Zaman: Pzt Mar 16, 2026 18:53

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Türk'e Türk Demek Yasaklandı! / Muharrem BAYRAKTAR

Türk'e Türk Demek Yasaklandı!

Başbakanın demokratikleşme paketinden beklenildiği üzere ağırlıklı olarak PKK talepleri çıktı. Ama (şimdilik!) “Kürtçe özel okullarda okutulacak, Q harfi serbest kalacak, seçim barajı kalkacak” gibi PKK’lıları pek de memnun etmeyen maddelerin nihai şekli bu değil. Şimdilik, dediğim bu. Hükümet, paketin içine PKK’lıları doğrudan ilgilendiren ama tatmin etmeyen Q harfiydi, barajdı, Kürtçe eğitimdi gibi yumuşak maddeleri “şimdilik” koydu.

Asıl paket bu değil!

PKK’ya verilen sözlerin onda biri bile burada yok.

Başbakan usta bir ...
Read more : Türk'e Türk Demek Yasaklandı! / Muharrem BAYRAKTAR | Görüntüleme : 647 | Yanıtlar : 0

Kerinçsiz’in mektubu / Arslan TEKİN

Kerinçsiz’in mektubu (1)

Kemal Kerinçsiz, “Ergenekon” denilen bir tuhaf davada, ağırlaştırılmış müebbede mahkûm edildi.

Av. K. Kerinçsiz ve daha birçok insan ne yaptı da bu cezayı aldı? Soruyorum soruşturuyorum bir türlü neden ceza aldıklarını bulamıyorum! Gerekçeli karar açıklanınca öğreneceğiz! Bu tuhaf davanın daha Yargıtay safhası var.

Birileri Kemal Kerinçsiz üzerinden “Kerinçsizleşme” diye bir deyimi yerleştirmeye çalışıyorlar. 24 Eylül’de maksadı yazdım. Prof. Ümit Özdağ da, 26 Eylül’de, köşesini Kemal Kerinçsiz’e ayırdı ve gerçekleri bir bir sıraladı. ...
Read more : Kerinçsiz’in mektubu / Arslan TEKİN | Görüntüleme : 646 | Yanıtlar : 2

Çin işi! / Hasan DEMİR

Çin işi!

Türkiye’nin Çinli bir şirketten uzun menzilli füze savunma sistemi almak için görüşmelere başlaması ABD’de “ciddi endişelere” sebep olmuş.

Çünkü efendim bu şirket “ABD’nin kara listesinde” imiş. Çok açık söylüyorum bu iş “Çin işi” falan değil bu tamamen Türk Silahlı Kuvvetleri’nde hâlâ var olan Türk milletinin bekasından endişe duyan Atatürkçü kurmayların işi.

Ve kim ki Çin hükümeti ile yapılan füze savunma görüşmelerini şu ya da bu şekilde eleştiriyorsa, bilelim ki o, hangi partiden, hangi ...
Read more : Çin işi! / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

Paketteki MHP korkusu... / Ahmet TAKAN

Paketteki MHP korkusu...

Önce muhalif basına sansür koydu. Paketi açacağı salonun kapısına dahi yaklaşmalarını yasakladı.

Demokrasi raconu kesti!..

Sonra, buyur ettiği yandaşlara soru bile sordurmadı.

Çünkü paketini MHP korkusu sarmıştı.

Ya birileri densizlik eder de PKK’nın ileri taleplerini sorsaydı, “hani bunları da çıkartacaktınız ne oldu” deseydi; ne cevap verecekti Usta?

Lastik kopmuş, paket açılmıştı bir kere!..

Geri toplayamazdı..

Paketteki MHP korkusu alev alevdi..

Soluğu genel merkezde aldı. AKP’li tüm milletvekillerine paket konuşma yasağı koydu Usta. ...
Read more : Paketteki MHP korkusu... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 626 | Yanıtlar : 0

Köktürk Kağanlığı Sikkeleri / Cazim GÜRBÜZ

Köktürk Kağanlığı Sikkeleri

Resim
Geçen haftaki yazımda, Doğan Koloğlu’nun “Tamga, Pençe, Tuğra, İmza” adlı kitabından söz etmiş, bu değerli eserin önemli bir kusuru da içerdiğine işaret etmiştim. Bu kusur, Türklerin, Orta Asya’da, göçebe olmaları sebebiyle “para üretme teknikleri” olmadığı iddiasıydı. Bu doğru değildi, yakın zamanda Göktürk Sikkeleri bulunmuştu ve bu buluntu, tarihin seyrini değiştirecek nitelikteydi.

Yazımı okuyan, TİKA’nın değerli araştırmacılarından Turan Can, önce e-posta ile bana ulaştı, Göktürk sikkelerine değinen yazımdan dolayı teşekkür etti. Bununla da ...
Read more : Köktürk Kağanlığı Sikkeleri / Cazim GÜRBÜZ | Görüntüleme : 734 | Yanıtlar : 0

Batı Bizi Silahsız Bırakıyorsa, Savunma Endişesi Büyür / Bülent ESİNOĞLU

Batı Bizi Silahsız Bırakıyorsa, Savunma Endişesi Büyür

Osmanlı sanayi devrimini ıskalayınca, ilk sonuçlarını askeri yenilgiler olarak almıştı.

Yenilgiler toprak kaybı ile sonuçlanıyor, askeri erkân buna çare arıyordu.

Batı iyi silah yaptığına göre, bunu batılılardan öğrenmek gerekirdi.

Batıya öğrenci göndermek, batıdan askeri uzman taşımak şirazeden çıktı.

En sonunda, Batıdan Genel Kurmay Başkanı ithal eder olduk.

Otto Liman von Sanders’i ithal ettik.

Adı danışma kurulu başkanıydı ama fiilen Osmanlının genelkurmay başkanlığını yaptı.

Kurtuluş Savaşı gerçekleştirilirken, ordunun ...

Paket paket yumurta... / Selcan TAŞÇI

Paket paket yumurta...

Erkenden kalktım, giyindim, kuşandım. Fırından taze pasta börek aldım. Çayı demleyip beklemeye başladım.

Neticede “demokratikleşme”... Her gün gelmiyor... 90 yılın başı teşrife niyetlenmiş, güzel ağırlamalı!

Televizyon kanalları da “bize buyurun” yarışına başladı:

“Azz sonra, paket bu ekranda...”, “Biz paketle birlikte tercümesini de veriyoruz!..”, “Bizde paketten önce ” müneccim özel “ yayını, paketten sonra da ” hınk deyiciler faslı “ var, bizden takip edin mutlaka...”

Ve perde!

Bismillahirrahmanirrahim; o da ne?

Gözler şişmiş... ...
Read more : Paket paket yumurta... / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 2665 | Yanıtlar : 0

Parçala Tayyip... / Ahmet TAKAN

Parçala Tayyip...

Hiç öyle uzun uzadıya detaya girip Erdoğan’ın paketinin derin analizini yapmaya gerek yok.

Açıklanan maddeleri basit bir soruyla izah edelim;
“Kime yarıyor?”un üstünden..

• Seçim sisteminin değiştirilmesi; Ülke barajının yüzde 5’e düşürülüp 5 gruplu daraltılmış bölge veya barajın tamamen kaldırılıp dar bölge sistemine geçilmesi;
AKP, BDP ve tabii ki PKK’ya.

• Siyasi partilere devlet yardımında “alınan oy kriteri” nin yüzde 3’e indirilmesi;
BDP’ye ve tabii ki PKK’ya.

• Siyasi Partilerde eş başkanlığın önünün ...
Read more : Parçala Tayyip... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 645 | Yanıtlar : 0

Fon, Kimin Terör Örgütüne Karşı? / Savaş SÜZAL

Fon, Kimin Terör Örgütüne Karşı?

Sevgili okurlarım, Türk basınında yer verilmeyen ve Türkiye’yi, ABD’nin, önemli ve önemli olduğu kadar tehlikeli bir noktaya çekmesiyle ilgili bir haberden söz edeceğim. Günlerdir AKP’nin propaganda makinesi, boyalı basın, başka makamda çalıp söylerken, New York’ta varılan bu anlaşmayı sayfaları ve ekranlarında göremedik. Ama haber, New York Times gazetesi ve UPI haber ajansında yer aldı.

Haber, Türkiye ve ABD’nin dünyadaki aşırı uçlarla mücadele için yeni bir fon ve örgüt kurması üzerine. ...
Read more : Fon, Kimin Terör Örgütüne Karşı? / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 2309 | Yanıtlar : 0

“Tarihin çöp sepeti!” / Hasan DEMİR

“Tarihin çöp sepeti!”

Tarih: 30 Eylül 2013.

Saat: 11.00

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aylardır beklenen “Demokratikleşme Paketi”ni “Tarihi bir gün” ve “Tarihi bir an” sözleri ile takdime başladı. Söze “Tarihî” diyerek girmesi bile, Erdoğan’ın ekip çalışmasına ne kadar önem verdiğinin bir göstergesi. Yani, “Emeği geçenlere teşekkür” etmesi boşuna değil. Evet, “Tarihî bir gün” ve “Tarihî bir an” denildi mi, bunun sosyal psikolojideki algısı, “Tarihî ise, doğrudur” olacaktır. Hele bu “Tarihî”nin muhatabı Türk milleti ...
Read more : “Tarihin çöp sepeti!” / Hasan DEMİR | Görüntüleme : 1826 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x