Zaman: Pzt Ağu 04, 2025 13:43

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tomahawk'lar neyi bombaladı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tomahawk'lar neyi bombaladı?

Filler tepişirken çimenler ezilir...

Çimen olmayalım.

Bu coğrafyada daha kaç kez aynı filmin yeni baskılarını izleyeceğiz?

Esad Suriye'deki saldırıda kimyasal silah kullandıysa cezaların en ağırına mahküm edilmeli. Ölen her çocuğun hesabı kendisinden sorulmalı.

ABD'nin füzelerle verdiği karşılık, ölümlerin en acısı ile yapılan katliam karşısında yeterli değildir!

Ama ya saldırıyı Esad yapmadıysa!?

Bölgedeki süreci en basit hali ile okuduğumuzda bile, kimyasal silahlarla çocukları öldürecek son kişinin Suriye lideri olabileceği ortaya çıkıyor.

Esad bunu ...
Read more : Tomahawk'lar neyi bombaladı? / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU | Görüntüleme : 2101 | Yanıtlar : 0

Bu son şansımız! / Ahmet B. ERCİLASUN

Bu son şansımız!

Bütün Türk milletine ama özellikle kendilerini milliyetçi ve ülkücü diye nitelendirenlere hitap ediyorum. Ben de kendimi Türk, milliyetçi ve ülkücü olarak nitelendirdiğim için "şansınız" yerine "şansımız" diyorum. 

Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldığını ifade eden birilerini daha fazla yetkiyle donatmamak için bu son şansımız. 

Habur rezaletini, PKK militanlarının zafer işaretleriyle ve zılgıtlarla sınırımızdan girişini "Türkiye'de güzel şeyler oluyor" diye yorumlayanlara karşı bu son şansımız.     

Oslo'ya, Avrupa'daki PKK liderlerinin ayağına Başbakanlık müsteşar yardımcısı ...
Read more : Bu son şansımız! / Ahmet B. ERCİLASUN | Görüntüleme : 1108 | Yanıtlar : 0

"Zulümle abad olunmaz" tarihi / Selcan TAŞÇI

"Zulümle abad olunmaz" tarihi

Dün, bütün gücün tek bir kişide toplanmasıyla ortaya çıkan zulüm örnekleri vermiştim dünya tarihinden...

Ya sonra?

"Zulmedenlere ne olmuş" onu da merak edersiniz belki diye, bugün de "zulümle abad olunmaz tarihi"nin sayfaları arasında turlayalım istedim; "ibret olur" ümidiyle...

GÜCÜNÜ KAYBEDECEĞİNİ ANLAYINCA İNTİHAR ETTİ

Daha antik çağda zalimliği ülkesinin sınırlarını aşan Şang Kralı Şu, düzenlediği sapkın alemleri finanse edebilmek için halkı vergilerle eziyor, aynı vergilerle sevgilisine ender egzotik varlıklardan oluşan süs bahçeleri ...
Read more : "Zulümle abad olunmaz" tarihi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1053 | Yanıtlar : 0

Ekonomiden dumanlar çıkıyor! / Murat MURATOĞLU

Ekonomiden dumanlar çıkıyor!

Faizler kaç? Televizyonda yüzde 13.5 reklamı yapan var. Kimin umurunda? Türkiye'de önemli olan doların seviyesidir. Nitekim Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefi sandığa, dolar 3.50 seviyesinin altındayken girmekti. Zira açık açık; “Ben inanıyorum ki dolar 3.50'nin de altına düşecek. Niye? Türkiye'ye girdiler durmayacak bunu göreceğiz” dedi.

Düştü mü? Ellerinden gelen her şeyi denediler; Faizleri artırdılar, parasal sıkılaşmaya gittiler, piyasayı kıstırdılar, kamu bankalarına ve kurumlarına döviz sattırdılar, bankalara rica ettiler, dinlemeyeni tehdit ettiler, yine düşmedi!

Garantili ...
Read more : Ekonomiden dumanlar çıkıyor! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1899 | Yanıtlar : 0

Erdoğan son gün ne sürpriz yapacak?.. / Ahmet TAKAN

Erdoğan son gün ne sürpriz yapacak?..

Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret... Hemen peşinden toruna Kur'an-ı Kerim öğretirken çekilmiş fotoğrafların medyaya servisi... Sıkışıklık belli... Hedef belli... Referanduma 8 gün kala kafası hâlâ karışık olan, sorgulayan, sonucu etkileyecek önemli bir miktarda milliyetçi muhafazakâr ağırlıklı seçmen var. Sadece MHP olarak düşünmeyin. AKP içindeki kararsız seçmenler hâlâ sarayın korkulu rüyası. Doğal taban Saadet Partisi (millî görüş)seçmeni de çantada keklik olmadığını net bir şekilde gösterdi.

Bu referandumun psikolojik ve siyasi süreci ...
Read more : Erdoğan son gün ne sürpriz yapacak?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 2120 | Yanıtlar : 0

Vur de vuralım! / Necati DOĞRU

Vur de vuralım!

ABD füzeleri Suriye'de hava üssünü bombaladı. Bizim Cumhurbaşkanı hemen “Hazırız, üzerimize düşeni yaparız” diye Trump'a selamı çaktı.

Partili gençler gibi:

Vur de vuralım.

Öl de ölelim.

Bu Amerikan ipine sarılma; 6 yıl önce edilen “Şam'da namaz kılacağız” sözünün madara çıkmasını telafi edecek bir “itibar kurtarma fırsatı” yarattı, Türk Cumhurbaşkanı bunun için ABD'li Trump'a “vur de vuralım…” haykırışı gönderiyor.

Fotoğrafa bakın:

İsrail'in hanım Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın yanında iki kişi daha var, kadehlere kırmızı ...
Read more : Vur de vuralım! / Necati DOĞRU | Görüntüleme : 1182 | Yanıtlar : 0

Erdoğan'ı anlamak! / Sadi SOMUNCUOĞLU

Erdoğan'ı anlamak!

Erdoğan, 1991'i başlangıç sayarsak 26 yıldır aktif siyasetin içinde. Grafiği hep yükselmiş. 2003'te Başbakan, 2014'te Cumhurbaşkanı olmuş ve yasal, idari veya siyasi hiçbir sınır tanımadan fiili durum yaratarak ne isterse almış, ne istiyorsa yapmış. 15 yıllık tek parti iktidarında; Türk milleti temel değerleriyle ve devlet, başta ordusu olmak üzere bütün kurumlarıyla bunalıma sürüklenmiş, bütün devletlerle hasım duruma gelerek; yalnızlaşmışız.

Şimdi önümüzde referandum var. Anayasa değiştirilerek; tek adam, devletin, meclisin, yasamanın, yürütmenin, yargının, ordunun ...
Read more : Erdoğan'ı anlamak! / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 1420 | Yanıtlar : 0

Türkiye "Haçlı-Hilâl" Savaşının Neresinde? / Müyesser YILDIZ

Türkiye "Haçlı-Hilâl" Savaşının Neresinde?

BOP'un ilk uygulayıcısı ABD Başkanı Bush, 11 Eylül saldırısının ardından “Bu bir Haçlı savaşıdır” dedi, ardından “kimyasal silah ürettiği” iddiasıyla Irak işgâl edildi. Saddam'ın kimyasal silah üretmediği ortaya çıktı, ama Irak'ın hâli ortada... Paramparça!..

NATO güçleriyle birlikte Libya'nın işgâlinde de dönemin Fransa Başbakanı Sarkozy’den, “Haçlı savaşı” açıklaması geldi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, “NATO'nun Libya'da ne işi var” dedikten kısa bir süre sonra bu işgâle destek verdi. Libya'nın da hâli ortada... ...
Read more : Türkiye "Haçlı-Hilâl" Savaşının Neresinde? / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 2014 | Yanıtlar : 0

Sevsin Sizi Kedicikler / Rifat SERDAROĞLU

Sevsin Sizi Kedicikler

Erdoğan, salonun yarısının muhtar diğer yarısının saray çalışanı olan adamlarına baktı, yüzünü buruşturdu acıklı bir sesle “Biliyor musunuz, beni sevmeyen çoktur” dedi ve kendisini sevmeyenleri saydı; “Beni PKK-FETÖ-DEAŞ-Bazı Batılı Devlet Adamları sevmezler…”

Erdoğan’ın bunu söylediği saatlerde, Adnan Hoca özel sarayında açıklama yapıyordu! Karşısında en önde süper mini etekleri açık göğüs dekolteleri ile kedicikleri, onların arkalarında ise her biri Yeşilçam aktörleri gibi yakışıklı oğlanları oturuyordu! Adnan Hoca kediciklerine ve oğlancıklarına referandum kararını açıkladı; ...
Read more : Sevsin Sizi Kedicikler / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1354 | Yanıtlar : 0

Erdoğan'ın Türkiye'yi ABD kucağında Suriye'yle savaşa sürmesine Hayır! / Mehmet Ali GÜLLER

Erdoğan'ın Türkiye'yi ABD kucağında Suriye'yle savaşa sürmesine Hayır!

Erdoğanların yeni ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’un ziyaretinden hemen önce “Fırat Kalkanı’nın tamamlandığını” ilan etmesi, yeni bir viraja işaret ediyordu. O viraja doğru gelirken AKP Hükümeti’nin Astana sürecini gevşettiği, Rusya’yla normalleşme yolundaki ilişkilerde tökezlemelerin başladığı, gözünü kapatmayanlar için, aslında ortadaydı…

Bu yeni virajda önce kimyasal saldırı komplosu yaşandı. Benzeri, anımsayacaksınız, 2012’de de yaşanmıştı. ABD’yi Suriye’ye doğrudan askeri müdahaleye çekmek isteyen kuvvetler, Esad yönetiminin kimyasal saldırı yaptığını iddia ederek ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148864 ileti • Toplam 46205 başlık • Toplam 25031 üye

x