Zaman: Cmt Mar 28, 2026 20:58

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

MHP mebuslarına açık sorular!.. / Ahmet TAKAN

MHP mebuslarına açık sorular!..

Resim
Geriye dönüp 7 Haziran 2015 gecesinden itibaren olup bitenlere tekrar dikkatle bakmazsak, zorla dayatılan rejim değişikliğini yeterince analiz edemeyiz.. Erdoğan ve AKP’nin tek başına iktidardan düştüğü ve nefes borusunun tıkandığı anda 2 “DB”li hayat öpücüğünün nasıl imdada yetiştiği malumunuz. Meclis Başkanlığına AKP dışında bir ismin seçilmesine engel olan Doktor Devlet Bahçeli, başta “Başbakan sen ol” açık teklifi dahil tüm koalisyon önerilerine kapı duvar olmuştu. MHP tabanı ve tüm kamuoyuna tutumunu izah ...
Read more : MHP mebuslarına açık sorular!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 2

"Ver Kıbrıs'ı Al Zarrab'ı" Mesajı mı?!.. / Müyesser YILDIZ

"Ver Kıbrıs'ı Al Zarrab'ı" Mesajı mı?!..

Artık çoğu kimsenin umurunda olmasa bile sık sık Kıbrıs'a dikkat çekmeye, Ada'nın emperyalizmin “Büyük Kürdistan” diğer adıyla “Büyük İsrail” projesi için ne denli önemli bir kilit olduğunu ve Obama'nın görevden ayrılmadan IŞİD'den daha öncelikli olarak bu konuyu da “halletmek” istediğini anlatmaya çalışıyorum.

Hürriyet Washington Temsilcisi Tolga Tanış bugün Kıbrıs'la ilgili manşetlik bir haber yapmış, ama ne yazık ki, gazetenin birinci sayfasında tek sütun bile yer bulamamış. O Hürriyet ki, ...
Read more : "Ver Kıbrıs'ı Al Zarrab'ı" Mesajı mı?!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 714 | Yanıtlar : 0

Referandum Suriyelilerle mi kazanılacak?.. / Batuhan ÇOLAK

Referandum Suriyelilerle mi kazanılacak?..

Resim
ABD’nin I. Körfez Müdahalesi sonrasında, Saddam’a karşı Kürtler ayaklandırılmıştı… Sonrasında işler yolunda gitmeyince Kürtler’in bir kısmı Türkiye’ye doğru kaçışa başladı. 1988-1993 yılları arasında sınırlara dayanan Kürtler, Turgut Özal’ın talimatıyla içeriye alındılar.

Kamuoyuna “insanlık için yaptık, savaş bittiğinde geri dönecekler” açıklaması yapılırken, içeriye alınan Kürtler’in sayısı yüz binlerle ifade ediliyordu. Bu sırada ABD, uçuşa yasak bölge oluşturarak Irak’ın kuzeyini, “Kuzey Irak” olarak tanıtmaya başlarken, Irak topraklarını da Barzani ve Talabani arasında pay ...
Read more : Referandum Suriyelilerle mi kazanılacak?.. / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 881 | Yanıtlar : 1

Denktaş’a selam olsun: KKTC 33 yaşında, müzakereler sonuçsuz! / Hüseyin Macit YUSUF

Denktaş’a selam olsun: KKTC 33 yaşında, müzakereler sonuçsuz!

Resim
EOKA’cı Anastasiadis kendisinden önceki Rum liderler gibi bahane yaratarak “Hem Çipras hem de Ulusal Konsey ile istişare etmem lazım” diyerek “çözümü” Lefkoşa’ya kaçmakta buldu ve benim gibi düşünenleri yanıltmadı. Bilindiği üzere, Mont Pelerin’deki görüşmeler BM’den yapılan açıklama ile 20 Kasım’da yeniden toplanmak üzere sonuç alamadan ertelendi. Elli yıldır süren ve sonuç alınamayan müzakerelerde “bir haftalık” ek süre istenmesi ve bunun Akıncı tarafından kabul edilmesi “son şans” dediğimiz ...

C.B. yrd. / Ahmet TAKAN

C.B. yrd.

Resim
Her şey açık seçik ortada ama senaryo gereği sahneler devam ediyor!.. Kriptolu konuşmalar, muğlak ifadeler.. Sanki, ortada bir pazarlık görüşme trafiği varmış ama diğer taraftan dinlediğinizde de tam gaz mutabakat açıklamaları.

Kafam allak bullak oldu da yukarıdaki başlığı attığımı sanmayın!.. Her şey çok net. Ancak, her zaman olduğu gibi nereye sürüklendiğimizi anlatabilmem için bilgi merdivenlerini kullanacağım. Rutinden özele doğru;

MHP Genel Başkanı Doktor Devlet Bahçeli, dünkü grup toplantısı ve sonrasında yaptığı açıklamalar ile ...
Read more : C.B. yrd. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 1688 | Yanıtlar : 0

Bu da Benim Anayasa Taslağım / Rifat SERDAROĞLU

Bu da Benim Anayasa Taslağım

-Cumhur’un Başı Erdoğan “Anayasa’yı İhlal Suçundan” yargılanmadan, kimse Anayasayı ihlal ettin diye yargılanamaz.

-Erdoğan-Gül-Davutoğlu-Arınç-Çelik, FETÖ’ne “Yardım ve Yataklıktan” yargılanmadan, kimse FETÖ’cü diye yargılanamaz.

-Kurtulmuş Numan ve Soylu Süleyman, Erdoğan’a “Basın Yoluyla Hakaret” suçundan yargılanmadan, kimse Erdoğan’a hakaret etti diye yargılanamaz.

-Zafer Çağlayan-Muammer Güler-Erdoğan Bayraktar-Egemen Bağış “Yolsuzluk-Hırsızlık-Rüşvet” suçlarından yargılanmadan, kimse bu suçlardan yargılanamaz.

– “Çözüm Süreci” ve “Akil İnsanlar” denen ihanet süresince, Güneydoğu Anadolu bölgemizi PKK’nın hakimiyetine terk eden, İl ve ...
Read more : Bu da Benim Anayasa Taslağım / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 88831 | Yanıtlar : 0

Batı'yla kavga siyaseti / Ahmet GÜRSOY

Batı'yla kavga siyaseti

Davutoğlu'nun meşhur "kazan kazan" stratejisinden şimdilerde "dövüş-dövüş" stratejisine mi geçtik? Yunanistan hariç herkesle kavga ettik ve Rusya ile barıştan sonra yeniden kavganın eşiğindeyiz.

Tüm Avrupa ile fiilî dil kavgamız sürüyor.

Amerika hakeza..

Lakin Amerika ile toz konduramadığımız
Müslümanlara onca çirkin sözlerden sonra hemen temas kurmaktan geri kalmadık. Trump meğer acilen ülkemizde görmek istediğimiz adammış...

Davet ettik..

Bu kavgada onca ada ve adacığı Lozan-mozan dinlemeden, II. Abdülhamit'in bile hatırasına aldırmadan teker teker bayrak ...
Read more : Batı'yla kavga siyaseti / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1172 | Yanıtlar : 0

Cumhuriyet Operasyonu ya da Sevr'e 3.5 Kala!.. / Müyesser YILDIZ

Cumhuriyet Operasyonu ya da Sevr'e 3.5 Kala!..

Kendimi bildim bileli Cumhuriyet okuyordum. Taa ki, tanınmış, bir vakitler baştacı yapılmış “liberal” isimler değil, daha ilk ismin oraya adımını attığı gün zor da olsa gazeteyle vedalaştım.

Ama bu tepkim, hele de o suçlamaları gördükten sonra Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon, tutuklamalar karşısında sessiz kalmamı gerektirmiyor. Çünkü Cumhuriyet operasyonu salt bir gazeteye yapılan operasyon değildir, geleceğimize dair epey “subliminal” mesajlar içermektedir.

İktidar sözcüleri, operasyona ilkin “Vakıf seçimlerindeki usulsüzlüğü” gerekçe ...
Read more : Cumhuriyet Operasyonu ya da Sevr'e 3.5 Kala!.. / Müyesser YILDIZ | Görüntüleme : 1486 | Yanıtlar : 0

AKM’nin “şu özelliği” var / Selcan TAŞÇI

AKM’nin “şu özelliği” var

Resim
Soru şu:

“Atatürk Kültür Merkezi... Ne özelliği var o binanın?”

* * *

Cevap veriyorum.

Şu özelliği var o binanın:

Her şeyden önce döneminin en “çılgın proje”lerinden biri. Hizmete girdiğinde “dünyanın dördüncü büyük sanat merkezi”.

Bugün çok daha büyüğünü inşa edebilirsiniz belki; çok daha işlevselini, daha estetiğini, daha modern, donanımlı, “akıllı”sını... Ama “yerini” alamaz hiçbiri; AKM’nin “ligi” farklı... Sırf “forması daha güzel” diye, yerine koyduğunuz, Barbican Centre’larla, Palacio de Bellas Artes’larla ...
Read more : AKM’nin “şu özelliği” var / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1178 | Yanıtlar : 0

Tarih-i Taberi’den güneş, domuz, kedi, sıçan safsataları... / Cazim GÜRBÜZ

Tarih-i Taberi’den güneş, domuz, kedi, sıçan safsataları...

Tarih-i Taberi 4 ciltlik bir İslam ve Peygamberler Tarihi’dir, önemli başucu kaynaklarından sayılır. Ebû Cafer Muhammed bin Cerir’üt Taberi tarafından yazılmıştır. Önemli ve doğru bilgiler de bulunmakla birlikte, özellikle 1. Cildi akıl ve bilim dışı safsatalarla doludur. Yakın zamana kadar vaizler camilerde aşağıya yazacağım bu safsatalardan örnekleri cemaate anlatılardı.

Sözü uzatmayalım, hemen geçelim alıntılara önce güneşin nasıl doğup battığına nasıl tutulduğuna bakalım:

“Güneş her gün taşıtı üstünde bir ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x