K. Milliyeci Torunu yazdı:Bu bağlamda Sn. Sarızeybek tıpkı Sn. Ram ın dediği gibi belirli bir kesime seslenerek oylarınızı en büyük milliyetçi parti olan MHP de birleştirin demekle kalmamış. MHP ye kızıyorsanız, CHP ye, CHP ye kızıyorsanız MHP ye verin diyerek , sandıktaki son umudun henüz tükenmediği mesajını vermiştir. Sn. Sarızeybeğin olası daha zor günlerde bu konuda farklı açılımları da olabileceği şimdiden kestirilmelidir.
Sn. Asena Bozkurt;
Dün bu yorumu yapmıştım. farklı açlımları da olabileceğine değinmiştim, ancak sürecin bukadar hızlı ilerleyeceğini bilememiştim.
Bugün Sn. Sarıeybeğin, MHP ye açık desteği, üye oluşu ve parti içinde verilecek görevlere talip olduğu bilgisi geldi.
Aynı günlerde bir de biliyorsunuz Engin paşanın ayağa kalktı kalkmadı polemiği sürmekte. Her iki olguyu birlikte değerlendirecek olursak, kimleri Engin paşanın bu tutumunu kahramanca bri duruş olarak yorumlamakta.
Ben kahramanca değil, ilkeli duruş olarak görüyorum.
Bugünkü Hürriyet web sitesinde fotoğrafa var, RTE konuşma yapmış dönüşte ayağa kalkmamış diye huylanmış, oysaki arka sıralarda da bir sürü zevat ayağa kalkmamış durumda.
Ancak tartışma RTE nin törene iki saat geç geleceğini Engin paşanın kabul etmemesi ile ve" emir değişmez ifadesi" ile başlıyor.
Her neyse asıl söz etmek istediğim ilkeli duruş da değil.
Biliyoruz ki şu an Engin Paşa MHP den aday.
Biliyoruz ki şu an MHP nin üzerine kaset komploları ile gidilmekte, ve MHP yi baraj altına iterek, MHP den çalınan oylar ile AKP ye Bonus vekiller kazandırılmak istenmekte.
Çünkü daha önceki seçimlerde çöpe giden oylar sonucu AKP nin kazandığı bonus vekilleri busefer AKP kazanamayacak çünkü Güçbirliği adayları vekil olacak.
O durumda emperyalizmin görevlendirdiği danışmanlardan destek alarak B planını gündeme getirdiler, ve MHP yi yıpratmaya çalışıyorlar.
MHP kim ?
Bunca zaman "devlete saygılıyız" bahanesi ile en kritik oylamalarda AKP zihniyetine payanda olan , ilkeli duruş gösteremeyen , cemaate selam çakan, susan, ilkeli bir mücadele yapamayan, bir parti. Elindeki ülkü ocakları gibi, disiplinli ve örgütlü bir kitleyi mücadelede etkin bir şekilde kullanamayan bir parti.
Meydanlarda okadar "Susma sustukça sıra sana gelecek" diye bağıran gençler her halde MHP binalarının önünden geçerken sloganı değştirmeleri gerekiyordu ki
"payanda olma, payanda oldukça sıra sana gelecek" diye bağırmaları gerekiyordu ki hazretlerde jeton düşsün.
Ben MHP nin şu an baraj sorunu yaşamayacağını düşünüyorum, en son bunca yıl partiler üstü kimliğini yakından bildiğim Sn. Sarızeybek de MHP ye desteğini bu kritik günlerde açıkladı.
MHP nin ne olursa olsun, baraj sorunu yaşamadan, kendi vekillerini bonus vekil olarak AKP ye kaptırmadan bu seçimi geçmesi gerekiyor. O nedenle bunca yıl partiler üzeri kimlik taşıdığını her fırsatta ifade eden Sn Sarızeybeğin MHP ye bugünlerde verdiği bu desteği , aslında yarın oluşturulacak GERÇEK GÜÇBİRLİĞİ ne bir destek olarak yorumlamak, ve desteklemek gerektiğini düşünüyorum.
( MHP propagandası yapılacak yer burası değil diyen Sn. Ram a da bu nedenle eleştiri getiriyorum, çünkü süreç çok kritik ve çok hızlı şekilde işliyor)
Engin Paşanın, genel merkezde Genel başkan yardımcısı odası hazırlandığını basından okuyoruz.
Bence ilk kongrede Engin paşanın, genel başkan adaylığını da koyup,
MHP çizgisini İLKELİ mücadele yapan, gerçek Atatürkçü bir çizgiye taşıması sürpriz olmayacaktır. (Ne yani şimdi MHP gerçek Atatürkçü cizgide değil mi ?" diye gelecek eleştirilerden önce , lütfen bir önceki seçimlerde MHP nin yüksek oy aldığı seçim bölgelerinde, son referandumda yaşadığı dehşet oy kaybını, AKP zihniyetine payanda olan o desteği, nasıl açıklarsınız önce onu düşününüz öyle eleştiriniz )
Sn. Sarızeybek gibi kadroların da MHP kadroları içinde bulunması, MHP nin Muhafazakar kesimlerinin de Türkçü, Atatürkçü, ilkeli bir çizgiye gelmesini sağlayacak, ve GERÇEK GÜÇBİRLİĞİNİ çabuklaştıracak ve kolaylaştıracaktır.
Dikkat edilirse Sn. Banu Avar gibi Türkçü, Avrasyacı, kanat önderleri, şu anki güçbirliğini desteklediklerini sözde ifade etmektedirler ancak , yine de oluşan güçbirliğinin,
bizim de özlemimiz olan Sağcısı, solcusu, sosyalisti, Ülkücüsü, demokratı, dindarı, Türkçüsü, Kemalisti ile oluşacak daha güçlü bir güçbirliği olmadığının altını çizerek, sadece sol tabanlı zayıf bir güç birliği olduğunu eleştirmekteler. ( Bakınız: Sn. Avarın Sandık kafalı olmak başlıklı makalesi ) Ancak yine de Sn. Avarın hakkını teslim etmek gerekiyor, o da ilerde oluşacak gerçek ve güçlü güçbirlği için bugünkü oluşan ve kendisinin sadece sol tabanlı dediği
"güçbirliği oluşumundan, öğrenecek çok şeyimiz var" demesidir.
Umarım bu akşam Güçbirliği yemeğinde Sn. Avarın kendisini görürüz, ve artık Türkçü/Avrasyacı kanattan sık sık duyduğumuz "yenim dar, yenim dar, oynamaya yerim dar", bahanelerinin zamanı olmadığını, insanları sadece birlik olmaya çağırmanın bugün artık yeterli olmadığını, önlerine düşüp
İLKELİ BİR BİRLİKTELİK için kitlelerin yollarını da aydınlatmaya başlamanın gerektiğini,
hala sandıkta umut var olduğunu söyleyip, neden bu seçimlerde GÜÇ birliğinden aday olmadıklarını da yüzüne karşı eleştirebiliriz. Saygılarımla
Kuvvai Milliyeci Torunu