Ne mutlu Türküm diyene' sözü siliniyor!

Genel & Güncel Konular

Ne mutlu Türküm diyene' sözü siliniyor!

İletigönderen Balasagun » Çrş May 20, 2009 12:32

'Ne mutlu Türküm diyene' sözü siliniyor! İşte hükümetin 6 maddelik Kürt açılımı!

'Ne mutlu Türküm diyene' sözü siliniyor!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kürt sorununun çözümüne yönelik olarak "Güzel gelişmeler olacak" açıklamasının detayları günden güne netleşmeye başladı. İşte ayrıntılar!

İşte barış için atılacak adımlar...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kürt sorununun çözümüne yönelik olarak "Güzel gelişmeler olacak" açıklamasının detayları günden güne netleşmeye başladı. Devlet kurumlarının üzerinde çalıştığı "Kürt açılımı" ile yıllardır yaşanan Güneydoğu sorununun kökünden çözülmesi planlıyor. "Kürt açılımı" konusunda Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere hükümet, Genelkurmay ve MİT ile devlet kurumları arasında uyum olduğu belirtiliyor.

ORKESTRA ŞEFi CUMHURBAŞKANI GÜL

Kürt açılımı konusundaki çalışmaların Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında yürütüldüğü belirtiliyor. "Kürt açılımı" konusunda Abdullah Gül'ün konumu "orkestra şefi" olarak nitelendiriliyor.

1-Temel şart silah bırakma

Kürt açılımı yapılmasında öncelik PKK'nın silah bırakmasına veriliyor. PKK Kongre-Gel 1 Haziran'a kadar silah bırakma kararı alırken, 1 Haziran'dan sonra bu tutumunu devam ettirip ettirmeyeceği açılımın geleceğini etkileyecek. PKK'nın tümüyle silah bırakması halinde Kürt açılımının adım adım hayata geçirileceği belirtiliyor. Açılımın hayata geçirilmesi konusunda zaman kaybedilmeyeceği de ifade ediliyor.

2-220'ye işlerlik kazandırılacak

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, TCK'nın 220. maddesine işlerlik kazandırılmasını gündeme getirmişti. Dağdakilerin indirilmesi için aileleri ile görüşmeler yapılarak TCK'nın 220. maddesinden yararlanmaları sağlanacak.

3-Öcalan'a tecrit bitecek

Kürt açılımında birçok madde bulunuyor. PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'a İmralı'da uygulanan tecrit kaldırılacak. Öcalan'ın yanına 5-6 mahkum gönderilerek tecrit sona erdirilecek. Avrupa Birliği tarafından hazırlanana raporlarda da Öcalan'ın tecrit edilmesi eleştiriliyordu. Adalet Bakanlığı tarafından İmralı'da yeni cezaevi inşaatına başlanmıştı.

4-Yurtdışındaki Kürtler'e vatandaşlık

Avrupa'da yaşayan ve Türk vatandaşlığından çıkartılan binlerce Kürt kökenliye yeniden Türk vatandaşlığı verilecek. Teröre bulaşmadığı ve silaha sarılmadığı tespit edilen Kürt vatandaşlara Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden vatandaşlık verilecek.

5-Bölge vatandaşına şefkat

"Kürt Açılımı'nda Güneydoğu'daki vatandaşlara şefkatle yaklaşılması da yer alıyor. Hakkari'deki gösteriler sırasında Seyfi Turan isimli çocuğun polis tarafından dövülmesi nedeniyle Hakkari Valisi Muammer Türker'in emriyle polis anında açığa alındı. Olayın ardından 100. Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Seyfi Turan'ı Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan ziyaret etmişti. Polisin ve askerin bu tavırlarının bölge vatandaşlarına şefkatle yaklaşılmasının ilk adımları olduğuna dikkat çekiliyor.

6- Kürtçe engeli kalkacak

Kürtçe kullanımının önündeki engeller kaldırılacak. Kürtçe köy isimlerinin yeniden verilmesinin ardından çocuklara Kürtçe isim konulması sürprizi de gelecek. Televizyonlarda Kürtçe yayın yapılması tamamen serbest bırakılacak. Cezaevlerindeki vatandaşların telefonda Kürtçe konuşmalarının önündeki yasak da yapılacak tüzük değişikliği ile kaldırılacak. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan tüzük değişikliği Başbakanlıkíta bekletiliyor. Özellikle Güneydoğu'daki bazı dağlara "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıları yazılırken, bu yazıların silinmesi sağlanacak. Bu yazıların büyük çoğunluğunun askeri bölgelerde yazılı olduğuna dikkat çekiliyor.

Bilal ÇETİN/ ANKARA BUGÜN GAZETESİ

hurriyetport
“Efendiler, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki aslî cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an feragat etmesin”
Kullanıcı küçük betizi
Balasagun
Genel Yetkili
Genel Yetkili

İletiler: 3523

İletigönderen xytunaboyluxy » Çrş May 20, 2009 12:40

Güzel ülkem Türkiuyem ne zorluklar, ne acılar yaşadı, Atam neler bıraktı bu ülkeye miras olarak. Ama şimdi göz göre göre parçalanıyor. türklere bir avuç toprak parçası kalabilecek mi?
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletiler: 101

İletigönderen TRIUMPH » Çrş May 20, 2009 13:04

xytunaboyluxy yazdı:Güzel ülkem Türkiuyem ne zorluklar, ne acılar yaşadı, Atam neler bıraktı bu ülkeye miras olarak. Ama şimdi göz göre göre parçalanıyor. türklere bir avuç toprak parçası kalabilecek mi?

Her türlü ırkçılık yanlıştır..
Şuana kadar Kürtlere karşı Türk kartı oynandı bir halta yaramadı..
Faşizan bir örgütlenmeye faşizanca yaklaşıp Kürt-Türk kavgasına dönüştürülürse olanları gördük..
Devlet ilk önce görevini yapsın onlara haklarını tanısın..
Kültürel birleşmeyi ancak böyle görebiliriz.. Barış içinde yaşamak için bunlar şart..
Parçalandığı ettiği yok sakin olalım...
Kullanıcı küçük betizi
TRIUMPH
Üye
Üye

İletiler: 14

İletigönderen xytunaboyluxy » Çrş May 20, 2009 13:08

Irkçılık mı yapıyorum. Çok yanlış düşünüyorsunuz. Rumalide yaşayan türklere neden bu ayrıcalık yapılmıyor neden ?Bulgaristan veya Yunanistan da yaşanyan türklere 1 saatten fazla türkçe yayın yapılmıyor. neden kendilerine ait türk okulları kaldırıldı neden ? türkçe isim kullanmaları yasaklandı. neden?... haklarını tanınsın ki Özerk bir Kürt devletinin kapısı açılsın sonra resmi bir kürt devleti tanınsın.tabi artık konuşmmak suç olrak görülüyorda neyse
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletigönderen TRIUMPH » Çrş May 20, 2009 13:21

xytunaboyluxy yazdı:haklarını tanısın ki Özerk bir kürt devletinin kapısı açılsın sonra resmi bir kürt devleti tanınsın.

Yahu hakları tanınmadı da ne oldu?
Gittiler Emperyalistlerle iş birliği yaptılar..
Kürt halkının bile elinden çıktı.. İstenmeyen yönlere kaydı olay..
Asimilasyon uygulamayla bir yere varılmaz.. Varılmadı da..
Zıtlaşma yarattı.. Bırakın birde böyle denensin..
Benim tek çekincem Erdoğan hükümetiyle bunların yapılması..
Süreci izleyelim görelim..
Kullanıcı küçük betizi
TRIUMPH
Üye
Üye

İletigönderen xytunaboyluxy » Çrş May 20, 2009 13:29

Süreci izlemek mi ? hiç bir şey çıkmaz olumlu olarak. .Şu ana kadar yaptıkları her adımı gördüm 100 işten 99 hüsranla sonuçlandı. Bundan sonra yapacakları hiç bir adıma güvenim kalmadı. kanuunlaştırmaya çalıştıkları iyi sonuçlar doğuracağınınada inanmıyorum.;Çünkü samimi değiller.Ağızları ile kuş tutsalar. İnanmam güven duygusunu bitirdiler. "SAMİMİ DEĞİLLER"
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletigönderen maydonos » Çrş May 20, 2009 14:40

Eger bir aksilik olurda bu ulke parcalanirsa batida bir adet kurt gormek istemiyorum hepsinin cani cehenneme. Bize verdikleri zararlar yeter artik. Onlara yapilan masrafla simdi hic bir borcu olmayan bir ulkemiz vardi. Bana irkci diyecek birisi varsa ona sunu soyleyebilirim. Osmanli ailesi donemi nedeniyle herkesten karisigim. Ama ben sunu diyorum "ne mutlu Turkum diyene" ve Turk olmaklada gurur duyuyorum. Duymayanlar utansin :!:
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen TRIUMPH » Çrş May 20, 2009 15:22

maydonos yazdı:Ama ben sunu diyorum "ne mutlu Turkum diyene" ve Turk olmaklada gurur duyuyorum. Duymayanlar utansin :!:

Onlarda Kürt.. "Ne Mutlu Kürtüm Diyene" ve "Kürt olmakla gurur duyuyorum" diyorlar.. Eee çözüldümü problem? Bu bakış açısıyla bir halt çözülmez bunu görmek lazım artık.. Kürtler Türklerden, Türkler Kürtlerden nefret edip dururlar.. Bir adım atmak gerek.. Türkiye'de Türkler yaşar, dinleri İslam'dır ee? Böyle işte.. Bu tip anlayış olamaz.. Laik bir ülke diyoruz, din derslerinde İslam öğretiliyor, diyanet diye bir kurum var, İmam Hatip Liseleri var, dinsel bayramlar var.. Sonra da çıkıp "Türkiye Laiktir Laik kalacak" deniyor.. Garip.. Malesef bunlar acı gerçekler.. Bu kafa yapılarıyla çok zor.. Bu kafa yapılarıyla gidilirse bölünme kaçınılmaz..
Kullanıcı küçük betizi
TRIUMPH
Üye
Üye

İletigönderen xytunaboyluxy » Çrş May 20, 2009 15:54

"Trıumph" Nekadar hastalıklı bir düşünce, bakış açına bak ya!! ABD'nin uşakları Feto'nun köleleri.Ne alaka ben burda bir bağlantı göremedim. "Din derslerinde islam öğretiliyor, diyanet diye bir kurum var, dinleri islamdır Laik bir ülke diyoruz " Laikliğin anlamını ne olduğunu biliyormusunuz sen Trıumph sen ümmet kavramıyla yetişmiş, fetonun kucağındaki kişi....
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletigönderen Neyzensever » Çrş May 20, 2009 15:59

TRIUMPH yazdı:
maydonos yazdı:Ama ben sunu diyorum "ne mutlu Turkum diyene" ve Turk olmaklada gurur duyuyorum. Duymayanlar utansin :!:

Onlarda Kürt.. "Ne Mutlu Kürtüm Diyene" ve "Kürt olmakla gurur duyuyorum" diyorlar.. Eee çözüldümü problem? Bu bakış açısıyla bir halt çözülmez bunu görmek lazım artık.. Kürtler Türklerden, Türkler Kürtlerden nefret edip dururlar.. Bir adım atmak gerek.. Türkiye'de Türkler yaşar, dinleri İslam'dır ee? Böyle işte.. Bu tip anlayış olamaz.. Laik bir ülke diyoruz, din derslerinde İslam öğretiliyor, diyanet diye bir kurum var, İmam Hatip Liseleri var, dinsel bayramlar var.. Sonra da çıkıp "Türkiye Laiktir Laik kalacak" deniyor.. Garip.. Malesef bunlar acı gerçekler.. Bu kafa yapılarıyla çok zor.. Bu kafa yapılarıyla gidilirse bölünme kaçınılmaz..

Vatan hainligi yapma biz 30 seneden beri senin gibi düsünenlerle mücadele etik. Bence bu Forumun senin gibi bölücülere ihtiyac yok.
Kullanıcı küçük betizi
Neyzensever
Üye
Üye

İletiler: 74

İletigönderen xytunaboyluxy » Çrş May 20, 2009 16:11

Hakları olan Özerk Bir Kürt devleti kurulmak isteniyor.. Verilsin tüm hakları ama kurmak istedikleri Kürt devletin de yaşasınlar 15 yıl doğu ve g.doğu anadoluda yaşadım. yesinler birbirlerini ama türk topraklarına ayak basmasınlar her türllü şirret ve pislik bunlardan çıkıyor. Ne Mutlu Türküm Diyene
Kullanıcı küçük betizi
xytunaboyluxy
Uzaklaştırıldı

İletigönderen maydonos » Çrş May 20, 2009 16:22

neyzensever benim adimi silip oyle yazsa idin iletini daha iyi olurdu. Adimin bu irkci kurtle bir arada olmasini istemezdim.

Bu arada bir orumcek daha desifre oldu. Irkci kurtler basacak burayi ustelikte nurcu bunlar. Daha baslarindaki sahsin ne oldugunu bilmiyorlar. Zamanin da sola yamanmaya calisirken dinci eglimleri tesbit edilip dislanmis birinin hayranlari bunlar. Fitnosun kurt kolu irkci fasist.
Resim

Ne MuTLu TüRkÜm DiYeNe
Kullanıcı küçük betizi
maydonos
Üye
Üye

İletiler: 1651

İletigönderen İrfan Tuna » Çrş May 20, 2009 16:30

Devrimle yazılan ''Ne mutlu Türküm diyene'' sözünü silmeye çalışan karşı devrimciler, bunun yerine ''Ne mutlu Amerikan uşağıyım'' diye yazsınlar. Kendilerine yakışanı yapmış olurlar...
Kullanıcı küçük betizi
İrfan Tuna
Üye
Üye

İletiler: 1059

İletigönderen lozan 2005 » Çrş May 20, 2009 16:38

''Ne mutlu Amerikan uşağıyım'' diye yazsınlar. Kendilerine yakışanı yapmış olurlar...
Yikilsin Agalik
Yasasin Cumhuriyet
Kullanıcı küçük betizi
lozan 2005
Üye
Üye

İletiler: 716

İletigönderen Gilda » Çrş May 20, 2009 16:48

hersey cok hizla degisiyor maalesef halkimiz da seyrediyor görmüyor düsünmüyor...

mantalite yasam tarzi hedefler kopuk olunca degisimler cok ani ve hizli olur,bakacagiz bu degisime

olucak is degil demek isterdim tuhafliklar yasadigimiz kaoslarin depresyonlu sekilleri demek lazim sacmaliktan baska birsey

sey degil...
yalakalar cok oldukca aydinlik tabiki los isikta nazli kiz gibi olur....
Kullanıcı küçük betizi
Gilda
Üye
Üye

İletiler: 1078

Sonraki

Şu dizine dön: Genel - Güncel Konular

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 1 konuk

x