Zaman: Cmt Ağu 09, 2025 8:34

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İspat ve istifa / Işık KANSU

İspat ve istifa

2010 yaz aylarıydı... “Benim veya arkadaşlarımın bir terörist başı ile masaya oturduğunu, anlaştığını ispat edemezsiniz, şerefsizsiniz” dedi.

Ne oldu? Altında kaldı.

2010 Aralık ayıydı. WikiLeaks’in yayımladığı belgelerdeki gizli hesap savlarıyla ilgili olarak, “Eğer ispatlanırsa ben bu makamda durmam, milletvekilliğinde de durmam” dedi.

Ne oldu? Başbakandı, cumhurbaşkanı oldu.

16 Nisan halkoylaması öncesiydi. “Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının Meclis’i fesih yetkisi olduğunu kanıtlayın, istifa ederim” dedi.

Ne oldu? Cumhurbaşkanıydı, başkan oldu.

Bu ispat ile istifanın bir ...
Read more : İspat ve istifa / Işık KANSU | Görüntüleme : 823 | Yanıtlar : 0

Türkiye NATO'dan çıkmaya karar verirse neler olacak / Barış DOSTER

Türkiye NATO'dan çıkmaya karar verirse neler olacak

Siyasette, diplomaside, ekonomide, güvenlikte hamasetin öne çıktığı bir süreçte ısrarla anımsatmakta yarar var; bunların hepsi son toplamda menfaatle ilgilidir. O nedenle hesap-kitap işidir. Türkiye’nin ABD bağımlılığı ve NATO üyeliği de bu gerçeklerden bağımsız değildir. Gerekçelerini sıralayalım…

1) Israrla vurguluyoruz: İhtiyaçlar değişince, ittifaklar da değişir. Her ittifak karşısında yeni bir ittifak doğurur. Sıklıkla belirtiyoruz: İttifakların kalıcı, uzun ömürlü, sağlıklı yürümesi için üyeleri arasında öncelik, beklenti, hedef, değer, çıkar, tehdit ...
Read more : Türkiye NATO'dan çıkmaya karar verirse neler olacak / Barış DOSTER | Görüntüleme : 871 | Yanıtlar : 0

Abidik Gubidik İşler… / Türker ERTÜRK

Abidik Gubidik İşler…

Offshore; kelime olarak kıyıdan uzakta, ekonomik olarak ise en yalın ve masum hali ile vergiden uzakta anlamına gelir. Normal insanların offshore hesabı ve/veya şirketi olmaz. “Abidik Gubidik” işler çevirenlerin offshore hesabı ve/veya şirketi olur. “Abidik Gubidik” işler kapsamına giren faaliyetleri ise şu şekilde sıralayabiliriz.

1. Vergi kaçırmak,
2. Bu hesaplar ve şirketler üzerinden rüşvet almak,
3. Bu hesaplar ve şirketler üzerinden rüşvet vermek,
4. Nakit varlıkların, kazançları ve kara paraları bu hesaplarda ...
Read more : Abidik Gubidik İşler… / Türker ERTÜRK | Görüntüleme : 1086 | Yanıtlar : 0

Yunan komutan Çavuşoğlu ile alay etti!.. / Ahmet TAKAN

Yunan komutan Çavuşoğlu ile alay etti!..

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 16 Kasım Perşembe günü Dışişleri Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Ege'nin Yunan gölü haline getirilmesine ve Türk topraklarının işgali konusunda bugüne kadar çıtını çıkarmayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan işgali altında olan 18 Türk adası ve 1 Türk kayalığı hakkında ilginç iddialarda bulundu. Çavuşoğlu, Kardak krizinden sonra adaların fiili ve hukuki statüsünde hiçbir değişim olmadığını, fiili durumun yani işgalin 1996'dan önce oluştuğunu iddia etti, suçu CHP'nin ...
Read more : Yunan komutan Çavuşoğlu ile alay etti!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1193 | Yanıtlar : 0

Yönetici Sorumluluğu / Rifat SERDAROĞLU

Yönetici Sorumluluğu

Bir ülkeyi kim yönetirse yönetsin, halkını ilgilendiren her konudan kendini sorumlu hissetmek zorundadır. Çünkü yetki, beraberinde sorumluluğu gerektirir. Kişiye ne kadar yetki verilirse o kadar da sorumluluk yüklenmiş olur ki adalet de yönetici sorumluluğu da bunu gerektirir.

Yöneticiye sınırsız yetkiler verdiği halde sorumluluk yüklemeyen yönetim biçimleri o ülkeler için zulümdür. Açlardan, ölen masumlardan, yok yere zindanda çürüyen gazetecilerden, ülkenin itibarının yerlerde sürünmesinden, yönetim beceriksizliği yüzünden batan iş adamlarından, bozulan beden ve ruh sağlığından, ...
Read more : Yönetici Sorumluluğu / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 818 | Yanıtlar : 0

Atatürk'teki insan / Agah Oktay GÜNER

Atatürk'teki insan

Mustafa Kemal Atatürk zaferleriyle, devrimleriyle çok yazılmış, anlatılmış ama insani özelliklerine çok değinilmemiştir. Hâlbuki O bir insandır. Yaradan O'na büyük bir ruh vermiştir. Eşsiz kabiliyetleri vardır. Fikirleri, düşünceleri, eylemleri güçlüdür.

İstediği ve hemen her fırsatta ifade ettiği milletin, halkının O'nu olduğu gibi bilmesi "insan Atatürk"ü görmesiydi.

Yemek ziyafetinde İzmir Valisi'ne söylediği; "Perdeleri kapatmayın! İçki içtiğimi herkes görsün! Perdeler kapanırsa kadın oynattı derler..." şeklindeki ifadeleri bunun güzel bir örneğidir. Yapılması gereken gerçekleri saklamak değil, ...
Read more : Atatürk'teki insan / Agah Oktay GÜNER | Görüntüleme : 844 | Yanıtlar : 0

Man Adası, Zarrab ve uluslararası tazminat! / Batuhan ÇOLAK

Man Adası, Zarrab ve uluslararası tazminat!

"Türkiye ciddi bir süreçten geçiyor..." Bu cümle artık bir klişe haline geldi. Çünkü Türkiye'nin "kritik eşikten, ciddi süreçten" geçmediği bir dönemi yok.

Sonra bir bakıyoruz seçimlere gidilirken kritik eşik bir anda aşılıyor ve olay parti mağduriyetine dönüşüyor. Bu mağduriyet de artı oy olarak sandığa yansıyor.

Hollanda'da, Aile Bakanı'nın kendisini araca kilitlediği olayları hatırlayalım. Koskoca devletin bakanını aracın içinde çekiciye yüklediler, danışmanları göz altına alındı, vatandaşlarımıza polis köpekleriyle saldırıldı. Bu ...
Read more : Man Adası, Zarrab ve uluslararası tazminat! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 0

'Man Kanunu'nu beş yıl geciktirmek / Çiğdem TOKER

'Man Kanunu'nu beş yıl geciktirmek

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, dedi ki:

“Çocuklarım, kardeşim, eniştem, dünürüm yurtdışına milyonlarca dolar para göndermiş. (...) Müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Artık ismini anmaya dahi tenezzül etmediğim bu zata soruyorum, iddiaların belgesi var mı, varsa çıkart milletin önüne ben hemen gereğini yapayım. Yoksa çık milletin önüne iftira ettiğini söyle, özür dile.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da akraba ve yakınlarca Man Adası’na gönderilmiş milyon dolarların Swift belgelerini gösterdi. ...
Read more : 'Man Kanunu'nu beş yıl geciktirmek / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1207 | Yanıtlar : 0

Üç kuruş için gıcıklık yapmayın! / Murat MURATOĞLU

Üç kuruş için gıcıklık yapmayın!

Tatlı tatlı esip duran meltem yeli gibi Erdoğan'ın açıklamaları da bana bir rahatlama getirdi; “Dolar 3 kuruş yükseldi, akaryakıt 2 kuruş arttı, enflasyon yarım puan fazla çıktı diye karalar bağlamayın!”

* * *

Oldu o zaman… Siz de gidip ayaklarınızı uzatın, içkinize bir buz atın, ferahlayın… Geniş geniş takılın. Konforunuzdan tasarruf yapmayın!

Ben de bir şey var sanıyordum. Doların altı üstü 3 kuruşmuş… Üzülecek bir şey yokmuş.

Hele akaryakıt! Onda ...
Read more : Üç kuruş için gıcıklık yapmayın! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 849 | Yanıtlar : 0

Turp'un büyüğü yolda: 30 milyar Dolar! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Turp'un büyüğü yolda: 30 milyar Dolar!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme bomba gibi düşen açıklamalar yaptı.

AKP lideri Erdoğan; "Benim yurt dışına para gönderdiğimi iddia ediyordu, belgesi var mı, yok" diye sormuştu...

Kılıçdaroğlu dün, Erdoğan'ın ailesine ait belgeleri açıkladı. Özetleyeyim;

Man Adası devletinde 2011 yılında bir şirket kurulur... Bu şirketin kurucusu Sıtkı Ayan'dır. (Sıtkı Ayan'ın kim olduğuna birazdan geleceğim) Sıtkı Ayan 1 sterlinlik şirketini Kasım 2011'de Kasım Öztaş'a devreder.

O tarihten sonra hesaba para yağmaya ...
Read more : Turp'un büyüğü yolda: 30 milyar Dolar! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148887 ileti • Toplam 46223 başlık • Toplam 25039 üye

x