Zaman: Çrş Mar 18, 2026 21:28

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

İstanbul’dan bir Biden geçti / Savaş SÜZAL

İstanbul’dan bir Biden geçti

Resim
Yazınca, sanki saldırgan benmişim gibi hissediyorum. Ama gerçekleri başka türlü ifade yolu yok ki. Siyasetçin, cahil ve çıkarcıysa. Onları izleyen gazetecin, en az onun kadar cahil ve çıkarcıysa. Halkın yüzde 51’i de bu sınıftan yetişiyorsa. Yapılacak bir şey yok. Derdimi bu kadar depreştiren, ABD Başkan Yardımcısı Biden’ın, İstanbul temasları. İngilizce bildikleri için onu izlemekle görevlendirilen kişiler, korkudan mı, cehaletten mi, böyle konuşuyor. Anlamakta zorlanıyorum.

Ders olsun, öğrensinler diye yazıyorum. ABD siyasetinde, ...
Read more : İstanbul’dan bir Biden geçti / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 497 | Yanıtlar : 0

İktidar cephesindeki yeni krizin adı; “İran”... / Ahmet TAKAN

İktidar cephesindeki yeni krizin adı; “İran”...

Resim
“Çözüm sürecinde tıkanıklık aşıldı” diyorlar..

Eskisi gibi sert olmasa da daha temkinli açıklamalarla birbirlerine yükleniyorlar..

İzleme heyeti, üçüncü göz, Öcalan’ın sekretaryası gibi maddeler üzerinde tartışıyorlar da tartışıyorlar... Nihayet (!) HDP genişletilmiş heyetinin 30 Kasım’da İmralı’ya gideceği ilan edildi.

İktidar ile HDP arasında anlaşamıyorlar da anlaşıyorlarmış gibi garip bir görüntü var..

Siz, buna patinaj çekiyorlar diyebilir veya öyle görebilirsiniz.

Başkentteki kafa karışıklıklarını siyasi iktidar ile güvenlik koridorları arasındaki derin görüş ...
Read more : İktidar cephesindeki yeni krizin adı; “İran”... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 655 | Yanıtlar : 0

Joe Biden gitti, Vladimir Putin geliyor / Bülent ESİNOĞLU

Joe Biden gitti, Vladimir Putin geliyor

Resim
Putin’in ülkemize yapacağı ziyaret, çok önceden programlanmış bir ziyaret olacak.

Eğer olacaksa…

Putin’in ziyaretinden önce, birçok ABD yetkilisinin ülkemizi ziyaret ettiği malumunuzdur.

Ülkemiz Mustafa Kemal’in vefatından bu yana Atlantik Paktı’nın üyesidir.

Bizi komünizmden korumak üzere gelmişlerdi. Bizi ve ulusal pazarlarımızı o kadar çok sevdiler ki, şimdi gidin diyoruz ama…

Putin’in bu ziyaretinin, önceki ziyaretlere benzemeyeceği görünüyor.

En azından ben öyle görüyorum.

Birçok neden var.

Ancak asıl neden Batı ile ...
Read more : Joe Biden gitti, Vladimir Putin geliyor / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 746 | Yanıtlar : 0

Başbakan’ın PKK’dan ricası! / Hasan DEMİR

Başbakan’ın PKK’dan ricası!

Resim
Başbakan Davutoğlu belki on defa güneydoğuda kamu otoritesi sağlanmadığı sürece “Barış sürecinin” sağlıklı devam edemeyeceğini söyledi mi? Söyledi!

Hâlâ aynı şeyleri her fırsatta söylemiyor mu? Söylüyor!

Bu ne demektir biliyor musunuz?

Bu; Ey PKK, ey KCK, bölgenizde olay çıkartmayın ki istediğiniz hakları verelim! demektir. Yani, ben devlet olarak bölgede kamu otoritesini sağlayamıyorum, demektir.

Çünkü bir Başbakan, bir Cumhurbaşkanı “Kamu otoritesi yoksa şu da yok, bu da yok” diye sızlanıyorsa, kamu otoritesini sıfırlayanlara, ...
Read more : Başbakan’ın PKK’dan ricası! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 613 | Yanıtlar : 0

Kıbrıs Rum tarafında ne olduğunu bilmeyen AKP iktidarı... / Ahmet TAKAN

Kıbrıs Rum tarafında ne olduğunu bilmeyen AKP iktidarı...

Resim
“İhanetin belgesi” başlıklı yazımızın ardından çok sayıda YENİÇAĞ okurundan 5 Kasım 2014 tarihli Meclis Dışişleri Komisyonu’nda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun anlattıkları hakkında daha fazla “bilgilenme” talebi geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun acı itiraflarını, basına kapalı toplantı tutanaklarından aktarmaya devam edelim.

* Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin enerji konusunda İsrail’e yakın çalışmaları ve buraya yerleştirilen İsrailli uzman ailelerin sayısı...

Mevlüt Çavuşoğlu; Bu çerçevede ne kadar İsrailli Rum tarafına yerleşti, kaç kişi ...
Read more : Kıbrıs Rum tarafında ne olduğunu bilmeyen AKP iktidarı... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 536 | Yanıtlar : 0

18 YILLIK BÜYÜK SIR! Kardak’ta SAT komandolarımız vurulmuş / Hulki CEVİZOĞLU

18 YILLIK BÜYÜK SIR! Kardak’ta SAT komandolarımız vurulmuş

Resim
33 yıllık gazeteciyim ama olayı nasıl anlatacağımı bilemiyorum.

Bundan 18 yıl önce, 1995 yılı sonu ile 1996 yılı başında bir “Kardak Adası” ya da “Kardak Kayalıkları” krizi yaşanmış, Yunanistan ile sıcak çatışmanın (savaşın) eşiğine gelmiştik. (Şu an pek çoğumuzun çok net hatırladığı Kardak Krizi’nin ayrıntılarını aşağıdaki bölümde veriyorum.)

Yunanlılar, Bodrum Turgutreis açıklarında elle dokunulacak kadar yakın olan Kardak kayalıklarına asker çıkarmış, biz de yandaki ikiz adacığa bayrak ...

İşte ihanetin belgesi!.. / Ahmet TAKAN

İşte ihanetin belgesi!..

Resim
Hala olup bitenleri anlamamakta ve de gerçekleri görmemekte ısrar ediyorsanız;

AKP iktidarının “Büyük Kürdistan” projesine nasıl yattığını ve yol verdiğini yazılı belgesiyle sizlere sunacağım..

Tarih; 5 Kasım 2011.

Yer; TBMM Dışişleri Komisyonu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, komisyon üyelerini bilgilendirmesi için toplanılıyor. Bakan, basına açık bölümde kısa bir bilgilendirme sunuşu yapıyor. Sonra gazeteciler dışarı çıkarılıyor. Çavuşoğlu’nun rica ettiği sızdırılmaması kaydıyla milletvekilleri ile soru cevap bölümüne geçiliyor. Muhalefetin sert sorularla sıkıştırdığı kapalı toplantının tutanaklarına ...
Read more : İşte ihanetin belgesi!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 641 | Yanıtlar : 0

Biden Ankara’ya neden gelmiyor?.. / Ahmet TAKAN

Biden Ankara’ya neden gelmiyor?..

Resim
Bu satırları kaleme aldığım anlarda ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden henüz İstanbul’a ayak basmamıştı.. Programı belli.. Ahmet Davutoğlu ve ardından Recep Erdoğan ile çalışma yemekleri, Türk düşmanı bazı bildik simalarla yoğun görüşme trafiği..

Daha önce Ankara’da görüştüğü iktidar yetkilileri ile Biden neden şimdi İstanbul’da görüşmeyi tercih ediyor?

Ünlü komedyen Tolga Çevik’e taş çıkaracak havuz medyasına bakarsanız Biden, Ak-Saray’ı kıskanmış da ona tepki olsun diye İstanbul’a geliyormuş, Ankara’ya gitmiyormuş. Peki o zaman!.. ...
Read more : Biden Ankara’ya neden gelmiyor?.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 645 | Yanıtlar : 0

Biden ile kol kola, diz dize / Savaş SÜZAL

Biden ile kol kola, diz dize

Resim
Gündem gene evlere şenlik. Bu karambolle, her zaman olduğu gibi, yediğimiz gerçek kazıklar gizleniyor. Mesela ben yazıya otururken, Erdoğan’ın Cezayir ziyareti öncesi yaptığı açıklamalar gündemi sarsmadı, sarmıştı. Gene IŞİD ile mücadelede, üsleri kullanmak için şart ileri sürmüş. Ne güzel değil mi? Bir Türk olarak gurur duymalıyız, ülkenin başında, ABD’ye kafa tutan biri var gibilerden. Ama gerçeğin bu olmadığını, eğer ABD, o üsleri kullanmak istiyorsa, Erdoğan ve takımına rağmen ve ...
Read more : Biden ile kol kola, diz dize / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 722 | Yanıtlar : 0

“İstifa” diyen valiler varmış!.. / Ahmet TAKAN

“İstifa” diyen valiler varmış!..

Resim
“Çözüm süreci”nin perde arkasını, acı gerçekleri yazmakla bitiremiyoruz..

Terör örgütü karşısında diz çöken AKP iktidarı ise masalcı teyzelere rahmet okutur halde!..

“Kamu otoritesi”, “eylemsizlik süreci” , “silah bırakma”; sallıyorlar palavraları.. Bakıyorsunuz, eli kanlı katiller yapmışlar karşı açıklamayı bir temiz de meydan okuduktan sonra çizmişler iktidarın façasını..

Ayakkabı köselesi misali!..

Utanma, sıkılma hak getire!..

Kamu otoritesini PKK sağlayacak. Eylemsizliğe PKK karar verecek..

Ee!.. Devlet ne yapacak?..

Devleti yönetmekle sorumlu kıldığınız siyasi iktidar ...
Read more : “İstifa” diyen valiler varmış!.. / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 537 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x