Zaman: Prş Mar 12, 2026 6:09

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Serin Devlet. Boğaz'daki Aşiret

Mahmut Çetin’nin 1997 yılında yayınlamış olduğu kitabında bir büyük ailenin İstanbul Boğazı kıyısındaki serüvenini anlatmaktadır.

"Boğaz'daki Aşiret" isimli bu kitabında yazar Polonya göçmeni Yahudi asıllı bir yabancı ailenin, sülale boyutundaki Boğaz macerasını dile getirmektedir. Osmanlı İmparatorluğuna göç ettikten sonra Mustafa Celalettin Paşa adını alan Polonyalı Konstantin Borzecki merkezli Polonyalı Yahudi ailesinin Lehistan’dan kalkıp gelerek Osmanlı ülkesine yerleşmesi, İstanbul Boğazının kıyılarında kendilerine bir gelecek kurmaları, hem Osmanlı İmparatorluğunun hem de Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde önemli bir yere ...
Read more : Serin Devlet. Boğaz'daki Aşiret | Görüntüleme : 923 | Yanıtlar : 0

Üşütmek - Yavuz Selim DEMİRAĞ

Üşütmek

Daha birkaç yıl öncesine kadar, “bebek katilini niye asmıyorsunuz” diye öfkelenen vatandaşımıza ne oldu? Mersin’de bayrak yakmaya kalkışılması çileden çıkarmıştı insanımızı. Ama kameraların önünde Hakkâri’de bayrağımız gönderden indirilip yakıldığı halde, bir Allah’ın kulu “ne oluyor?” diye bağırmıyor.

Arslan Tekin’in aynı zamanda kitabının da adı olan “İmralı’daki Konuk”un konforu adına, memleketi yangın yerine çevirenler için halen af konuşuluyor. Hem de “Hâkimiyet kayıtsız Şartsız Milletindir” yazılı TBMM’de.

Arada bir DTP’ye siyaseten efelenen Başbakan, Diyarbakır’daki ayaklanmadan, ...
Read more : Üşütmek - Yavuz Selim DEMİRAĞ | Görüntüleme : 564 | Yanıtlar : 0

Rıza Zelyut - Bu şiir, o zihniyete

Bu şiir, o zihniyete
Resim

Sizin hiç oğlunuz oldu mu? Oğlunuzu, davulla-zurnayla askere gönderdiniz mi? Ondan, beyaz zarflar içinde umut kokan mektuplar aldınız mı? 'Az kaldı ana geliyorum!' diyen.
Siz hiç oğlunuzdan kalan mintanı, ceketi kokladınız mı? Masanın üstünde duran, öbür odadaki duvardan size gülümseyen oğlunuzun fotoğraflarını sevdiniz mi? Onun yüzüne dokunup 'Allah seni korusun oğlum, az kaldı geliyorsun!' diyerek içinizi çektiniz mi?
Oğlunuz, zar zor, harçlık istediğini yazdığınızda; içiniz cız etti mi? 'Babasını da ...
Read more : Rıza Zelyut - Bu şiir, o zihniyete | Görüntüleme : 1019 | Yanıtlar : 0

Enflasyon komedisi - Emin ÇÖLAŞAN

Enflasyon komedisi

TÜRKİYE'de her alanda "komedi" yaşıyoruz. Papa gezisinde, AB ilişkilerinde, sağlıkta, eğitimde... Aslında komedi değil, ağlanması gereken olaylar. Bir ülkenin içine düşürüldüğü acı durum.

Bugün size kısaca "enflasyon komedisinden" söz edeceğim. AB ülkeleri bizden sadece Kıbrıs, Güneydoğu gibi konularda ödün vermemizi istemiyor. Onların olmazsa olmaz koşullarından biri de enflasyonun düşük olması.

Bizim hükümet de bunu sağlamanın peşinde!

Enflasyon rakamlarını kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu izliyor ve açıklıyor.

Devletin bir kurumu. Başbakanlığa bağlı. ...
Read more : Enflasyon komedisi - Emin ÇÖLAŞAN | Görüntüleme : 639 | Yanıtlar : 0

Graham Fuller’in Türkiye’si!..

Graham Fuller’in Türkiye’si!..

Graham Fuller bir CIA görevlisi.

Uzun yıllar CIA Türkiye İstasyon Şefi ve Ortadoğu Masası Şefi olarak çalışmıştır.

Halen bir Amerikan üniversitesinde ‘tarih profesörü’ olarak hizmetini sürdürüyor.

Yeni Türkiye Cumhuriyeti adındaki kitabı Türkçeye çevrildi. (Timaş Yayınları-2008)

Bu kitabın dikkatle okunmasını herkese, özellikle Türkiye’nin geleceğiyle ilgili olanlara öneriyorum. Eski istasyon şefinin görüşleri çok şey anlatıyor.

Dikkat çekici bir nokta;

1924 yılında Atatürk’ün halifeliği kaldırmasının ‘İslamın bugünkü zayıflığının ve bölünmüşlüğünün üzerinde ciddi etkisi olduğunun ...
Read more : Graham Fuller’in Türkiye’si!.. | Görüntüleme : 939 | Yanıtlar : 2

Kahraman - Emin ÇÖLAŞAN

Kahraman

GEÇEN yıl yayınlanan "Şu Benim Gazetecilik. Yaşadıklarım" isimli kitabımda "Kahraman" başlığı altında birini anlatıyordum. Orada ismini vermemiştim. Şimdi veriyorum: Sabah Ketene. Türkmen kökenli. Önce kitabımdan o bölümü birlikte okuyalım:

"Bir devlet büyüğüyle konuşuyorduk. Bana şöyle dedi: 'Tanıdığım gerçek bir kahraman var. Sizin yazılarınıza hayranmış. Mutlaka tanışmak istiyor. Bir gün buralara yolu düşerse haber vereyim, tanıştırayım.'

Aradan yaklaşık bir ay geçti, devlet büyüğünden haber geldi. Konuğu Ankara'ya gelmiş. Üçümüz onun evinde buluştuk, tanıştım. İlginç bir ...
Read more : Kahraman - Emin ÇÖLAŞAN | Görüntüleme : 877 | Yanıtlar : 0

HEPAR, Bu Yapısı İle İnandırıcı Olabilir Mi?

HEPAR, Bu Yapısı İle İnandırıcı Olabilir Mi?

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR), kamuoyunda, daha ziyade Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ile tanınıyor. Halkımız HEPAR ile ilgili bir tek Osman Pamukoğlu’nu biliyor, denilebilir. Televizyonlara çıkılacaksa Osman Pamukoğlu çıkıyor, demeç verilecekse Osman Pamukoğlu veriyor, sürekli Osman Pamukoğlu konuşuyor. Lider kuşkusuz önemlidir, hele ki Türk siyasetinde… Ama “tek kişilik ordu” izlenimi vermek HEPAR açısından olumsuz sonuçlar da yaratabilir.

Peki, HEPAR’ın yönetiminde başka isimler yok mu? Onlar neden hiç konuşmuyorlar? ...
Read more : HEPAR, Bu Yapısı İle İnandırıcı Olabilir Mi? | Görüntüleme : 7660 | Yanıtlar : 45

Şu “Hukuka Saygılıyız” Lafından Nefret Ediyorum

Şu “Hukuka Saygılıyız” Lafından Nefret Ediyorum

Saygılı olduğumuz şu hukuka bir bakalım.

Adam darbeyi yapmış, 15 yaşındaki çocukların yaşını büyütüp asmış, Muğla'da beyler gibi yaşıyor ona gelince hukuktan bahseden yok.

Almanya'daki gurbetçilerimizi dolandırmış, evrakta tahrifat yapmış, Armada Alışveriş merkezinden hisseler almış, Devletin yüksek yerlerinde oturmaya devam ediyor. Biz hukuka saygı duyuyoruz.

Özelleştirmelerde bir sürü mahkeme kararlarına uyulmamış, Mecliste bekleyen bir sürü yolsuzluk dosyası var. Biz hukuka saygı duyuyoruz.

Hukuk siyasi iktidarın piçine dönmüş. Bir sürü ...
Read more : Şu “Hukuka Saygılıyız” Lafından Nefret Ediyorum | Görüntüleme : 535 | Yanıtlar : 0

Cengiz Çandar-Hasan Cemal Amerikan çıkarlarının gücü adına..

Herşey aslına döner

Ortadoğu kamplarında, emperyalizme karşı Filistin direnişinde görev alan eski gerilla Cengiz Çandar, provokatör ortağı Hasan Cemal ile birlikte Amerikan çıkarlarının gücü adına Erdoğan’a “başarı” diledi!

Yıl 1971.
Maalule... Golan... Reşadiye... Bekaa... Trablusşam... Beyrut...Bourj al Barajne...
Zekeriya Cengiz Çandar isimli, kendisini emperyalizme karşı “Flistin direnişi”ne adayan “Türkiyeli” genç kamp kamp gezmektedir; Suriye, Filistin, Lübnan...
Bu “onurlu mücadele” sırasında Nahr El Bared kampına düzenlenen İsrail saldırısında 9 Türk “devrimci” ölmüş, kimileri de yaralanmış, kimileri ...
Read more : Cengiz Çandar-Hasan Cemal Amerikan çıkarlarının gücü adına.. | Görüntüleme : 718 | Yanıtlar : 0

Üç kuvvet komutanı neden sorgulanıyor?

Üç kuvvet komutanı neden sorgulanıyor?

Önceki Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, bugünkü kimlik tartışmaları ile ilgili olarak Harp Akademileri Konferansı’nda devletin temel niteliklerini ve Türk kimliğini esas alan bir konuşma yapmıştı.
Sezer, çok önemli uyarılarda bulunmuştu:
“Hiç kimse, Türkiye Cumhuriyeti’nin hoşgörüsünden kuşku duymaya, sabrını ve gücünü sınamaya kalkmamalıdır. Bunu deneyenler, Devlet, Yurt ve Ulus olarak bölünmez bütünlüğümüzü koruma konusundaki kararlılığımızdan vazgeçmeyeceğimizi bilmelidir. (...)
Farklılıklar öne çıkarılarak yapay ayrılıkların yaratılması yerine, ortak değerler vurgulanarak, ulusal kimliğimizi ve ...
Read more : Üç kuvvet komutanı neden sorgulanıyor? | Görüntüleme : 467 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148851 ileti • Toplam 46381 başlık • Toplam 25120 üye

x