Mahsun'un filmi Oscar aday adayı

Re: Mahsun'un filmi Oscar aday adayı

İletigönderen Neyzensever » Sal Eyl 29, 2009 0:18

akvatan yazdı:Evlat kaybetmek, Bacağı kopmuş çocuğunun yeniden yürüdüğünü görmek gibi olayların insanı duygulandırabilecek şeyler olup olmadığına dair bir tartışmaya girmeyi siz istemekte haklı! olabilirsiniz. Ama ben buna katılır mıyım... sanmıyorum.

Yukarıda yazdıklarımdan sadece 2 satırı alıp, hiç bir amaca! hizmet etmeyecek bir tartışma başlatmanızın sebebini öğrenmek isterim. Ben hiç bir amaca hizmet etmeyeceğini söyledim ama belki sizin, fayda göreceğine inandığınız bir amacınız vardır. kim bilebilir, siz söylemezseniz?

Yukarıda yazdıklarımın tamamını okumak zahmetine katlanır mısınız?

Belkide Terröristlerin imha edilmesine üzüldün kim bilir....ben adami iki satirdan anlarim..
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen akvatan » Sal Eyl 29, 2009 0:35

Yargılarınız haksız ve yersiz.

Yazdıklarımı yeniden gözden geçirdim ve yanlış anlamanıza sebep olabileceği üzere, sade bir dil kullanmayışım konusunda kendimi suçlu hissetiğimi belirteyim.

Hiç bir soruma cevap vermeden, yazdıklarımı okuduğunuza dair hiç bir söylemde bulunmadan ısrarla iki satır üzerinde duruşunuz beni çaresiz bırakıyor. Kusura bakmayın, daha fazla yardımcı olamayacağım.
Kullanıcı küçük betizi
akvatan
Üye
Üye

İletiler: 22

İletigönderen mustafakoc » Sal Eyl 29, 2009 3:36

Neyzensever,

Elestiriniz agir olmus. Hepimizin sinirden yada caresizlikten agladigimiz zamanlar olmustur elbette - şu basiretsiz, liderlik ozelliklerinden yoksun akepelilerin vatanimiza yaptigina görupte, sinirlenmemek ve aglamamak mümkünmü? -. Akvatan'in yazisinda herhangi bir kötu birsey göremedim, bunun aksine vatanperverligi destekleyen söylemlerle karsilastim. Elestirinizin sebebini anlamis degilim.

Bu filme gelince, aslinda bu filmi direkizle'den bakmayi planliyordum, fakat objektif olmayacaginin da farkindaydim, nitekim Yenicag'daki yaziyi okuduktan sonra, vaktimi hic bosa harcmamayi dusundum.

Umarim, mert ve durust biri cikipta, pekakanin yöre halkina ne zulumler yaptigini, 33 silahsiz askerimizin nasil kursuna dizildigini, bircok gencecik ogretmenlerimizin nasil Turk bayragi ile bogulup bayrak diregine asildigini film yaparlar ve bu pekakanin gercek yuzunu ortaya cikarirlar.

Son söz: Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, pkk terorizm sorunu vardir. Her Kürt de terorist degildir. Her Kürtü terorist oldugunu düsündügümüz gün, bolücülerin safhasina gecmis oluruz, ve pkk'nin uzantisi detepelilerden farkimiz kalmaz.
Kullanıcı küçük betizi
mustafakoc
Üye
Üye

İletiler: 28

İletigönderen Yargan Kam » Çrş Eki 07, 2009 16:30

Neyzensever yazdı:
akvatan yazdı:Her şeyden önce film olarak gerçekten ağır işlenmiş, bir çok sahnesinde ağladığımı söylemekten utanmamam gerekli sanırım. (Erkekliğe leke sürme çekincesi var hala :)

Aglamis mis

Belkide kaninda biraz Kürtlük vardir...

Türk olan bunlara aglamaz "SINIRLENIR"

Sayın Neyzensever ve bu konu iletilerini okuyan diğer sevgili Güncel Meydan sakinleri,

filmi az önce bitirdim ve akvatan kardeşime katılmaktayım. Filmin bazı yerlerinde gözlerim doldu benim de (filmi önyargısız izleyeceğimi söylemiştim).

Film sonuçta bir drama örneği ve insan olanı etkileyebilecek ve gözlerini doldurabilecek sahneler mevcut.

Öncelikle belirteyim ki insan olamayan, Türk de olamaz. Bu yüzden insanların başlarına gelen üzücü olaylar diğer insanları etkiler.

Ama nereler?

Küçük bir bebeği, uyuyan kör bir dede ile çocuk akılları ile bırakmış kimseler ve sonucunda bu çocuk akılları ile altına yapan bebeği temizlemek için çamaşır makinesinde yıkayan çocuklar gibi örnekler Türkiye'nin her cahil kesimlerinde mevcuttur.

Buna ve bunu öğrenen anne ile babanın o hallerini seyretmek üzüntü vermemeli midir?

Çocuklarına bakamadığı için evlatlarından ayrılan babanın durumuna üzülünmemeli midir?

Bunlar gibi filmin içerisinde geçen hadiseler insanları üzer ve ağlatır.

Ama akvatan kardeşimizde de olduğu gibi, bunların neyi anlatmak için kullanıldıkları doğal olarak sinirlendirir ve kızdırır.

Filmi ayrıca İngilizce altyazılı olarak seyrettim (herkes böyle mi seyretti bilemiyorum).

''Dağa çıktı'' lafını bile ''gerilla oldu'' olarak çevirmişler.

Ve benden de daha önce site sakinlerinin söylediği gibi; bir 'Elf' şarkısı gibi müzikle barış içinde yaşayan, sadece haksızlıklara direnen savaşçılara saldıran acımasız ordu gibi göstermişler silahlı kuvvetlerimizi.

Türkiye'nin her yerinde ''bu kardeş kavgası neden'' diye feryad eden insanlar yokmuşcasına, Rusların Afganistan'ı işgali gibi gösteren görüntüler can sıkıcı.

Bir kaç kardeşlik mesajı verir gibi yapılmış ama bu da sırf film bölücü suç unsuru olarak gösterilemesin diye yapılmış gibi bir izlenim vermekte.

Tamam, Norveç'te yaşam güzeldir, iyidir ama ''bakın bakın, Dünya'nın başka yerlerinde anlayış var, insanlıkvar buralara göre, Türkler bizim evimizi nasıl cehenneme çeviriyorlar, görün'' mesajı da dikkatimi çekti.

Ee... Türkiye'de zaten bir Doğu var, bir de İstanbul'un gelişmiş gökdelenli zengin yerleri, zengin Türkler'in yozlaştığı gay klüpler ve bir de varoşları var' değil mi?!?

Keşke bu eğlence merkezlerinin, sahiplerinin kimliklerinden de biraz bahsetseymiş Mahsun abey!

Ne ağalar var filmde, ne de töreRizm.

Ne şeyhler şıhlar var, ne de terör örgütünün diğer yüzü.

Ne bu örgütü destekleyen medeni Avrupa Amerika var, ne de Türkiye'nin Batı'sında şöhretten kazandığı paraları, Doğu'daki kendi memleketlerine harcayan(!) Mahsun ilen Abraham Tatlı (İbrahim Tatlıses) var.

Ne oradaki gençler okusun da, örgütün eline geçmesin diye eğitimlerine çaba harcayan Türkan Saylan gibi insanlar var, ne de Ne de bu ülkenin başına geçmiş ama durumu daha da kötüye götürmüş Doğulu siyaset adamları var.

Eh tabi ki 'Açılım' a destek olur bu film, oradaki insanların tek derdi dil değil mi?!?

Neyse, bunlar uzadıkça uzar. Gözlerinizi bozmak istemem =)

Ama bir şey istiyorum ki, o da; her türlü bölünme tuzağına düşmemeliyiz!

Sevgi ile...
...Umut Samimiyettir...

Resim ''Üze Tenri Basmasar, Asra Yir Telinmeser''
''Yukarıda Gökyüzü Çökmedikçe, Aşağıda Yer Delinmedikçe''

...Cumhuriyet Fazilettir.
Kullanıcı küçük betizi
Yargan Kam
Üye
Üye

İletiler: 199

Önceki

Şu dizine dön: Gazete Köşe Yazarları