Zaman: Pzt Tem 07, 2025 10:02

News News of Feza TİRYAKİ

Site map of Feza TİRYAKİ » Dizin : Feza TİRYAKİ

Suda Balık Yan Gider Açma Yaram Kan Gider

Suda Balık Yan Gider
Açma Yaram Kan Gider

Bir yanımızda koca dalgalar, okyanus ötesinden körüklenen dev dalgalar, her gün üstümüze üstümüze geliyor, bir yanımız ise buna karşı tepki vermeye çalışıyor… Çoğunluk suskun. Hem de biz bu tepki verenleri rahat bırakmıyor, bu arada onları taşlayıp duruyoruz…

Karşıdevrimin karşısındaki bir avuç yurtseverden söz ediyorum.

Birbirimizi eleştirelim ama böyle sen şusun, sen busun diye karalayıp herkesi bir kenara atmayalım...

Bu işi para karşılığı yapan, özel yetiştirilmiş, halkı ...
Read more : Suda Balık Yan Gider Açma Yaram Kan Gider | Görüntüleme : 1237 | Yanıtlar : 0

NEYDİK, NE OLDUK, NE OLACAĞIZ? Ceyhan Mumcu anlatıyor

NEYDİK, NE OLDUK, NE OLACAĞIZ?
Ceyhan Mumcu anlatıyor

Atatürk’ü bir gün bile anmadılar. Küresel Çete’ye çocuk devşirme kanalı TRT Çocuk, 10 Kasım sabahı, saat dokuzu geçerken “Şapkadaki Kedi” adlı yabancı çizgi filmle Türk çocuklarının beynini kemiriyordu. Seli adlı kız şık bir prenses elbisesi bulup giymek için yırtınıyordu. “Majesteleri! Kostümlü baloya hazırlandın sanıyordum ben seni !”diye bağırıyordu oğlana. Sunucu sesleniyordu çocuklarımıza:

“Sür sür sür! Maceraya sür! Şapkalı kediyle çıkalım yola! Huppa, huppa!”

TRT kanallarının ikisi ...
Read more : NEYDİK, NE OLDUK, NE OLACAĞIZ? Ceyhan Mumcu anlatıyor | Görüntüleme : 1127 | Yanıtlar : 0

MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ En Güzel Atatürk Şiirleri

MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ
En Güzel Atatürk Şiirleri

Yarın ben burada küçük bir köy okulunda Atatürk'ü anma toplantısına katılacağım köydeki Türk anneleriyle. Belki babalardan da gelen olur, bakalım göreceğiz… Sekiz yaşındaki Kaan, Mustafa Kemaller Tükenmez şiirini okuyacak. Bu gün kâğıt elinde ezberliyordu, annesi yanında onu dinliyordu. Turistlerin sesleri, araba sesleri, gürültü patırtı arasında kulağıma küçücük bir çocuğun sesi geldi: “İnanın Mustafa Kemaller Tükenmez!” diyordu bu ses.
Resim
Birden ürperdim. Zamanı mekânı unuttum. Yaşadığımız bu günleri ...
Read more : MUSTAFA KEMALLER TÜKENMEZ En Güzel Atatürk Şiirleri | Görüntüleme : 3143 | Yanıtlar : 1

ATATÜRK İlkeleri Nerede?

ATATÜRK İLKELERİ NEREDE?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Atatürk kurmuştur. Kurduğu bu devletin gelişmesi, yükselmesi, dünya durdukça var olabilmesi için de devletin idaresine, ekonomisine, ülküsüne dair bazı ilkeler koymuştur. Bunlar altı tanedir.

Bu ilkeler:

Cumhuriyetçilik, millîyetçilik, halkçılık, laiklik, devletçilik, inkılâpçılık(devrimcilik).

Cumhuriyetçilik, halkın kendisini yönetmesi.

Millîyetçilik, kişinin hangi ırktan, dinden olursa olsun kendini Türk hissetmesidir. Millî birlikten, bütünlükten yana olmasıdır. Buradaki millîyetçilik ırkçılık anlamında değildir, Atatürk millîyetçiliğidir.

Halkçılık, devletin gelirlerinin bir sınıf, bir zümre, bir grup ...
Read more : ATATÜRK İlkeleri Nerede? | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0

Bayramlık Ağzımız

Bayramlık Ağzımız

Bayramlarımız aslında hüzünlü günlerdir. Bayram etmek sevinmek anlamına gelse de çocuklardan başka sevinen pek çıkmaz içimizden… Bayram edemeyiz ne kadar istesek de…

Bir yanımız eksiktir, gurbetteyizdir veya yokluk, yoksulluk çekeriz… Hep bir şeylere yanarız, tam sevinecekken unuttuklarımızın hepsi aklımıza geliverir…

Başka milletlerde böyle bir inanış var mıdır, söyleyiniz: Çok gülenin kulaklarını çeker, parmağı duvara vururlar… Bizi uyarırlar, “Aman çok güldün arkadan ağlamayasın…”

Biraz da milletimizin tarihinden gelir bu özelliğimiz… Ergenekon’la başlayan ...
Read more : Bayramlık Ağzımız | Görüntüleme : 796 | Yanıtlar : 0

Türk Dili Üzerine

Türk Dili Üzerine

“Türkçem, dilim benim! En sevdiğim! En değerli varlığım!”

Dilimizi çok seviyorum. Bir gün ondan ayrı kalsam, bir iki saat başka dillerin altında yaşasam nefes alamıyorum. Yaşama sevincim kayboluyor. Kuruyorum, susuz kalmış bir bitki gibi boynum bükülüyor, kolum kanadım kırılıyor…

Başka bir dille konuşunca bir süre, başka bir dil konuşanları dinleyince hele, başım ağrıyor, canım sıkılıyor, çok çok yoruluyorum…
Şimdi diyeceksiniz ki konuşma sende, dinleme başka bir dili, bundan kolay ne var? ...
Read more : Türk Dili Üzerine | Görüntüleme : 895 | Yanıtlar : 0

Kafalar Kuma...

KAFALAR KUMA…

Sabah, rüyamdan çığlık atarak boğulurcasına bir baskıyla uyandım.

Ne mi gördüm rüyamda?

Gündüz uyanıkken görmek istemediğimiz gerçeği.

Artık kendi dertlerimiz pek ilgilendirmiyor bizi. Cumhuriyetin yetiştirdiği Atatürk sevdâlısı bizim kuşağı… Memleket giderse al o derdi bir yerlere çal, ne önemi kalır…

Bana bir ders kitabı gösterdiler. Alfabemizde olmayan o malûm harfler bolca kullanılarak yazılmış. İşte artık bir bölümünüz bu dille ders yapacak. Okullar bölünecek dediler rüyamda. Vatan elden gidecek, milletimiz vatansız kalacak dediler…

Çoğumuzun ...
Read more : Kafalar Kuma... | Görüntüleme : 1193 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet Bu Hâle Nasıl Geldi?

Cumhuriyet Bu Hâle Nasıl Geldi?

Bugün bayram.

Sabahleyin bayram sevinciyle kalktık. Otuz yılı aşkın meslek yaşamımızda ve öğrenciliğimizde kaç Cumhuriyet Bayramı yaşadık… Hepsi de coşkulu, sevinçli, gururlu geçti.

Niye coşkulu? Bu günlere erdiğimiz, bu bağımsız ülkenin bir bireyi olduğumuz için…

Niye sevinçli? Düşmanları kovduğumuz günlerin sevincini bu günlere taşıdığımız, atalarımızın kahramanlıklarını anlattığımız için…

Niye gururlu? Türk olduğumuz için. “Ne Mutlu Türküm Diyene!” sözünü Atatürk bir 29 Ekim Cumhuriyet bayramında söyledi, bu sözü söyleyen büyük milletimizle ...
Read more : Cumhuriyet Bu Hâle Nasıl Geldi? | Görüntüleme : 1224 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet Nerede? Cumhuriyet ve Atatürk

CUMHURİYET NEREDE?
CUMHURİYET ve ATATÜRK

Gelen gideni aratırmış. Her şey aklımıza gelirdi de bu yıl geçen yılı arayacağımız, geçen yıldan bin beter olacağımız gelmezdi. İşlerin bu kadar hızlı gideceğini bilemezdik…

İlkokul üçüncü sınıfa giden Sude seslendi demin, bayram kutlaması yapmayacakmışız yarın, tören yapılmayacakmış okulda, haber vermeye geldim dedi. Bayramda programı o sunacaktı, aralarda Atatürk’ten özdeyişler ve Atatürk, Türklük üzerine kısa kısa şiirler okuyacaktı. Birlikte çalışıyorduk, okuyacağı sözlerin vurgulu ve anlamlı okunması için yardımcı oluyordum. ...
Read more : Cumhuriyet Nerede? Cumhuriyet ve Atatürk | Görüntüleme : 1156 | Yanıtlar : 0

Kendini Onun Yerine Koymak, Acını Aramak

KENDİNİ ONUN YERİNE KOYMAK, ACINI ARAMAK

Unuttuk. Son yaşanan en büyük depremi yok saydık. Her 17 Ağustos gecesi şöyle bir göstermelik anmadan başka bir şey yapmadık…

12 yıl önce, 12 yıl sonra… Hiçbir şey değişmemiş. Bu arada en son olan Kütahya - Gediz depremi var bir de unutulup giden…

Unutup unutup duruyoruz…

Söylenenleri, felâketleri, yapılanları, ihanetleri, eksiklikleri, yetersizlikleri…

Depremi televizyondan izleyemedim. Evdeki bozuk. Komşuda da bakmak istemedim, daha doğrusu bakmaya dayanamayacağımı ...
Read more : Kendini Onun Yerine Koymak, Acını Aramak | Görüntüleme : 946 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148749 ileti • Toplam 46121 başlık • Toplam 25016 üye

x