Çatin Taş yazmis
Türkiye'de güçlü olduklarını ben de biliyorum ama Türkiye'de İsrail üzerinde çok etkili.
Turkiye'nin en ufak bir etkisi olacagini dusunmem... Boyle bir seyi dusunduren ne olabilir çok merak ettim?
Ayrıca bu ülkenin en karanlık kişisidir bence Yalçın Küçük. Söylediği her konunun iyice tartılıp düşünülmesi, süzgeçten geçirilmesi gerekir.
Israil'e dikkat çeken sahis oldugu için ornek verdim. Yukarda yazdiklarim
temel ve
izlenebilir devlet politikalari, Turkiye'de bunlari eszamanli izleyen-yazan olmadigi için yurtdisi kaynaklari izliyorum, yani bu konulari yazmak için Yalçin Kuçuk'e ne diyo diye bakmam.
Net olan, ABD'nin Irak'tan tuyme çabasi içinde oldugu, Israil bunu kabul etmiyor, en son Ingilizler tuydu, Basra'ya cekildi, Irak kerbela. Iran hakkinda derin analiz yazabilen çikmadigi gibi, Ortadogu'daki durumu yazan da yok, malesef bilen de yok.
ABD kendine bağlı devletlerde gaz alma operasyonları yapar Baragakal.
Bu ise zamani da luksu de yok, dedigin gibi davraniyor olsa senin ornek verdigini Pakistan'da denerdi, Islamabad'ta yani baskentte, gunde ancak 6 saat elektrik verilebiliyor, herkes olayi ABD2ye baglamis durumda. Neyin gazini alicak? Iran vurulursa butun bolge yanar-tutusur. Bu arada ABD Yunanistan'i AB'ye kurdeleyle teslim edeli çok yillar oldu, sokak çatismalari orneginde ABD'yi ben bir yere koyamadim?
Baykal'ın partiden binbir zahmetle uzaklaştırdığı ne kadar liboş, tarikatçi, Kürtçü varsa partiye döneceklerinden bahsediliyor.
Pensilvanya'yla mesajlasan Baykal'in dune kadar partiden birlerini uzaklastirmak için zahmet ettigini gormedim. CHP'nin parti içi demokrasi mi vardi da Bqaykal herhangi bi konuda zorlukla karsilasti? Bildigin ornek varsa lhatirlatmani rica ederim...
Dunyanin en geveze medyasi Trukiye'de, herkes herseyi yaziyor, Onder Sav'in yonetimde yer almayacagini da yazanlar var, kim gelip kim gidecek kisa zamanda gorucez, duruma gore yorum tazeleriz.
Medyanın Kılıçdaroğlu' nu bu kadar desteklemesinin arkasında ne İsrail olabilir, ne de AKP'nin vergi cezaları? Bu tamamen ABD desteğidir.
Maliye sopasi gosterilmis isadamlarinin, azarlanmis oda baskanlarinin ayagi kaymis Tayyib'e zarar vermek için ABD telkinine niye ihtiyaci olsun? Ya da medya patronlarinin?
...egemen güçlerin ölümü göstererek sıtmaya bizi razı etmelerinden dolayı çok hem de çok üzülüyorum
Yarin bir aksilik olmaz, seçime kadar da ekonomi patlamazsa, Kiliçdaroglu marifetiyle Tayyip taca gider. Yanliz çok da ciddi siyasi kapisma goruruz, AKP kime arkasini donse saplagi yiyecek, alisik degil.
-