Çetin Taş, Benim dediğim gerçekliğe dayanıyor.İnsanlık tarihini mi değiştireceksiniz?Feodalitenin neleri beraberinde getirdiğini ve bunun da nasıl ortadan kaldırıldığını daha fazla anlatmayacağım.
Daha önce de söyledim,bölgenin coğrafi durumunun gereken sanayi altyapısını oluşturmadığı doğru.
Bunu 84 yıllık cumhuriyet tarihinde sadece coğrafi nedenlere bağlıyorsan ben sana ne diyebilirim?Şu dediğine gerçekten inanıyor musun?
Ben siyaha siyah,beyaza beyaz demeye çalışıyorum.
Zaten mantık eksikliğin buradan başlıyor,siyahla beyaz arasında grisi de vardır.Aralarındaki ilişkinin sürecini sadece tarihin bir parçasını kopararak ele alamazsın.Hele ki o "yanlış" bu "doğru" mantığı toplumsal olaylarda tamamen iflas eder.Etti zaten!
HunTürK Kürtlerin "egemenlerinin" Türk tarihi hakkında ne düşündükleri çok da önemli değil.Hatta hiç değil!Hele Zana'nın düşüncesinin zerre önemi yok!Ama gel senin iddialarına bakalım:
ilk önce kürtlerin tarihi ne bana onu söylesene Leyla Zana ve kardeşi çıkıp diyolar biz islamiyeti kılıç zoruyla kabul ettik biz müslüman değildik başka bir dine mensuptuk yani zerdüştlük,islamiyet kürtlere yaramadı,kürtler islamın etkisi ile milli kimliklerini yitirdi,
Bazı tabular vardır,yıkılması güçtür.Sadece Kürtler değil!İstersen bizzat öz Türk tarihçilerden oku!Üstüne bir de Taberi'den oku!Gerçi "Kemalist" Emre Kongar'da son kitabında Türklerin İslamiyet'e girişini yazdı.Kürtlerin İslamiyet'e nasıl girdikleri üzerine çeşitli açıklamalar elbette olacaktır aynısı Türkler içinde geçerlidir.
Türkleri anadoluya sokan kürtlerdir sonra Türkler 16 devlet kurmamıştır
Burada saçma bir mantık var,sanırım Kürt aşiretleriyle Alpaslan'ın birlikteliğinden bahsediliyor.Bunu; sen beni soktun,ben seni soktum mantığına dökenler saçmalamıştır.16 devlet kurmamıştır sözünün elle tutulur bir yanı yok gibi gözüküyor.Yalnız bu 16 devletten biri Osmanoğulları ise(kesin bilmiyorum,bilgi amaçlı olarak alıntıyı veriyorum.) Kemal Atatürk'e bir bakalım bakalım:
"Osmanoğulları, zorla Türk milletinin hakimiyet ve saltanatına vazıulyed olmuşlardı ; bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdi.Şimdi de Türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek hakimiyet ve saltanatını, isyan ederek kendi eline bilfiil almış bulunuyor. Bu bir emrivakidir. Mevzubahs olan, millete saltanatını, hakimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız meselesi değildir. Mesele zaten emrivaki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemahal olacaktır. Burada ictima edenler, meclis ve herkes meseleyi tabii görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde yine h akikat, usülü dairesince ifade olunacaktır. Fakat ihtimal, bazı kafalar kesilecektir." (Nutuk)
Yani bana Atatürk'ün komünizmle ilgili "olmayan" sözünü getirme.O zamanlar SSCB ile aramız iyiydi,Atatürk denge politikası güdüyordu.Lenin'e "yoldaş" diye telgraf çekiyordu,ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Taksim'deki Cumhuriyet anıtında da iki Sovyet Generalinin heykelini diktirme emrini bizzat kendisi vermiştir.Bu adam gidipte bir anda SSCB'ye küfretmez,çünkü savaş sırasındaki aldığı yardımları bilir ayrıca da Avrupa devletleri ile denge politikası kurar,komünizmi sevmese bile!
Fatih Sultan Mehmet hristiyandır
İnsanların inançları üzerine yorum yapanlar bana göre eziktir,bunu ortaya atanda Kürtler değildir.Bildiğim kadarıyla bir gazelinden yola çıkarak böyle bir iddia ortaya atılmıştır.İşin komik yani Fatih hristiyan olsa bile onun bir çağ açayıp çağ kapadığını dolayısıyla tarihteki rolünü bu nasıl değiştirecek?
Atatürk masondur
Biraz düşünsen bunun Türkiye'de şeriatçı kesim tarafından sürekli kullandıldığını bilirdin.Yani Türk'ü Kürt'ü yok...