Ne mutlu Türküm diyene' sözü siliniyor!

Genel & Güncel Konular

İletigönderen 003 » Çrş May 20, 2009 17:44

Coktan gercekleri görmenin zamani gelmistir, hep kürt sorunu......bundan sonra Türk sorunu olsun bakalim ne olacak. Devletin adi Türkiye Cumhuriyeti, dilimiz Türk dili, kültür Türk kültürü, tarih Türk tarihi, kürtler kim ki bizden hep istiyorlar? Bunlar hep bizim elimizden yediler, ictiler sonra gördük neler oldu. Hep istemesini bildiler ama bize ne verdiler? Bunlar bizden olmak istemediler, onlar biz kürdüz siz Türksünüz dediler, ayrimcilik yapan onlardir bizler degil.
Bizimle esit olmak istiyorsaniz önce bizim kadar olacaksiniz, olabilirseniz tabi. Evet dogru ben irkciyim, kürtlerden yana olacagima Türküm derim, ve bizden olmak istemiyenler bizden birsey istemesin. Cözüm kolay, isinize gelmez ise yok olacaksiniz, zaten sizleri zorla tutan yok, giderken sizin icin ugrasan hainleri de yaniniza alirsiniz gidersiniz sonra kendi kendinize insan haklari, demokrasi dersiniz! Artik bunlara sifir tolerans göstermeliyiz, önce Türkleri düsünelim sonra baskasini!
Kullanıcı küçük betizi
003
Üye
Üye

İletiler: 1

İletigönderen sessiz sedasız » Çrş May 20, 2009 18:48

arkadaşlar bence biraz sert değilmiyiz? biz burda hep kendi kendimize mi birşeyler anlatıcaz?
TRIUMPH arkadaş birşeyler söylüyor ve hemen kürtçü, ayrılıkçı damgası yiyor.bize, bişeyler dediğimizde, Allahsız damgası yapıştırılması çok mu hoşumuza gidiyor da, bizde bu şekilde davranıyoruz.ben bu arkadaşın bazı dediklerine katılıyorum.arkadaş üstelik şunu da eklemiş : bu açılımların bu hükümet görev başındayken yapılmasından da çekince duyduğunu belirtmiş ki buna da katılıyorum.ve bu çekingesini dile getirmesi onun samimiyetini daha hassas tartmam gerektiğini söylüyor bana.en azından karşımıza alıp tartışabileceğimiz biri olduğunu sanıyorum.zaten bu hükümetin hangi icraati milli menfaatler uğrunda olmuş ki bu da öyle olsun.maddelere bakıldığı zaman benimde çekindiklerim var.ama tartışmamız gereken maddelerde var !

1. madde pkk nın her ne şartta olursa olsun silah bırakmasını kim istemez ?

2. madde af çıkartılıp teröristlerin ve ailelerinin ikna edilmesine, bu sayede terör örgütünün zayıflamasını, mehmetçiğimizin karşısına daha az terörist çıkmasına kim neden karşı çıksın ?

3. maddeöcalan itine tecrit bitirilecekmiş.yanına bunun gibi bi kaç tane it yollasan ne olur.bu ite tecrit uygulanıyor da bu adamın, pkk'ya direktif vermesine engel mi olunmuş olunuyor ?

4. madde yurt dışında ki sakıncalı olmayanlara vatandaşlık iade edilince ne kaybediliyor.(teröristlerden bahsetmiyorum!) yakın zamanda suçlu suçsuz binlerce kişinin vatandaşlığı elinden alınmadı mı? belki o zamanda olaylara karışmış ve yurt dışına gitmek zorunda kalmış, vatandaşlığı bir suç işlemediği halde haksız yere elinden alınan akrabalarınız vardır... yeri gelince suçu olmayana ! vatandaşlığının iade edilmesine engel olan nedir ?

5. maddeaskerin, devletin orda kendini yöre halkına sevdirmesi, aradaki dış güçler tarafından inceltilmiş bağların tekrar sıkılaştırılması kimi neden rahatsız ediyor ?

6 madde son maddeye ben de karşıyım.doğrusu ne olursa olsun eğer bu vatanın parçalanmasını istemiyorsak, kürtlere veya diğer kökenli vatandaşlarımıza kendi kültürlerini sadeleştirerek yaşatıp kendi kültürümüzü aşılamak gerek.bu yüzden dil konusunda, ilçe veya kişi isimlerinde vs... bu şekilde açılım yapmak riskli gibi geliyo bana da...

ben kürt değilim.kökenimde de kürt yok.öz ve öz Türk'üm.ama bunları söyleyince bende mi kürtçü oluyorum ?bu zamana kadar askeri yöntemlerle olayın üstesinden gelmeye çalıştık ama emperyalistlerin taktik değiştirip silah ile değil psikolojik olarak bölmeye çalışması üzerine bizimde taktik değiştirip, onları tamamen özgür bırakacak, bir taraflarını kaldıracak açılımlar yapmadan ve tamamen de onları yok sayarak sırtımızı dönmeden onlarla daha hassas ilgilenmemiz gerekiyor.bence herkes biraz daha sakin olmalı en azından karşısında ki kişinin samimiyetini tartmaya çalışıp yargısını, konuşmasını ona göre ayarlaması gerekiyor...
Sen ne kadar bilirsen bil,Senin bildiğin karşındakinin anladığı kadardır.
Kullanıcı küçük betizi
sessiz sedasız
Üye
Üye

İletiler: 988

İletigönderen cnnc85 » Çrş May 20, 2009 18:49

Hala kürtlere verilmesi gereken haklardan söz edenler var. Kardeşim ben kürdüm diyen insan bu ülkede ekmek yemiyor mu, su içmiyor mu; herkes gibi tüm sosyal özgürlüklere sahip değillermi ...

Hem sadece kürt mü var bu ülkede? Kürtler ülkenin her bölgesinde rahatça yaşayabiliyorlar, ancak güneydoğuda yaşayan türkler neden huzursuz. Ne mutlu türküm bile dedirtmiyecekler yakında. Doğuda, batıda 100 binlerce kürt çocuk türk düşmanı olarak yetiştiriliyor. Ve bunlar büyüdüklerinde önümüzde daha büyğk sorunlar olacak. Ülkenin 10-15 sene içinde bülünme ihtimali çok yüksek. Bu akplilerinde yaptıkları bu süreci hızlandırmaktan başka birşey değil.

Son sözüm ise kanla alınan topraklar kanla verilir. Bana göre artık çözüm siyasette değil. Çünkü bu halk bu kadar gerizekalı oldukça - evet gerizekalı - akp gider ondan daha beteri gelir. Son 50 senede olanlar aynen tekrarlanır. Sorun sadece kürt sorunu değil. Herkes uzaya çıktı bir biz kaldık dünyada. 3. dünya ülkeleri sınıfına bile giremicez 30 sene sonra.

Kısacası şimdi yaşadığımız bütün sorunların kaynağı devletimizin, aydınların ve halkın bağımsız olmaması. Tam bağımsızlık yavas yavaş kazanılmaz. Yumruğunu indirirsin olur biter. Başka türlü hiçbir sorun çözülmez.
Kullanıcı küçük betizi
cnnc85
Üye
Üye

İletiler: 11

İletigönderen creative » Çrş May 20, 2009 19:11

dağa yazıyı başçavuş yazmış ne olacak gider başka bir başçavuş da siler diyorlar. acaba bir başçavuş tarafından öldürülmelerini hiç düşünmüyormular ?

6 tane madde sıralamışlar eee bari ekmeklerinide çiyneyip ağızlarına biz sokalım olmaz mı ?
TERÖRÜN BEYNİ BARZANİ
YÖNETİMİ KANDİL
DESTEKÇİSİ BÖLÜCÜLER
MİHMANDARI AKP'DİR
Kullanıcı küçük betizi
creative
Üye
Üye

İletiler: 855

İletigönderen yigitler » Çrş May 20, 2009 20:15

Utanmaz arlanmazlar! Nasil silerler bu yaziyi? Ben Turkum ve bir Turk olmaktan gurur duyuyorum. Yerine ne koyacaksiniz ki, "Ne Mutlu Bolucuyum Diye" mi? Ama bu serefsiz, Amerikan usagi yobazlardan baska birsey de beklenmez. Yakinda bunlar Turk Lirasi'ndan Ataturk'un resmini de kaldirirlar, yerine Fetosun, Tayyip'in ya da Abdullah Gul'un meymenetsiz suratlarini koyarlar.

NE MUTLU TURKUM DIYENE!

Bu yaziyi silenin canina okurum ha!
Kullanıcı küçük betizi
yigitler
Üye
Üye

İletiler: 600

OZGURLUK

İletigönderen 1920denberi » Çrş May 20, 2009 21:02

Kurt sorunu yillardan beri ciddi boyutlara gelmistir birde bu gunku hukumetin yaptiklari ile karsilastirdigimizda Vatan hainleri
cezasini çekmeli diye dusunuyorum.A K P ye oy vermeyin Vatan hainlerine cezasis bir yasam olmasin.Unutmayalim Allah can alir ve verir biz kullari ise can almadan can kazanarak mucadeleye devam etmeliyiz.
Kullanıcı küçük betizi
1920denberi
Üye
Üye

İletiler: 47

İletigönderen Ram » Çrş May 20, 2009 22:53

Görüşlerim:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes Türk kabûl edilir.
  2. Türk; tarihi ortak, dili ortak, örfü-âdeti ortak, birlikte yaşayan ve yaşamak isteyen topluluklardaki bireyin adıdır.
  3. Türk, ırkçı olamaz. Tarih bunu delilleriyle ortaya koymuştur. Türk, budunsal olarak Türk olmayan herhangi bir kümenin mensuplarını, kendi Türklüğünü öne çıkararak değersiz göremez. Türkiye Cumhuriyeti içinde ise, yukarıdakilere aykırı davranan kimse, birliği ve dirliği bozmaktan ırkçı vatan haini sayılır.
  4. Türklüğü övmek, başka budunları aşağılamadıktan sonra, hiçbir şekilde ırkçılık değildir. Aksini düşünen ya da ifâde eden vatan zararlısıdır.
  5. Türk, tarihten gelen köklerini de unutamaz. Devleti dışındaki Türkleri kendinden ayrı sayamaz, öz kabûl eder.
  6. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olup da Türk olduğunu kabûl etmeyen ve Lozan Barış Antlaşması'na göre azınlık kabûl edilmeyen kimseler*, bu görüşe (Türk oldukları görüşüne) karşı çıktıkları için, birliği ve dirliği bozmaya yönelik duygu, düşünce ve hareketlerinden dolayı vatan zararlısı sayılır. Bu kimseleri ilgili zararlı zihniyete sürükleyen kimseler varsa, bunlar vatan haini sayılır. Yukarıdaki koşullarda, ilgili görüşe ilişkin budunsal (etnik) ayrımcılık yapıp karşı çıkan kimse ırkçı vatan haini sayılır. Bu topraklarda yaşamayı hak etmediği ve etkisinden daha büyük tepki doğacağı için, en sağlıklı çözüm, ilgili hain düşünceye sahip olanın bu topraklardan çekip gitmesi olacaktır.

*Lozan'da azınlık sayılan kümeler de, Türk ulus devlet yapısına, kanunlarına aykırı davranamazlar. Çünkü zaten öncülleri Türk olmayı seçmişlerdi.

7. Yukarıdakilere ek olarak; birey(ler)in kendine has maddî ve mânevî değerlerini dayatmacı olmadan kendi içinde yaşaması olağandır, zararlı görülemez. Bunlar özel hak ve özgürlük kapsamına girmez, ortak değerlerden sayılır, mevcut koşullarda bunlar engelli de değildir. Bu değerler engellendiği takdirde, engelleyen taraf haksız sayılır.

Fakat bunları dayatanlar, ayrımcı şekilde dillendirenler, bu yolda çabalayanlar ve bazı özel sözde hak ve özgürlük isteminde bulunanlar, birliği ve dirliği bozmaktan vatan haini sayılır.

8. Türklük bir dayatma değildir. Türklük, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve halkı için yalnızca kutsal bir "soy" adı değildir. Daha da öte, "Türklük", "vatan" kelimesi ile eş anlamlıdır.

Vatan: Bastığın toprak, içtiğin su, soluduğun hava, yaktığın ateş, yediğin aş, yaptığın iş, anan-baban, bacın-ağan, kocan-karın, çocuğun-torunun, kardeşin-dostun, arkadaşın-sırdaşın, sevdiğin-sevmediğin, geçmişin-geleceğin, dilin-tarihin, şansın-kaderin, düğün-derneğin, inancın-umudun, bayrağın-marşın, şehidin-gâzin, sınır bekleyen er, kol gezen devriye, yaktığın türküdür; her şeyindir, yurdundur. Vatan Türk'tür.

Vatan Haini: Yukarıdaki vatan tanımındaki değerlere sahip olabildiği halde bu değerlerin bozulması ve yok olması yolunda çalışıp çabalayandır.

Konu kilitlenmiştir. GüncelMeydan.com kurallarını ve ek kurallarını okuyun. Oradaki uyarıların tamamını dikkate alın.
Mevzuubahs olan; millete saltanatını, hâkimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız¿? meselesi değildir. Mesele, zaten emrivâki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemehâl, olacaktır. Burada içtima edenler, Meclis ve herkes meseleyi tabiî görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde, yine hakikat usûlü dairesinde ifade olunacaktır.

Fakat ihtimâl, bazı kafalar kesilecektir!
Kullanıcı küçük betizi
Ram
Zûlme Karşı İsyan!

İletiler: 8167

Önceki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x