Zaman: Cmt Tem 05, 2025 10:40

News News of Dr. Noyan UMRUK

Site map of Dr. Noyan UMRUK » Dizin : Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(VII): İŞSİZLİK Dr. Noyan UMRU

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(VII): İŞSİZLİK
Dr. Noyan UMRUK
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015-Ocak “İşgücü İstatistikleri"ni açıkladı. Buna göre, aktif iş gücü 28 milyon 713 bin kişi, iş gücüne katılma oranı % 50... Yani bir bu kadar kişi de çeşitli nedenlerle işgücüne katılamıyor…
Örneğin; çalışmayan nüfusun 12 milyon 924 bin kişisi "ev işleriyle" meşgul yani ev hanımı, 1 milyon 895 bin kişisi de "iş aramayıp, çalışmaya hazır olanlar" ... Bu rakam çalışma çağındaki nüfusun dörtte birine, işgücüne ...
Read more : VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(VII): İŞSİZLİK Dr. Noyan UMRU | Görüntüleme : 877 | Yanıtlar : 0

BUYRUN!!! ESKİ ORTAK- ŞİMDİ DÜŞMAN BİRADERLERİN ÜLKE HUKUK SİSTEMİNİ NASIL PERİŞAN HALE DÜŞÜRDÜĞÜNÜ İBRET-İ ALEM İÇİN ES

BUYRUN!!! ESKİ ORTAK- ŞİMDİ DÜŞMAN BİRADERLERİN
ÜLKE HUKUK SİSTEMİNİ NASIL PERİŞAN HALE DÜŞÜRDÜĞÜNÜ İBRET-İ ALEM İÇİN ESEFLE İZLEYİN...

Dr. Noyan UMRUK

PARALEL yapı iddiasıyla yürütülen soruşturmada tahliye kararı sonrası DERHAL... Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) devreye girdi. Teftiş Kurulu Başkanı’nın emri ve “denetim yetkisi” kapsamında önceki gece jet hızıyla müfettiş görevlendirildi.
HSYK 1. Daire Başkanı Halil Koç, Hürriyet’e, “Yaşanan kurgulanmış, organize, hukuki kaos yaratmaya dönük bir eylemdir. HSYK olarak hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz” dedi. ...

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(VI): SOSYAL POLİTİKALAR… Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(VI): SOSYAL POLİTİKALAR…
Dr. Noyan UMRUK
Toplum’un önemli bir bölümü, son yıllarda, çalışma yaşamından yargıya, temel eğitimden, yüksek öğrenime, iç ve dış güvenlikten, dış politikaya, yaşam biçiminden, dinin politikaya ve çıkar sağlamaya alet edilmesine değin genellikle bilgilendirilmeden, tartışılmadan sadece itaatkâr meclis çoğunluğundan yararlanılarak dayatılan, torba yasalarla kotarılan uygulamalardan, ciddi ölçüde endişeli, tedirgin ve çaresiz...
Diğer bir bölümü ise dini motiflerle makyajlı iktidarın yanında olmaktan doğan avantajlarına dokunulmadıkça memnun ya da “görmedim, duymadım, bilmiyorum” ...
Read more : VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(VI): SOSYAL POLİTİKALAR… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 706 | Yanıtlar : 0

AYMAZLIĞIN FATURASI: AVRUPA PARLAMENTOSU TASARISI… Dr. Noyan UMRUK

AYMAZLIĞIN FATURASI: AVRUPA PARLAMENTOSU TASARISI…
Dr. Noyan UMRUK

Gerçeğin, Kaçaznuni gibi ciddi Ermeni devlet adamlarınca “Başımıza ne geldiyse emperyalistlerin emellerine hizmet etmekten geldi…” mealinde ifade edilmesinden bahsediyoruz…
Ve büyük bir emperyalist savaşın milyonlarca kurbanı huzurunda tazimle eğiliyoruz...

AVRUPA PARLAMENTOSU KARARI BU KEZ ÇOK FARKLI...
90 yılda nice çabalarla oluşturduğumuz ama şimdilerde temelleri çatırdamakta olan cumhuriyet; tüm kurumları ile hukuktan, uluslararası ilişkilere, ekonomik gidişattan, milli eğitime kadar hayâsız yolsuzluklarla iyice kirletilmiş bir bataklıkta debelenip duruyor.
Ülke ...
Read more : AYMAZLIĞIN FATURASI: AVRUPA PARLAMENTOSU TASARISI… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(V): ŞEHİR EFSANELERİ BİRER BİRER ÇÖKÜYOR... Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(V): ŞEHİR EFSANELERİ BİRER BİRER ÇÖKÜYOR... :shock:
Dr. Noyan UMRUK

Bir diğer şehir efsanesi de fert başına milli gelirin(FBMG) 10 yılda 3 kat arttığı idi.(1) Bu artış oranı gerçekte sadece %45. 10 yılın toplam enflasyon oranının çok altında…Kaldı ki son dönemde 10.000 dolar FBMG(Fert başına milli gelir) tuzağında çırpındığımız artık genel kabul görür bir olgu…

Ülke ekonomisinin habis uru ise cari açıktı. Şimdi cari açığın ...

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(IV): ÇÖKMEKTE OLAN ŞEHİR EFSANELERİ…

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(IV): ÇÖKMEKTE OLAN ŞEHİR EFSANELERİ… :evil:

Dr. Noyan UMRUK

Bir sürü şehir efsanesi teker teker çöküyor. Yavaşlamanın temel nedenleri buzdağının görünmeyen kısmı gibi birer birer su üstüne çıkıyor. Ekonominin boğazını tıkayan ilk faktör iç ve dış özetle toplam talepteki ciddi gerilemeler…

Yatırım+Tüketim=İç talep gerilemesi:

Tüketim ve yatırımlardaki gerileme yavaşlamanın önemli bir nedeni. Yatırımlar yüzde 7.5, gerilemiş; yatırımlar, 2008-2009’da olduğu gibi krizlerde düşer. ...
Read more : VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(IV): ÇÖKMEKTE OLAN ŞEHİR EFSANELERİ… | Görüntüleme : 911 | Yanıtlar : 0

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(III): KÜÇÜLMENİN TEMEL NEDENİ:YETERİNCE ÜRETMEYEN EKONOMİ… Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(III): KÜÇÜLMENİN TEMEL NEDENİ:YETERİNCE ÜRETMEYEN EKONOMİ…

Dr. Noyan UMRUK

Ekonomide içine düşülen kısır döngünün temel nedeni reel üretime, bilimsel teknolojik sürece dolayısıyla uluslar arası ürün rekabetine gözlerini kapayan, ekonominin sırtını tamamen sıcak para akışlarına dayayan politikasız kolaycılık…

On yıllardır vizyonda olan film, ABD Merkez Bankası (FED) Eski Başkanı Bernanke’nin açıklamalaları ile “mutsuz sona” doğru gitmekte. Ortalık karıştı: “İşsizlik oranı önümüzdeki aylarda yüzde 7’ye inerse, aylık hazine bonosu ve ipotekli senet alımımızı azaltabiliriz; bu ...

EY MUHALEFET!!!

EY MUHALEFET!!!

TC'İNİN AYDINLIK BİR ÜLKE OLARAK YOLUNA DEVAM ETMESİNİ SAĞLAYACAK YA DA
ORTADOĞUNUN KARANLIK BİR ÜLKESİ DURUMUNA DÖNÜŞTÜRECEK CUMHURİYET
TARİHİNİN EN KRİTİK SEÇİMİNE GİDİYORUZ...

PODEMOS, SYRİZA GİBİ BİRLEŞİP, MİLYONLARI MEYDANLARA İNDİRİP BUNCA KEPAZELİĞE
kARŞI TEPKİ VE DE KİTLELERDE ÇOŞKU, HEYECAN VE UMUT DALGALARI YARATILMASINA
ÖNCÜLÜK ETMEDEN SADECE TV.,SALON VE GRUP TOPLANTILARI İLE İKTİDAR DEĞİŞİKLİĞİNİ
SAĞLAYAMAYACAĞINIZIN İNŞALLAH FARKINDASINIZDIR...
Read more : EY MUHALEFET!!! | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 0

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(II): DURURSANIZ DÜŞERSİNİZ… Dr. Noyan UMRUK

VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(II): DURURSANIZ DÜŞERSİNİZ…

Dr. Noyan UMRUK

“Mucize-i İktisad”ımızda diğer bir söylem ise “son on yılda dünyanın, ekonomisi en hızlı büyüyen ülkelerinden biri olduk”.
Son 13 yılın ortalama büyüme oranı % 4.
Bu oran savaş ve ekonomik bunalım dönemlerini de içeren 80 yılın %5 ortalama büyüme oranının altında.
Bir fevkaladelik yok…
Cumhuriyetin başlangıcından itibaren harp yılları hariç 1970’li yılların sonlarına değin hiç %7’nin altına hiç düşmemiş…

Kaldı ki; bu gidişle önümüzdeki yıllarda bu %4lük ...
Read more : VİTES KÜÇÜLTEN TÜRKİYE(II): DURURSANIZ DÜŞERSİNİZ… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 834 | Yanıtlar : 0

MEMETÇİĞİN DOĞUM YERİ: ÇANAKKALE

MEMETÇİĞİN DOĞUM YERİ: ÇANAKKALE

"Mayısın altıncı gecesi yaralandım,sekiz yerimden.
Yaranın ikisi hala kapanmadı, teper vakit vakit.
İngilizle karşı karşıyayız,gayetle yakın,

bizim el bombası onun siperine gider

gelir onunki bizim sipere.

Hücuma kalktık.

Üç adım atmadan yıkıldım yere.

Kasıklarımın üstünü biçmiş

İngiliz’in makinelisi.

Geçti bir zaman.

Başımı kaldırıp baktım:

Gökte yıldızlar.

Bizimkiler çekilmiş geri.

Boyuna ateş eder İngiliz’in siperi.