Türk-Kan, mirim.

İşin dini boyutu aşikâr, bir de diğer boyutu var. Devletler arasındaki hiç bir kanunda, İsrail'i tanınamazdı. Lâkin, ya kanunlar değiştirildi, ya da delindi.
Yahudileri oraya yerleştiren ve çoğalmalarını sağlayan BM.
Çoğalan Yahudilerin, Filistinli insanları katletmesine yardımcı olan BM.
Filistinli insanları göçe zorlayan, böylece çoğunluğun Yahudilere geçmesini sağlayan, yine BM.
Resmi olarak, sınırlarının belli olmamasını sağlayarak, dünyada bir ilki gerçekleştirerek İsrail'in ekmeğine yağ süren, yine BM...
BM daimi beş üyesi.
İngiltere
Fransa
A.B.D.
Rusya
Çin
||
Silâh kaçakçılığı
Savaş
İdeolojik kazanım
İsrail: Türkiye ile ilişkimiz stratejik!İsrail Altyapı Bakanı Ben Eliezer, "Türk hükümeti bizi olumlu anlamda, fazlasıyla şaşırttı. Onları çok cesur buluyoruz" derken, Dışişleri Bakanı Livni de, "Demokratik değerini koruması açısından Türkiye model" diye konuştu
YASEMİN ÇONGAR / NEDİM ŞENER - Kudüsİsrail hükümeti, iki ayrı bakanı aracılığıyla Ankara'ya sıcak mesajlar verdi. İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, "İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler stratejik nitelik taşıyor. Türkiye, demokratik değerini koruması açısından bir model oluşturuyor. İsrail'in AB'de oyu yok, ama Türkiye bunu istediği sürece, biz de Türkiye'yi AB'de görmek isteriz" dedi.
İsrail Altyapı Bakanı (ve eski savunma bakanı) Binyamin Ben Eliezer ise AKP hükümetinden övgüyle söz ederek, "İşbaşındaki hükümet, politikalarıyla bizi ziyadesiyle şaşırttı. Olumlu anlamda şaşırttı. Bu hükümeti çok cesur buluyoruz... Başbakan Erdoğan'a büyük saygım var" diye konuştu. Livni ve Ben Eliezer, bir grup Türk gazetecisini Kudüs'te ayrı ayrı kabul ederek soruları yanıtladılar.
Liderlik gerekLivni, Türkiye'de anti-Semitizm (Yahudi düşmanlığı) olduğuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Anti-semitizm, bir toplumun değerleriyle ilgilidir. İsrail ve Yahudi halkı, tabii ki, anti-Semitizm'le sonsuza dek mücadele etme gereğini biliyor. Ama biz, burada liderlere de bir rol düştüğüne inanıyoruz. Bunun (anti-Semitizmin) kabul edilemez olduğunu, toplumun değerlerine aykırı olduğunu söylemeleri gerekir" dedi. Livni, bu gereği sadece Türkiye'yi düşünerek değil, Batı Avrupa dahil bütün ülkeler için vurguladığını belirtti.
Irak bölünmeyecekTürkiye'de bazı kesimlerin, İsrail'in bölgede bağımsız Kürt devletinden yana olduğuna inandığının hatırlatılması üzerine, "Irak'ı tek bir ünite sayıyoruz" diyen Livni, bu inancın "gerçeklere dayanmadığını" söyledi. Altyapı Bakanı Ben Eliezer de, "Irak birleşik kalacak. Bölüneceğini öngörmüyoruz. Kürtler, Şiiler ve Sünniler birlikte yaşamayı öğrenmek zorundalar" dedi.
İsrail ile petrol ve gaz projeleri gündemdeİsrail Altyapı Bakanı Ben Eliezer, Bakü-Tiflis-Ceyhan enerji hattının, Akdeniz'den geçecek bir hatla İsrail'e bağlanmasına ilişkin projeyi görüşmek üzere 1 Mayıs'ta Türkiye'ye gelecek. Proje, Bakü-Tiflis-Ceyhan hattından gelecek petrolün denizaltından İsrail'in Aşkelon Limanı'na taşınması, buradan da Kızıldeniz'deki Eylat Limanı'na pompalanarak başta Hindistan olmak üzere Asya piyasasına gönderilmesini içeriyor.
Ben Eliezer, gerek bu planın gerekse Rus doğalgazının Samsun-Ceyhan hattı üzerinden Aşkelon'a kadar taşınmasına ilişkin ikinci bir projenin, "Ceyhan'ın merkezde olacağı uluslararası enerji ağına İsrail'i de katacağını" belirtti ve "Bu gerçekleşirse, Türkiye ile İsrail birbirlerine çok daha fazla bağlanacak" dedi.