Zaman: Cmt Mar 28, 2026 20:43

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Teslimiyetten kahraman yaratmak: Türk halkının BOP nehrinde yıkanan algısı / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Teslimiyetten kahraman yaratmak: Türk halkının BOP nehrinde yıkanan algısı

İsrail, One Minute ve MİT TIR'ları...

Teslimiyetten kahraman yaratmak: Türk halkının BOP nehrinde yıkanan algısı...

*

İsrail askeri istihbarat şefinin açıklaması malumun ilanıydı: "İsrail, Suriye'deki durumun IŞİD'in yenilmesiyle sona ermesini istemiyor!" 

Bu açıklamanın mürekkebi kurumadan Ankara ile Tel Aviv'in "anlaştığı" haberi düştü ajanslara... 

İyi de; Türkiye ile İsrail ne zaman "kavga" etmişti? 

Bugünü anlamak için "One Minute" çıkışından, Arap Baharı'na, Mavi Marmara baskınından, MİT TIR'larına küçük bir ...

Çok “paralel” hareketler bunlar... / Selcan TAŞÇI

Çok “paralel” hareketler bunlar...

Resim
Ramazan ayının başlamasına birkaç gün kala “Dinler Bahçesi” hizmete sokmuşlar Tekirdağ’da.

“Türkiye’nin en büyük konteyner limanı” olduğu söylenen alana bir -onlar cami diyor da “mescitten hallice”- bir camicik(!), bir sinagog, bir de şapelimtrak(!) kilise yapmışlar. “Üç Kemaller diyarında üçü bir arada” diye -sanırsın Namık Kemal, Yahya Kemal ve Mustafa Kemal; biri İslam fetihlerinin, biri Haçlı seferlerinin, biri de İsrailoğulları’nın komutanıydı- janjanlı pakette pazarlamışlar; “bütün dünya ne kadar hoşgörülü bir şehir olduğumuzu ...
Read more : Çok “paralel” hareketler bunlar... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 1491 | Yanıtlar : 0

Süt kardeşliği: Yaşar Nuri, İbn-i Rüşd ve Atatürk / Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Süt kardeşliği: Yaşar Nuri, İbn-i Rüşd ve Atatürk

Resim
Kur’an-ı Kerim’de yazıyor:

“Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?”

İslami bilginin abidesiydi...

Din tüccarlarına ve yobazlığa karşı verilmiş bir mücadeleydi hayatı.

Hurafelerin bin yıllık zincirinden İslam’ı kurtarmak için çabaladı. Hem dindar, hem aydın olunabileceğini gösterdi.

İslam dininin sahibi gibi davranan, takiyecilere, dalkavuklara bilginin ve erdemin gücü ile en yıkıcı tokatları attı.

Eserleri ve konuşmaları ile milyonları etkiledi...

Din simsarlarının, Allah adına konuştuğunu öne süren münafıkların camdan köşklerini ...

İngiliz derin devleti ile çalışan Ed Husain’i Türkiye yakından tanımalı…

Darwinizmi ve Rumiliği savunan Quilliam Vakfı’nda kimler olduğunu ve nasıl faaliyetler yaptıklarını sizlere sürekli anlatıyorum. Müslüman kimliği altında İngiliz derin devleti ile sürekli işbirliği içinde olan bu kişilere çok dikkat etmek gerek. Çünkü bu kişiler gizliden gizliye planlar yaparak İslam’ı yok etmek yerine de Rumiliği koymak istiyorlar. Rumilikte eşcinsellik serbest, ayrıca hepsi evrimci. Müslüman kimliği altında eşcinselliği ve evrimi savundukları için batı medyası bu adamları göklere çıkarıyor, en ünlü dergilerinde Müslümanları terörist gibi gösteren makalelerini ...

“Parmak basanla 3 üniversite bitirenin oyu aynı mı” diyen Erol Evgin’e Cevap

Geçtiğimiz günlerde Erol Evgin demokrasi ile ilgili birçok kesim tarafından büyük tepki ile karşılanan şu sözleri söyledi: "Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız “Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?” olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil. Bana ...

Hiç utanmıyorlar; zira yüz değil manda derisi / Selcan TAŞÇI

Hiç utanmıyorlar; zira yüz değil manda derisi

Resim
Ben günlerce “İngilizler AB’de kalmaktan yana” diye kasım kasım kasılmış olsam ekranda, İngilizlerin AB’den çıkmaktan yana tavır koyduğunun ilan edildiği dakikalarda asla “aslında hiçbir şeyden anlamadığı bir kere daha kanıtlanan ben değil mişim gibi” kasılmaya devam edemezdim yine aynı ekranda!

Yapamazdım yani; yüzüm kızarır, utanır sıkılırdım biraz. Mümkünse bir süre insan içine çıkmaz; unutturmaya çalışırdım cehaletimi, “temenni”mi “bilgi” diye sunma eğilimimi!

Ama yüz değil ki bunlardaki amiyane tabirle ...
Read more : Hiç utanmıyorlar; zira yüz değil manda derisi / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 632 | Yanıtlar : 0

İngiltere “çıkalım” diyor peki biz ne diyoruz? / Kürşad ZORLU

İngiltere “çıkalım” diyor peki biz ne diyoruz?

Resim
Birleşik Krallık, İngiltere Başbakanı Cameron’un seçim taahhüdüne dayalı olarak gidilen referandumda %52 oranı ile AB üyeliğini sonlandırma kararı aldı. Krallığın İskoçya ve Kuzey İrlanda kısmında kalmak isteyenlerin daha yüksek olduğu görüldü. İngiltere (1) Küresel güç alanında yeni bir konumlanma istiyordu. (2) Avro Bölgesi’ndeki finans krizinin yükünü taşımak istemiyordu. (3) Almanya ve Fransa’nın odağında yer aldığı böyle bir birliğin tarihsel çıkarlarıyla örtüşmediğine inanıyordu. İngiltere’nin bu temel çekinceleri saklı kalmak ...
Read more : İngiltere “çıkalım” diyor peki biz ne diyoruz? / Kürşad ZORLU | Görüntüleme : 556 | Yanıtlar : 0

Sarımsak heykeli dikip Avrupa Birliği’ne neden alınmıyorum diye bozulan Türkiye!

Yıllardır bizi neden Avrupa Birliği almıyor diye bozuluyor Türkiye…

“Peki yıllardır acaba Avrupa Birliği’ne uyum sağlamak için nasıl bir değişiklik yaptık” diye kimse sormuyor…

Daha düne kadar “kadınlar gülemez, hamile kadın utanç duysun sokağa çıkmasın” diyen kişiler tarafından yönetilmiyor muydu Türkiye?

Peki Avrupa Birliği ülkelerinde son derece modern insanlar yaşıyor. Avrupa’nın her yeri muhteşem heykellerle, tablolarla süslü. İnsanların kıyafetleri ultra modern. Bu kafayla nasıl Avrupa Birliği’ne uyum sağlayacak Türkiye?

Dönüp Türkiye’ye baktığımızda birisi çıkıp televizyona ...

“Din Maskeli Allah Düşmanları”nı sevindirmeyin / Selcan TAŞÇI

“Din Maskeli Allah Düşmanları”nı sevindirmeyin

Resim
Aldananlar hâlâ aldanmayanlardan fazla olduğuna göre bunu diyebiliriz;

Ömrü yetmedi!

“Din Maskeli Allah Düşmanları”
bir tek Müslüman’ı bile kafesleyemez hale gelene kadar devam etmeli mücadelesi ki sevinmesin inanç tacirleri.

O yüzden bugün günlerden Yaşar Nuri Öztürk...

“Hayatının gaye”
sini özetlemişti son kitaplarından “Din Maskeli Allah Düşmanlığı”nda; meslek hayatımın zannediyorum hiç unutmayacağım söyleşilerinden birine imza atmıştık bu vesileyle Yaşar Nuri Hoca’yla... “Şirk”i anlatmıştı.

Resim
Sağlığının “S.O.S” verdiği günlerdi ve görmeliydiniz bunları topluma ulaştırabilmek ...
Read more : “Din Maskeli Allah Düşmanları”nı sevindirmeyin / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2840 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148825 ileti • Toplam 46386 başlık • Toplam 25117 üye

x