Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni!

Genel & Güncel Konular

Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni!

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Nis 29, 2010 10:19

ACIYI BAL EYLEDİK

bak şu bebelerin güzelliğine
kaşı destan
gözü destan
elleri kan içinde

kör olasın demiyorum
kör olma da
gör beni

damda birlikte yatmışız
öküzü hoşça tutmuşuz
koyun değil şu dağlarda
san kendimizi gütmüşüz
hor baktık mı karıncaya
kırdık mı kanadını serçenin
vurduk mu karacanın yavrulusunu
ya nasıl kıyarız insana

sen olmasan öldürmek ne
çürümek ne zindanlarda
özlem ne ayrılık ne
yokluk ne yoksulluk ne
ilenmek ne dilenmek ne
işsiz güçsüz dolanmak ne
gün gün ile barışmalı
kardeş kardeş duruşmalı
koklaşmalı söyleşmeli
korka korka yaşamak ne

kahrolasın demiyorum
kahrolma da
gör beni

kanadık toprak olduk
çekildik bayrak olduk
döküldük yaprak olduk
geldik bugüne

ekmeği bol eyledik
acıyı bal eyledik
sıratı yol eyledik
geldik bugüne

ekilir ekin geliriz
ezilir un geliriz
bir gider bin geliriz
beni vurmak kurtuluş mu

kör olasın demiyorum
kör olma da
gör beni

Hasan Hüseyin Korkmazgil

Ahmed Arif-ANADOLU

Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

Re: Kör Olasın Demiyorum, Kör Olma da Gör Beni!

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Nis 29, 2010 14:41

BUNLAR AŞIMIZA EKMEĞİMİZE GÖZ KOYANLARDIR
TANI BUNLARI...

Cem Karaca-ADİLOŞ BEBE

Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Nis 29, 2010 15:11

Cahit Berkay-Moğollar-HORTUMCU DAYI

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Prş Nis 29, 2010 15:56

CHP YALOVA MİLLETVEKİLİ MUHARREM İNCE'NİN MECLİS KONUŞMASI

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 11:38

Ünlü bir fıkradır, bilirsiniz.

Olay, astığını asan, kestiğini kesen bir Padişah zamanında geçer.

Padişah, sarayın artan masraflarını karşılamanın yolunu bulmuştur… Sarayın masrafı arttıkça, yeni yeni vergiler çıkarılır, halkın boğazına yapışılır…

Padişah, bir yandan yeni yeni vergiler icat edip, halkın üzerindeki vergi yükünü her geçen gün daha arttırırken; diğer yandan da, halkın içindeki ajanları aracılığıyla halkın bu vergilere tepkisini yakından izlemektedir…

Her vergiden sonra, ajanlarından bilgi alan Padişah sorar:

’’Durum nasıl?’’

"Herkes işinde gücünde devletlûm "

Bu yanıtı alan Padişah, rahatlar…

Bu böyle devam eder gider.

Ama öyle bir an gelir ki, ajanları çok şaşırtan bir olay gerçekleşir. Sokaklar, zil takmış oynayan insanlarla doludur…

Hemen Padişah’a koşarlar:

"Padişahım, halk durumdan çok memnun, herkes işi gücü bırakmış, zil takmış, oynuyorlar…’’

Astığını asan, kestiğini kesen Padişah irkilir, hemen emir verir:

’’Derhal vergileri durdurun… Zil takıp oynamaya başlayan halkın ne yapacağı belli olmaz’’ der…

* * *

Astığını asmaya, kestiğini kesmeye özenen birileri varsa; zil takıp oynamaya başlayan halkın ne yapacağının belli olmayacağını hatırlatalım dedik…

Cahit Berkay-Moğollar-DİNLEYİVERİN GARİ

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 12:41

26 Nisan 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=34340

Açlık ve yoksulluk büyüyor

Türk halkı her geçen gün açlığa ve yoksulluğa daha fazla itiliyor. Nisan ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 853 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 777 TL’ye çıktı. Çalışanlar, son bir yılda temel mal ve hizmetlere 372 lira daha fazla ödedi

Ekonomik krizin pençesinde kıvranan Türk halkı, her geçen gün açlık ve yoksulluğa biraz daha itiliyor. Hem işsizlik çeken hem de enflasyona yenilen aileler, fiyatı bir yılda yüzde 15.46 yiyeceğe ulaşmakta zorluk çekiyor. Temel mal ve hizmetlerin fiyatı ise bir yılda 372 lira daha arttı.ürk-İş’in yaptığı hesaplamalara göre Nisan ayında dört kişilik ailenin açlık sınırı 853 TL, yoksulluk sınırı 2 bin 777 TL olarak belirlendi. Türk-İş, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. Türk-İş yaptığı yazılı açıklamada, mutfak enflasyonunun son oniki aylık artışının yüzde 15.46 olduğunu bildirdi. Türk-İş’in yaptığı hesaplamalara göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için Nisan ayı itibarıyla yapması gereken harcama tutarı 852.50 TL olarak tespit edildi.

372 lira birden arttı

Açıklamada, yoksulluk sınırı olarak belirtilen gıda harcaması, giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamalarla birlikte toplam harcama tutarının 2 bin 776, 86 TL olduğu kaydedildi.
Açıklamada, temel mal ve hizmetlerdeki fiyat artışları nedeniyle çalışanların bir yıl öncesine göre 372 lira fazla harcama yapmak durumunda olduğu belirtildi. Aynı dönemde sadece mutfak harcamasına gelen ek yük 104 lira oldu. Açıklamada, “Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 0.87 oranında arttı. Yılın ilk dört ayı itibarıyla artış oranı yüzde 7.28 oldu. Gıda enflasyonunda on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 15.46 oranında gerçekleşti. Yıllık ortalama artış oranı yüzde 6.88 olarak hesaplandı” denildi.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 12:48

15 Nisan 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=34024

3 milyon 591 bin kişi işsiz

İşsizlik, Ocak ayında bir önceki aya göre 1 puanlık artışla yüzde 14.5’e yükseldi. Toplam işsiz sayısı 3 milyon 591 bin kişiye çıkarken, gençler arasındaki işsizlik oranı da korkutucu bir boyut aldı ve yüzde 25.9 oldu

İşsizlik oranı 2010 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre 1 puan artışla yüzde 14.5 oldu. İşsizlik oranlarının tırmanışını sürdürerek 3 milyon 591 bin kişiye ulaştığı Ocak ayında, 476 bin kişi işsiz kaldı. Baz etkisi nedeniyle geçen yıla göre işsizlik rakamlarında 1 puanlık gerileme görülse de, işsizlik oranı yüzde 14.5’le Nisan ayından sonraki en yüksek seviyesine ulaşmış oldu. Türkiye genelinde işsiz sayısı Ocak’ta bir önceki aya göre 230 bin kişi arttı. Kasım, Aralık ve Ocak aylarını kapsayan 3 aylık dönemde 1 milyon 484 bin kişi işsiz kaldı. Ocak ayında işe yeni başlayanların veya iş değiştirenlerin sayısı 1 milyon 382 bin kişiye ulaştı.

Tırmanışını sürdürdü

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Ocak ayında işsizlik tırmanışını sürdürmeye devam etti. Baz etkisi nedeniyle geçen yılın aynı ayına göre 1 puanlık düşüş sergileyen işsizlik oranı, Aralık 2009’a göre 1 puan yükselerek yüzde 14.5 oldu. İşsiz sayısı Ocak ayında bir önceki aya göre 230 bin kişi artarak 3 milyon 591’e yükseldi. İşsiz sayısında geçen yılın aynı ayına göre 59 bin kişilik azalma yaşandı. Geçen yılın aynı ayına göre kentsel yerlerde işsizlik oranı 0.7 puanlık azalışla yüzde 16.5, kırsal yerlerde ise 1.5 puanlık azalışla yüzde 10.3 oldu. Ocak ayında mevcut işsizlerin 13.3’ünü oluşturan 476 bin kişinin işsiz kalması, işsizlik sorununun artarak devam ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Kasım ayında 499 bin kişi, Aralık ayında 509 bin kişi işsiz kalmıştı. Böylece Kasım, Aralık ve Ocak aylarını kapsayan 3 aylık dönemde 1 milyon 484 bin kişi işsiz kaldı.

Tarihi rekor % 16.1 olmuştu

Küresel ekonomik kriz nedeniyle 2008 yılı son çeyreği itibariyle artışa geçen işsizlik oranı, Aralık 2008’de yüzde 14’e çıkmış, 2009 yılının ilk aylarında ise en yüksek düzeyine ulaşmıştı. Ocak 2009’da 15.5 olarak gerçekleşen işsizlik oranı Şubat ayında yüzde 16.1’le tarihi rekor kırmıştı. Mart ayı itibariyle gerilemeye başlayan işsizlik oranları Ağustos ayına kadar düşüş trendini sürdürmüştü.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 12:55

12 Nisan 2010-YENİÇAĞ

http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ha ... aber=33924

Cari açık rekor kırdı

Ekonominin küçülmesine, sanayi yapısının bozulmasına, işsizliğe ve yoksulluğa yol açan cari açık, 6 kat artarak rekor kırdı. Ocak ve Şubat’ta 801 milyon dolar olan cari açık, 5 milyar 572 milyon dolara yükseldi

Cari açık, yılın ilk iki ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 595.6 artarak 801 milyon dolardan 5 milyar 572 milyon dolara yükseldi. Şubat ayında ise cari açık yüzde 774.8 artışla 308 milyon dolardan 2 milyar 602 milyon dolara ulaştı. Bu gelişmede, geçen yılın Şubat ayında 344 milyon dolar fazla veren dış ticaret dengesinin bu yılın Şubat ayında 2 milyar 207 milyon dolar açık vermesi etkili oldu.

Şubat’ta 308 milyon dolardı

Merkez Bankası, Ocak-Şubat Dönemi Ödemeler Dengesi Gelişmeleri Raporu’nu açıkladı.
Buna göre, geçen yılın Şubat ayında 308 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı ayında 2 milyar 602 milyon dolar açık verdi. Bu gelişmede, 2009 yılı Şubat ayında 344 milyon dolar fazla veren dış ticaret dengesinin bu yılın Şubat ayında 2 milyar 207 milyon dolar açık vermesi en büyük etken oldu.

5 milyar 572 milyon dolar oldu

2009 yılının ilk iki aylık döneminde 801 milyon dolar açık veren cari işlemler hesabı, bu yılın aynı döneminde 5 milyar 572 milyon dolar açık verdi. Geçen yılın ilk iki aylık döneminde 36 milyon dolar açık veren dış ticaret dengesi, bu yılın aynı döneminde 4 milyar 866 milyon dolar tutarında açık verdi. Bu gelişmede, geçen yıla oranla ihracat gelirlerinin yüzde 0.8 azalarak 16 milyar 190 milyon dolara gerilemesi ve altın dahil ithalat harcamalarının yüzde 26.2 artarak 23 milyar 164 milyon dolara ulaşması etkili oldu. Buna karşın, aynı dönemde tahmini bavul ticareti gelirleri, yüzde 7.7 artarak 744 milyon dolara ulaştı. Ocak-Şubat dönemi net turizm gelirlerinin 2009’un aynı dönemine göre yüzde 5.8 azalarak 896 milyon dolara düştüğü belirlendi.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 13:30

28 Nisan 2010-CNNTÜRK

http://www.cnnturk.com/2010/ekonomi/gen ... index.html

Vergiyi işçi ve memur ödüyor

Türkiye'de yılın ilk çeyreğinde stopaj yoluyla toplanan her 100 liralık gelir vergisinin 65 lirasını işçi ve memurlar ödedi.

AA muhabirinin Gelir İdaresi Başkanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın Ocak-Mart döneminde gelir vergisi tevkifatı 6 milyar 470 milyon 696 bin 529 lirayı buldu.

Stopaj kesintisi yapılarak gerçekleştirilen gelir vergisi tevkifatının 4 milyar 203 milyon 260 bin 254 lirasını ücret ödemeleri oluşturdu.

Bu şekilde yılın ilk çeyreğinde işçi ve memurlar, 4,2 milyar liranın üzerinde gelir vergisi ödemiş oldu. Bir başka ifadeyle çalışanlar, stopaj yoluyla tahsil edilen gelir vergisinin yüzde 65'ini tek başına karşıladı.

Aynı dönemde bankada hesabı olanların faiz gelirlerinden kesilen gelir vergisi stopajı 608 milyon 392 bin 92 lira, işyeri kira ödemelerinden kesilen stopaj da 601 milyon 133 bin 171 lira olarak gerçekleşti.

...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 13:36

18 Ocak 2010-TÜRKİYE KAMU SEN

http://kamusen.org.tr/haberler/turkiye- ... ni-bukuyor

DOLAYLI VERGİLER SABİT GELİRLİNİN BELİNİ BÜKÜYOR

Ülkemizde doğrudan alınan vergilerin oranı %30’lar düzeyinde iken dolaylı vergilerin oranı %70’ler seviyesine tırmandı.

Devlet doğrudan gelir ve kurumlar vergisini toplayamıyor vatandaş günlük kullanımda pek çok mal ve hizmet için yüksek tutarlarda vergi ödüyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bunu itiraf ederek direk vergileri toplayamadıkları için dolaylı vergilerin oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

Bakan Şimşek “Türkiye’de gelir ve kurumlar vergisinin milli gelire oranı düşük. Sözgelimi Danimarka gibi ülkelerde milli gelir 100 lira kabul edildiğinde insanlardan 29 lira gelir ve kurumlar vergisi alınıyor. Türkiye’de ise gelir ve kurumlar vergisinin milli gelire oranı %5,6 oldu. Yani Türkiye Doğrudan çok az toplayabildi. … bu arada ne yapıyor hükümetler. Dolaylı olarak vergi topluyoruz” diyerek akaryakıt ve diğer tüketim maddelerinden alınan dolaylı vergilerin yüksek olduğunu kabul etti.

Dolaylı vergilerin yüksekliği, günlük yaşama olumsuz etkilerinin yanı sıra vergideki adaletsizliği de artırıyor. Mevcut uygulamada çok kazananlar genellikle az, az kazananlar da çok vergi ödemek zorunda kalıyor.

Bu tablo içinde, en adil vergileme araçları olan gelir ve kurumlar vergisi tahsilatı düşerken, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi, özel işlem vergisi gibi vergiler de ise sistemde çok daha fazla yer tutmaya başlıyor.

Hükümet kurumlar vergisini %30 dan %20’ye düşürürken dar ve sabit gelirliden aldığı vergileri yüksek tutmanın yanında tüketim maddelerinden alınan dolaylı vergileri de yüksek tutarak yoksullukla mücadele eden dar ve sabit gelirliyi dolaylı vergilerle daha da eziyor.

2010 yılında , Gelir Vergisi'nden 42 milyar 927 milyon lira gelir elde edilmesi hedefleniyor. Bunun çok büyük bölümünü de işçi ve memur ödüyor. Holding sahipleri, doktor, avukat gibi serbest meslek erbabı, faiz geliri elde edenler ve diğer beyannameli gelir vergisi mükelleflerinin ödemeleri beklenen vergi ise 2 milyar 283 milyon lira düzeyinde.

2010 yılı içinde toplanması öngörülen kurumsal vergisi tutarı da 20 milyar 71 milyon lira olarak belirlendi. Buna karşılık, devlet sadece akaryakıt ürünleri ve doğal gaz kullanımıyla vatandaştan 30 milyar 695 milyon lira Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) almayı planlıyor.

Hükümet paradan para kazananlardan vergi toplayamazken fatura yine sabit gelirliye kesiliyor.

...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum Nis 30, 2010 17:00

Edip Akbayram-1 MAYIS

1 Mayıs,
birlik, mücadele ve dayanışma günü,
tüm işçilere, emekçilere kutlu olsun...

Ekrem Ataer -Mayıs Ayların Gülüdür

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt May 03, 2010 9:27

BÖYLE GELMİŞ, BÖYLE GİTMEYECEK...

Aşık Mahzuni-Yüzü Nursuz

Tolga Sağ-Dünya Arsızındır

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt May 03, 2010 11:12

3 Mayıs 2010-Hürriyet

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14601318.asp?gid=373

ENFLASYONDA SERT YÜKSELİŞ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 0.60, Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ise yüzde 2.35 artış gösterdi. ÜFE'deki bu yüksek artışta tarım sektöründeki yükseliş etkili oldu. Geçen ay tarım fiyatları, soğan ve etin önderliğinde yüzde 9.31 arttı.

Piyasada beklentiler TÜFE'nin yüzde 0.85, ÜFE'nin ise yüzde 0.94 artacağı yönündeydi.

YENİDEN ÇİFT HANE

Yıllık bazda TÜFE ve ÜFE çift haneli rakamlara ulaştı. TÜFE yüzde 10.19'a çıkarken, ÜFE ise yüzde 10.42'ye tırmandı.

Geçen yılın aynı ayında yıllık enflasyon TÜFE'de yüzde 6,13 oranında artarken, ÜFE'de yüzde 0,35 oranında gerilemişti. Böylece, Nisan ayı itibariyle yıllık enflasyon, geçen yılın aynı ayına göre, TÜFE'de 4,06 puan, ÜFE'de 10,77 puan üstünde gerçekleşti.

Öte yandan dört aylık enflasyon ise TÜFE'de yüzde 4,55, ÜFE'de yüzde 6,69 düzeyinde gerçekleşti.

ÜFE'Yİ TARIM UÇURDU

Nisan ayı enflasyon rakamlarına bakıldığında en kötü sürprizi üretici enflasyonu yaptı. Tahminlerin 2.5 katına ulaşan ÜFE, yıllık bazda da çift haneye ulaştı.

ÜFE'de yaşanan artışta tarım sektöründeki yüzde 9.31'lik yükseliş etkili oldu. Sanayi sektöründeki artış ise yüzde 0.83 olarak gerçekleşti.

SOĞAN BAŞROLDE

Geçtiğimiz ay ÜFE'de en yüksek artış kuru soğanda yaşandı. Pazar ve marketlerde rekor kıran soğanın fiyatı yüzde 21.63 oranında yükseldi. Soğanı yüzde 13.26 ile zeytin takip etti. Yine tarımın altında incelenen ürünlerden canlı dana fiyatı yüzde 8.27, tavuk eti yüzde 3.33 artış gösterdi.

ÜFE'de geçtiğimiz ay en dikkat çeken artışlardan biri de inşaat demiri ve ham petrolde oldu. Her iki üründe fiyatlar sırası ile yüzde 9.02 ve yüzde 8.80 arttı.

ÜFE sonuçları sanayinin alt sektörleri bazında değerlendirildiğinde en yüksek aylık artış yüzde 8.98 ile büro makineleri imalatı alt sektöründe gerçekleşti.

"6 AY DÜŞÜŞ OLMAZ"

Garanti Yatırım analisti Gizem Öztok Altınsaç, CNBC'e'ye yaptığı açıklamada, çekirdek enflasyondaki artışa dikkat çekerek enflasyonun önümüzdeki aylarda yüzde 9.5-10.5 bandında hareket edeceğini söyledi. Enflasyonun dördüncü çeyrekten itibaren düşmeye başlayacağını ama esas düşüşün 2011 ilk çeyrekte olacağını kaydeden Altınsaç, "Özel kapsamlı enflasyon göstergelerinde baz etkisi ve ekonomideki toparlanmanın etkisi var. Öünümzdeki 6 aylık vadede bir düşüş olmaz. Çekirdek enflasyon rakamları bunu teyit ediyor" dedi.

GİYİM VE AYAKKABIDA HIZLI ARTIŞ

Tüketici enflasyonuna bakıldığında ise TÜFE bir önceki aya göre yüzde 0.60, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 4.55, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.19 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6.87 artış gerçekleşti.

Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 10.58 ile giyim ve ayakkabı grubunda kaydedildi. Nisan ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde yüzde 1,16, sağlıkta yüzde 0,93, ev eşyasında yüzde 0,66, gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,14, konutta yüzde 0,12, ulaştırmada yüzde 0,05, alkollü içecekler ve tütünde yüzde 0,02 artış gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre TÜFE’de en yüksek artış yüzde 43,03 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda yaşandı.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Pzt May 03, 2010 14:29

YİĞİDİN MUHTAÇ EDİLDİĞİ KURU SOĞAN'IN FİYATINI BİLMEM SÖYLESEM Mİ, SÖYLEMESEM Mİ?

Yiğidi Soğana Muhtaç Edenler yazdı:
SOĞAN BAŞROLDE

Geçtiğimiz ay ÜFE'de en yüksek artış kuru soğanda yaşandı. Pazar ve marketlerde rekor kıran soğanın fiyatı yüzde 21.63 oranında yükseldi. Soğanı yüzde 13.26 ile zeytin takip etti. Yine tarımın altında incelenen ürünlerden canlı dana fiyatı yüzde 8.27, tavuk eti yüzde 3.33 artış gösterdi.
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Sal May 04, 2010 13:25

ELLERİNİZE VE YALANA DAİR

...

İnsanlarım, ah, benim insanlarım,
antenler yalan söylüyorsa,
yalan söylüyorsa rotatifler,
kitaplar yalan söylüyorsa,
duvarda afiş, sütunda ilan yalan söylüyorsa,
beyaz perdede yalan söylüyorsa çıplak baldırları kızların,
dua yalan söylüyorsa,
ninni yalan söylüyorsa,
rüya yalan söylüyorsa,
meyhanede keman çalan yalan söylüyorsa,
yalan söylüyorsa umutsuz günlerin gecelerinde ayışığı,
ses yalan söylüyorsa,
söz yalan söylüyorsa,
ellerinizden başka herşey
herkes yalan söylüyorsa,
elleriniz balçık gibi itaatli,
elleriniz karanlık gibi kör,
elleriniz çoban köpekleri gibi aptal olsun,
elleriniz isyan etmesin diyedir.
Ve zaten bu kadar az misafir kaldığımız
bu ölümlü, bu yaşanası dünyada
bu bezirgan saltanatı, bu zulüm bitmesin diyedir.

Nazım HİKMET

Kıvırcık Ali-Bilesin

Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 3 konuk

x