Zaman: Sal Mar 17, 2026 1:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Gül ile Erdoğan’ın türban üzerinden kapışması... / Ahmet TAKAN

Gül ile Erdoğan’ın türban üzerinden kapışması...

Türbanlı 4 milletvekilini TBMM Genel Kurulu’na sokarak AKP’nin başörtüsü üzerinden yaptığı seçim yatırımını önceki gün canlı canlı izledik.

AKP CEO’su Recep Erdoğan buradan istediği menfaati elde edebildi mi?

Bekleyip göreceğiz...

CHP ve MHP’nin sağduyulu tavrı ile hesapladığı gerginlik politikasını yaratamayan AKP bu defa ofsayta düştü.

CHP’liler türban tuzağına düşmeyince gerginlik ve mağdurluktan beslenen AKP’li yüzer gezer milletvekillerinin nasıl perişan nasıl demoralize olduklarına Meclis kulislerinde şahit olduk. İktidar kulisinde birbirleri ...
Read more : Gül ile Erdoğan’ın türban üzerinden kapışması... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 518 | Yanıtlar : 0

Yanlışlar-Doğrular / Sadi SOMUNCUOĞLU

Yanlışlar-Doğrular

Devlet ve millet hayatını yakından ilgilendiren bazı yanlışların düzeltilmesi, hiç şüphe yok ki büyük önem taşımaktadır. Eğer bu yanlışlar kamu yetkisi kullananlara aitse daha da önemlidir.

Söze Erdoğan’dan başlayalım:

Yanlış: “Şu anda bizi vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa, buyursunlar bu diktatörü sandıkta indirsinler... Şunu unutmayalım, sandık namustur.” (25 Ekim 2013 Van konuşması)

Doğrusu: Hiçbir diktatör sandıkla indirilemez. Veya sandıkla diktatörün devrilmesi çok ...
Read more : Yanlışlar-Doğrular / Sadi SOMUNCUOĞLU | Görüntüleme : 425 | Yanıtlar : 0

Türk hekimlerine emanet... / Selcan TAŞÇI

Türk hekimlerine emanet...

“Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız...”

“Sen Bozkurtlar ile mi dolaşıyorsun, ben insan ile dolaşıyorum...”

“Bu sosyalistlerin çoğu şimdi Bodrum’dalar...”

“Çığırtkanlık yapanlar var ya yeri geldiğinde Boğaz karşısında viskiyi yudumladıklarını çok iyi biliyoruz...

“Birbiriyle bankta yan yana oturmak... Siz bunu saygıyla karşılayabilirsiniz. Tayyip Erdoğan olarak ben karşılamam...

“Kadıköy’den gelip vapurdan inenlerin durumunu görüyorum. Bunlar benim değerlerimle uyuşan şeyler değil..”

“Siz kimsiniz?.. Artık bu ülkede ulusalcı, mulusalcı diye bir şey ...
Read more : Türk hekimlerine emanet... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 538 | Yanıtlar : 0

Birisi devleti tutsun, gerisi kolay! / Servet AVCI

Birisi devleti tutsun, gerisi kolay!

Başbakan zihnindeki millet kavramına nihayet bir açıklık getirdi... Meğer milletten kastettiği ‘millet-i İbrahim’miş!.. Van’da yaptığı konuşmada şu müthiş ‘sosyolojik’ tespitte bulundu: “Kardeşim sen illa ‘Türk milleti’ diye dayatırsan, öbürü ‘hayır Kürt milleti’, öbürü çıkar ‘hayır Laz milleti’, öbürü ‘Boşnak milleti’ der. Niye bunu böyle diyorsun? Diyor ki, ‘Türk milleti hepsini kapsar. Hayır, ‘Türk milleti’ hepsini kavramaz. Millet hepsini kavrar. Çünkü millet kavramının içinde Türk’ü de var, Laz’ı da var, Çerkez’i ...
Read more : Birisi devleti tutsun, gerisi kolay! / Servet AVCI | Görüntüleme : 601 | Yanıtlar : 0

Bu Cumhuriyeti Yıkıp 'İleri Cumhuriyet' Kurma Hesabı Yapanlara Siyasi Tarih Dersi / Gürbüz EVREN

Bu Cumhuriyeti Yıkıp 'İleri Cumhuriyet' Kurma Hesabı Yapanlara Siyasi Tarih Dersi

Son dönemin modası, Cumhuriyetin ilk yıllarına gidip, İsmet İnönü üzerinden yapılan eleştiri ve hakaretleri gizli bir hedefe doğru götürmek oldu. Bu gizli hedef ise Atatürk ve kurduğu cumhuriyettir.

En yetkili ağızlardan yapılan konuşmalarda, yanaşma medyanın yayınlarında şimdilik adı verilmeden (kimileri veriyor) Atatürk'e, Cumhuriyet yönetimine çatılıyor. 1920'lerin, 30'ların, 40'ların Türkiye'sinde baskıcı, din düşmanı bir Tek Parti yönetimin egemen olduğu kamuoyuna anlatılıyor. Aynı çevreler, o ...

Kamusal Alanın Yeniden Feodalleştirilmesi… / Bülent ESİNOĞLU

Kamusal Alanın Yeniden Feodalleştirilmesi…

AKP iktidarı, siyasi tahakkümünü artırmak ve ideolojisinin gereğini yerine getirmek için, türbanı yeniden gündem yaptırdı.

Sessiz devrim yaptık diyorlar, oysa kamusal alanı yeniden feodal ilişkiler ve semboller ile inşa ediyorlar.

Devrimler geçmişten beslenmez, onun hayat pınarı gelecektir.

Devrim eskiyi devirmek, yerine yenisini inşa etmektir.

Kadını örtünmeye zorlamakla devrim olmaz.

Meclise bir ay önce türbansız gelen vekilin, bu gün türbanla gelmesi devrim değildir.

Simgelerle gericiliğin inşasıdır.

Mecliste yaşanan türban operasyonu; siyasi bir ...
Read more : Kamusal Alanın Yeniden Feodalleştirilmesi… / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 0

Başbakan Erdoğan’ın ayrıştırma çabası / Arslan TEKİN

Başbakan Erdoğan’ın ayrıştırma çabası

Türk Yurdu’nun Nisan 2013 sayısı “Türk ve Türklük Dosyası”dır.

Keşke Başbakan Recep T. Erdoğan ve çevresi bağnazlık etmeseler, gözlerinin iki tarafındaki gölgeleri kaldırsalar her tarafı görecekler ve gerçekleri idrâk edecekler. Çok bekledim, zaman zaman umutlandım ama artık umudumu tamamen yitirdim. R. T. Erdoğan ve çevresi gözlerinin iki tarafındaki gölgeleri asla kaldırmayacaklar. En büyük desteği de PKK’cılardan alıyorlar.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi R. T. Erdoğan’a “fahrî doktora” unvanı verdi. Hangi başarı karşılığı? ...
Read more : Başbakan Erdoğan’ın ayrıştırma çabası / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 815 | Yanıtlar : 1

Mektup sıradağlarının arasında... / Selcan TAŞÇI

Mektup sıradağlarının arasında...

Bir tarafta ABD’nin “Kürdistan projesi”nin dizginlerini “bölgesel odaklar”a kaptırmamak için yeniden sahne alışı, bir tarafta bu ülkenin milliyetperver insanlarına, kurumlarına nefretin daniskasını besleyip sonra da hiç utanmadan hoşgörü pıtırcığı kılığında “nefret suç olsun, yasası da çıksın” diye bildiriler döktürenler, bir tarafta asrın kara mizahı Marmaray ve -bitmemiş projeyi “bölerek” açan AKP kafası sağ olsun- boğazı denizaltından yürüyerek geçen ilk Türkler, duaya duran Japon Başbakan, resmi geçit trenine sığmayınca tercümanı kapı dışarı atarak ...
Read more : Mektup sıradağlarının arasında... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 672 | Yanıtlar : 0

Neden Ahmet Kaya ve neden şimdi? / Servet AVCI

Neden Ahmet Kaya ve neden şimdi?

Makam ‘büyük’ olunca ödüller de ‘ortanca’ veya ‘küçük’ olmuyor elbette; adı üzerinde Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri... Müzik dalında bu yılki büyük ödüle Ahmet Kaya’yı lâyık görmüş Cumhurbaşkanımız... Duyan da “Ahmet Kaya sağ ve geçen yıl yeni bir albüm çıkardı, Abdullah Gül de çok beğendi” zannedecek!..

Ahmet Kaya Paris’te öleli 13 yıl olmuş, Abdullah Gül de 2007’den beri Köşk’te ve bu ödülleri dağıtıyor... Neden geçen 6 yılda değil de ...
Read more : Neden Ahmet Kaya ve neden şimdi? / Servet AVCI | Görüntüleme : 544 | Yanıtlar : 0

Aydınlık ufuk; Kâtip Çelebi / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Aydınlık ufuk; Kâtip Çelebi (1)

Kâtip Çelebi (1609-1657) 17. yüzyıl fikir ve düşünce hayatının adeta bir güneşidir. Kararan zihinlere doğan bu güneş, günümüze de ışık saçmaktadır. Görkemli bir mantık ve muhakeme sahibi olan bu bilgeyi, ayrıntılı biçimde size anlatmak istiyorum. Anlatmak istiyorum; çünkü günümüzde ‘hamileleri’ sokakta istemeyen; çocuklarının düğününde eşinin oynamasına izin veren kocaya ‘deyyus’ diyen -yaşadığımız politik iklimden de cesaret alan- pek çok ahmak türedi bu ülkede! Çelebimiz o ahmaklara şöyle diyordu: “Bu soydan ...
Read more : Aydınlık ufuk; Kâtip Çelebi / Mevlüt Uluğtekin YILMAZ | Görüntüleme : 804 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x