Muğla'da gerginlik

Genel & Güncel Konular

Muğla'da gerginlik

İletigönderen Çetin Taş » Prş May 13, 2010 0:43

Muğla'da gece karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan ve Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü İkinci sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un tabancayla vurularak yaralanmasıyla başlayan olaylar durulmuyor.

Muğla Üniversitesinde dün gece yaşanan ve bir öğrencinin silahla vurularak ağır yaralandığı olayların ardından yaşananları protesto eden yaklaşık 200 kişilik bir grup, Kötekli Mahallesi'nde öğrencilerin bulunduğu bazı kafeterya ve evlere saldırdı. Saldırı sırasında grubun attığı taşlardan kafeteryada oturan iki kız öğrenci yaralandı.

Protesto olaylarının yaşandığı bölgeye, çok sayıda takviye polis ekibi gönderildi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba çevik kuvvet ekipleri, gaz bombası ve biber gazı ile müdahale etti. Polise taşla karşılık vererek, sokak aralarında kaçarak ateş yakan grupla polis arasındaki kovalamaca sürüyor.
Bu arada polisin biber gazı ile yaptığı müdahaleden çok sayıda öğrenci etkilendi.

EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE

Gruptakilerin bazı evlerin kapılarını zorladığı ve camlara taş attığı ihbarlarının yoğunlaşması üzerine olayın yaşandığı Kötekli Mahallesi'ne Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay da geldi. Çevresinde bulunan yaklaşık 50 kişilik polis ekibiyle yaşananları izleyen Ay, zorla evlere girmeye çalışan kişilerin gözaltına alınmalarını istedi.
Olay nedeniyle mahalledeki yollar araç trafiğine kapandı. Olayların yaşandığı Kötekli Mahallesi'nde büyük çoğunluğu Muğla Üniversitesi öğrencisi yaklaşık 5 bin kişi yaşıyor.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14708706.asp?gid=373
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

Re: Muğla'da gerginlik

İletigönderen maydonos » Prş May 13, 2010 4:36

Mhp yine tarihi gorevini yerine getiriyor. Eskiden Alevilerin yasadigi sehirlerde tasorenlik yapmisti; simdi Chp nin guclu oldugu illerde bu gorevini surduruyor.

"Öte yandan, polis tarafından dağıtılan öğrenciler 1'i polise ait 2 otomobil, 2 iş yeri ve MHP İl Başkanlığına taş atarak zarar verdi.

Polis, olaylara karıştığı öne sürülen yaklaşık 20 öğrenciyi ifadelerini almak üzere polis merkezinde götürdü."

Kaynak:CnnTurk

Yasar Okuyan Bey bunuda yorumlasin bakalim. Oyle ulusal kanalda cok bilmislik taslamaya benzemiyor. Ulusal birlikmis. Mhp'nin gorevi belli oldu. Bu saatten sonra birlesme zor artik. Bohcali Akp ye yarenlik yapsin bakalim eline ne gececek.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen BabaHoroz » Prş May 13, 2010 11:24

Bu ülkede huzur içinde yaşayamayacakmıyız ?

Yine dün Datçada, Urfalı iki aşiret birbirine girmiş,ortalık savaş alanına dönmüş.Urfada mahkeme çıkışı aralarında husumet bulunan iki aşiret birbirine girmiş,yaralılar var.
Hemen hemen hergün olaylar oluor ülkenin çeşitli yerlerinde.Böylelerini vatandaşlıktan çıkartıp,kuzey Irak'a göndermeliler.

Huzur istiyorum huzur.Hükümet ayrımcılık yaparak (açılım maçılım),şımarttı bazı kesimleri
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletiler: 104

İletigönderen Türk-Kan » Prş May 13, 2010 12:28

maydonos yazdı:simdi Chp nin guclu oldugu illerde bu gorevini surduruyor.

BDP ile çatışmışlar, terörist Sabahat de gelmiş demeç vermiş. Ne diyorsun maydonos??
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen maydonos » Prş May 13, 2010 15:01

Turkkan,

Mhp neden Chp ile birlesemiyor? Oncelikle bu soruyu soralim?

Mhp neden Ermeni acilimi gibi bir konuda hic tepki vermiyor?

Mhp neden isci eylemlerine destek vermiyor?

AU'deki olayi animsatirim; ve sunu soylerim sonucta Mhp hic mi hic guven vermiyor. Ataturk rozetlerimizi yakalarimizdan cikarip ayaklari altinda ezenler bu guruhtu. Ben o donemde canli yasadim. Simdi basimiza birde Ataturkcu kesilip Chp nin oylarini bolmekten baska bir misyonu oldugunu gormuyorum. Tabi bu benim kisisel dusuncem.

Bdp midir nedir? Mhp ile kankidir onlar bir ara tokusuyorlardi. Ayrica Iki partide etek opucu.. Beraber iyi isbirlikcilik yapiyorlar.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen maydonos » Cum May 14, 2010 15:51

Ege Üniversitesi karıştı
Ege Üniversitesi'nde öğle saatlerinde karşıt görüşlü iki grup öğrenci birbirlerine taşlar ve sopalarla saldırdı.
14 Mayıs 2010 Cuma, 15:45:44
Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bugün saat 14.00 sıralarında gerçekleşmesi planlanan "İzmir'in İşgali ve Acılı Günler" konulu konferans, başlamadan önce üniversitelilerin taşlı-sopalı kavgasına dönüştü. Edinilen bilgiye göre, bir grup öğrenci tarafından organize edinilen konferansı haber alan, karşıt görüşlü Türk Tarihi ve Dili Topluluğu'ndan bazı öğrenciler konferansın gerçekleşeceği Ziraat Fakültesi önüne gelerek içeriye kimseyi sokmadı.

Kısa sürede gerginliğe neden olan tartışma daha sonra iki grubun birbirlerine taşlar ve sopalarla saldırmasına dönüştü.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

kaynak:haberturk
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen mavi ışık » Cum May 14, 2010 16:16

(IHA) Eskişehir’de dün polislere ve ekip otolarını taşladıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 34’e çıkarken, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il başkanının da aralarında bulunduğu 12 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Yerleşkesi’nin yanındaki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Dumlupınar Öğrenci Yurdu önünde kavga olduğu ihbarı üzerine bahse konu yere gelen polislere taşlı saldırıda bulundukları öne sürülen toplam 34 kişi gözaltına alındı. İki polis memurunun yaralandığı, ekip araçlarının hasar gördüğü olaylarla ilgili yakalanan 34 kişi arasında BDP İl Başkanı Y.K.’nin de bulunduğu, diğer şüphelilerin Eskişehir Osmangazi ile Anadolu üniversitelerinde öğrenim gördükleri bildirildi. Şüphelilerden 24’ü daha sonra savcının talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında BDP İl Başkanı Y.K.’nin de bulunduğu 12 kişi ise, "kasten yaralama, devlet malına zarar verme, görevli memura görevini yaptırmamak için etkin direnme" suçlarından adliyeye sevk edildi. Öte yandan, savcılığa çıkarılan 12 şüpheliden 4’ünün geçen ay Eskişehir’de düzenlenen terör örgütü ’KCK’ operasyonunda da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.
Kullanıcı küçük betizi
mavi ışık
Üye
Üye

İletiler: 34

İletigönderen ulusalcı » Cum May 14, 2010 16:25

Muglalilar kimlerin nereye yuvalandigina dikkat etsinler.
Kullanıcı küçük betizi
ulusalcı
Üye
Üye

İletiler: 93

İletigönderen BabaHoroz » Cum May 14, 2010 16:32

Adım adım iç çatışmaya gidiyoruz gibi geliyor bana.Dış güçler en geç 2020 ye kadar Türkiyede iç çatışma çıkar diye yıllar öncesinden planlarını yapmışlar ve maalesef bu planı adım adım başarıyla uyguluyorlar.
Sadece ve Sadece DENİZLİSPOR lu,Her konuda Objektif, Dobra, AntiEmperyalist ve Tam Bir TÜRK
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletigönderen İrfan Tuna » Cum May 14, 2010 16:38

Ustalıkla hazırlanmış iğrenç bir provokasyon, bir kez daha sahneleniyor gibi. Biz kardeşi kardeşe düşürmeyi amaçlayan Amerikan emperyalizmine ait bu filmi daha önce görmüştük.

Muğla'daki olaylar karşıt görüşlü iki grubun çatışması olarak aktarılıyor, ama gelen bilgilere göre, öyle olmadığı anlaşılıyor.

PKK'lı oldukları görüntüsü verilen bir grup, üniversite öğrencilerinin gittiği bir kafeye ve Türk bayraklarına saldırıyor. Ankara'da ekmek kavgası veren işçilere Allah yarattı demeden copla, biber gazıyla 'demokrasi' ziyafeti çekenler, nedense kıllarını kıpırdatmadan, Türk Bayrağı'na ve öğrencilere saldıranları film seyreder gibi seyrediyorlar...

Dün akşam Kanaltürk Televizyonu'ndaki Ters Cephe programında Ümit Özdağ ve Ümit Zileli, bu olaydan bir gün önce kimi emniyet yetkililerinin, olayların çıktığı bölgedeki esnafları dolaşarak, olaylar çıkabileceğini söylediklerini, önlem almaları konusunda uyarılarda bulunduklarını aktardılar. Dahası olaylara müdahale edilmemesi konusunda, polislere yukarıdan emir verildiğini belirttiler, Vali'nin bu konudaki soruları yanıtsız bıraktığını vurguladılar.

Burada yetkililerin yanıtlaması gereken çok önemli sorular var.

1-Ümit Özdağ'ın ve Ümit Zileli'nin sözünü ettiği durum doğru mudur? Yani bu olaylar çıkmadan bir gün önce, emniyet yetkililerinin bu olayların çıkacağından haberleri var mıdır?

2-Varsa neden gerekli önlemler emniyet tarafından alınmamıştır?

3-Türk Bayrağı'na ve üniversite öğrencilerinin gittiği Kafe'ye saldıran saldırganlara müdahale edilmemesi konusunda yukarıdan verilmiş bir emir var mıdır? Böyle bir emir yoksa, olaylara neden müdahale edilmemiş, büyümesine göz yumulmuştur? Böyle bir emir varsa, bu emir hangi gerekçeyle verilmiştir?

4-Vali bu konudaki soruları neden yanıtsız bırakmaktadır?...

???
Uyanacağız, uyandıracağız... Bilinçleneceğiz, bilinçlendireceğiz... Ne ülkemizin , ne de bölgemizin zenginliklerini küresel haramilere ve onların uşaklarına yağmalatmayacağız, soydurtmayacağız... ENİNDE SONUNDA ALİ KEMALLER DEĞİL, MUSTAFA KEMALLER KAZANACAK...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen BabaHoroz » Cum May 14, 2010 16:57

Olayların olduğu gün (Muğladaki),canlı yayında sıcağı sıcağına bir kafe (cafe değil) sahibi,olayların çıkabileceğinden bir gün önce kendilerinin haberi olduğunu,polislerin uyardığını buna rağmen emniyetin gerekli önlemleri almadığından yakındı ve ''yazıklar olsun emniyete'' diye tekrar tekrar söyledi.
Kullanıcı küçük betizi
BabaHoroz
Üye
Üye

İletigönderen İL-BARS » Cmt May 15, 2010 9:35

Büyük Kentlerdeki Üniversitelerimiz, dağdan indirilmiş teröristlerin işgali altındadır. Muğla Üniversitesi'de bunlardan biriydi.

Doğru düzgün Türkçe konuşmaktan aciz bu teröristler, Üniversitelere öğrenci adı altında nasıl sokuluyorlar? Ve bu tarz olaylarda dışarıdan gelen kişiler, rahatça üniversitelere nasıl girebiliyorlar?

Türkiye'de her gün yaşanan bir olay, Muğla'da da cereyan etmiş. Dağda Askerlerimizi kahpece şehit eden Teröristler, Muğla'da sıradan vatandaşlara ve diğer öğrencilere saldırmışlar. Akp'nin polisi ve valisi de seyretmişler. Cüretlerinin, küstahlıllarının artmasının sebebi de aciz hükümettir !

Hakkını arayan Tekel İşçisi'ne gazlarla saldıranlar, Gösteri yapan Gazilerimizi ve Şehit Ailelerimizi meydanlarda tartaklayanlar, coplayanların Teröristlere dur demesi düşünülemez.
Kullanıcı küçük betizi
İL-BARS
Üye
Üye

İletiler: 135

İletigönderen Osman_Pasa » Pzr May 16, 2010 0:35

maydonos yazdı:Turkkan,

Mhp neden Chp ile birlesemiyor? Oncelikle bu soruyu soralim?

Mhp neden Ermeni acilimi gibi bir konuda hic tepki vermiyor?

Mhp neden isci eylemlerine destek vermiyor?

AU'deki olayi animsatirim; ve sunu soylerim sonucta Mhp hic mi hic guven vermiyor. Ataturk rozetlerimizi yakalarimizdan cikarip ayaklari altinda ezenler bu guruhtu. Ben o donemde canli yasadim. Simdi basimiza birde Ataturkcu kesilip Chp nin oylarini bolmekten baska bir misyonu oldugunu gormuyorum. Tabi bu benim kisisel dusuncem.

Bdp midir nedir? Mhp ile kankidir onlar bir ara tokusuyorlardi. Ayrica Iki partide etek opucu.. Beraber iyi isbirlikcilik yapiyorlar.

MHP li degilim Bahceliye'de gicik oluyorum ama , Dilsiz seytanda olamam , Sacmalamakta bir yere kadar olur .

Bu secimde kol kola iktidara geliyorlar merak etme Gandi basbakan , Baykal'da Cumhurbaskani olacak .
Isci eylemlerine MHP 'nin destek vermedigini ne biliyorsun gittin mi ?
Kac tane MHP li milletvekili bizzat giderek destek verdi .
Ermeni aciliminda MHP'nin tavri cok nettir . Devamli kadar ihanet olur diyorlar .
Mecliste Kurt acilimina destek vermeyen tek parti MHP'dir . CHP basta kivirtti , sonra
akli basina geldi.
Bugunku CHP'lilerin bir kismida eski Marksisti ( Baykalda dahil) Ataturk'e burjuva der kufur ederlerdi , simdi hepsi Ataturk'cu oldu .
80 oncesi olaylari birak bir kenara birak artik ...
Ayrica , teroristlere karsi sehirde mucadele eden bu cocuklari ayni ideolojide olmasan bile yermek , isbirligi yapmaktir . Bunlarda benim kisisel dusuncelerim ....
Kullanıcı küçük betizi
Osman_Pasa
Üye
Üye

İletiler: 108

İletigönderen maydonos » Pzr May 16, 2010 5:20

Chp li olmadigim icin yazdiklarinin bir anlami yok benim icin. Mhp ile ilgili dusuncem asla degismeyecek ne zaman Dp , Mhp, Chp, Dsp bir araya gelirde ulusal bir birliktelik olustururlar Akp ye karsi; o zaman biraz olsun olumlu bakabilirim.

Gecmis kolay unutulmaz. Ilkokul ogretmeni fasist Mhpliler tarafindan katledilmis birisine bu satirlari yazarken dikkatli olmani tavsiye ederim. Oyle isbirlikci gibi sozcukleride sana iade ediyorum.

Asiri solcularla Kemalistleri ayirmani tavsiye edebilirim.

Bizler Ataturk sevgisi ile buyuduk. Sonradan gorme Ataturkcu degilim. Herkese kolay gelsin.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletigönderen pcas » Pzt May 17, 2010 0:01

Maydonoz, son dönemde fark ettiysen Mhp ufak çaplı ulusalcı partilerle aynı çatı altında toplanıyor. dediğin gibi, mhpyle chp'nin birleşmesini bende çok isterdim. ülkenin çıkarları için kendi çıkarlarını, ideolojilerini bir kenara koymaları gerek değil mi? sonuçta herşey ülkenin birliği beraberliği için. Akp mikrobuna karşı böyle olması gerekirken Chp'de Mhp'de birbirinden uzak duruyor. umarım iki tarafta bu sağduyuyu yakalayabilecek olgunluğa ulaşabilirler. birde, atatürk ilke ve inkilaplarını benimsemiş vatansever bir sağcı olarak 80ler sonrasında oluşan karşılıklı önyargıyı günümüz ülke şartlarına göre tekrar gözden geçirmeni rica ediyorum. ortada bir terör sorunu var ve eskisi gibi değil. iç savaşın eşiğinde olduğumuzu düşünüyorum. sonuçta siz, biz değiliz sadece "biz" iz. sevgiler saygılar.
Kullanıcı küçük betizi
pcas
Üye
Üye

İletiler: 5

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 2 konuk

x