Zaman: Cum Eki 24, 2025 14:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tanrı olaya el koydu, emperyalizm ve dinciler kaybedecek!

Yazının başlığına bakıp bu nasıl başlık diyenleri duyabiliyorum. Demek istediğim elbette başka bir şey.
Resim
Önceki yazımda Pavlov’un köpeklerinden bahsetmiş, zil sesini duyduğunda yemek için belirlenmiş yere koşan köpeklerin, barındıkları çiftliğin sel baskınına uğraması sonucu, bir kısmının öldüğünü, kurtulanların ise yaşadıkları travma nedeniyle artık zil sesine bir tepki vermediğini ifade etmiştim.

Emperyalist ülkelerin halkları da kendi ülkelerinin sahip oldukları yüksek teknolojiye, bunca gelişmişliklerine rağmen bir virüs karşısındaki acziyetlerini gördüğünü ifade etmiştim.

Çok açık ki, Kovid-19 ...
Read more : Tanrı olaya el koydu, emperyalizm ve dinciler kaybedecek! | Görüntüleme : 730 | Yanıtlar : 3


Şehir Hastaneleri gerçeği: Faturalar arasındaki fahiş fiyat farkları! / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Şehir Hastaneleri gerçeği: Faturalar arasındaki fahiş fiyat farkları!

Bir süredir hem TV programlarımda hem de bu köşede şehir hastanelerinin perde arkasını soruşturan, yeni bilgi ve belgelerle sorular soran haberleri paylaşıyorum.

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan çok sert sözlerle muhalefete yüklenirken kamu özel işbirliği ve ödeme garantili ihaleleri eleştirenlere de ağır ithamlarda bulundu.

Ben, AKP öncesindeki iktidarları da, yolsuzluk çarkları nedeniyle eleştiren, deşifre eden, o dönemleri haber ve kitaplara konu eden bir gazeteci ...


'Londra' meselesi ve KÖİ / Çiğdem TOKER

'Londra' meselesi ve KÖİ

Eğer ilginizi çekiyorsa, 15 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'yi lütfen not edin. Türkiye'nin ekonomik geleceği ile kamu kaynaklarını taammüden olumsuz etkileyecek siyasi iradeye resmiyet kazandıran bir tarihtir.

O gün -bütün torba kanunlar gibi- “bazı kanunlarda” ifadesiyle başlayan bir torba yasa yürürlüğe girdi. (6639 sayılı Kanun)

O torba yasa, Sağlık Bakanlığı'nın yaptırdığı ve yaptıracağı şehir hastaneleriyle ilgili kanunda küçük, küçücük bir değişiklik yapıyordu.

Konuya özel ilginiz yoksa çözemeyeceğiniz o değişikle ne mi ...
Read more : 'Londra' meselesi ve KÖİ / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 1102 | Yanıtlar : 0


Dolar 7'yi geçti bölemeyecekler milleti / Murat MURATOĞLU

Dolar 7'yi geçti bölemeyecekler milleti

Gece saat 23:00'ı geçmiş… Telefonuma mesaj düştü. Hazine ve Maliye Bakanı tweet atmış.

Merak ettim. “Gece yarısı hayırdır!” dedim. Cumartesi gecesi ekonomide ne olabilir ki? Yurt dışı piyasalar da kapalı… Doların 7 lirayı geçtiğini yeni mi gördü acaba? Vergi artışı da değildir! Genelde pazar geceleri zamlanır. Ek vergiler Resmi Gazete'de yayınlanır. Kimse açıklama yapmaz, üzerine almaz. Adeta kendi kendine gerçekleşen bir doğa olayıdır.

* * *

Buldum Berat Albayrak'ın tweetini… ...
Read more : Dolar 7'yi geçti bölemeyecekler milleti / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 937 | Yanıtlar : 1


Otoriter siyasi iktidarların sosyal ağ muhalefeti korkusu

İnternet teknolojisi çıkalı beri insanların günlük yaşamları bir daha eskisi gibi olmadı.
Resim
Çalışma hayatı, aile içi ilişkiler, iletişim başta olmak üzere hemen her alan köklü bir değişim yaşadı. Yaşamaya da devam edecek gibi görünüyor.

Sıradan insanlar bile sanal kamusal alanda birer aktöre dönüşebiliyor.

Alman filozof Jürgen Habermas’ın deyimiyle herkes kamusal alandaki iletişim ağının birer halkası haline geldi.

Bütün bu gelişmeler arasında olumsuzlukları da unutmamalı.

Sanal dünya, geleneksel sosyal yapıya karşı bir meydan okumadır aynı ...
Read more : Otoriter siyasi iktidarların sosyal ağ muhalefeti korkusu | Görüntüleme : 563 | Yanıtlar : 1


Futbol ve Yolsuzluk - Gökhan Bozkurt

Şanslıydım ki böyle insanlarla tanıştım. Yoksa 10 seneyi aşkın bir süredir bu sektörün içinde zaten kalamazdım. Hiç şüphesiz futbol sektöründe işini iyi yapan, dürüst ve namuslu kişiler var. Bu gerçeği asla göz ardı etmeden madalyonun öteki yüzüne bakacağız.
Resim
Konu geniş ve uzun. Bu yüzden bu yazı dizisini birkaç haftaya yayacağız. Bu hafta bir giriş yazısı niteliğinde olacak. Muhtemelen Türk yazılı medyasında bu konuyu en kapsamlı ele alan yazı dizisi bu olacak. İlerleyen haftalarda değinmediğimiz ...
Read more : Futbol ve Yolsuzluk - Gökhan Bozkurt | Görüntüleme : 1262 | Yanıtlar : 10


Atatürk Düşmanları; Sanmayın ki bu vatan sahipsiz! - Gülcan Havva Eraslan

Türk Milleti Ebed Müddettir.

Son yıllarda Atatürk’e saldırmakla başlayan ve ivme kazanarak artan bir Cumhuriyet düşmanlığı var. Bu düşmanlık öyle kârlı bir hâle geldi ki; kim Atatürk’e saldırsa, küfre varan hakaretamiz cümleler kursa, en itibarlı kurumlarda, üst düzey görevlendirme ile ödüllendiriliyor.

Millî duyguların en yoğun olduğu anlarda, sanki bir yerlerden düğmeye basılmışçasına organize bir kışkırtma faaliyeti baş gösteriyor. Türk toplumunun birlik ve beraberlik duygusunu örselemek için, hiçbir eylemden kaçınılmıyor.

Atatürk ‘Düşmanla Savaşmadı’ Diyenler
Atatürk ve ...
Read more : Atatürk Düşmanları; Sanmayın ki bu vatan sahipsiz! - Gülcan Havva Eraslan | Görüntüleme : 1160 | Yanıtlar : 15


İKİNCİ KOZMİK ODA VAKASI ?

Ensar Vakfı yöneticisi Ahmet Yaramış, Resmi Gazete’de yayınlanan (24 Nisan) Cumhurbaşkanı Kararı ile Türk Tarih Kurumu Başkanı oldu.

Ahmet Yaramış Atatürk düşmanları ile el ele olan bir isimdir. Mustafa Armağan gibi Cumhuriyet ve Atatürk Düşmanlığı ile bilinen bir isimle konferanslar veren isimdir.

İskilipli Atıf gibi bir haini öven isimdir. İskilipli Atıf;
Kurtuluş Savaşı’nda Atatürk’ü kafir ilan eden, öldürülmesi için fetva veren, Kuvai Milliye ve destekleyenlerini kafir ilan eden, İngiliz Muhipleri Cemiyeti mensubu bir isimdir.

Böyle ...
Read more : İKİNCİ KOZMİK ODA VAKASI ? | Görüntüleme : 680 | Yanıtlar : 0


Vebali kimin? /Levent BULUT

İşten eve döndüğümde korona muhabbetinden dolayı ilk önce hiçbir yere elimi dokundurmadan doğruca banyoya giriyorum. Giysilerimi orada çıkarıyor, duşumu alıp temiz pijamalarımı giyiyorum. Eğer Ayça uyumuyorsa yemeğe kadar onunla oynuyor, uyuyorsa yemek saatine kadar uzanıyorum.
Bu rutinim böyle sürerken şimdi size anlatacağım olay ise Ramazan'dan bir gün önce yaşandı. O gün yine duşumu almıştım, Ayça uyuyordu. Ben de her zamanki gibi uzandım.
***
Uyuya kalmışım. Ülkü yemek için uyandırdı. Hafif terlemişim. Zira hasta olmayayım diye ...
Read more : Vebali kimin? /Levent BULUT | Görüntüleme : 584 | Yanıtlar : 0


Çok mu zenginiz  yoksa el iyisi miyiz? / Levent BULUT

Komşuluk kültürümüzde önemli bir yere sahiptir.
"Komşusu açken tok yatan bizden değildir." der Peygamberimiz.
"Komşu komşunun külüne muhtaçtır." der atasözümüz.
Bir avuç tuz, bir bardak çaydır komşuluk hakkı.
"Ayıpları örtün" diyor komşuluk ahlakı.
***
Evin anahtarını bile bırakabileceğin güven, çocuğunu emanettir komşuluk.
Gönülden selamlaşma, sıcacık bir merhabadır.
Mahallede olanı biteni öğrenme, yardımlaşma ve dayanışmadır komşuluk...
***
İşte bu kültürün olduğu dönemlerde çocuktum. Mahalleli birbirini tanırdı. Herkes birbirinin huyunu suyuna gider, ona göre davranırdı. Hangi evde ...
Read more : Çok mu zenginiz  yoksa el iyisi miyiz? / Levent BULUT | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 149142 ileti • Toplam 46417 başlık • Toplam 25115 üye

x