Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni!

Genel & Güncel Konular

Re: Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni!

İletigönderen İrfan Tuna » Sal May 04, 2010 17:47

30 Nisan 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=34466

Borcumuz dağ gibi oldu!

1 milyon 255 bin kişinin kredi borcu 134 milyar 781 milyon liraya ulaştı. 286.9 milyar liralık Türkiye bütçesinin yarısı kadar borçlanan tüketici, ya tefecinin kucağına düşüyor ya da icralık oluyor

Artan enflasyon nedeniyle harcamalarını karşılayamayan, işini kaybettiği için maaş alamayan dar gelirlinin kurtarıcı olarak sarıldığı kredi kartları, şimdi onların kabusu oldu. Merkez Bankası’nın verilerine göre, 1 milyon 255 bin kişinin kredi borcu 134 milyar 781 milyon liraya ulaştı. Bu rakam, 286.9 milyar liralık devlet bütçesinin yarısına yakın. Dağ gibi kredi borcunu ödeyen tüketicilerin sayısı ise oldukça az. Temerrüde düşen, icralık olan tüketiciler ise çareyi tefeciden aldıkları parayla borcunu kapama yoluna gidiyor.

509 milyon lira arttı

Mevduat bankalarında tüketici kredileri ve kredi kartları tutarı, 22 Nisan itibarıyla geçen bir haftada 509,4 milyon lira artarak 134 milyar 781,1 milyon liraya çıktı. Merkez Bankası verilerine göre, 22 Nisan itibarıyla konut kredileri 46 milyar 389,4 milyon lira, taşıt kredileri 4 milyar 4,8 milyon lira, diğer krediler 48 milyar 33,6 milyon liraya oldu. Tüketici kredilerinin yaklaşık 35,2 milyar lirası kamu bankaları, yaklaşık 43 milyar lirası özel bankalar ve 20,2 milyar lirası da yabancı bankaları içeriyor. TL cinsinden bireysel kredi kartlarının 14 milyar 695,2 milyon lirası taksitli, 21 milyar 609,1 milyon lirası taksitsiz kredi kartından oluştu.
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen İrfan Tuna » Sal May 04, 2010 18:47

2 Ocak 2010-Cumhuriyet

http://www.cumhuriyet.com.tr/?im=yhs&kid=10&hn=104958

"Zamlar zulme dönüştü"

Tüketici Örgütleri Federasyonu Genel Başkanı Fuat Engin, 2010 yılına zam yağmuruyla ve haksız dolaylı vergilerle girildiğini belirterek, tüketici açısından zamların zulme dönüştüğünü vurguladı.

ANKA

Ankara- Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, 2010 yılında yapılan zamlarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Engin, "Hükümet tarafından 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren uygulamaya konulan başta akaryakıt zammı olmak üzere, başlatılan yeni bir zam yağmuruyla ve dolaylı vergilerde yapılan yüksek oranda artışlarla getirilen yük, tüketicinin yaşamını cehennem azabına çevirmiştir. Yüksek orandaki zamlar ile vergi artışlarının, yarın yaşamın tüm alanlarına yansıyacak ve başta doğal gaz, ulaşım, ekmek olmak üzere tüketicinin diğer temel ihtiyaçlarına yönelik birçok mal ve hizmeti kapsayacağını da ortaya koymuştur. Zam yağmuru ile dolaylı vergilerdeki artışların, bugün olduğu gibi 2010 yılı boyunca da tüketiciyi çarpacağı ortaya çıkmıştır" dedi.

Engin, çok kazanandan çok, az kazanandan az alınması gereken vergilerin, doğrudan ve dolaylı vergiler olarak tüketicinin sırtına yüklenmesinin ve bu yükün her yıl biraz daha arttırılmasından kaynaklanan haksızlığın boyutunun bugün çok daha net bir biçimde ortaya çıktığını vurguladı. 2009 yılı enflasyonun yüzde 6 oranında olduğu kabul edildiğinde, 2010 yılında yapılacak fahiş zam oranlarının kabul edilebilir olmadığını belirten Engin, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kamu çalışanlarının ücretlerine yapılan yıllık yüzde 5 zam karşısında, temel ihtiyaçların her bir kaleminde bir defada yüzde 10'larla başlayan zamlar ile ortalama yüzde 60'lar civarında alınan dolaylı vergiler, haksız kazanç elde etmeye ve tüketici yurttaşları mağdur etmeye yönelik uygulamalardır. TÖF olarak, tüketicinin temel ihtiyaçlarına yönelik yapılan zamlar ve haksız olarak uygulanan dolaylı vergiler konusunda ülkeyi yönetenleri hakkaniyet ölçüsünde davranmaya ve haksız uygulamalardan kaynaklı yükü tüketicinin sırtından kaldırmaya çalışıyoruz."
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Sal May 04, 2010 20:20

Aşık Mahzuni-Amerika Bizden Kurban İstemiş

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 05, 2010 9:21

5 Mayıs 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=34594

AMERİKA KÜRT KARTINI AÇTI

Peşmergeyi ‘başkan’ sıfatıyla Ankara’ya davet ettiren ABD yönetimi, PKK’nın gönlünü de temsilcilik açtırarak alıyor

TÜRKİYE’ye Irak’ın kuzeyindeki kukla yönetimin reisi Barzani dayatmasında bulunan ABD, oyunu bir üst aşamaya taşıdı. Yıllarca tetikçi olarak kullanıp sonra da göstermelik olarak terör listesine aldığı PKK’ya Washington’da temsilcilik açtıran Amerika, bunu BDP’lilerin de katılacağı resepsiyonla duyuracak.

ABD’den PKK’ya temsilcilik

Barzani’yi Türkiye’ye ‘başkan’ sıfatıyla davet ettiren Amerikan yönetimi, bugün bir resepsiyonla bölücü terör örgütüne Washington’da temsilcilik açacak. Resepsiyonun onur konukları ise BDP’li milletvekilleri olacak

Macit SOYDAN

Türkiye’ye Irak’ın kuzeyindeki kukla yönetimin reisi Mesud Barzani dayatmasında bulunan ABD, oynadığı oyunu bir üst aşamaya taşıdı. ABD, yıllarca tetikçi olarak kullandığı daha sonra da göstermelik olarak terör listesine aldığı terör örgütünün gönlünü almak için harekete geçti. Amerikan yönetimi, eli kanlı bölücü terör örgütüne bugün Washington’da temsilcilik açacak. Böylece, ’Biz sizin yanınızdayız’mesajı verecek. Temsilciliğin resmi açılışı, Holiday Inn otelindeki resepsiyonla duyurulacak. Resepsiyona, çeşitli temaslarda bulunmak için Washington’a giden terör örgütünün siyasi temsilcisi durumundaki BDP’nin Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Mardin Milletvekili Emine Ayna ve kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk de katılacak. Heyetin, Washington’da Kongre üyeleri dahil çeşitli görüşmeler yapacağı, New York ve San Francisco’da da bazı temaslarda bulunacağı belirtildi. Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve BDP’nin ABD Temsilcisi Nazmi Gür, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ı da ziyaret etti. Heyetin ayrıca, Washington’da ABD Dışişleri Bakan Yardımcısıyla görüşeceği belirtiliyor. Bu görüşme sırasında heyetin, ABD’ye “Kürt sorununun çözümü için katkıda bulunun” çağrısını yapması bekleniyor. ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin bir yetkilisi ise, söz konusu görüşmeye ilişkin bilgi vermezken, “ABD yetkilileri, düzenli olarak Türk hükümet ve siyasi parti yetkilileriyle görüşüyor” dedi.

Meşrulaştırma

ABD yönetimi, terörle mücadele adı altında üçlü mekanazizma kurgusuyla başlattığı toplantılar çerçevesinde Irak’ın kuzeyinde kurulan Kürdistan’la işbirliğini başlatmıştı. Bu çerçevede peşmerge reisi Mesud Barzani, başkan sıfatıyla Türkiye’ye davet edildi. Çeşitli basın organlarında bu gelişme, ABD’nin kendi teröristi Barzani’yi meşrulaştırmak için yaptığı bir dayatma olarak nitelendirildi.

Sürekli ayak oyunu

Bilindiği gibi ABD, 8 Aralık 2009’daki ABD Başkanı Barack Obama ile Başbakan Tayyip Erdoğan görüşmesinden hemen önce, terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar’ı “Uyuşturucu Kaçakçısı” listesine aldığını duyurmuştu. Daha sonra bunun göstermelik olduğu, Türkiye’den İran konusunda destek aramanın bir parçası olduğu ortaya çıkmıştı.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 05, 2010 9:45

5 Mayıs 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=13120

Bu bilgi her yerde yok!

Hasan Demir

Aşağıdaki bilgiyi danışmanları Başbakan Sayın Erdoğan’ın önüne koyarlarsa sevinirim, lazım olur. Atina’yı ziyaret ettiklerinde Yunan devlet ve hükümet başkanlarının kulağına eğilir, söyler.

Ne mi söyler?

Önce bilgiyi verelim ne söyleyeceğini yazının sonuna bırakalım.
Efendim, 17 Mart 1991 tarihinde Yunanistan’da bir nüfus sayımı yapıldı. Hem bu sayım esas alınarak gerçekleştirilen demografik projeksiyonla hem Yunanistan’daki azınlık grupların ABD, Avusturya, Kanada, Avustralya, Arnavutluk ve Makedonya’da kurmuş oldukları dernek, vakıf ve haber ajansı gibi NGO statüsündeki kuruluşların beyanları ile

Yunanistan’daki etnik grupların nüfusları en az ve en çok şeklinde aşağıdaki sayılar olarak ortaya çıktı.

1. Türkler: 120.000-150.000.
2.Makedonlar: 300.000-1.000.000.
3. Ulahlar: 300.000-450.000.
4. Arnavutlar: 50.000-250.000.
5. Bulgarlar: 25.000-54.000.
6. Ermeniler:16.000-30.000.
7. Yahudiler: 6.000-15.000.
8. Giritliler: 500.000-900.000.
9. Türk Ortodokslar: 350.000-450.000.
10. Elen Ortodokslar: 6.407.000-8.407.000.
11. Çingene Ortodokslar: 30.000.30.000.
12. Pontuslular: 100.000-100.000.
13. Gagauzlar: 10.000-15.000
14. Elen Katolikler: 50.000-60.000
15. Elen Protestanlar: 5.000-5.000

İsterseniz, Elen Ortodoks nüfusun da kendi arasında kaç kabileye ayrıldığını isim isim sizlerle paylaşalım:

1. Mavrokordatos
2. Perroukas
3. Kountouritois
4. Botasis
5. Zaimis
6. Kolettis
7. Koloktoronis
8. Deliyannis
9. Notoras
10. Sisinis
11. Androutsos
12. Miaoulis
13. Kariskasis
14. Kapodistıras
15. Spiliadis

Ayrıca Elen Katolikler arasında “Bizans Riti”, “Latin Riti” ve “Ermeni Riti” gibi ayırımlar da mevcuttur.

Yunanistan işte böyle “mozaik” işte böyle bir “farklılıklar” ülkesi.

Başbakanımız Erdoğan 14-15 Mayıs tarihleri arasında Atina’yı ziyaret edecek. Ben diyorum ki, Yunanistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanının kulağına eğilip, şöyle bir şey söylese:

“Size Yunanistan’ın etnik yapısı ile ilgili sağlam bilgiler getirdim. Meydanlarda nutuk atar parti gruplarınız ve meclisinizde konuşurken benim yaptığım gibi yapsanız, “Biz Türk’ü ile, Makedon’u ile, Ulahları, Arnavutları, Bulgarları, Ermenileri, Yahudileri, Giritlileri, Pontus’luları, Çingeneleri, Gagauzlar’ı ile Yunanistanlıyız!” deseniz, iyi olmaz mı?

Acaba Yunan yetkililer ne der?

Ve onlar şu ekonomik darboğazda trilyon dolar verseniz, ülkelerine toprak ekleseniz böyle bir şey yaparlar mı?
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 05, 2010 9:46

Ahmet Eşref Dede-Anadolu'nun Kayıp Türküleri

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 05, 2010 10:34

Cengiz Özkan-Ne Hacıyız Ne Hocayız

İsmail Hakkı Demircioğlu-Erkan Oğur-Kazak Abdal-Eşeği Saldım Çayıra

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 05, 2010 15:05

Cem Karaca-Durduramayacaklar Halkın Coşkun Akan Selini

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 05, 2010 16:57

Esat Kabaklı-Vatanına Göz Dikeni Ez Oğlum

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt May 10, 2010 12:21

Fuat Saka-Nesini Söyleyim

Özlem Özdil-Güler Duman-Üzülme Gülüm

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt May 10, 2010 12:55

Fevzi Kurtuluş-Diren Sevdalım

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Prş May 13, 2010 11:50

Onur Akın-Memleket İsterim

Volkan Konak-Erdal Erzincan-Kul Olayım Kalem Tutan Ellere

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Prş May 13, 2010 18:55

Ya çaresizsiniz,
Ya da çare sizsiniz.

Ya ümitsizsiniz,
Ya da ümit sizsiniz
.

Behçet Necatigil

Hasret Gültekin-Derman Sendedir

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum May 14, 2010 15:48

Faruk Demir -Yuh Yuh

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cmt May 15, 2010 16:50

ABD DEFOL BU MEMLEKET BİZİM

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x