Zaman: Cmt Haz 21, 2025 6:48

News News of Faruk HAKSAL

Site map of Faruk HAKSAL » Dizin : Faruk HAKSAL

Hukuk, Şike ve Saire... Hukuk, Şike ve Saire...

Ben, adaletin doğru işlediğine inanmak isteyen bir hukukçuyum.
Ben, hukuka güvenin süratle ortadan kalktığı bir ülkede hukuk mesleğini sürdürmenin acısı ve çelişkisi ile yüz yüze kalmış bir “dinozor”um…
Ben Şike Soruşturması’nın temelinde sadece adalet duygusunun yattığına güvenmek isteyen sade bir vatandaşım.
Ben Ergenekon, Balyoz ve benzeri davalarında adaletin ve sadece adaletin egemen olduğuna inanmak istiyorum.
Bir ilçe mahkemesinde görev yapan her hangi bir sulh mahkemesinde dahi hukukun eksiksiz olarak uygulanmakta olduğuna gözü kapalı olarak iman ...
Read more : Hukuk, Şike ve Saire... | Görüntüleme : 1005 | Yanıtlar : 0

TERBİYE’NİN ANOTOMİSİ… TERBİYE’NİN ANOTOMİSİ…

Türk Dil Kurumu sözlüğü’nün 1456. sayfasında “terbiye” sözcüğünün iki anlamı olduğundan söz ediliyor.
Sözlükte yer alan birinci anlam: Eğitim almış olma halini kapsıyor.
İkinci anlam ise, görgü sözcüğü çerçevesinde oluşuyor.
Bu iki anlamı bir pota içinde eritirsek, bir insanın terbiyeli olması demek, (kısaca,) iyi eğitim almış, görgülü bir kişi olması anlamını taşıyor…
Peki, iyi eğitim almak, ne demek?..
Ziya Paşa,
- Tahsil cehaleti alır; eşeklik baki kalır”, buyurmuş…
Öylesi değil, tabii!
Eğitimli olmak demek, insanın ...
Read more : TERBİYE’NİN ANOTOMİSİ… | Görüntüleme : 826 | Yanıtlar : 0

Aç İnsan ve Elinde Silah, Tok İnsan... Aç İnsan ve Elinde Silah, Tok İnsan...

Dünya’da 900 milyon aç insan var.
Ve son bir yıl içinde bu sayı, 75 milyon artıyor…
Bu trajik bilgiyi açıklayan kişi, Dünya Gıda ve Tarım Örgütü Başkanı Jacques Diouf adlı bir adem…
Bu “değerli” adem, sözünün ötesinde önemli bir sayıyı daha açıklıyor:
- Geçtiğimiz yıl içinde Dünya’nın silahlanmaya harcadığı para, tam 1.204 Milyar Dolar… Oysa açlık sorununu çözmek için gereken meblağ, sadece, 30 milyar dolar!..
İşte kapitalizmin Dünya’yı ve insanlığı getirdiği eşik budur…
Çağımızda kapitalizm, ...
Read more : Aç İnsan ve Elinde Silah, Tok İnsan... | Görüntüleme : 1095 | Yanıtlar : 0

“Daralan Anayasa, Genişleyen Özgürlük" Çelişkisi... “Daralan Anayasa, Genişleyen Özgürlük" Çelişkisi...

Demokrasi, halkın kendisini yönettiği rejimin adıdır.
Halkın kendisini yönetecek diğer insanları seçip, bir köşeye çekilerek oturacağı yönetim biçimi değildir.
İlgileneceksiniz!..
Seçtikleriniz, seçmediklerinizin herkesin yapıp ettiği işlerle, yapmayıp savsakladığı projelerle, her şeyle ilgileneceksiniz…
Eğer bütün bunlarla ilgili değilseniz ve her nasılsa seçilerek TBMM’yi dolduran kişilerin sizi istedikleri gibi yönetmesine razı iseniz, düşün birkaç küme aşağıya, siz yaşamakta olduğunuz çağın insanı değilsiniz…
Bir adam çıkıyor ve sizin seçim sandığına giderek seçmek zorunda olduğunuz kişileri belirliyor.
Sonra siz ...
Read more : “Daralan Anayasa, Genişleyen Özgürlük" Çelişkisi... | Görüntüleme : 797 | Yanıtlar : 0

Meclis Lokantası'nda Kimler Yemek Yiyebilir?.. Meclis Lokantası'nda Kimler Yemek Yiyebilir?..

Her gün politika yazmak, düşünmek, sıkıcı bir şey.
Her gün ülkenin nerelere sürüklendiğine tanık olup, bu acıyı satırlara dökerek sanal dostlarla paylaşmaya çalışmak usandırıcı bir şey.
İnsan arada sırada soluk almak istiyor, neşelenmek, eğlenmek, düşüncelerin girdabından kendisini kurtarıp sığ ve durgun sularda yüzmek istiyor.
Sığ ve durgun sular mı?..
Evet böyle bir su biliyorum ben; gelin bu gün o suda hep birlikte kulaç atıp, yorgunluklarımızı ipe serelim.
İpe un serilir mi?..
Atalarımız sermişler.
Haydi ...
Read more : Meclis Lokantası'nda Kimler Yemek Yiyebilir?.. | Görüntüleme : 817 | Yanıtlar : 0

Türkiye'nin Dünya Birinciliği[!..] Türkiye'nin Dünya Birinciliği[!..]

Türkiye’nin Başbakanı göğsünü gere gere açıklıyor:
- Türkiye, geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde büyüme hızında Dünya rekoru kırmıştır. Türkiye Çin’i gerisinde bırakarak ulaşmıştır bu düzeye…
Ama Başbakan bu aynı Türkiye’nin işsizlikte, asgari ücret seviyesinde ve yoksulluk sınırında Dünya’nın kaçıncı sırasında yer aldığından söz etmemektedir.
Ve konuşmasının devamında da oldukça ilginç bir açıklama yapmaktadır:
- Yılın ilk çeyreğinde % 11 olan bu oran, yıl sonunda % 7 civarında olacaktır…
Demek ki bu ilk çeyrek ülke açısında olağanüstü ...
Read more : Türkiye'nin Dünya Birinciliği[!..] | Görüntüleme : 929 | Yanıtlar : 0

Kurmaylık Gereklidir, Zorunludur, Şarttır!.. Kurmaylık Gereklidir, Zorunludur, Şarttır!..

Niyet yetmez.
İstek kâfi gelmez.
Bilgi yeterli olamaz.
Sabır dahi bazen işin sonunu getiremez…
İllaki kurmaylık gerekir.
Strateji, plan, taktik, zamanlama, öngörü ve nesnel koşuları doğru okumak!..
İşte başarının sırrı.
İşte zaferin anahtarları…
Çanakkale’de bu vardı.
Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas hattında oluşup, Ankara’ya ayak basan kurmay başkanımızın harekât planı bu öğeler üzerinde oluşuyordu…
Enver Paşa Kuzey hududunda niçin kırıldı?
Binlerce asker o ıssız dağ başlarında neden can verdi?
Enver Paşa’da kazanma isteği yok muydu?
Niyet, ...
Read more : Kurmaylık Gereklidir, Zorunludur, Şarttır!.. | Görüntüleme : 996 | Yanıtlar : 0

Nasıl Bitecek Bu Maç?.. Nasıl Bitecek Bu Maç?..

Demokrasi en iyi rejim.
Demokrasi, halkın yönetime katılmasına olanak sağlayan en adil sistem.
Demokrasi, düşüncelerin birbirine eklenerek en iyinin, en doğrunun ve toplum için en yararlının ortaya çıkarıldığı yöntem; tamam…
Diyelim ki kafa salladık bu sözlere… Ancak!
Demokratik mücadele adı verilen bu “meşru” kör dövüşün yarattığı insan müsvetteleri ne olacak?..
İktidar hırsının azdırdığı insan bencilliğinin önüne hangi engeller konacak?
Her önüne gelenin elinde bir çatal, bir bıçak… Ama pasta belli… Kapışmaya alışmış bu insan ...
Read more : Nasıl Bitecek Bu Maç?.. | Görüntüleme : 1065 | Yanıtlar : 0

- Anayasa'ya Sadakatten Ayrılmayacağıma!.. - Anayasa'ya Sadakatten Ayrılmayacağıma!..

Anayasa’nın 81. maddesi hükmü şöyle:
2. Andiçme
MADDE 81- Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, göreve başlarken aşağıdaki şekilde andiçerler:
“Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve ...
Read more : - Anayasa'ya Sadakatten Ayrılmayacağıma!.. | Görüntüleme : 938 | Yanıtlar : 0

Yemin Etseler Ne Olur?.. Etmeseler Ne Yazar?.. Yemin Etseler Ne Olur?.. Etmeseler Ne Yazar?..

Engin Alan bir general…
Üstelik terörle mücadelede ün yapmış, adı “efsane komutan”a çıkmış bir Türk Silahlı Kuvvetler mensubu…
Ne yapmış bu adam?..
“Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü”nü sağlamak için canını dişine takmış, göğsünü terörist kurşunlarına siper etmiş!..
Ve sonra millet, onu kendisine vekil atamış… Meclis’e göndermiş.
Ama Ergenekon mahkemesi, “Hayır!” diyor…
- General Engin Alan TBMM’ne giremez.
O çatı altında “Devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü”nü koruyacağı üzerine yemin edemez!..
Silahlı ...
Read more : Yemin Etseler Ne Olur?.. Etmeseler Ne Yazar?.. | Görüntüleme : 802 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148691 ileti • Toplam 46072 başlık • Toplam 25009 üye

x