Zaman: Sal Haz 17, 2025 5:25

News News of Erkan GÜÇİZ

Site map of Erkan GÜÇİZ » Dizin : Erkan GÜÇİZ

Suriye’deki kimyasal saldırı ABD eliyle mi planlandı?! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Suriye’deki kimyasal saldırı ABD eliyle mi planlandı?! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)
Suriye’deki kimyasal saldırıda batı parmağı..

Yossef Bodansky, GIS/Defense & Foreign Affairs

28 Ağustos 2013

21 Ağustos’ta Şam’daki kimyasal saldırının, Suriyeli muhalifler tarafından önceden planlanan tahrikle yapıldığını gösteren kanıtların sayısı gittikçe artıyor.

Barack Obama ve Beyaz Saray’ın “dehşet”le izlediği bu tahrik hakkında, önceden ne kadar bilgi sahibi olduğu derin ve detaylı bir şekilde araştırılmalı.

Resim
Şam’ın Guta bölgesinde sinir gazı ile öldürüldükleri iddia edilenlerin ...

NATO: Birileri Suriye'ye girmeli ama o biz değiliz! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

NATO: Birileri Suriye'ye girmeli ama o biz değiliz! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Naftali Bendavid

Pazartesi günü gazetecilerle konuşmasında Mr. Rasmussen, bir türlü bir karşılık verilmesi gerektiğine inandığı konusunda şüpheye yer bırakmadı. “Uluslararası toplum, uluslararası kural ve uygulamaların açıkça çiğnenmesini görerek, yüzlerce kişinin kimyasal silahlarla öldürülmesini seyredemez” dedi. “Eli kolu bağlı oturup, karşılık vermezsek bütün dünya diktatörlerine tehlikeli bir mesaj göndermiş oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Fakat Mr. Rasmussen bu karşılığın üye ülkelere kaldığını söyledi. NATO, üzerine ...
Read more : NATO: Birileri Suriye'ye girmeli ama o biz değiliz! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 2092 | Yanıtlar : 0

Karışıklıklar çıktıktan 10 ay sonra İngiltere Suriye’ye kimyasal gaz maddeleri sattı

Karışıklıklar çıktıktan 10 ay sonra İngiltere Suriye’ye kimyasal gaz maddeleri sattı

İskoçya’nın en büyük gazetelerinden Daily Record ve Sunday Mail’in İnternet versiyonu olan Dailyrecord’ın 1 Eylül 2013 tarihli yazıdan seçme alıntılar

Kızgın politikacılar Başbakan David Cameron’dan, neden geçen Ocak’ta, Suriye’de ayaklanmalar başladıktan 10 ay sonra, kimyasal gaz maddeleri ihracat izni verildiğini açıklamasını istediler.

Resim

Yıkılan bina enkazları altında hayatta kalanları arayanlar

Sunday Mail gazetesi, Ortadoğu’da iç savaşın başlamasından birkaç ay sonra İngiltere’nin, sinir gazı üretiminde ...

Son Fırsat

Son Fırsat

Resim

Abdullah Gül 1995’de “Cumhuriyet döneminin artık sonu geldi” dediğinde hiçbirimiz üstümüze alınmadık.

“Yok yahu, yapamazlar” dedik hepimiz.

Sonra onlar yavaş yavaş, adım adım kendilerine verilen görevi yerine getirirken biz,
apartman görevlisine gazete ısmarlar gibi “Ordu göreve” diye bağırarak sokaklarda dolaştık. Ellerimizde bayraklar Anıtkabir’i türbeye çevirip, gidip orada ağlaştık, “Atam sen kalk, ben yatam” sızlanmalarıyla.

Bizim parti, sizin parti, "biz ülkeyi daha iyi kurtarırız” kavgalarıyla birbirimizi yedik.

“Almanlar bizi çok sever, Amerika ebedi ...
Read more : Son Fırsat | Görüntüleme : 1546 | Yanıtlar : 0

Esad nasıl devrilir

Esad nasıl devrilir
Ve ABD neden bunu denemeli

Dış İlişkiler Konseyi (CFR) yayın organı Foreign Affairs’de Michael Weiss imzalı ve 28 Ağustos 2013 tarihli yazıdan alıntılar aşağıda.

Gereken yorumu okurların yapacağından eminim.

Salı günü ABD Dışişleri Bakanı Suriye’deki kimyasal saldırının tartışma götürmez “inkâr edilemeyecek” bir gerçek olduğunu söyledi. Bu, “ahlâksızlık”dır diyerek doğrudan Beşar El-Esad rejimini suçladı. Bu açıkça bir savaş çağrısı idi. Şimdi tek kalan soru bu savaş ne şekilde olacak ve ne kadar sürecek. ...
Read more : Esad nasıl devrilir | Görüntüleme : 1029 | Yanıtlar : 0

Dış politika uzmanları Obama’yı Esad’ın kimyasal saldırılarına karşılık vermeye çağırıyor

Dış politika uzmanları Obama’yı Esad’ın kimyasal saldırılarına karşılık vermeye çağırıyor.

Yetmişbir eski ABD yöneticisi ve dış politika uzmanı, Başkan Obama’yı geniş ölçüde kimyasal silâh kullanan Suriye’li diktatör Beşar El-Esad’a kesin bir karşılık vermeye çağıran partiler üstü bir açık mektubu imzaladı. Bu grup, Suriye içindeki ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve silahlandırılması yanında Esad rejimi ayakta tutan varlıklara doğrudan askerî saldırıları öneriyor.

Grup mektupta , “Esad’ın kimyasal silâhlarla gittikçe artan saldırılarının karşılıksız kalması Amerika’nın kırmızı çizgilerinin boş ...

30 Ağustos'ta ne oldu ? / Erkan GÜÇİZ

30 Ağustos'ta ne oldu ?

Yusuf Ziya Ortaç’ın Akdeniz’e şiirini ezberlediğimde ilkokul ikinci sınıfta, 7 yaşında idim. Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşını ve devrimleri anlatmıştı öğretmenimiz.

30 Ağustos’ta ne oldu sorusunun yanıtını biliyorduk. Türk milleti, şartlar ne olursa olsun bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, zamanın en güçlü emperyalist işgalci güçlerine boyun eğmeyeceğini bir kere daha göstermişti.

Gururla, göğsüm kabararak okuyordum bu şiiri büyüklerimin önünde. Ve her defasında kendimi o atlıların arasında hayâl ediyordum.

26 Ağustos, gece sabaha karşı, ...
Read more : 30 Ağustos'ta ne oldu ? / Erkan GÜÇİZ | Görüntüleme : 1121 | Yanıtlar : 0

Suriye: ABD bize saldırırsa biz de İsrail’e saldırırız / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Suriye: ABD bize saldırırsa biz de İsrail’e saldırırız / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

David Lev – Israel National News

26 Ağustos 2013

Resim

Batı’nın, Suriye’ye eli kulağında bir saldırısı hakkında konuşmalar ve söylentiler artarken üst seviyede bir Suriyeli yönetici saldırı olduğu takdirde ülkesinin karşılık vereceğini, bunun İsrail’e karşı olacağını söyledi.

Arapça yayın yapan bir ABD radyosuna demeç veren Suriye Bilişim Bakan Yardımcısı Halaf Al-Maftah, “ABD, İngiltere ve Fransa Beşar El-Esad’ı devirmeye kalkışırsa İsrail’in karşısında yalnız Suriye ...

İngiltere hükümeti kendi hakkında gizli belgeleri sızdırıyor / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi (NSA) gizli belgelerini açıklayan Snowden diyor ki “Ben Independent gazetesiyle ne konuştum, ne onlarla beraber çalıştım ne de gazetecilikle ilgili bir şey verdim onlara.”

Glenn Greenwald - The Guardian

23 Ağustos 2013

(Güncelleme aşağıda)

The Independent gazetesi, içinde, defalarca Edward Snowden tarafından NSA’dan alındığını iddia ettiği bir makale yayınladı. Burada söylenen, “İngiltere’nin, Batılı İstihbarat servisleri adına çok sayıda Ortadoğu e-postalarını, telefon konuşmalarını ve internet trafiğini dinlemek ve ayıklamak için gizli bir ...

Yeni bir Ortadoğu’da Kürtler / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Yeni bir Ortadoğu’da Kürtler / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Renad Mansour ve Irfan Azeez Azeez

14 Ağustos 2013

Modern tarihlerinde Kürtler ilk defa dağlardan öteye yerlerde dostlarını bulabilirler şimdi. Çok kısa bir zaman önce böyle değildi. I. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşünün ardından yeni bir bölgesel düzenle Kürt toplumunun dört ayrı devlete (Irak, Suriye, Türkiye ve İran) bölünmesi yüzünden birleşik bir cephe olarak ortaya çıkmalarında başarısız olmaları ve 20. Yüzyılın büyük bir kısmında ...
Read more : Yeni bir Ortadoğu’da Kürtler / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 1358 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148683 ileti • Toplam 46064 başlık • Toplam 25009 üye

x