Zaman: Sal Haz 17, 2025 17:40

News News of Devlet ve Siyaset

Site map of Devlet ve Siyaset » Dizin : Devlet ve Siyaset

Tartışma Alanı

İhtilalci süvari binbaşı

Ankara’da silahların susmadığı gece

Onlar, genç subaylar ve Harbiyelilerdi. Kendilerine "Kemalist Subaylar" adını vermişlerdi. İdealisttiler. 27 Mayıs 1960 ihtilalinin "yolundan çıkarıldığını" düşünüyorlardı. 22 Şubat 1962’de ihtilale teşebbüs ettiler. Başaramadılar.

15 ay sonra yine bir ihtilal girişiminde bulundular. Parola, "Harbiyeli Aldanmaz" idi. Parolayı bilmeyen subaylar tek tek gözaltına alınıyordu. Ankara o gece silah seslerinden sabaha kadar uyumadı. O gün Ankara’da ihtilalci bir süvari binbaşı bakın neler yaşadı...

TARİH, 21 Mayıs 1963. Yer, Ankara. Gece yarısı başlayan ...
Read more : İhtilalci süvari binbaşı | Görüntüleme : 1577 | Yanıtlar : 0

Putinin Turkistan Ziyareti

Putinin Turkistan Ziyareti: Bolgede Enerji Savaslari Yasanirken Turkiye Secim Savaslariyla Mesguldur.

Sinan OGAN

TURKSAM Baskani

Uluslararasi Iliskiler ve Stratejik Analizler Merkezi

Maalesef Turkiye'de gundem secimlere kilitlenmisken Turkiye'nin misyon cografyasinda cok onemli hadiseler yasanmaktadir. Polonya'da 11-13 Mayis 2007 tarihleri arasinda Polonya, Ukrayna, Azerbaycan, Gurcistan ve Kazakistan'in katilimiyla enerji zirvesi gerceklestirilmesi planlanmistir. Bu zirve bir cok acidan "Rusya karsiti" zirve olarak adlandirilabilirdi. Ancak Putin'in ikna turu neticesinde Kazakistan'in bu zirveye katilmayacagini aciklamistir. Polonya'da enerji zirvesi toplanirken Rusya ...
Read more : Putinin Turkistan Ziyareti | Görüntüleme : 881 | Yanıtlar : 2

Siyasetin üzerindeki yeni hayalet: Darbe korkusu

Siyasetin üzerindeki yeni hayalet: Darbe korkusu
Resim

TÜSİAD öncülüğündeki Türk işadamları ilk defa Batı dünyasına, “Türkiye’de artık darbe olmaz” garantisi verdi. Ama bazı cunta kalıntılarının varlığı da net olarak biliniyor. Peki, bu süreçte neler olabilir?
Resim

Aksiyon’un 28 Şubat semptomları kapağını başta algılayamamıştım. Hatta garipsemiştim. Ama yaşadığımız süreç sizi tamamen haklı çıkardı.”

Bu sözler iş dünyasının önde gelen isimlerinden birine ait. İşadamının bahsettiği Aksiyon kapağı 25 Eylül 2006 tarihini taşıyor. Siyaset sahnesinde yaşanmakta olan son ...
Read more : Siyasetin üzerindeki yeni hayalet: Darbe korkusu | Görüntüleme : 1145 | Yanıtlar : 4

Ekobank "Cumhuriyeti"ni bilir misiniz?

Ekobank
Polis ve askere yasak, denetimden muaf banka

TBMM'den geçirilen yasa ile İran, Pakistan ve Türkiye ortaklığıyla kurulan Ekobank'a 'uluslarüstü' imtiyazlar tanındı. Polis ve jandarma bankaya giremeyecek. Banka çalışanları görevleri bitse bile yasal takibe uğramayacak, banka vergiden muaf olacak.

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve "367'yi" tartıştığı en hararetli günlerde TBMM'de kabul edilen bir kanunun, Türkiye merkezli "devletlerüstü" yeni bir bankaya, "banka değil, özerk Cumhuriyet" dedirtecek ilginç ayrıcalıklar getirdiği dikkati çekti. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) kurucu ...
Read more : Ekobank "Cumhuriyeti"ni bilir misiniz? | Görüntüleme : 1264 | Yanıtlar : 3

Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim

KİMSE SÖYLEMİYOR, BARİ BEN SÖYLEYEYİM - (Hulki CEVİZOĞLU)

“Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim” biçimindeki sözler artık moda oldu!..

Önce Orhan Pamuk, bir süre sonra da Kenan Evren bu cümleleri kullandı. Kullandı ama, ardından gelen açıklamalar ya Türk Milleti’ne hakaret içeren ya da aldatılmışlık duygusu veren ifadeler idi.

Benim söyleyeceğim öyle olmayacak. Tam tersine, bugüne kadar “unutturulmaya” çalışılan ve dikkatleri üzerinden uzaklaştırmaya yönelik önemli bir gerçek olacak.

MİLLİ MÜCADELE’DE “DÜŞMAN ÜLKELER”..

Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savaşı ...
Read more : Kimse söylemiyor, bari ben söyleyeyim | Görüntüleme : 1217 | Yanıtlar : 7

Kabus ve Hayırdır İnşallah

Kabus ve Hayırdır İnşallah

Hüseyin Mümtaz

CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne müracaatı doğruydu da, Baykal’ın karardan bir gün önce Yüce Mahkemeyi tehdit etmesi hiç yakışık almıyordu.

Sonuçta o son dakika tahrikine rağmen Mahkeme eline geçen fırsatı değerlendirmiş, Türkiye’yi krizden, Cumhurbaşkanı bile seçemeyecek bir demokrasi ayıbından kurtarmış, acemi politikacılara ‘’yasal sınırlar’’ içinde bir fırsat, bir çıkış yolu sunmuştur.

Hırslı ve inatçı politikacılar yeni bir yanlış yapmaz ve Akepe de bir seferliğine çözümü, herkesle ve her şeyle inatlaşmak ...
Read more : Kabus ve Hayırdır İnşallah | Görüntüleme : 1028 | Yanıtlar : 0

Emre AK-öz / Ne diyor bu adam¿? ~ II

Türk'ün Aklı

Başbakan olsanız nasıl yönetirsiniz?

Basın medyaya dönüştükten sonra moda oldu: Okullar, özellikle de özel okullar kıdemli gazetecileri konuşma yapmaları için çağırıyorlar. Onlar da öğrencilere neler anlattıklarını, izlenimlerini filan birkaç gün sonra sütunlarına taşıyor.
Karşı değilim elbette bu uygulamaya. İyi oluyor, sıcak bir temas kuruluyor. Okul yönetimi ise... Hem öğrencilerine hareketli saatler yaşatmış oluyor, hem velilere "boş durmuyoruz, öğretim dışı etkinlikler de düzenliyoruz" mesajını veriyor, hem de okulun reklamını yapmış oluyor.
Tabii asıl sorulması ...
Read more : Emre AK-öz / Ne diyor bu adam¿? ~ II | Görüntüleme : 1094 | Yanıtlar : 0

Emre AK-öz / Ne diyor bu adam¿? ~ I

Hepimiz engelliyiz!

TÜRKİYE bir efsaneler ülkesidir. Dün buna bir kere daha şahit olduk. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Devlet Bakanı Güldal Akşit, AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Faruk Öztimur ve bir grup engelli Anıtkabir'i ziyaret etti. Bu arada üzücü bir olay meydana geldi: Tekerlekli sandalye kullanan yürüme engelli vatandaşlar gerekli özel yol yapılmadığı için Anıtkabir'e çıkamadılar. Engellilerin yardımına askerler koştu. "Efsane bu haberin neresinde" diye soracaksınız. Bir değil birkaç ...
Read more : Emre AK-öz / Ne diyor bu adam¿? ~ I | Görüntüleme : 1280 | Yanıtlar : 0

AKAPE'nin yıldızları...

http://img504.imageshack.us/img504/8513/54ar6.jpg

Sekiz köşeli yıldız motifinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın, Özbekistan gezisi sırasında Buhara şehrindeki eserlerde görüp beğenmesi üzerine genel merkez binasında kullanıldığı bildirildi.

Selçuklu kültür ve sanatının temel figürlerinden biri olan sekiz köşeli yıldızın Ortadoğu’da bulunan eski medeniyetlerde ve İslam dünyasında yaygın olarak kullanıldığı, sayı biliminde 8’in cenneti anlatan bir sembol olduğu belirtiliyor. Ayrıca dini kaynaklarda İslamiyet’in 8 esasa dayalı olduğu, bunlara “sekiz cennet kapısı” dendiği, sekiz köşeli yıldızın da sekiz cenneti simgelediği belirtiliyor.

Sekiz ...
Read more : AKAPE'nin yıldızları... | Görüntüleme : 1020 | Yanıtlar : 2

Sabetaycı avı İsmail Cem’le başladı

Sabetaycı avı İsmail Cem’le başladı

Türkiye’nin köklü ailelerinden İpekçiler’e mensup İsmail Cem, gazetecilik yaptı, ardından siyasete atıldı. Cem, Yalçın Küçük’ün Sabetaycı avcılığına başlamasına da vesile oldu.

--------------------------------------------------------------------------------

Bir gazetecinin sorusu üzerine İsmail Cem, “İlk makinem Voglander’di. Babam Almanya’dan getirmişti. 13-14 yaşında olmam lazım. 6x9’luktu, iyi fotoğraf çeken bir makineydi. Ortaokul son sınıfta Zeiss’im oldu. Ortaokul yıllığını ben fotoğrafladım.” cevabını veriyordu. Cevaptan da anlaşılacağı üzere Cem, hali vakti yerinde bir ailenin ferdiydi. Röportajın bir yerinde sorulan ...
Read more : Sabetaycı avı İsmail Cem’le başladı | Görüntüleme : 2693 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148684 ileti • Toplam 46065 başlık • Toplam 25009 üye

x