Zaman: Prş Mar 19, 2026 16:30

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Benim terör örgütüm bir melek(!) / Selcan TAŞÇI

Benim terör örgütüm bir melek(!)

Resim
Tam göbeğinde “havuz”un; “Dikkat! Boğulma tehlikesi” tadında uyarıcı(!) bir tabela gibi manşet:

- PYD, DAEŞ’ten daha tehlikeli!

* * *

Dün, gün boyu hayli tartışılan bu başlığın yarattığı rahatsızlığının kaynağı; AKP’nin PYD’ye karşı DAEŞ’ten yani IŞİD’den ve yani “dinci bir terör örgütü”nden yana tavır alması/yahut bu manşetle öyle algılanması.

İyi de tam tersi olsaydı “DAEŞ, PYD’den daha tehlikeli” tezi üzerine inşa etseydi yandaşlar psikolojik operasyonlarını, “tamam bak öyleyse olur” mu ...
Read more : Benim terör örgütüm bir melek(!) / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 525 | Yanıtlar : 0

Keşke kaybeden sadece onlar olsaydı! / Servet AVCI

Keşke kaybeden sadece onlar olsaydı!

Resim
Olacağı buydu... 19. yüzyıldan itibaren Anadolu’nun değişik yerlerine Güneydoğu’dan göç ettirilen, iskâna tâbi tutulan toplulukların son seçimde ortaya koydukları tercih, açılım sürecinin nasıl bir sosyolojik etki doğurduğunu gösteriyor...

Uzun süredir bu politikanın silahtan daha fazla yaralayacağını, millî birliği sarsacağını iddia edenler ‘küçük düşünmek’ le itham ediliyordu... Açılımı ısrarla savunanlar ve uygulayanlar bunun aslında ‘millî birlik projesi’ olduğunu öne sürüyorlardı...

Yüz yıldır iskâna tâbi tutuldukları yerlerdeki ahaliyle kaynaşan, siyasî eğilimleri genellikle ...
Read more : Keşke kaybeden sadece onlar olsaydı! / Servet AVCI | Görüntüleme : 549 | Yanıtlar : 0

Ankara’da Suriye ve Kürt krizi!.. / Ahmet TAKAN

Ankara’da Suriye ve Kürt krizi!..

Resim
Koalisyon hır-gürü devam ederken, başkentte üst üste yüksek çözünürlükte güvenlik zirveleri toplanıyor. Gündem malum; Suriye sınırı ve terör bölgesinde giderek hassaslaşan durum.

7 Haziran’da sandıktan esaslı bir şamar yiyen Erdoğan saltanatı tek başına iktidarında tu-kaka ettiği, yüzlerce uyarılarına aldırış etmediği kurumlara bel bağladı Türkiye’yi içine düştüğü bataklıktan kurtarmak için. Bu köprüye geçene kadar... politikası değilse eğer!..

Ne hikmetse, 7 Haziran’a denk düştü ABD’nin Kürt koridoru... TSK’nın tüm uyarılarına rağmen gelen ...
Read more : Ankara’da Suriye ve Kürt krizi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 638 | Yanıtlar : 0

Türkçe 2. Sınıf Kitabı İnceleme Dosyası / Mahiye MORGÜL

TÜRKÇE 2.SINIF KİTABI İNCELEME DOSYASI

Resim
Bu da özel okullarda kullanılan, okulun kendi kurduğu komisyon tarafından yazılmış bir Türkçe kitabı. Anlıyoruz ki bütün “yeni neslin ders kitapları” aynı merkezde imal ediliyor.

Özel okulun adını vermeyeceğiz, çünkü onların dokunulmazlıkları var. Ama bu kitap evlerimizde önümüzde duruyor. Çocuğumuzu güvenerek verdiğimiz özel okullar da bize ders kitabı diye bunları veriyor.

Ön kapaktan başlayalım; mizampaj hataları ve kuralsızlık egemen.

Aşağıdaki kapak fotoğrafına baktığınızda bu bir boyama kitabı olmalı diye ...
Read more : Türkçe 2. Sınıf Kitabı İnceleme Dosyası / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1398 | Yanıtlar : 0

Levent Bulut / Üç Tarz-ı Siyaset ve Tartışmalar

Dr. Arslan Tekin, ülkemizde “Üç Tarz-ı Siyaset” (Osmanlıcılık-İslamcılık-Türkçülük) tartışmalarında ufuk açacak yeni bir çalışma yayınladı.

“Üç Tarz-ı Siyaset ve Tartışmalar” kitabının önemini ortaya koymadan önce, Arslan Tekin hakkında bilgi vermek istiyorum:

Arslan Tekin, hem profesyonel bir gazeteci, hem de ilim sahasında söz sahibi bir yazar… İki özelliği şahsında birleştiren, iki alana da imza atabilen ender isimlerden.

Yozgat'ın Yerköy kazasında doğuyor. Üniversiteye kadarki eğitimini o zaman 12 bin nüfuslu bir kasaba olan doğduğu Yerköy'de tamamlıyor.

Gazeteciliğe ...
Read more : Levent Bulut / Üç Tarz-ı Siyaset ve Tartışmalar | Görüntüleme : 813 | Yanıtlar : 0

Kat karşılığı Kürdistan / Savaş SÜZAL

Kat karşılığı Kürdistan

Resim
Televizyonda, bir iki politikacının, engin ve derin görşlerini dinliyorum. Bunların çoğu, bir partiden, ötekine gezip duran ve sürekli, ideoloji evrimi geçiren kişiler. Yalnız onlar mı? Bizim meslektaşlar arasında da, çok sayıda, evrimden evrime, ideolojiden ideolojiye, gerçekte ise servet mi diyeyim, sürekli arayış içinde olanlar çok.

Sevgili okurum, bugün başımıza gelenlerin, beklenmeyen olaylar tarafından yaratıldığını sanıyorsanız, tabii ki yanılıyorsunuz. Tüm bu gelişmeleri, ben ve benimle birlikte, yurt dışında gazetecilik yapan, meslektaşlarım, yaklaşık 20 ...
Read more : Kat karşılığı Kürdistan / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 906 | Yanıtlar : 0

AKP “Başkanlık” kampanyasının faturasını çıkardı; 2.5 milyar Dolar / Ahmet TAKAN

AKP “Başkanlık” kampanyasının faturasını çıkardı; 2.5 milyar Dolar

Resim
Kendilerinin yazıp oynadıkları senaryoya kendileri de inanmışlardı; 8 Haziran’da en iyi ihtimalle sınırın az üstünde AKP iktidardaydı!.. Ancak kaybedilen 9 puanın MHP ve HDP arasında bölüşülmesi AKP mebus sayısını 260’ın altında bıraktı. Dolayısıyla Erdoğan’ın tek parti devleti, başkanlık sistemi hevesleri 8 Haziran sabahı itibarıyla gömüldü.

Saray’daki hesap çarşıya uymadı. Soldaki Anti Erdoğan oyları HDP’ye giderken sağduyulu milliyetçi ve muhafazakâr oylar MHP’de buluştu. Aslında, CHP’nin bu süreçte oylarının ...

Şırnak’tan mektup... / Selcan TAŞÇI

Şırnak’tan mektup...

Resim
İsteyen -olur da AKP ile koalisyon filan yaparsak gemileri yakmış olmayalım telaşındaki milliyetçi görünümlü menfaatçiler dahil- istediği kadar “yalan”, “iftira” diye itibarsızlaştırmaya çalışsın, biz görünmeyen Türkiye’nin “egemenleri” ni gözünüze sokmaya devam edeceğiz.

Ki yarın hiçbir şey yapamıyorsak bile en azından “biz demiştik” ferahlığına yer olsun yüreğimizde.

Kars’tan aldığım telefonlardan sonra bu kez Şırnak’tan gelen bir e-postayı paylaşacağım sizinle. İddialar doğruysa -ki gözümüzle görüp/kulağımızla duymadığımız için gazetecilik adeti olmuş böyle demek; yoksa sağır sultan ...
Read more : Şırnak’tan mektup... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 874 | Yanıtlar : 0

7 Haziran Milletvekili Seçimlerinde Türkiye Kaybetti / Mahiye MORGÜL

7 Haziran Milletvekili Seçimlerinde Türkiye Kaybetti

Resim
Partilerin aldığı oylara baksan da, kaç milletvekili çıkardığına baksan da sonuçta Türk milleti kaybetti... Programında bize umut veren parti yok, hepimiz kaybettik. Kazanan birileri var tabii, Kürtlere etnik ve dinsel çatışmayı umut diye yutturanlar, halka yalan söyleyerek emperyalizmin sömürge yollarını açanlar.

Çocuklarımızın geleceği açısından bu seçimler ne getirdi diye bakacak olursak, iyice endişe ediyorum. Minicik yavrularımıza nasıl bir ülke devrediyoruz?

Şimdi konuşuyorlar, kim kiminle koalisyon yapacak, falan filan. Ne ...
Read more : 7 Haziran Milletvekili Seçimlerinde Türkiye Kaybetti / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 620 | Yanıtlar : 0

1.Sınıf Türkçe Ders Kitabına Beş Profesörden Rapor! / Mahiye MORGÜL

1.Sınıf Türkçe Ders Kitabına Beş Profesörden Rapor!

Resim
Ankara İdare Mahkemesinde açtığımız davada ikinci kez bilirkişi incelemesi yapıldı. Bu kez beş farklı üniversitenin eğitim fakültesinden beş profesör heyette yer aldı.

Beş profesörün beşi de bu kitabın ders kitabı olmaması gerektiği yönünde rapor verdi. Titiz bir çalışma yaptıklarından eminim. Örneğin, MEB’nın savunmasında kitabın yeni baskısında hataların düzeltileceği yönünde bir ifade vardı, bir profesörümüz bunu da takip etmiş ve kitabın 2014 baskısında hataların aynen yerinde durduğunu tespit etmiş. ...
Read more : 1.Sınıf Türkçe Ders Kitabına Beş Profesörden Rapor! / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 800 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x