Nevruz Masalı !!!

Tartışma Alanı

İletigönderen HunTürK » Prş Nis 12, 2007 19:34

Berco, ilk önce kürtlerin tarihi ne bana onu söylesene Leyla Zana ve kardeşi çıkıp diyolar biz islamiyeti kılıç zoruyla kabul ettik biz müslüman değildik başka bir dine mensuptuk yani zerdüştlük,islamiyet kürtlere yaramadı,kürtler islamın etkisi ile milli kimliklerini yitirdi,Türkleri anadoluya sokan kürtlerdir sonra Türkler 16 devlet kurmamıştır,Fatih Sultan Mehmet hristiyandır,Atatürk masondur bunlar kürtçülerin söyledikleri şeyler kendi tarihlerini bile yalan dolan deyip halkı kışkırtmalara getiriyolar birde o yetmez gibi Türk tarihine laf ederler hatta Türkler ötükenden geldi bizim yurdumuzu işgal etti burası bizimdir defolup gidin ötükene burası kürtlerin yurdudur kürtlerin soyu sümerlerden gelmedir birde tarih hocam bilim adamların araştırmasına göre sümerlerin Türk olduğu düşünülüyor demişti ama önemli değil ne olursa olsun kürtse kürttür inkar etmeyiz ama yalan dolan işle Türk tarihine küfür edilmesini hazmedemem birde ağa benim çok kürt arkadaşım var merak etme ırkçı felanda değilim hepsi çok iyi insanlar hatta sınıftaki Türk arkadaşlarımdanda daha iyidirler yani kürt harfini küçük yazmışım büyük yazmışım önemli değil Türkiyenin tsini büyük yazmaya alıştığım için öyle yazıyorum ama madem istiyosan öylede yazarım birdahakine
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Çetin Taş » Prş Nis 12, 2007 21:29

HunTürk kardeş.
Yazının özüne katılıyorum,haklısın.
"Komunizm bu yurdun en büyük düşmanıdır.Görüldüğü yerde ezilmelidir"
Mustafa Kemal Atatürk

Ama Atatürk'ün böyle bir sözü yoktur.
Buraya bu sözü niçin yapıştırdığını da anlamadım.
Kemalistim.Vatanımı her şeyden çok seviyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletiler: 2354

İletigönderen HunTürK » Prş Nis 12, 2007 22:36

Çetin Taş, abi bende internette Atatürkün sözleri arasında böyle bir sözü gördüm ekledim yani şahsım tarafından uydurulmuş değildir vede sosyalist kardeşlere bir mesaj olsun neticesi ile koydum :wink:
"Türküz,Türkçüyüz,Atatürkçüyüz"
Kullanıcı küçük betizi
HunTürK
Üye
Üye

İletiler: 134

İletigönderen Berco » Cum Nis 13, 2007 18:01

Çetin Taş, Benim dediğim gerçekliğe dayanıyor.İnsanlık tarihini mi değiştireceksiniz?Feodalitenin neleri beraberinde getirdiğini ve bunun da nasıl ortadan kaldırıldığını daha fazla anlatmayacağım.

Daha önce de söyledim,bölgenin coğrafi durumunun gereken sanayi altyapısını oluşturmadığı doğru.

Bunu 84 yıllık cumhuriyet tarihinde sadece coğrafi nedenlere bağlıyorsan ben sana ne diyebilirim?Şu dediğine gerçekten inanıyor musun?

Ben siyaha siyah,beyaza beyaz demeye çalışıyorum.

Zaten mantık eksikliğin buradan başlıyor,siyahla beyaz arasında grisi de vardır.Aralarındaki ilişkinin sürecini sadece tarihin bir parçasını kopararak ele alamazsın.Hele ki o "yanlış" bu "doğru" mantığı toplumsal olaylarda tamamen iflas eder.Etti zaten!

HunTürK Kürtlerin "egemenlerinin" Türk tarihi hakkında ne düşündükleri çok da önemli değil.Hatta hiç değil!Hele Zana'nın düşüncesinin zerre önemi yok!Ama gel senin iddialarına bakalım:

ilk önce kürtlerin tarihi ne bana onu söylesene Leyla Zana ve kardeşi çıkıp diyolar biz islamiyeti kılıç zoruyla kabul ettik biz müslüman değildik başka bir dine mensuptuk yani zerdüştlük,islamiyet kürtlere yaramadı,kürtler islamın etkisi ile milli kimliklerini yitirdi,

Bazı tabular vardır,yıkılması güçtür.Sadece Kürtler değil!İstersen bizzat öz Türk tarihçilerden oku!Üstüne bir de Taberi'den oku!Gerçi "Kemalist" Emre Kongar'da son kitabında Türklerin İslamiyet'e girişini yazdı.Kürtlerin İslamiyet'e nasıl girdikleri üzerine çeşitli açıklamalar elbette olacaktır aynısı Türkler içinde geçerlidir.

Türkleri anadoluya sokan kürtlerdir sonra Türkler 16 devlet kurmamıştır

Burada saçma bir mantık var,sanırım Kürt aşiretleriyle Alpaslan'ın birlikteliğinden bahsediliyor.Bunu; sen beni soktun,ben seni soktum mantığına dökenler saçmalamıştır.16 devlet kurmamıştır sözünün elle tutulur bir yanı yok gibi gözüküyor.Yalnız bu 16 devletten biri Osmanoğulları ise(kesin bilmiyorum,bilgi amaçlı olarak alıntıyı veriyorum.) Kemal Atatürk'e bir bakalım bakalım:

"Osmanoğulları, zorla Türk milletinin hakimiyet ve saltanatına vazıulyed olmuşlardı ; bu tasallutlarını altı asırdan beri idame eylemişlerdi.Şimdi de Türk milleti bu mütecavizlerin hadlerini ihtar ederek hakimiyet ve saltanatını, isyan ederek kendi eline bilfiil almış bulunuyor. Bu bir emrivakidir. Mevzubahs olan, millete saltanatını, hakimiyetini bırakacak mıyız, bırakmayacak mıyız meselesi değildir. Mesele zaten emrivaki olmuş bir hakikati ifadeden ibarettir. Bu, behemahal olacaktır. Burada ictima edenler, meclis ve herkes meseleyi tabii görürse, fikrimce muvafık olur. Aksi takdirde yine h akikat, usülü dairesince ifade olunacaktır. Fakat ihtimal, bazı kafalar kesilecektir." (Nutuk)

Yani bana Atatürk'ün komünizmle ilgili "olmayan" sözünü getirme.O zamanlar SSCB ile aramız iyiydi,Atatürk denge politikası güdüyordu.Lenin'e "yoldaş" diye telgraf çekiyordu,ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Taksim'deki Cumhuriyet anıtında da iki Sovyet Generalinin heykelini diktirme emrini bizzat kendisi vermiştir.Bu adam gidipte bir anda SSCB'ye küfretmez,çünkü savaş sırasındaki aldığı yardımları bilir ayrıca da Avrupa devletleri ile denge politikası kurar,komünizmi sevmese bile!

Fatih Sultan Mehmet hristiyandır

İnsanların inançları üzerine yorum yapanlar bana göre eziktir,bunu ortaya atanda Kürtler değildir.Bildiğim kadarıyla bir gazelinden yola çıkarak böyle bir iddia ortaya atılmıştır.İşin komik yani Fatih hristiyan olsa bile onun bir çağ açayıp çağ kapadığını dolayısıyla tarihteki rolünü bu nasıl değiştirecek?

Atatürk masondur

Biraz düşünsen bunun Türkiye'de şeriatçı kesim tarafından sürekli kullandıldığını bilirdin.Yani Türk'ü Kürt'ü yok...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletiler: 166

İletigönderen Çetin Taş » Cum Nis 13, 2007 20:46

Bunu 84 yıllık cumhuriyet tarihinde sadece coğrafi nedenlere bağlıyorsan ben sana ne diyebilirim?Şu dediğine gerçekten inanıyor musun?

Elbette ki coğrafi nedenler en önemli neden.Ayrıca cumhuriyetten önce de,cumhuriyetten sonra da sürekli birilerinin gazına gelip devlete isyan eden Kürtçüler yüzünden bölge halkına karşı devletin belirli bir mesafede durduğunu da kabul ediyorum.Ama dediğin doğru.Vatan haini olan Kürtçüleri ekonomik yetersizlikler ile,bölgenin geri kalmışlığı ile temize çıkartmaya kimse kalkmasın.Daha önce de söyledim.Toros Daları'nda,Karadeniz'de bu kadar geri kalmış bölgeler,işsizler,sanayisiz halk neden şucu-bucu olup devletine ihanet etmiyor?Demek ki o bölgeden Kürtçüleri çıkaran bir geleneksel-göreneksel zafiyette var.
Zaten mantık eksikliğin buradan başlıyor,siyahla beyaz arasında grisi de vardır.Aralarındaki ilişkinin sürecini sadece tarihin bir parçasını kopararak ele alamazsın.Hele ki o "yanlış" bu "doğru" mantığı toplumsal olaylarda tamamen iflas eder.Etti zaten!

Benim işim renklerle.Siyahla beyaz arasında gri olduğunu iyi bilirim.Ama amacım demagoji yapmak değil fikrimi anlatmak lduğu için griden bahsetmedim.Yoksa siyahın tonlarından ya da beyazın tonlarından mı bahsetmeliydim sana?
Mantık eksikliğim olduğu konusunda ne kadar yanıldığını bir gün anlamanı diliyorum.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Nis 23, 2007 10:18

İnsanların inançları üzerine yorum yapanlar bana göre eziktir,bunu ortaya atanda Kürtler değildir.Bildiğim kadarıyla bir gazelinden yola çıkarak böyle bir iddia ortaya atılmıştır.İşin komik yani Fatih hristiyan olsa bile onun bir çağ açayıp çağ kapadığını dolayısıyla tarihteki rolünü bu nasıl değiştirecek?

bak kardeş Fatih Sultan Mehmetin bizzat hristiyan olduğu
http://www.kerkuk-kurdistan.com da var Fatih Sultan Mehmet diye aratırsan bulursun ve sana Atatürkün komunizm ile görüşünü söyleyim,

"Biz ne bolşevikiz, ne de komünist; ne biri, ne diğeri olamayız. Çünkü biz milliyetperver ve dinimize hürmetkârız.",

bu Atatürkün bizat söylediği sözdür hatta google Atatürkün komunizm ile görüşleri ile aratırsan bir dünya kaynak bulursun bu söze dair
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletiler: 628

İletigönderen Berco » Pzt Nis 23, 2007 21:34

Bende sana o zaman dine hürmetkar Atatürk'ten seçmeler aktarayım:

Aziz Millet Vekilleri,

Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. (Söylev ve Demeçler / Cilt 1 / Syf. 389)

Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi.

Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.

(Atatürk Dönemi Lise II Tarih Kitabı-Syf. 90/85)

“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..”(Paşaların Kavgası/Sayfa 157)

Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (Medeni Bilgiler-Sayfa 364)

Daha fazlasını eklemiyorum...Gerek yok...

Atatürk denge politikası gütmüştür.Sosyalist diyende olmadı Atatürk'e,değildir...Direk karşısına SSCB'yi almamıştır ama sosyalizmi benimsememiştir.O ayrı bir mevzudur.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Nis 23, 2007 21:44

Berco yazdı:Bende sana o zaman dine hürmetkar Atatürk'ten seçmeler aktarayım:

Aziz Millet Vekilleri,

Dünyaca malum olmuştur ki, bizim devlet idaresindeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, idarede ve siyasette bizi aydınlatıcı ana hatlardır. Fakat, bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. (Söylev ve Demeçler / Cilt 1 / Syf. 389)

Muhammet te Mekke'den kalkıp Medine'ye kaçtı. Buna Hicret denildi.

Cebrail kendilerine o zaman beyaz ve mücella olan Haceriesvedi getirmişti, bu taş sonradan günahkarların ellerini sürmelerinden dolayı kararmıştı. Bunların hepsi, bittabi sonradan uydurulmuş masallardır.

(Atatürk Dönemi Lise II Tarih Kitabı-Syf. 90/85)

“Evet Karabekir, Arapoğlu’nun yavelerini Türk oğullarına öğretmek için Kuran’ı Türkçe’ye tercüme ettireceğim ve böylece de okutturacağım, ta ki budalalık edip de aldanmakta devam etmesinler..”(Paşaların Kavgası/Sayfa 157)

Türk’ler Arap'ların dinini kabul etmeden evvel de büyük bir millet idi. Arap dinini kabul ettikten sonra, bu din, ne Arapların, ne aynı dinde bulunan Acemlerin ve ne de Mısırlıların vesairenin Türk'lerle birleşip bir millet teşkil etmelerine hiçbir şekilde tesir etmedi.. Bilakis, Türk milletinin milli rabıtalarını gevşetti, milli hislerini, milli heyecanını uyuşturdu. (Medeni Bilgiler-Sayfa 364)

Daha fazlasını eklemiyorum...Gerek yok...

Atatürk denge politikası gütmüştür.Sosyalist diyende olmadı Atatürk'e,değildir...Direk karşısına SSCB'yi almamıştır ama sosyalizmi benimsememiştir.O ayrı bir mevzudur.

dostum bu sözler doğru büyük ihtimalle sana bir ayet söyleyim " Kim zerre kadar hayır işlerse karşılığını görecektir,Kim zerre kadar kötülük işlerse karşılığını görecektir." Atatürkün dini inançları kendisini bağlar taki benim inançlarıma karışmayana kadar ben dini herşeyden önce önem veren birisiyim bu yönde ben sadece Atatürkün Devlet adamlığına,Komutanlığına,milletseverliğine bakarım.
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Pzt Nis 23, 2007 21:48

Çok güzel,tebrik ederim.

Yalnız bazıları sarık giydiği için kelle de kopardı,ezanı da Türkçe'ye çevirdi.Bugün biri ezan Türkçe olsun diye önerge bile veremez...Toplumsal hayattan dinin büyük etkisini koparıp atan adam Kemal Paşa'dır.

Sadece denge politikası gütmüştür.ABD ile de SSCB ile de...Komünizmi beğenmemesi SSCB'yi karşısına almasını gerektirmez...Bu kadar basit...Açık açık da SSCB'nin sistemine sövmez,çoğu aktarılan söz,anı vs..dir.
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen AlpereN » Pzt Nis 23, 2007 21:54

dostum Ezanın Türkçe okunmasında ben bir kusur görmüyorum,çok şeyh öldürdüğünüde biliyorum ama şuan başta dedem,annem,halam ve bir çok tanıdığım dindar insanlar var yani insanların içinden imanını zorla alamassın insanların içine imanı zorlada sokamassın
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Pzt Nis 23, 2007 21:59

Ben bunu tartışmıyorum.

Sadece denge politikası gütmüştür.ABD ile de SSCB ile de...Komünizmi beğenmemesi SSCB'yi karşısına almasını gerektirmez...Bu kadar basit...Açık açık da SSCB'nin sistemine sövmez,çoğu aktarılan söz,anı vs..dir.

İyi akşamlar,dostum...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

İletigönderen Türk-Kan » Pzt Nis 23, 2007 22:00

arkadaslar, iyi hos ta, Nevruz'dan Türkce Ezan'a, Atatürk'ün dini görüslerine kadar gelmissiniz :D konuya tekrar dönerseniz sevinirim.

tartismak istediginiz özel konular varsa lütfen o konularla ilgili ayri bir baslik acin!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir.

Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır.
Kullanıcı küçük betizi
Türk-Kan
Kuvva-i Milliye

İletiler: 6735

İletigönderen AlpereN » Pzt Nis 23, 2007 22:02

Berco, dostum bu kadar bilgim yok,Atatürk komunizmi sevmiyo diye sen komunizmden vazgeçecek değilsin sevmesse sevmez seversede sever yani Atatürk islama karşı diyede ben karşı olacak halimde yok sanada iyi akşamlar :wink:
Kullanıcı küçük betizi
AlpereN
Üye
Üye

İletigönderen Çetin Taş » Pzt Nis 23, 2007 23:00

Bero,amacın nedir?Atatürk'ün yaptıklarını >diye sanki son 100 senelik dünya tarihinde onun kadar büyük bir devlet adamı çıkmış gibi basite indirgemişsin.
Denge politikasını akıllı siyasetçier izler.Senin o basite indirgediğin denge politikasını ne Stalin,ne Hitlerine Churchill,ne Mussolini birbirlerie karşı izleyemediler,dünyada kan gövdeyi götürdü.
Atatürk,şu an pek çok liboş,şeriatçı,Kürtçü(bunlara sosyalistim-komünistim diyen pek çokları dahi)işbirlikçi vatan hainleri rejimi değiştirmesinler diye elinden gelen herşeyi yaptı.Elbette ki rejim düşmanlarından idam ettirdikleri oldu-ki asa muhaliflerin söyledikleri gibi onbinler değildi bu sayı-.
Netice itibariyle o dünyanı en büyük 3 devriminden birini yaptı-ki bir Türk olarak ben yaşadığımız coğrafyayı,ülkemizin o günkü koşullarını düşünerek dünyanın e büyük aydınlanma devrimi olduğuna inanıyorum-.
Durum bundan ibarettir.
Memlekette ne yazık ki sadece şeriatçı,liboş,Kürtçü değil sosyalistler de çok büyük hatalar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar.
Hala ATATÜRK'ü tartışıyorlar,tartışılması abes olan konular ile hem de.
Kullanıcı küçük betizi
Çetin Taş
Üye
Üye

İletigönderen Berco » Sal Nis 24, 2007 23:12

Denge politikası gütmeyi sen basitlik olarak algılıyorsan o senin sorunundur.İnkılap Tarihi ders kitapları ağzıyla konuştukların beni etkilemez.

Hitler'i şımartanları biliyoruz,ilk önce kendileri büyüttüler,sonra da başlarına bela oldu...Stalin'de tepeledi...İyi etti...

Şeriatçı,liboşları yazıp Doğu Perinçek'in samimiyetine güvenen bir insansın.Mao'yu neden programından çıkarmış görürsen bunu da sor.(Kendisi manyak derecede bir Maocuydu da...Sonra da Kemalist oldular.Atatürk sosyalizme sıcak bakmamıştır,grev hakkını bile yasaklamış bir liderdir.Dolayısıyla Doğu Perinçek'in sosyalizm-Kemalizm sentezi zırvadan öteye gitmez.Çünkü Doğu ve tayfası kendisine hem Kemalist hem de bilimsel sosyalist derler...)

Konu bu değil daha fazla bu başlığa alakasız yazmayalım...
Kullanıcı küçük betizi
Berco
Üye
Üye

ÖncekiSonraki

Şu dizine dön: Devlet ve Siyaset

Kİmler çevrİmİçİ

Bu dizini gezen kullanıcılar: Hiç kayıtlı kullanıcı yok ve 0 konuk

x