gönderen Tekeli » Cmt Oca 26, 2008 13:24
niye sildin ya arkadaş?! üff........onca şey yazmışdım...............Neyse ya........
Kısasını söyleyeyim:
men Azerbaycanlıyam.
Bu forumu tesadüfen buldum.Yazıların arasında arakadaşlardan biri "Azerbaycanlılar kendilerine Türk demez" gibi bir şeyler yazmış.Doğru deyil.Bu meseleyi genişce izah etmiştim,şimdi tekrar yazmaya sabrım yetmez...Azerbaycandakı Türk topluluğunun etnik adı Türkiyede olduğu gibi Türkdür.Yani,örneyin Kazakistandaki Türk topluluğunun adı Kazaktır,Özbekistandakının adı Özbektir,Tatarıstandakının adı Tatardır ve b. Azerbaycandakıların adı ise Türkdür.Ancaq millet adı Azerbaycanlıdır.Bizim xalqımızın toplamının %70-80-i kendisine Türk diyor.Azerbaycan Cümhuriyyetinin bulunduğu topraklarda ise 1930ların sonların Türk adı yasaklandığı ve basqı siyaseti yüzünden şimdi az bir kesim kendisine direk Türk der,fakat birazcık izah etsen anlar ve Türk olduğunu söyler.
Konu dışına çıkmak istemezdim,sadece tartışma sırasında Azerbaycanla ilgili yazılmış yukarıda hatırlattığım sözlerle ilgili fikrimi bildirmem gerekiyordu.
Hoşça kalın.
Sağ olun,var olun.