İran: Bir günlük evlilik

Genel & Güncel Konular

İran: Bir günlük evlilik

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 08, 2007 17:52

İran'da geçici evlilik tartışılıyor

Muhafazakarlar ve kadınlar, uygulamanın aile yapısına zarar vereceğini, fuhuşu daha da yaygınlaştıracağını savunuyor.

Yasal olarak tek eşle evliliğin kabul edildiği ve zinanın yasak olduğu İran’da, geçici evlilik tartışması yaşanıyor. İçişleri Bakanı Mustafa Purmuhammedi’nin, “Geçici evlilikler gençlerin bazı ihtiyaçlarını karşılayabilir ve sosyal sorunlara çare olabilir” şeklindeki sözleri tepkilere neden oldu.

Kadın hakları savunucuları ve bazı muhafazakarlar, geçici evlilik uygulamasının, yasak olmasına rağmen özellikle son yıllarda yaygınlaşan fuhuşu daha da artıracağını belirtti.

Geçici evliliklerin desteklenmemesini savunanlar, bu ilişkilerden dünyaya gelen çocukların da bir aile ortamında büyüyemediklerine dikkat çekti.

Geçici evlilikleri destekleyenler ise, özellikle evlenmek için maddi imkana sahip olmayan gençler için bu uygulamanın kaçınılmaz olduğunu savunuyor.

İran’da geçici evlilikler kadınla erkek arasındaki uzlaşmayla ve bir din adamının onayıyla belli bir süre için yapılıyor. Bazen bir günden az bir zaman için yapılan evliliğin süresine göre kadına ücret ödeniyor.

İran’da geçici evlilik uygulamasına, özellikle evlilik dışı birliktelik yaşamak isteyen; ancak ahlak polisi tarafından yakalanmaktan korkan gençler ve paraya ihtiyacı olan kadınlar rağbet ediyor.

Kaynak
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen Ram » Cum Haz 08, 2007 17:58

Şahıs: Hadi evlenelim.
Dişi Şahıs: Hadi

24 saat sonra...

Şahıs: Boşol, boşol, boşol. Hehehe :twisted:
Dişi şahıs: Hehehe 8)

Böyle bir şey mi mirim¿? :mrgreen:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 08, 2007 18:01

Ram, aynen mirim...

ama aradaki ücreti atlamissin :kikirik: :kikirik: öyle bedavaya yok :twisted:
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Ram » Cum Haz 08, 2007 18:04

Türk-Kan, ona bakarsan "içilmesi muhtemel cigaralar"ı da atladım. :mrgreen: Malûm, devir hız devri. :twisted:
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

İletigönderen Pınar » Cum Haz 08, 2007 18:06

napsın adamlar onların da canı çekiyo arada etik olmayan şeyler yapmak :) nasıl kılıf bulcaklarını şaşırmışlar :r
Halk tarafından devlete "Sen bana hizmet etmek için varsın, bunun ötesinde senin bir anlamın yok" dendiğinde herşey yoluna girecektir...

(Osman Pamukoğlu)
Kullanıcı küçük betizi
Pınar
Üye
Üye

İletiler: 1380

İletigönderen Gilda » Cum Haz 08, 2007 18:21

:mrgreen: Bu bir günlük evliligi yapanlarin icinde Türk Kamyon soförleri maceracilar da bulunmaktadir.
Ne güzel ya, evcilik oynar gibi, hadi canim daral geldi bugün senle evleneyim, yok yarinda da onla diye tarihe geccek günler aman gelmesin hic.O ne öyle :twisted:
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Çetin Taş » Cum Haz 08, 2007 19:04

RAM,aynen dediğin gibi oluyordur :mrgreen:
Bu haberi bizim dindar vatandaşlarımız iyi okusunlar.Din de var,dinen caiz denen bazı şeylerin ne kadar komik olabildiğine dikkat etsinler.
Şimdi sormak lazım bu türden nikahları burada da kendi cemaatlerinde uygulayan-uygulatan kimi tarikat erbabına?Din adamının şahitliği olunca adı NİKAH,pezevengin şahitliği olunca adı ZİNA...Bu ne kadar hak,adil,doğru? :twisted:
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen Gilda » Cum Haz 08, 2007 19:08

Çetin Taş yazdı:RAM,aynen dediğin gibi oluyordur :mrgreen:
Bu haberi bizim dindar vatandaşlarımız iyi okusunlar.Din de var,dinen caiz denen bazı şeylerin ne kadar komik olabildiğine dikkat etsinler.
Şimdi sormak lazım bu türden nikahları burada da kendi cemaatlerinde uygulayan-uygulatan kimi tarikat erbabına?Din adamının şahitliği olunca adı NİKAH,pezevengin şahitliği olunca adı ZİNA...Bu ne kadar hak,adil,doğru? :twisted:
Cetintas o tarikatla Devlet, bircok Zengin aile, Polis, Hukuk ugraslari hicbir sonuc vermedi.Gücünü nerden aliyorsa.Adnan Hoca tarikatindan bahsediyorum.
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

İletigönderen Veled » Cum Haz 08, 2007 19:15

Türk-Kan, paylaşım için sağol abla bu kadar önemli sorun varken türkiye de aslında bunları tartısmak istemiyorum :D ama birkaç şey söylemek gerekise dalga geçmeye açık bir konu ve geçiçi evlilik dediğinde ram abinin dediği gibi birşey ise ne kadar saçma olurdu düşünen var mı onların bu geçici dediğine başkaları başka birşey der evlilik demez o açıdan
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 08, 2007 19:22

Semih R.Cabalar, "olsa degil", Iran'da öyleymis zaten :D

İran’da geçici evlilikler kadınla erkek arasındaki uzlaşmayla ve bir din adamının onayıyla belli bir süre için yapılıyor. Bazen bir günden az bir zaman için yapılan evliliğin süresine göre kadına ücret ödeniyor.

İran’da geçici evlilik uygulamasına, özellikle evlilik dışı birliktelik yaşamak isteyen; ancak ahlak polisi tarafından yakalanmaktan korkan gençler ve paraya ihtiyacı olan kadınlar rağbet ediyor.

bunun yanlis anlamasi mi olur? :lol:

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Veled » Cum Haz 08, 2007 19:24

Türk-Kan, :D olmaz da açıkçası iranda bile işlerin bu noktaya gelmesi ahlaki değerler konusunda orta doğunun ne kadar sorunlar yaşadığının göstergesi
Kullanıcı küçük betizi
Veled
Satılmıştır

İletiler: 3

İletigönderen Türk-Kan » Cum Haz 08, 2007 19:30

Semih R.Cabalar, neden ki..? :roll: bildigimiz "muta nikahi" iste :D

Muta nikahı ücret karşılığında belli bir vakit için kadınla evlenmektir. Muta'nın en az müddeti bir cinsel ilişki geçecek zaman parçasıdır. En çok ise 99 senedir.

Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletigönderen Hasta » Cmt Haz 09, 2007 12:20

Kimi kandırıyorlar,Allah'ı mı?!Öyle sansınlar!
Kullanıcı küçük betizi
Hasta
Satılmıştır

İletiler: 1

İletigönderen MedceziR » Cmt Haz 09, 2007 15:42

Çetin Taş, senin söylediğin bu salak İranlılar için uygun ama bizim ülkemizdeki dindarlar iyi okusun derken farklı anlamlara gidiyor. Dindar adamdan kimseye zarar gelmez ama dini yaptıklarına kılıf bulmakta kullanan adamdan çok zarar gelir. hani bugün yaptıkları şeyler için Atatürk'ün arkasına saklananlar varya onun gibi, bu şarlatanlar da dinin arkasına saklanıyorlar.

İran şeriatla yönetiliyor ama ülkenin suyu çıkmış aynı ortaçağ'daki avrupa'ya beziyor kiliseler ne derse o, İranlılar şeriatı örnek alacaklarsa Osmanlı'yı örnek alsınlar, Osmanlı 600 yıl dini hükümlere göre ülkeyi gayet güzel yönetti.

Nurdan abla, kesinlikle katılıyorum, onlar Allah'ı kandırdıklarını sanıyorlar..
Resim

"Vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre yapmak, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki hangi istiklal varki ecnebilerin nasihatlarıyla ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin!
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir..."

Söylesem tesiri yok
Sussam gönül razı değil...
Kullanıcı küçük betizi
MedceziR
Üye
Üye

İletiler: 1763

İletigönderen Çetin Taş » Pzr Haz 10, 2007 22:12

Medcezir kardeşim.Dikkatiniçekerim,dinciler dikkatle okusun demiyorum,onlara diyecek hiçbir sözüm yok,en ufak saygı duymuyorum çünkü dincilere.Ben dindarlar dikkatle okusun diye gayet bilinçli söyledim,netice olarak şerefsizlerin potansiyel hedefleri hep dindar vatandaşlarımız.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x