Tabii ben gençliğe güveniyorum. Siz benden gençsiniz. Ben Semra Özal’a dikiş diktim. Berna Yılmaz’a da Tansu Çiller’e de, Süleyman Gündüz’ü de tanırım ama ben dönmelerin başını da tanırım, genelev koruyucusunu da tanırım. Çünkü hepsi insandır. Ben Erbakan, Ecevit ve Türkeş’in koalisyon yaptığını da gördüm bu ülkede, bu hiçbir şey. Bunlar açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar ülkeyi. Lale festivalinde 15 gün için harcanan parayı gördünüz. Hadi laleden geçtim o lalelerin tanıtımı için asılan plastik afişleri gördünüz. Bu nasıl bir çevrecilik! Ardında 250 yıllık çöp bıraktılar. Haziran ayında uluslararası erozyon sempozyumu icin Çorum’a davet edildim. Ben bu erozyondan bahsedeceğim ama beşeri erozyondan. Hepsi kaydediliyor bunların bir yere.

Şuursuzbir millet olduğumuz defalarca kanıtlanıyor, hakikaten kaydediyor muyuz sizce?

-En azından ben ve benim gibiler ediyor. İnanilmaz belgeler ve benim elimde. Gelsinler bilgisayarlarımı, dosyalarımı alsınlar. Belgeler benim beynimde. Başbakanlık TC Arşivlerindeki arkadaşlar OSE onur başkanı sıfatiyla Einstein’in Türkiye’de çalışma yapabilmeleri için İsmet İnönü’nün imzaladiği belgeleri çocuklar getirip elime veriyorlar. Herkes rahatsız. Ülkemiz uzerinde oynanan oyunlardan siz de anneniz de başörtülü kadın da rahatsız artık. Çünkü hep fakir edebiyatı, hep ajitasyon. Halbuki onlar yüzme havuzlu villalarda, altlarında kurşun geçirmez arabalarıyla dolaşıyor. Çin malı ucuz oyuncaklar dağıtıp, 5 milyon sadaka verip geçiştiriyorlar. Sadakayı hak etmiyor bu millet. Bizim hemzemindi saraylarımız basamak yoktu. Şimdi Dolmabahçe sarayının ahırındalar. Önündeki halka ait otobus durağını kaldırttılar. Bitişiğindeki iskeleyi yaktılar. Aman etrafımızda olmasınlar. Başbakanın küçük oğlunun askerlik raporu Yavuz Semerci’deydi. Hadi çıkarın bakalım ortaya, hodri meydan! Acaba kaç para aldı o raporu ortaya çıkarmamak için. Neden acaba küçük oğlu askere alınmadı. Hani askerlik yan gelip yatma yeri değildi. Ben her şeyden haberdarım. Bir ülkenin kaderini en güçlü kadının terzisinin aynasından gözetleyebilirsiniz. O güçlü kadınlar maalesef o güçsüz adamların boşboğazlıklarını ağızlarından kaçırıyorlar.

Güçlü adamlar, güçsüz adamlar derken!..

Hep beraber Silivri’ye geçeriz buradan… (gülüyor)!

Tehdit aliyor musunuz hiç?

-Hayır.

Örgütlü olmadığınız için mi?

-Aynen. Eğer birey olursanız sıkıntı yok. Ben özgür irademle eleştiri hakkına sahibim.

Bir örgüte katılmayı düşünüyor musunuz?

-Benim bir örgütum var. Türkiye genelinde 140.000 kişilik bir ordum var. Parmağımı şaklatsam sokağa dökülürler. Ama yapmam, ben bir lider değilim. Ahmak değilim. Ben o çocuklar icin fedakarlık yapıyorum. Ayaklarına kadar gidip, bilgimi, tecrübelerimi paylaşıyorum. Neleri yapmamaları gerektiğini anlatıyorum. Ben bu yıl “Düşündüğün dilde seviş, düşmanının dilinde savaş” diye bir slogan seztim. Bir çok üniversite buna karşı çıktı. Ayyy seviş deme, savaş deme. Peki düzeltiriz dedik. ”Kendi dilinde sev, düşmanının dilinde sav” dedik. Bravo alkış derken pankartlar asıldı. Ben konuşmaya başlarken şunu söyledim. Bakın arkadaşlar size fazla gereksiz müstehcen görülerek engellenen ve kesilen iki küçük eke bakın ne çiktı: iş ve aş.

(...)

Siyasete girmeyi düşündünüz mü peki?

-Pavyon şarkıcılarının, fahişelerin olduğu, tavanında mercimek köftesi olan yerde benim işim yok. Meclisin yüzde 30’u bağımsız olmadığı sürece bu iş düzelmeyecek. Atatürk, Meclisi ve sarayları halka bırakmıştır. Halkın malıdır bunlar. Ama millet giremez oraya bir tanıdığı olması lazım. Bakın İsmet İnönü zamanında başlayan bir süreçtir bu Türkiye Cumhuriyeti’ni bugüne getiren, CHP tek partili iktidarıyla yerleştirmiştir içine her şeyi. Bana soruyorlar; senin gibi ulusalcı bir insan nasıl CHP ye karşı, diye. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin başına gelen en kötü şeylerden biridir. AKP bile CHP kadar tehlikeli değildir. AKP, çünkü stratejileri olmayan dış güçlerin yönettiği distributördür. Devlet Outlet. Acaba Hoca Ali Riza’nın milli kütüphaneden çıkarılıp sergilenme yetkisini kim veriyor! Kütüphanelerimiz de özelleşiyor, onları da satıyorlar. Abdülmecit dönemi zamanında da bunlar yaşanmıştı damatlar yüzünden. Ama damatların iki gömleği vardır; biri bayramlık biri idamlık. Çok dikkatli olmaları lazım. Vatan caddesine 3. Anıt mezarı koyarız. Sırayla artık turistik gezi düzenleriz. Bunu astık, bunu öldürdüler, bunu katlettiler diye…

(...)

Röportajın tamamı: http://barbarossansal.blogspot.com/
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

Re: İktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti!

İletigönderen Urunguj » Cmt Haz 05, 2010 4:15

CHP'yi bu ülkenin başına gelen en kötü şey (akp'den bile kötü) addeden bir insanı ne yapmalı bilmiyorum.

En azından böyle anlamsız yazılarını okumamalıyız!
En son Urunguj tarafından Cmt Haz 05, 2010 4:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kez düzenlendi.
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletiler: 222

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 4:19

Urunguj yazdı:CHP'yi bu ülkenin başına geçen en kötü parti (akp'den bile kötü) addeden bir insanı ne yapmalı bilmiyorum.

En azından böyle anlamsız yazılarını okumamalıyız!

Sizin bu yazıdan cımbızlayarak alıntıladığınız tek cümle bu ise okumayınız lütfen!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Urunguj » Cmt Haz 05, 2010 4:26

"AKP bile CHP kadar tehlikeli değildir. AKP, çünkü stratejileri olmayan dış güçlerin yönettiği distributördür. Devlet Outlet..."

Nasıl yani diye sormayacak mıyız?
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 4:34

Urunguj yazdı:"AKP bile CHP kadar tehlikeli değildir. AKP, çünkü stratejileri olmayan dış güçlerin yönettiği distributördür. Devlet Outlet..."

Nasıl yani diye sormayacak mıyız?

Öncesini okumazsan sorman olağandır.

Atatürk, Meclisi ve sarayları halka bırakmıştır. Halkın malıdır bunlar. Ama millet giremez oraya bir tanıdığı olması lazım. Bakın İsmet İnönü zamanında başlayan bir süreçtir bu Türkiye Cumhuriyeti’ni bugüne getiren, CHP tek partili iktidarıyla yerleştirmiştir içine her şeyi.

Biraz da düşüneceksin tabii. AKP neden CHP kadar tehlikeli değildir, zira ne olduğu bellidir. Ama CHP Atatürk'ün kurduğu parti(dir) idi. Attığı her yanlış adım karşı devrimi güçlendir(ir)di.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Urunguj » Cmt Haz 05, 2010 4:43

Günümüze dönüp İsmet İnönü düşmanlığı bir yana, mevcut CHP açısından değerlendirin bu yazıyı.

Gazze Niyazileri sayesinde recep bey parsayı topluyor!

Artık salak olmamalıyız1
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 4:55

Urunguj yazdı:Günümüze dönüp İsmet İnönü düşmanlığı bir yana, mevcut CHP açısından değerlendirin bu yazıyı.

Gazze Niyazileri sayesinde recep bey parsayı topluyor!

Artık salak olmamalıyız1

Ne yapmalıyız salak olmamak için? Neden Recep Bey'e toplatıyorsun "parsa"yı (ölüler üzerinden kâr elde etme anlamında kullandın herhalde). Salak olmamak icin CHP'yi, Atatürk sonrası yönetimini eleştirenlere yer vermememiz mi gerekiyor?

Yazının bütününe bakmak yerine partizanlık yapmak mı salak olmamak?

Anlamsız bir yazıdan 2-3 cümle Urunguj, her ne kadar okunmamalı olsa da.

• 1 milyon ölü, 30 milyon işsiz görüyorum.
  • Türkiye’yi çökmekte olan Avrupa’nın içine çekmeye çalışıyorlar. Hasta adam Avrupa, Türkiye hasta adam olmadı hiçbir zaman olmaz. Anadolulu toprağına bağımlıdır.
  • Şu an Türkiye’de kefen bezi yok biliyor musunuz! Polyesterlerle gömüleceksiniz. Çürüyemeyeceksiniz bile. Pamuğu da imha ettiler. Cumhurbaşkanımız Hindistan’a gitti, pamuk için. Hayvancılık bitti, yün bitti. Cumhurbaşkanlığının bayrağı al sancaktır. İpekten atlastan olmalıdır. Polyesterden yaptılar. Bugün yatan bir hastanın kıçına 30 yıllık don veremediği için bu ülke açılan yarayı 9 bin liraya tedavi ediyor.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Urunguj » Cmt Haz 05, 2010 5:07

Türkkan, ben de çaresiz hissetmeye başladım artık1
Kullanıcı küçük betizi
Urunguj
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 05, 2010 14:20

Türkan,yazının genelinde aklı başında her yurtseverin kabul ettiği, savunduğu gerçekleri söylemesi yazının sonunda SAÇMALAMA hakkını verir mi bir adama? Ya da o adam saçmalarsa SAÇMALAMIŞ demek suç mu olur? Olursa neden olur?

Bu ülkenin neden bu durumlara geldiğini ben sana söyleyeyim arkadaşım.

Bu ülke bu durumlara ATATÜRK'ü beğenmeyen, İNÖNÜ'yü beğenmeyen, KEMALİZM'i beğenmeyen, MİLLİYETÇİLİK'i eleştiren, 6 OK'u eleştiren, CHP'yi beğenmeyen-eleştiren-yerin dibine sokan SOSYALİST-KOMÜNİST SÖZDE AYDINLARDAN geldi...

Şimdi ağızlarıyla kuş tutsunlar, istedikleri kadar doğruyu söylesinler. Gelinen durum en çok onların eseridir.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 14:36

Çetin Taş yazdı:Türkan,yazının genelinde aklı başında her yurtseverin kabul ettiği,savunduğu gerçekleri söylemesi yazının sonunda SAÇMALAMA hakkını verir mi bir adama? Ya da o adam saçmalarsa SAÇMALAMIŞ demek suç mu olur?Olursa neden olur?

Saçmalama hakkı herkeste vardır. Saçmalayana saçmalamış demek için saçmaladığını belgelemek gerekir. Saçmalayana saçmaladığını belgelemeden saçmalamış demek suç olmaz, ahmaklık olur.

Çetin Taş yazdı:Bu ülkenin neden bu durumlara geldiğini ben sana söyleyeyim arkadaşım.
Bu ülke bu durumlara ATATÜRK'ü beğenmeyen, İNÖNÜ'yü beğenmeyen, KEMALİZM'i beğenmeyen, MİLLİYETÇİLİK'i eleştiren, 6 OK'u eleştiren,CHP'yi beğenmeyen-eleştiren-yerin dibine sokan SOSYALİST-KOMÜNİST SÖZDE AYDINLARDAN geldi...

Öyle mi? 1938-1950 arasında o sosyalist-komünist sözde aydınlar mı Atatürk'ü, Altı Ok'u yıpratarak ülkeyi bugünlere getirdi? 1938'den bugüne CHP ne zaman Altı Ok'a bağlı oldu, Altı Ok'u uyguladı?

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 05, 2010 14:50

Türk-Kan yazdı:
Çetin Taş yazdı:Türkan,yazının genelinde aklı başında her yurtseverin kabul ettiği,savunduğu gerçekleri söylemesi yazının sonunda SAÇMALAMA hakkını verir mi bir adama? Ya da o adam saçmalarsa SAÇMALAMIŞ demek suç mu olur?Olursa neden olur?

Saçmalama hakkı herkeste vardır. Saçmalayana saçmalamış demek için saçmaladığını belgelemek gerekir. Saçmalayana saçmaladığını belgelemeden saçmalamış demek suç olmaz, ahmaklık olur.

Çetin Taş yazdı:Bu ülkenin neden bu durumlara geldiğini ben sana söyleyeyim arkadaşım.
Bu ülke bu durumlara ATATÜRK'ü beğenmeyen, İNÖNÜ'yü beğenmeyen, KEMALİZM'i beğenmeyen, MİLLİYETÇİLİK'i eleştiren, 6 OK'u eleştiren,CHP'yi beğenmeyen-eleştiren-yerin dibine sokan SOSYALİST-KOMÜNİST SÖZDE AYDINLARDAN geldi...

Öyle mi? 1938-1950 arasında o sosyalist-komünist sözde aydınlar mı Atatürk'ü, Altı Ok'u yıpratarak ülkeyi bugünlere getirdi? 1938'den bugüne CHP ne zaman Altı Ok'a bağlı oldu, Altı Ok'u uyguladı?

Senin yazdığından daha kafiyeli sözleri yani senin yazdığından daha iyisini yazarım buraya Türkan. Bana ahmak demek istiyorsan dosdoğru söyle, söylemiyorsan da kelime oyunu yapma. Adamın CHP ile AKP'yi karşılaştırdığı cümleler ortada iken neyin kanıtını istiyorsun sen?

İnönü'nün 1938-1950 dönemini eleştirmek herkesin hakkıdır.Ama İnönü düşmanlığı ayrı bir şeydir.

1938-1950 CHP politikalarını eleştirmek herkesin hakkıdır. Ama CHP'nin, AKP'den daha tehlikeli olduğunu söylemek ayrı bir şeydir.

Bu sayfalara insanlar yurtsever olmak ortak paydası çerçevesinde istediklerini yazmalıdır. Yoksa sen istemiyorsun diye kıymeti kendince menkul adamlara CHP'ye hakaret etmek hakkını vermek kimsenin haddi değildir. Bu durumu söyleyen benim gibi adamlara da ahmak demek hakkı hiç kimsenin haddi değildir.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 15:03

Ah şu partizanlığın gözü kör olsun. Açık gerçekleri bile görmekte zorlanıyor insan.

Ne oldu şimdi sosyalist komünist sözde aydınlara? Onlar değil miymiş Türkiye'yi bu hâle getiren? İnönü'nün ihanet anlaşmaları bugünlerin temelini oluşturmamış mıdır? Bunu söylemek İnönü düşmanlığı mı oluyor? CHP'nin Altı Ok'u terkettiğini söylemek CHP'ye hakaret mi oluyor? AKP'nin "ne b.k olduğu belli", düşman kuzu postu ile (CHP) ile saldırdı, saldırıyor demek mi CHP'ye hakaret oluyor?

Oysa ki beni tanıdığını düşünüyordum Çetin; birine ahmak demek istersem emin ol hiç çekinmeden yüzüne söylerim.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Çetin Taş » Cmt Haz 05, 2010 15:25

Türk-Kan yazdı:Ah şu partizanlığın gözü kör olsun. Açık gerçekleri bile görmekte zorlanıyor insan.

Ne oldu şimdi sosyalist komünist sözde aydınlara? Onlar değil miymiş Türkiye'yi bu hâle getiren? İnönü'nün ihanet anlaşmaları bugünlerin temelini oluşturmamış mıdır? Bunu söylemek İnönü düşmanlığı mı oluyor? CHP'nin Altı Ok'u terkettiğini söylemek CHP'ye hakaret mi oluyor? AKP'nin "ne b.k olduğu belli", düşman kuzu postu ile (CHP) ile saldırdı, saldırıyor demek mi CHP'ye hakaret oluyor?

Oysa ki beni tanıdığını düşünüyordum Çetin; birine ahmak demek istersem emin ol hiç çekinmeden yüzüne söylerim.

Sondan başlayayım.Bana ahmak demişsin zaten Türkan,bunu dolaylı olarak söylemişsin, demek istesem derim falan diye dallandırıp budaklandırma mevzuyu.

Sosyalist-komünist sözde aydınlar CHP'yi, Atatürk'ü,İnönü'yü beğenmeyerek bugüne getirdiler bu ülkeyi. Bu konuda ki düşüncemde geri adım atmış değilim. Onların cahil halka yaptığı telkinler, sürekli CHP'yi-İnönü'yü kötülemeler; Atatürk'ü burjuva aydını diyerek küçümsemeler, Kemalizm'i ideolojiden saymamalar önce Menderes'e sonra Demirel'e ve hatta milleti birbirine kırdıran Türkeş'e hizmet ederek CHP'yi sersefil, perişan etmemiş midir? CHP'nin sersefil perişan olması demek de işte milletin Demirel'den, Özal'dan, Çiller'den, Mesut Yılmaz'dan, Erbakan'dan, Tayyip beyden medet ummasına neden olan süreci yaratmıştır.

Ne ihanet anlaşması yapmış İnönü? Bir taraftan Ruslar tepenize bineriz derken Amerika ile yakınlaşmak zorunda kalmıştır. Bunda bile o dönemdeki sosyalist-komünist yazar-çizer tayfasının rolü olmuştur. Meselelere bugünden, hele hele Türkiye'den yüzlerce kilometre öteden bakarak yazmak,konuşmak kolay. Ülke yönetmek,hele hele 1. Dünya Savaşı'ndan sonra yedi düveli yenerek yepyeni biçimde kurulan bir ülkeyi ve hele Atatürk gibi bir adamdan sonra yönetmek elbette kolay değildir.

Ama tutup da bu ülkenin en azından 1923te bağımsız bir cumhuriyet olarak kurulmasında en fazla katkısı olan insanlardan birini, Lozan'ın mimarı olan bir insanı ve her türlü eleştiriye rağmen Tükiye'de çok partili demokrratik sistemi getiren insanın adını İHANET kelimesi ile yan yana alınca sen vatansever mi oluyorsun Türkan? Bu senin yaptığını malum medyanın malum yazarları yapıyor. Tayyip bey yapıyor. İşte o sosyalist-komünist sözde aydınlar da yaptılar ve yapmaya evam ediyorlar.Sen neden yapıyorsun?

Son olarak... Bu sayfalarda defalarca yazdım. BEN İŞÇİ PARTİLİYİM... BEN CHP'Lİ DEĞİLİM...

Ve tabi ki vatanseverim, milliyetçiyim, KEMALİSTİM. Bunun gereği olarak da tüm partilerin kökü olan, anası olan CHP'ye ve tabi ki bu ülkeye günahından çok sevabı dokunmuş olan İNÖNÜ'ye sahip çıkmak boynumun borcudur.

Kayıtsız şartsız CHP-İNÖNÜ düşmanlığı yapan sen PARTİZANSIN Türkan.

[mod="Bilgilendirme"]Çetin Bey,

Bu sayfadaki iletileriniz düzenlenmiştir: Noktalardan, virgüllerden sonra ve paragraflar arası bırakılmayan boşluklar ile birkaç yerde konması gereken kesme işaretleri eklenmiştir. Bu tür küçük ayrıntılar yazılanların daha kolay okunmasını sağlamaktadır.[/mod]
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Cmt Haz 05, 2010 16:09

Amacın tartışmayı kişiselleştirmekse istediğini sana vermeyeceğim Çetin.

Güncel Meydan'da İnönü'nün vukuatları ile ilgili bir çok başlık var, hatırlamak istersen okursun.

Kısa bir alıntı:

12 Temmuz 1947 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına Hasan Saka ve ABD Hükümeti adına Edwin C.Wilson tarafından 8 maddeden oluşan Askeri Yardım Anlaşması "Karşılıklı Yardım Anlaşması"nın doğal uzantısı olarak imzalanmıştır.

İlgili anlaşma 8 maddeden ibarettir. 3.maddenin (2.)bendinde;

"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti bu anlaşma için: yardım amacı, kaynağı, mahiyeti, genişliği, miktarı ve ilerlemesi hakkında ve ABD hakkında Türkiye de tam ve devamlı (lehinde) yayın yapacaktır".

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İsmet İnönü;

"Büyük Amerika Cumhuriyetinin; memleketimiz ve milletimiz hakkında beslemekte olduğu yakın dostluk duygularının yeni bir misalini teşkil eden bu sevinçli olayı her Türk'ün candan alkışlaması gerekir. 2.cihan savaşı sırasında ve savaşın fiilen sona ermesinden sonra, Milletimizin ispat ettiği yüksek meziyet ve ideallerinin dünya efkar-ı umumiyesi tarafından takdir edildiğini gösteren bu yardım Türkiye ye zaruri ve normal savaş malzemesinin bir kısmını temin etmek maksadıyla savaş sonunda Türkiye’nin düştüğü iktisadi güçlüklerde çok ferahlatıcı olacak ve Amerikan Hükümeti cihan barışının korunması uğruna çok büyük fedakarlık etmiştir” demiştir.

Bana birisini hatırlatıyor ya bu cümleler :hmm:

Bilgilenmek isteyen diğer arkadaşlar faydalı bir kaynak da burada: :arrow: http://www.1001kitap.com/Guncel/Metin_A ... m1938.html

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen yigitler » Cmt Haz 05, 2010 18:56

Türk-Kan yazdı:Resim

TOP'LU İĞNE 36 HARMANIM BEN HARMANIN SİZE YENİ HARMAN SUNALIM :)...

Bu kez ben yazamadım , bu kez onlar yazdı..

YENİ HARMAN DERGİSİ SAYI: 142 HAZİRAN 2010-06..

RÖPORTAJ: TANLA SILAY

Ben de gençtim, bunlar da gençti... Bugün iktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti...

Barbaros ŞANSAL

(...)

Türkiye için ne öngörüyorsunuz?

-1 milyon ölü, 30 milyon işsiz görüyorum. Bakın bugün IMF, İtalya’ya derhal kendini toparla baskısını yapıyor. İngiltere 25 milyon pound kemer sıkma politikasına gidiyor. Türkiye’yi çökmekte olan Avrupa’nın içine çekmeye çalışıyorlar. Hasta adam Avrupa, Türkiye hasta adam olmadı hiçbir zaman olmaz. Anadolulu toprağına bağımlıdır. Anadolu bunu yemez. Anadolu’ya cep telefonu da verseniz LCD televizyon da verseniz alır, ama anlamaz ki. Eczacılık Fakültesi’nde çok güzel bir örnek verdiler: Reçeteyi suyun içine koyup öyle içen hastalar varmış. Böyle bir ülkeyle başa çıkamazsınız. Bizim insanlarımız sağduyuludur. Ben hep güvendim. O yüzden başıma hiçbir şey gelmedi. Düşünün ben tercih ve yönelimleri marjinal ve radikal sayılabilecek, ağzına geleni beyninde süzgeç kullanmadan söyleyen biriyim. Düşünsenize Türkiye’de bütün ulusal medyada yasaklı olan Doğan, Doğuş, TRT, Fox hepsinde birden.

Sizinle ilgili haberlere göz attiğımda çok fazla röportaja, habere rastlanmıyor.

-Yasak. İki kere televizyon programı yaptım yayından kaldırıldı apar topar.

Takmışlar size galiba…

-Taksalar keşke nerde. Dul geldim, bakire gideceğim. Bunlarınki kanca değil düğme ancak iliklenir. Ben de gençtim, bunlar da gençti. Bugün iktidarın tepesinde olan bazı adamlar benim koynumdan geçti. Bütün korkuları bu. İnsanlığın ortak korkusu yoktur. Kimisi homofobik kimisi skiofobik(gölge korkusu). Bunlar korku imparatorluğu yaratıyorlar..

(...)

Türkiye’deki tekstil, üretim ve ticareti üzerine ne düşünüyorsunuz?

-Şu an Türkiye’de kefen bezi yok biliyor musunuz! Polyesterlerle gömüleceksiniz. Çürüyemeyeceksiniz bile. Pamuğu da imha ettiler. Cumhurbaşkanımız Hindistan’a gitti, pamuk için. Hayvancılık bitti, yün bitti. Cumhurbaşkanlığının bayrağı al sancaktır. İpekten atlastan olmalıdır. Polyesterden yaptılar. Bugün yatan bir hastanın kıçına 30 yıllık don veremediği için bu ülke açılan yarayı 9 bin liraya tedavi ediyor. Köklüler sizi ahirete götürürler ama o paraların üzerine koydukları parti binalarının ve üniversitelerin ve havraların önüne yaptıkları o büyük kapılar Cennetin kapıları değildir. Cehennemin kapısıdır, üzerinize kapanır. Dogmatik kavramları insanlık 21.yy başında sorgulamaya başladı bile. Neye göre senden olmayanı ötekileştir ve yaftalaştır, gelsin bakalım aileden sorumlu homofobik sağlık bakanı Siirt’i anlatsın. Olayı kapattılar. Kim bunun bedelini ödeyecek. Alan razı veren razıymış. Ben de vereyim o zaman mercimeği fırına…

Peki ülkenin durumu boyle gözler önüne serilince daha çıkmaza giriyor insan. Siz gençliğe güveniyor musunuz?

-Tabii ben gençliğe güveniyorum. Siz benden gençsiniz. Ben Semra Özal’a dikiş diktim. Berna Yılmaz’a da Tansu Çiller’e de, Süleyman Gündüz’ü de tanırım ama ben dönmelerin başını da tanırım, genelev koruyucusunu da tanırım. Çünkü hepsi insandır. Ben Erbakan, Ecevit ve Türkeş’in koalisyon yaptığını da gördüm bu ülkede, bu hiçbir şey. Bunlar açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar ülkeyi. Lale festivalinde 15 gün için harcanan parayı gördünüz. Hadi laleden geçtim o lalelerin tanıtımı için asılan plastik afişleri gördünüz. Bu nasıl bir çevrecilik! Ardında 250 yıllık çöp bıraktılar. Haziran ayında uluslararası erozyon sempozyumu icin Çorum’a davet edildim. Ben bu erozyondan bahsedeceğim ama beşeri erozyondan. Hepsi kaydediliyor bunların bir yere.

Şuursuzbir millet olduğumuz defalarca kanıtlanıyor, hakikaten kaydediyor muyuz sizce?

-En azından ben ve benim gibiler ediyor. İnanilmaz belgeler ve benim elimde. Gelsinler bilgisayarlarımı, dosyalarımı alsınlar. Belgeler benim beynimde. Başbakanlık TC Arşivlerindeki arkadaşlar OSE onur başkanı sıfatiyla Einstein’in Türkiye’de çalışma yapabilmeleri için İsmet İnönü’nün imzaladiği belgeleri çocuklar getirip elime veriyorlar. Herkes rahatsız. Ülkemiz uzerinde oynanan oyunlardan siz de anneniz de başörtülü kadın da rahatsız artık. Çünkü hep fakir edebiyatı, hep ajitasyon. Halbuki onlar yüzme havuzlu villalarda, altlarında kurşun geçirmez arabalarıyla dolaşıyor. Çin malı ucuz oyuncaklar dağıtıp, 5 milyon sadaka verip geçiştiriyorlar. Sadakayı hak etmiyor bu millet. Bizim hemzemindi saraylarımız basamak yoktu. Şimdi Dolmabahçe sarayının ahırındalar. Önündeki halka ait otobus durağını kaldırttılar. Bitişiğindeki iskeleyi yaktılar. Aman etrafımızda olmasınlar. Başbakanın küçük oğlunun askerlik raporu Yavuz Semerci’deydi. Hadi çıkarın bakalım ortaya, hodri meydan! Acaba kaç para aldı o raporu ortaya çıkarmamak için. Neden acaba küçük oğlu askere alınmadı. Hani askerlik yan gelip yatma yeri değildi. Ben her şeyden haberdarım. Bir ülkenin kaderini en güçlü kadının terzisinin aynasından gözetleyebilirsiniz. O güçlü kadınlar maalesef o güçsüz adamların boşboğazlıklarını ağızlarından kaçırıyorlar.

Güçlü adamlar, güçsüz adamlar derken!..

Hep beraber Silivri’ye geçeriz buradan… (gülüyor)!

Tehdit aliyor musunuz hiç?

-Hayır.

Örgütlü olmadığınız için mi?

-Aynen. Eğer birey olursanız sıkıntı yok. Ben özgür irademle eleştiri hakkına sahibim.

Bir örgüte katılmayı düşünüyor musunuz?

-Benim bir örgütum var. Türkiye genelinde 140.000 kişilik bir ordum var. Parmağımı şaklatsam sokağa dökülürler. Ama yapmam, ben bir lider değilim. Ahmak değilim. Ben o çocuklar icin fedakarlık yapıyorum. Ayaklarına kadar gidip, bilgimi, tecrübelerimi paylaşıyorum. Neleri yapmamaları gerektiğini anlatıyorum. Ben bu yıl “Düşündüğün dilde seviş, düşmanının dilinde savaş” diye bir slogan seztim. Bir çok üniversite buna karşı çıktı. Ayyy seviş deme, savaş deme. Peki düzeltiriz dedik. ”Kendi dilinde sev, düşmanının dilinde sav” dedik. Bravo alkış derken pankartlar asıldı. Ben konuşmaya başlarken şunu söyledim. Bakın arkadaşlar size fazla gereksiz müstehcen görülerek engellenen ve kesilen iki küçük eke bakın ne çiktı: iş ve aş.

(...)

Siyasete girmeyi düşündünüz mü peki?

-Pavyon şarkıcılarının, fahişelerin olduğu, tavanında mercimek köftesi olan yerde benim işim yok. Meclisin yüzde 30’u bağımsız olmadığı sürece bu iş düzelmeyecek. Atatürk, Meclisi ve sarayları halka bırakmıştır. Halkın malıdır bunlar. Ama millet giremez oraya bir tanıdığı olması lazım. Bakın İsmet İnönü zamanında başlayan bir süreçtir bu Türkiye Cumhuriyeti’ni bugüne getiren, CHP tek partili iktidarıyla yerleştirmiştir içine her şeyi. Bana soruyorlar; senin gibi ulusalcı bir insan nasıl CHP ye karşı, diye. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin başına gelen en kötü şeylerden biridir. AKP bile CHP kadar tehlikeli değildir. AKP, çünkü stratejileri olmayan dış güçlerin yönettiği distributördür. Devlet Outlet. Acaba Hoca Ali Riza’nın milli kütüphaneden çıkarılıp sergilenme yetkisini kim veriyor! Kütüphanelerimiz de özelleşiyor, onları da satıyorlar. Abdülmecit dönemi zamanında da bunlar yaşanmıştı damatlar yüzünden. Ama damatların iki gömleği vardır; biri bayramlık biri idamlık. Çok dikkatli olmaları lazım. Vatan caddesine 3. Anıt mezarı koyarız. Sırayla artık turistik gezi düzenleriz. Bunu astık, bunu öldürdüler, bunu katlettiler diye…

(...)

Röportajın tamamı: http://barbarossansal.blogspot.com/

Ne zamandan beri boyle gereksiz, parazit insanlarin soyledikleri ciddiye alinmaya basladi? Ulan herifin suratina bir bakin, hic meymenet yok. Zaten televizyon programlari da bir b.ka yaramadi zamaninda, bana ne hanhgi adamlar senin koynundan gectigi? Ahlaksiz herif!!!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

x