Zaman: Pzt Mar 16, 2026 20:21

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Tavuk Bile Kesemezmiş! / Yavuz Selim DEMİRAĞ

Tavuk Bile Kesemezmiş!

Bayramlar zehir oluyor artık bana. Bayramlar bayram olana kadar da bayram kutlaması yapmayacağım. Gazetecilik mesleğine sporla başladım. Doya doya futbol yorumu yazma isteğim dün yine depreşmişti. Brezilya yolunun çoktan kapandığını, Fatih Terim’in gayretlerine rağmen Hollanda’dan yediğimiz 2 ucuz golü değerlendirecektim. Ama olmuyor. Yaşadığım ciddi sağlık sorununun ardından doktorların stresten uzak, bir süre istirahat edeceksin tavsiyelerine uymaya gayret etsem de gazete ve televizyon haberleri sürekli taciz ediyor. Sabahları kısa yürüyüşü bahane edip bayiye ...
Read more : Tavuk Bile Kesemezmiş! / Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 596 | Yanıtlar : 0

Bu Yaraya Dayanamaz Mehmetler! / Selcan TAŞÇI

Bu Yaraya Dayanamaz Mehmetler!

Söz bugün de yine sizde. 6 Ekim 2013, “Türk Ordusu” nun seneler boyunca düşman işgali altında inleyen İstanbul’a girişinin 90. yıldönümüydü. Sadece üç gün sonra, aynı Türk Ordusu, “esir düşman askerine” reva görülmeyecek bir “son”a -ki her son bir başlangıçtır aslında- mahkum edildi; aynı İstanbul’da.

İstanbul Barosu Genel Sekreteri Avukat Hüseyin Özbek’in “Kurtuluş Yıldönümünde İşgal Özlemi”ni yazdığı aşağıdaki makalesi -bugünleri düşünerek-, tekrar tekrar okunmaya değer bence:

Donanmanın namluları camilere doğru

“13 ...
Read more : Bu Yaraya Dayanamaz Mehmetler! / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 631 | Yanıtlar : 0

Bayramlık Badem Şekerleri / Rıfat SERDAROĞLU

Bayramlık Badem Şekerleri

KEFİL OLAN OLANA

◙ Cumhurbaşkanı, Vahhabi Suudi Kralının tüm sülalesine kefil. Kral Türkiye’ye geldiğinde onu Çankaya Köşkünde kabul edeceğine, bizimki koşa-koşa adamın oteline gidiyor. Kim daha büyük; Suudi Kralı mı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı mı? İkisi mukayese edilir mi?

Türkiye de Cumhurbaşkanı olmak için seçim şarttır. Suudilerde ise kral olmak için, önceki kralın pipisinden düşmek yeterlidir!

Soru şu;
Kim kime kefil? Kendi ülkesinde Vahhabi’nin ayağına tıpış-tıpış giden mi, Abdullah Gül’ü kendi ayağına ...
Read more : Bayramlık Badem Şekerleri / Rıfat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 554 | Yanıtlar : 0

Ulusal Projeleri Yürütenlere Balyoz... / Saygı ÖZTÜRK

Ulusal Projeleri Yürütenlere Balyoz...

Bu fo­toğ­raf, geç­ti­ği­miz ağus­tos ayın­da An­ka­ra­’da­ki Ma­mak As­ke­ri Ce­za­evi­’n­de çe­kil­di. Hep­si, Bal­yoz Da­va­sı­’nın sa­nık­la­rıy­dı. Fo­toğ­raf, emek­li­ye ay­rı­lın­ca An­ka­ra Sin­can Ce­za­evi­ne gö­tü­rü­len Ga­zi Al­bay Ha­san Bas­ri As­la­n’­a, Al­bay Fa­tih Mu­sa Çı­na­r’­a ha­tı­ra ola­rak ve­ril­di. Fo­toğ­raf­ta 41 as­ker var­dı. 7’si­nin fo­toğ­ra­fı­nın ka­rar­tı­la­rak ve­ril­mek is­ten­di­ğin­de ve ne­de­ni­ni öğ­ren­di­ğim­de içim sız­la­dı. Çün­kü, as­ker­le­rin an­ne-ba­ba­la­rı, ba­zı­la­rı­nın ço­cuk­la­rı, on­la­rın ce­za­evin­de ol­du­ğu­nu bil­mi­yor­lar. Bu fo­toğ­raf­ta­ki bazı sanıklar tahliye edildiği için daha da anlamlı oldu.

‘Bal­yo­z’, ‘Er­ge­ne­ko­n’; Tür­ki­ye­’nin yıl­lar­dır ...
Read more : Ulusal Projeleri Yürütenlere Balyoz... / Saygı ÖZTÜRK | Görüntüleme : 1412 | Yanıtlar : 0

Yunanistan'da Da Türk Demek Yasak! / Muharrem BAYRAKTAR

Yunanistan'da Da Türk Demek Yasak!

Türkiye’de kamu kuruluşlarına ait binalardan Türkiye Cumhuriyeti yazısı sökülürken, Andımız’daki “Ne Mutlu Türküm Diyene” ifadesi birilerini rahatsız ettiği gerekçesiyle kaldırılırken, benzer gelişmelerin Yunanistan’da da yaşandığını biliyor musunuz?

Yunan hükümetinin de “Türk” kelimesini imha etmek için var gücüyle çalıştığını, Türk kelimesini kullanan derneklere ağır cezalar yazdırdığını biliyor musunuz?

Örnek verelim:

Batı Trakya’da bulunan Türk kadınlar, bir örgütlenme içine girdiler ve tamamen yasal çizgiler içinde bir dernek kurdular. Derneğe, Rodop Türk Kadınları ...
Read more : Yunanistan'da Da Türk Demek Yasak! / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 2701 | Yanıtlar : 0

Dr. Reşit Galip Bunları Hak Etmiyor! / Mustafa GAZALCI

Dr. Reşit Galip Bunları Hak Etmiyor!

Başbakan, 8 Ekim 2013 tarihli partisinin grup toplantısında yine esti gürledi. Gerçekleri çarpıttı.

Eski Milli Eğitim Bakanlarından Dr. Reşit Galip’i, ’Türkçe ezan zulmünün mimarlarından’, ‘İnsanları kafataslarına göre sınıflandıran anlayışı destekleyen, sözüm ona bir bilim insanı’ olarak tanıttı.

Salondakiler de Başbakan’ın bu sözleri üzerine Dr. Reşit Galip’i yuhaladılar.

Kimdir bu ‘zulümcü’, ‘kafatasçı’ olarak tanıtılan Dr. Reşit Galip, ne yapmıştır? Onun kim olduğunu, neler yaptığını anlamak için “Atatürk’ün ‘Fikir Fedaisi’ ...
Read more : Dr. Reşit Galip Bunları Hak Etmiyor! / Mustafa GAZALCI | Görüntüleme : 996 | Yanıtlar : 0

Dini Ezberler ve Milli Ezberler! / Bülent ESİNOĞLU

Dini Ezberler ve Milli Ezberler!

İktidarın monşeri Egemen Bağış, ikide bir “Ezberleri bozduk, ezber bozma kazandırır deyip” duruyor.

Gerçi ezber bozma sloganı gericiliğin iktidar olmasında, sanki ilericilikmiş gibi kullanılan bir tekerlemeye dönüştü.

Ezber bozmayı sözde paradigma *  değişimi adına kullanıyorlar.

Sanki düşünce kalıplarını değiştiriyorlarmış da, onun için kalıpları ezberden çıkarıp, mantık mecrasına sokuyorlarmış gibi yapıyorlar.

Oysa ezber diye karşı çıktıkları; milletin millet olma gerçeğine karşı çıkıyorlar.

Bilmiyorlar mı imam ve hatiplik ezberdir. Üstelik dili ...
Read more : Dini Ezberler ve Milli Ezberler! / Bülent ESİNOĞLU | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0

Ana dilde eğitim... / Ahmet SEVGİ

Ana dilde eğitim...

Bundan takriben 100 sene önce Gaspıralı İsmail Bey (1851-1914)“dilde, fikirde, işte birlik” sloganıyla Türk-İslâm dünyasını emperyalizme karşı uyarmaya çalışıyordu. “Kervan geri dönünce eşekler baş olur” misali yeni milenyuma girilince birlik-beraberlik de yerini bölücülüğe bıraktı. “Mozaik”le başlayan ve “farklılıklarımız zenginliğimizdir” ile devam eden bu ayrılıkçı söylemde “ana dilde eğitim”e geldik dayandık.

Millî birlik ve beraberliğimizi yavaş yavaş, sindire sindire bölüp parçalama politikası öyle vahim noktalara ulaştı ki iktidar partisinin ağır toplarından Burhan Kuzu ...
Read more : Ana dilde eğitim... / Ahmet SEVGİ | Görüntüleme : 671 | Yanıtlar : 0

Erdoğan’ı buran bayram... / Ahmet TAKAN

Erdoğan’ı buran bayram...

Cumhurbaşkanlığı basın merkezi kısa bir açıklama ile duyurdu Abdullah Gül’ün Pazar günü başlayacak “Hac farizasını” .. Ankara’nın hemen tartışılan gündem maddelerinin ilk sıralarına oturdu açıklama.

Önce açıklamanın ilk bölümüne göz atalım;

“Sayın Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz’in davetlisi olarak, Hac farizasını yerine getirmek üzere 13-17 Ekim 2013 tarihlerinde Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceklerdir.”

Yine aynı taktik!..

“Dindar Cumhurbaşkanı”..

“Meclis Genel Kurulu’nun locasında türban ile oturan ilk dindar Cumhurbaşkanının eşi Hayrünnisa Hanım”
...
Read more : Erdoğan’ı buran bayram... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 763 | Yanıtlar : 0

Dikkat! Demokrasi geliyor... / Ahmet GÜRSOY

Dikkat! Demokrasi geliyor...

Demokrasi böyle gelmez.. Demokrasi, üzerinde var olacağı toplumu bölmez. İkiye ayırmaz. İki dilli, iki başlı, iki seçenekli yapmaz. Niye? Çünkü özleri gereği tüm rejimler bütünleştiricidir. Buyurun istediğiniz yönetim biçimini inceleyin. Özellikle farklılık yaratan ve yarattığı farklılıklar sayesinde varlığını sürdüren bir tek siyasi yönetim biçimi yoktur.

Demokrasinin diğerlerinden en belirgin farkı nedir biliyor musunuz? Siyasal sistem olarak insan haklarıyla kendini sınırlandırmasıdır. Hür seçim bunun içindir. Çünkü seçme ve seçilme bir insan hakkıdır. Hür ...
Read more : Dikkat! Demokrasi geliyor... / Ahmet GÜRSOY | Görüntüleme : 1685 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x