"Komunizm bu yurdun en büyük düşmanıdır.Görüldüğü yerde ezilmelidir"
Mustafa Kemal Atatürk
Daha önce de söyledim,bölgenin coğrafi durumunun gereken sanayi altyapısını oluşturmadığı doğru.
Ben siyaha siyah,beyaza beyaz demeye çalışıyorum.
ilk önce kürtlerin tarihi ne bana onu söylesene Leyla Zana ve kardeşi çıkıp diyolar biz islamiyeti kılıç zoruyla kabul ettik biz müslüman değildik başka bir dine mensuptuk yani zerdüştlük,islamiyet kürtlere yaramadı,kürtler islamın etkisi ile milli kimliklerini yitirdi,
Türkleri anadoluya sokan kürtlerdir sonra Türkler 16 devlet kurmamıştır
Fatih Sultan Mehmet hristiyandır
Atatürk masondur
Bunu 84 yıllık cumhuriyet tarihinde sadece coğrafi nedenlere bağlıyorsan ben sana ne diyebilirim?Şu dediğine gerçekten inanıyor musun?
Zaten mantık eksikliğin buradan başlıyor,siyahla beyaz arasında grisi de vardır.Aralarındaki ilişkinin sürecini sadece tarihin bir parçasını kopararak ele alamazsın.Hele ki o "yanlış" bu "doğru" mantığı toplumsal olaylarda tamamen iflas eder.Etti zaten!
İnsanların inançları üzerine yorum yapanlar bana göre eziktir,bunu ortaya atanda Kürtler değildir.Bildiğim kadarıyla bir gazelinden yola çıkarak böyle bir iddia ortaya atılmıştır.İşin komik yani Fatih hristiyan olsa bile onun bir çağ açayıp çağ kapadığını dolayısıyla tarihteki rolünü bu nasıl değiştirecek?
Berco yazdı:Bende sana o zaman dine hürmetkar Atatürk'ten seçmeler aktarayım:
Aziz Millet Vekilleri,
Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. (Söylev ve Demeçler / Cilt 1 / Syf. 389)
Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi.
Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.
(Atatürk Dönemi Lise II Tarih Kitabı-Syf. 90/85)
Evet Karabekir, Arapoğlunun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuranı Türkçeye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..(Paşaların Kavgası/Sayfa 157)
Türkler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (Medeni Bilgiler-Sayfa 364)
Daha fazlasını eklemiyorum...Gerek yok...
Atatürk denge politikası gütmüştür.Sosyalist diyende olmadı Atatürk'e,değildir...Direk karşısına SSCB'yi almamıştır ama sosyalizmi benimsememiştir.O ayrı bir mevzudur.
Sadece denge politikası gütmüştür.ABD ile de SSCB ile de...Komünizmi beğenmemesi SSCB'yi karşısına almasını gerektirmez...Bu kadar basit...Açık açık da SSCB'nin sistemine sövmez,çoğu aktarılan söz,anı vs..dir.
Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset
Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk