Zaman: Pzt Mar 16, 2026 2:19

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Doktordan devren tanzim manavı! / Murat MURATOĞLU

Doktordan devren tanzim manavı!

“Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tanzim satış manavı kuruldu” haberini okuduğumda, herhalde protesto ediyorlar falan dedim! Dalga geçiyorlar, kendilerine dayatılana itiraz ediyorlar sandım, sevindim.

Halt etmişim. Ciddi ciddi “tıp fakültesinin” içerisinde manav açmışlar! Rektör “örnek proje” olarak gösteriyor. Bari sakatat dükkanı açsaydınız. Hiç değilse tıp öğrencilerine böbrek, ciğer, işkembe, kelle morfolojisini anlatırdınız.

* * *

Okulun Rektörü Nükhet Hotar, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde…“ diye başlıyor, “vatandaşlarımızın evlerine uygun fiyatlarla ...
Read more : Doktordan devren tanzim manavı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1183 | Yanıtlar : 1

Türkiye'ye Yakışmıyor! / Rifat SERDAROĞLU

Türkiye'ye Yakışmıyor!

İleriki on yıllarda, partilerin 31 Mart 2019 Yerel Seçim propaganda çalışmalarını inceleyen, Cumhur İttifakının konuşmacılarını okuyan araştırmacılar 2019 yılında;
-Türkiye’de 206 Üniversitede eğitim gören 7 Milyon 300 Bin genç olduğuna,
-Örgün Eğitimde İlk-Orta-Lise öğrenci sayısı, 17 Milyon 703 Bine ulaştığına,
-Bir Milyon öğretmenimizin %57’sinin KADIN, %43’ünün ERKEK olduğuna,
KADIN oranının, 20 Bin civarındaki Yargıç ve Savcılarımızda %41’ini bulduğunda,
Sanayi üretimi ihracatının %85’ini AB ülkelerine yapabilen bir ülke olduğumuza, asla inanmayacaklardır…

Cumhur İttifakı sözcülerinin, ...
Read more : Türkiye'ye Yakışmıyor! / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 744 | Yanıtlar : 0

Yeni damat düzeni / Deniz YILDIRIM

Yeni damat düzeni

Dün, Amerikan askerlerinin topraklarımız üstünden komşumuz Irak’ı işgal etmesinin önünü açacak AKP tezkeresinin halkın kitlesel tepkisiyle, muhalefetin doğru tutumuyla ve iktidar partisi vekillerinden gelen sınırlı destekle engellenmesinin yıldönümüydü. 1 Mart 2003’ün yıldönümü kutlu olsun. Türkiye’nin bugün muhalif tutumunda ısrar eden geniş kitle ve siyasetleri o dönem dahil kandırılmadı; doğruda durdu.

Yanlış anlaşılmasın; 16 yıl önce Meclis’e bu tezkereyi getiren AKP, bugün geldiği “Amerikan karşıtı” çizgi gereği bir özeleştiri sunmuş değil. Aksine, bu ...
Read more : Yeni damat düzeni / Deniz YILDIRIM | Görüntüleme : 927 | Yanıtlar : 1

Yetkili ve yetkisiz damat görüştü / Savaş SÜZAL

Yetkili ve yetkisiz damat görüştü

Bakıyorum da Türk televizyonlarında bizlere neler seyrettiriyorlar anlamaya çalışıyorum. İnanın soğuk savaş dönemindeki Sovyet televizyonları bile bizimkilerden renkliydi. Saddam’ın Televizyonu bile bizimkilerden farklıydı.

Önce Haber bültenleri; Ben Türk televizyonlarının akşam haber saatinde yabancıların surfing dediği tüm kanallarda gezerim. Bakalım bu haberi kim nasıl veriyor diye. Tüm yandaş kanalların Reis ve iktidar haberleri belli ki bir merkezden kanalize ediliyor, yönetiliyor. Bunda da AA yani Anadolu ajansı başrolü oynuyor. Bu bugüne kadar ...
Read more : Yetkili ve yetkisiz damat görüştü / Savaş SÜZAL | Görüntüleme : 838 | Yanıtlar : 0

Darbeci Sisi'ye birkaç nasihat! / Levent BULUT

Mısır'daki işkencelere ve idamlara karşı Batı dünyasından ses çıkmamasını eleştiren Reis: "...O şimdi diyecek 'yargı verdi kararı.' Tamam da orada yargı, seçim falan bunların hepsi hikâye. Orada tamamen otoriter, totaliter bir yapı var. Kimi istersen onu oraya getiriyorsun, istediğin anda da onları alıyorsun." dedi.
Bu açıklamadan sonra ne alaka bilmiyorum fakat Reis'in 2014'de bir TV programındaki anlattığı şu fıkra geldi aklıma:
"Doğuştan görme engelli iki kafadar aynı tabaktan yaprak sarması yiyorlar.
Birisi:
- Sarmaları çift ...
Read more : Darbeci Sisi'ye birkaç nasihat! / Levent BULUT | Görüntüleme : 623 | Yanıtlar : 0

İstanbul Zararlimanı! / Murat MURATOĞLU

İstanbul Zararlimanı!

“Kolin İnşaat İstanbul Havalimanı'ndaki hisselerini devrediyor” haberinin ardından Prof. Dr. Emre Kongar; “Nedir bunun altındaki gerçek olay?” diye bana sordu. Cevaplamak boynumun borcu…

Proje başladığında ihaleyi alan şirketlerde tabii ki yok öyle bir para… Proje finansmanı için bütün büyük yabancı finansörlerin kapısı çalındı. Hepsinden “ret” cevabı alındı.

* * *

Yıllar önce ortada kriz yokken, alacaklar devlet garantisindeyken neden böyle kârlı projeye beş kuruş bile kredi vermediler?

Yabancı bunlar, yaralı parmağa işemezler! Fizibilite ...
Read more : İstanbul Zararlimanı! / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1541 | Yanıtlar : 0

Soros'un fedaisi / Barış TERKOĞLU

Soros'un fedaisi

Bazı soruların yanıtını belki de hiç bilemeyeceğiz. Yine de sormayalım mı?

Bu yazıyı hazırlarken hükümete yakın medya “Sorosçulara Ağır Müebbet” başlıklı haberini veriyordu. Osman Kavala ve 15 sanık hakkında müebbet hapis istendiği anlatılıyordu.

657 sayfalık iddianameye henüz ulaşamadım. Ama masamın üstünde bekleyen “Geriye Bakmak Yok” isimli 617 sayfalık kitabı okumaya başladım. Can Paker’in anlattığı Fatih Vural’ın yazdığı biyografi pek bir ilginç görünüyordu.

Özgeçmişe bakarsanız Fatih Vural, gazeteciliği FETÖ’nün Zaman gazetesinde öğrenmiş. 2001-2012 arası ...
Read more : Soros'un fedaisi / Barış TERKOĞLU | Görüntüleme : 1057 | Yanıtlar : 0

Türkiye'de sendikacı olmak / Remzi ÖZDEMİR

Türkiye'de sendikacı olmak

Türkiye'de de sendikalar 71 yıl önce kuruldu.

20 Şubat 1947'de çıkan 5018 sayılı İşçi ve İşveren Sendikaları ve Sendika Birlikleri Hakkında Kanun'un yürürlüğe girmesiyle, daha önce fiili olarak faaliyet gösteren sendikalar yasal olarak kurulabildi.

Sendikacılık tarihinde Türkiye'nin sicili her zaman bozuk.

Ülkeyi yönetenler hep sendikaları düşman olarak görüp, yok etmeye çalıştı.

12 Eylül Türkiye'de sendikacılığın derin bir yara almasına neden oldu.

12 Eylül'den sonra gelen iktidarlar da sendikal harekete bir türlü sıcak ...
Read more : Türkiye'de sendikacı olmak / Remzi ÖZDEMİR | Görüntüleme : 733 | Yanıtlar : 0

Sığınmacı sayısı 6 milyona dayandı! / Batuhan ÇOLAK

Sığınmacı sayısı 6 milyona dayandı!

Türkiye'de yaşayan sığınmacılar konusunda net rakamlar, veriler, analizler paylaşılamıyor.

Sebebi çok basit…

Bu süreci yönlendiren kurumsal bir bakış açısı yok. Göç sorunu nereye gider, bu sorunun şu anki sosyolojik etkileri nedir ve geleceğimizde ne gibi tahribatlar bırakacak, 5 yıl sonra ne olacak, bundan sonra ne düşünülüyor?

Cevap yok!

Birçok şehirde yaşanan asayiş olayları, ajanslara verilen "Suriyelilerle ilgili asayiş ve istismar haberleri yapılmayacak" talimatıyla kamuoyundan gizleniyor.

İki taraflı bir insanlık dramı ...
Read more : Sığınmacı sayısı 6 milyona dayandı! / Batuhan ÇOLAK | Görüntüleme : 1239 | Yanıtlar : 1

'Küçük Amerika' sürecinden Büyük Türkiye çıkmadı / Barış DOSTER

'Küçük Amerika' sürecinden Büyük Türkiye çıkmadı

Milli Mücadele’nin başlamasının (1919) üzerinden 100, İkinci Dünya Savaşı’nın çıkmasının (1939) üzerinden 80, NATO’nun kuruluşunun (1949) üzerinden 70 yıl geçtikten sonra Türkiye; tarımı bitmiş, sanayisi gerilemiş, işsizlik oranı artmış, dış borcu katlanmış, Gümrük Birliği ile adeta sömürge anlaşmasına imza atmış, Ege Denizi’nde 18 adası, 1 kayalığı işgal edilmiş, Cumhuriyet Devrimi kazanımları aşınmış, dış politikada kırmızı çizgileri silikleşmiş bir ülke olarak, yönünü arıyor. İki kıtayı birleştiren, üç yanı denizlerle çevrili, ...
Read more : 'Küçük Amerika' sürecinden Büyük Türkiye çıkmadı / Barış DOSTER | Görüntüleme : 997 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x