gönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 18:48
arkadaşlar bence biraz sert değilmiyiz? biz burda hep kendi kendimize mi birşeyler anlatıcaz?
TRIUMPH arkadaş birşeyler söylüyor ve hemen kürtçü, ayrılıkçı damgası yiyor.bize, bişeyler dediğimizde, Allahsız damgası yapıştırılması çok mu hoşumuza gidiyor da, bizde bu şekilde davranıyoruz.ben bu arkadaşın bazı dediklerine katılıyorum.arkadaş üstelik şunu da eklemiş : bu açılımların bu hükümet görev başındayken yapılmasından da çekince duyduğunu belirtmiş ki buna da katılıyorum.ve bu çekingesini dile getirmesi onun samimiyetini daha hassas tartmam gerektiğini söylüyor bana.en azından karşımıza alıp tartışabileceğimiz biri olduğunu sanıyorum.zaten bu hükümetin hangi icraati milli menfaatler uğrunda olmuş ki bu da öyle olsun.maddelere bakıldığı zaman benimde çekindiklerim var.ama tartışmamız gereken maddelerde var !
1. madde pkk nın her ne şartta olursa olsun silah bırakmasını kim istemez ?
2. madde af çıkartılıp teröristlerin ve ailelerinin ikna edilmesine, bu sayede terör örgütünün zayıflamasını, mehmetçiğimizin karşısına daha az terörist çıkmasına kim neden karşı çıksın ?
3. maddeöcalan itine tecrit bitirilecekmiş.yanına bunun gibi bi kaç tane it yollasan ne olur.bu ite tecrit uygulanıyor da bu adamın, pkk'ya direktif vermesine engel mi olunmuş olunuyor ?
4. madde yurt dışında ki sakıncalı olmayanlara vatandaşlık iade edilince ne kaybediliyor.(teröristlerden bahsetmiyorum!) yakın zamanda suçlu suçsuz binlerce kişinin vatandaşlığı elinden alınmadı mı? belki o zamanda olaylara karışmış ve yurt dışına gitmek zorunda kalmış, vatandaşlığı bir suç işlemediği halde haksız yere elinden alınan akrabalarınız vardır... yeri gelince suçu olmayana ! vatandaşlığının iade edilmesine engel olan nedir ?
5. maddeaskerin, devletin orda kendini yöre halkına sevdirmesi, aradaki dış güçler tarafından inceltilmiş bağların tekrar sıkılaştırılması kimi neden rahatsız ediyor ?
6 madde son maddeye ben de karşıyım.doğrusu ne olursa olsun eğer bu vatanın parçalanmasını istemiyorsak, kürtlere veya diğer kökenli vatandaşlarımıza kendi kültürlerini sadeleştirerek yaşatıp kendi kültürümüzü aşılamak gerek.bu yüzden dil konusunda, ilçe veya kişi isimlerinde vs... bu şekilde açılım yapmak riskli gibi geliyo bana da...
ben kürt değilim.kökenimde de kürt yok.öz ve öz Türk'üm.ama bunları söyleyince bende mi kürtçü oluyorum ?bu zamana kadar askeri yöntemlerle olayın üstesinden gelmeye çalıştık ama emperyalistlerin taktik değiştirip silah ile değil psikolojik olarak bölmeye çalışması üzerine bizimde taktik değiştirip, onları tamamen özgür bırakacak, bir taraflarını kaldıracak açılımlar yapmadan ve tamamen de onları yok sayarak sırtımızı dönmeden onlarla daha hassas ilgilenmemiz gerekiyor.bence herkes biraz daha sakin olmalı en azından karşısında ki kişinin samimiyetini tartmaya çalışıp yargısını, konuşmasını ona göre ayarlaması gerekiyor...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.