Neyzensever yazdı:akvatan yazdı:Her şeyden önce film olarak gerçekten ağır işlenmiş, bir çok sahnesinde ağladığımı söylemekten utanmamam gerekli sanırım. (Erkekliğe leke sürme çekincesi var hala
Aglamis mis
Belkide kaninda biraz Kürtlük vardir...
Türk olan bunlara aglamaz "SINIRLENIR"
Sayın
Neyzensever ve bu konu iletilerini okuyan diğer sevgili
Güncel Meydan sakinleri,
filmi az önce bitirdim ve
akvatan kardeşime katılmaktayım. Filmin bazı yerlerinde gözlerim doldu benim de (filmi önyargısız izleyeceğimi söylemiştim).
Film sonuçta bir drama örneği ve insan olanı etkileyebilecek ve gözlerini doldurabilecek sahneler mevcut.
Öncelikle belirteyim ki insan olamayan, Türk de olamaz. Bu yüzden insanların başlarına gelen üzücü olaylar diğer insanları etkiler.
Ama nereler?
Küçük bir bebeği, uyuyan kör bir dede ile çocuk akılları ile bırakmış kimseler ve sonucunda bu çocuk akılları ile altına yapan bebeği temizlemek için çamaşır makinesinde yıkayan çocuklar gibi örnekler Türkiye'nin her cahil kesimlerinde mevcuttur.
Buna ve bunu öğrenen anne ile babanın o hallerini seyretmek üzüntü vermemeli midir?
Çocuklarına bakamadığı için evlatlarından ayrılan babanın durumuna üzülünmemeli midir?
Bunlar gibi filmin içerisinde geçen hadiseler insanları üzer ve ağlatır.
Ama
akvatan kardeşimizde de olduğu gibi, bunların neyi anlatmak için kullanıldıkları doğal olarak sinirlendirir ve kızdırır.
Filmi ayrıca İngilizce altyazılı olarak seyrettim (herkes böyle mi seyretti bilemiyorum).
''Dağa çıktı'' lafını bile ''gerilla oldu'' olarak çevirmişler.
Ve benden de daha önce site sakinlerinin söylediği gibi; bir 'Elf' şarkısı gibi müzikle barış içinde yaşayan, sadece haksızlıklara direnen savaşçılara saldıran acımasız ordu gibi göstermişler silahlı kuvvetlerimizi.
Türkiye'nin her yerinde ''bu kardeş kavgası neden'' diye feryad eden insanlar yokmuşcasına, Rusların Afganistan'ı işgali gibi gösteren görüntüler can sıkıcı.
Bir kaç kardeşlik mesajı verir gibi yapılmış ama bu da sırf film bölücü suç unsuru olarak gösterilemesin diye yapılmış gibi bir izlenim vermekte.
Tamam, Norveç'te yaşam güzeldir, iyidir ama ''bakın bakın, Dünya'nın başka yerlerinde anlayış var, insanlıkvar buralara göre, Türkler bizim evimizi nasıl cehenneme çeviriyorlar, görün'' mesajı da dikkatimi çekti.
Ee... Türkiye'de zaten bir Doğu var, bir de İstanbul'un gelişmiş gökdelenli zengin yerleri, zengin Türkler'in yozlaştığı gay klüpler ve bir de varoşları var' değil mi?!?
Keşke bu eğlence merkezlerinin, sahiplerinin kimliklerinden de biraz bahsetseymiş Mahsun abey!
Ne ağalar var filmde, ne de töreRizm.
Ne şeyhler şıhlar var, ne de terör örgütünün diğer yüzü.
Ne bu örgütü destekleyen medeni Avrupa Amerika var, ne de Türkiye'nin Batı'sında şöhretten kazandığı paraları, Doğu'daki kendi memleketlerine harcayan(!) Mahsun ilen Abraham Tatlı (İbrahim Tatlıses) var.
Ne oradaki gençler okusun da, örgütün eline geçmesin diye eğitimlerine çaba harcayan
Türkan Saylan gibi insanlar var, ne de Ne de bu ülkenin başına geçmiş ama durumu daha da kötüye götürmüş Doğulu siyaset adamları var.
Eh tabi ki 'Açılım' a destek olur bu film, oradaki insanların tek derdi dil değil mi?!?
Neyse, bunlar uzadıkça uzar. Gözlerinizi bozmak istemem =)
Ama bir şey istiyorum ki, o da;
her türlü bölünme tuzağına düşmemeliyiz!Sevgi ile...