İmralı sürüngeni: TSK kendine güvenmesin

Genel & Güncel Konular

Re: AKP Öcalanı Mandela Olmaya Hazırlıyor

İletigönderen devimsel » Pzt Ağu 24, 2009 1:47

Panzehir yazdı:
Sabahattin ÖNKİBAR yazdı:Adam sanki 30 bin kişinin ölümünden sorumlu bir müebbet mahkumu değil de ada sakinlerinin muhtarı. Ne derse oluyor. AKP iktidarı adamın bir dediğini iki etmiyor. Önce, ben yalnız kalamam bana teşrifatçı gerek dedi ve 9 kişiyi yanına aldırma kararını çıkarttı. Bunun için yeni yeni inşatlar yaptırttı. Çok geçmedi bu sefer gardiyanlarını şikayet etti ve heyhat onları da değiştirtti.. AKP’nin Ali Dibo hikayesiyle popüler olan Adalet Bakanı Sadullah Bey Öcalan’ın talebini geri çevirmeyerek özel harekatçı polis kökenli olan gardiyanlarını görevinden alarak sivil gardiyanlar gönderdi. Görüyorsunuz adam adeta eller üstünde. Her hafta canlı yayın yetmiyormuş gibi bir de böyle şeyler gündeme geldi... AKP adım adım Öcalan’ı Mandela olmaya hazırlıyor haberiniz olsun!!

Sayın Sabahattin Önkibar'ın sözleri çok doğru.
AB istiyor diye idam cezasını kaldırdık,yakında AB ve ABD'nin baskısıyla Alaca Karanlık Partisi bu soysuzu (Tayyip'in sayın Öcalan'ı) af da eder,meclise girmesinin önünü de açar.

Yitirdiğimiz büyük aydın,büyük insan Demirtaş Ceyhun idam cezasının kaldırılmasına karşı çıkmış,nedenlerini de açıklamıştı (Ulusal Kanal - Edebiyat Söyleşileri Programı). Bence de bir ülkede demokrasi tüm kurumlarıyla işlemediği sürece ve halkın aydınlanması,kültür düzeyi,eğitimi ve ekonomisi üst üst düzeye çıkmadığı sürece idam cezasının kaldırılması saçmalık. Daha asılacak pek çok adam var (Emperyalizme uşaklık eden,saf kan vatan hainleri).Haklı gerekçelerle asın bakalım,neden astığınızı da halkınıza unutturmamak için okul kitaplarında okutun çocuklarınıza.O zaman görelim bakalım halk onu kahraman yapıyor mu?
"Tam bağımsızlık demek, kuşkusuz siyasal, maliye, ekonomi, adalet, askerlik,
kültür... gibi her alanda bağımsızlık ve tam özgürlük demektir.
Bu saydıklarımın herhangi birinde bağımsızlıktan yoksunluk, ulusun ve ülkenin
gerçek anlamıyla bütün bağımsızlığından yoksunluğu demektir."

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Kullanıcı küçük betizi
devimsel
Üye
Üye

İletiler: 291

Re: İmralı sürüngeni: TSK kendine güvenmesin

İletigönderen nosetackle » Pzt Ağu 24, 2009 3:47

Ram yazdı:
nosetackle yazdı:
Ram yazdı:
Yani eşkıya başına idam verilmeseydi de, beraat kararı verilip serbest bırakılsaydı, bu olağan olacaktı, demokrasiye uygun olacaktı öyle mi¿? Şark kurnazına bak hele; Orta Doğu Teknik Kurnazlığı'nda bunu mu öğrettiler sana¿?

Laf kalabaligi yapip konuyu mecrasindan saptiriyorsun. Devlet, yarginin verdigi karari uygulayamadigi icin aciz kalmistir.

Ey andaval, neden konuyu saptırayım¿? İşte kendin yazıyorsun, "Devlet, yarginin verdigi karari uygulayamadigi icin aciz kalmistir." diye. Sana bir şeyi anlatmak için elli defa yazmamız gerekiyor. Biz de diyoruz ki; yargı eğer eşkıya başı için beraat kararı verseydi -ki bugünlerde Meclis'ten çıkabilecek bir yasayla yeniden yargılanarak ya da yargılanmadan (doğrudan) affedilmesi gündemdedir- ve devlet bu kararı uygulasaydı, bu âcizlik olmayacak mıydı yani, demokrasiye uygun mu olacaktı yani¿?

nosetackle yazdı:Ister gece yarisi ciksin ister gun ortasinda ciksin TBMM den cikan tum yasalar herkezi baglar. hangi hukumet hangi parti oldugu onemli degildir. anayasal olarak ordan cikan yasalara uymam diyemeyiz. biraz politize edilmis ve propoganda kokan bir yazi.

Fakat yüksek demokratın bu söylemine göre, eşkıya başı için verilecek bir beraat kararı demokrasiye uygundur.

nosetackle yazdı:Devletimizin acizligidir bu adamin bu sekilde konusabilmesi. resmen dalga geciyor. E zamaninda asamadik adami, asabilseydik saygimiz olurdu kendimize.

nosetackle yazdı:Demokrasiye inancin geregi de bu degilmidir. sev sevme karsindaki insana saygi duymak ve onyargilardan bagamsiz sekilde yapilan uygulamari degerlendirmek.

Yüksek demokratlık bu olsa gerekir.

Eveleyip geveleme! Kurnazlık yaparak kuyu kazarsan, işte böyle kendin düşersin içine; debelenip durursun.

ram. demokrasi oyle birsey ki seni bile dikkate almak durumunda birakiyor beni.
Barış Mağluplar için gereklidir ...
Kullanıcı küçük betizi
nosetackle
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen Ram » Pzt Ağu 24, 2009 4:07

nosetackle yazdı:ram. demokrasi oyle birsey ki seni bile dikkate almak durumunda birakiyor beni.

Yüksek demokrattan yine müthiş bir yanıt! Fakat bu sefer ne diyeceğimi bilmiyorum bu muhteşem yanıttan sonra... Müridin olayım, bir daha bu kadar derin yanıt verme; bir şey değil, kalpten götüreceksin beni...
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Ağu 24, 2009 5:45

nosetackle yazdı:
Ram yazdı:
Yani eşkıya başına idam verilmeseydi de, beraat kararı verilip serbest bırakılsaydı, bu olağan olacaktı, demokrasiye uygun olacaktı öyle mi¿? Şark kurnazına bak hele; Orta Doğu Teknik Kurnazlığı'nda bunu mu öğrettiler sana¿?

Laf kalabaligi yapip konuyu mecrasindan saptiriyorsun. Devlet, yarginin verdigi karari uygulayamadigi icin aciz kalmistir.

Ya... Oysa simdi öyle mi? Devlet otoritesi nasil saglanir, hep birlikte görüyoruz. :lol: Devlette acizlik olursa yeni bir yönetimle bu aczi giderirsin de, it basina "Sayin Öcalan aldigi "kellelerin" hesabini veriyor" diyen uc kurusluk adamin partisine, aldigi ihanet kararlarina saygida kusur etmeyen acizleri ne yapacaksin..?
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Yargan Kam » Pzt Ağu 24, 2009 6:25

nosetackle yazdı:Devletimizin acizligidir bu adamin bu sekilde konusabilmesi. resmen dalga geciyor. E zamaninda asamadik adami, asabilseydik saygimiz olurdu kendimize.

Asmak?

Yakalandığından beri bu adamın(!) asılmasına karşıydım.

Ebedi bir kahraman yapmaktan başka ne işe yarardı bu sayın sırtlanı?

Tekbaşına olarak, demeç vermesi de engellenerek çürümeye bırakılmalydı.

Medeni(!) Avrupalı ve Amerikalılar demokrasi adına bu hainin haklarını gözetmek yerine faili meçhullerin ortaya çıkarılması için destek vermeliydi önce!

Vatan haini Kenan Evren ve dipçik arkadaşlarının yargılanması, geçmişteki katliamlarda kanları yerde kalan vatandaşlarımızın haklarını gözetmesi için devlete destek vermesi gerekirdi.

Bir devlet asıp keserek aciliğinden kurtulamaz!
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

İletigönderen 10101 » Pzt Ağu 24, 2009 15:14

Türkiye'yi 12 Eylül öncesindeki sağ - sol çatışmasına benzer şekide bir iç savaşa mı sürüklemeye çalışıyor acaba dış güçler?
Büyük bir kesimin onaylamayacağı bazı "açılım" lar yaparak, bu kitleyi sinirlendirmek... Etnik çatışmayı kışkırtmak için gerekli oyunları oynamak...

Her akıllı TC vatandaşı böyle bir oyuna karşı uyanık olmalı diye düşünüyorum.
Kullanıcı küçük betizi
10101
Üye
Üye

İletiler: 78

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x