Zaman: Pzt Mar 16, 2026 14:07

News News of Gazete Köşe Yazarları

Site map of Gazete Köşe Yazarları » Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Ben diyorum "tecavüz adası" Sen diyorsun "dostluk anıtı" / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Ben diyorum "tecavüz adası" Sen diyorsun "dostluk anıtı"

Ben de, kime ne anlatıyorum!

Bazen sahiden fazla saf olabiliyorum.

Ben diyorum, "Eyyyy Gevaş Kaymakamı, Akdamar'ın tanıtımı için sergilediğin çaba ne iyi, ne güzel, ne hoş, gel bu işi tamamına erdir, bütün dünya Ermeni komitacıların o cennet coğrafyayı nasıl kana buladığını da öğrensin"...

Onlar, -Kaymakam ne yapsın tabii, Bakan'ından Vali'sine gelmeyenin hatırı kalmış- diyor "Nerede kalmıştık; hadi tecavüz adasına ayine gidelim!"

Ben diyorum, "Yusuf (Halaçoğlu) Hoca, yıllar ...

Mustafa İnan Viyadüğü... / Ahmet TAKAN

Mustafa İnan Viyadüğü...

Cumhuriyetin ilk yılları...

Adana'da, posta memuru fakir Ali Rıza beyin oğlu Mustafa, sessiz sakin bir çocuktur. Kendinden önce 7 kardeşi vefat ettiği için babası üstüne titrer. Kötü kader!.. Damdan düştüğü için babası Mustafa'dan pek ümitli olmadığı halde gittiği yere kadar diyerek okula yazdırır. Daha ilkokul 2'nci sınıftayken kara tahta başında çözdüğü en zor matematik problemleri yüzünden öğretmeni şaşkınlıktan sınıfta bayılır...

Okula defter kitap taşımadan giden o fakir, Cumhuriyet çocuğu Mustafa İnan mühendis ...
Read more : Mustafa İnan Viyadüğü... / Ahmet TAKAN | Görüntüleme : 978 | Yanıtlar : 0

PKK'ya ateşkes, YPG'ye ılımlı muhalif statüsü / Cahit Armağan DİLEK

PKK'ya ateşkes, YPG'ye ılımlı muhalif statüsü

Rusya-İran-Türkiye liderlerinin üçüncü 3'lü zirvesinde canlı yayının kesilmemesi kazaydı diyenler var ancak ben öyle olmadığını düşünüyorum.

Türkiye'nin Suriye'de bulunmasını istemeyen İran'ın çevirdiği bir dolap var gibi. Ruslar da üç maymunu oynamış olabilir. Böylece Türkiye'nin Suriye'deki ajandasının farklı olduğunu, İran-Rusya'nın değil ABD'nin yanında olduğunu deşifre ettiklerini düşünüyorlar.

Nitekim Erdoğan'ın dönüş yolunda açıklamalarındaki "İdlib konusunda şu an itibarıyla ABD ile tümüyle aynı safta yer aldığımızı söyleyemeyiz" cümlesi manidar. Yani tümüyle değil ...
Read more : PKK'ya ateşkes, YPG'ye ılımlı muhalif statüsü / Cahit Armağan DİLEK | Görüntüleme : 825 | Yanıtlar : 0

Asrın İhaneti / Rifat SERDAROĞLU

Asrın İhaneti

AKP Hükümetlerinin uyguladığı Suriye politikasının yanlış olduğu, AKP Hükümetlerinin Türkiye’yi tam bir felakete sürüklediği konunun uzmanları ve yazarlar tarafından defalarca yazıldı, anlatıldı. Duvardan ses geldi, AKP üst yönetiminden tık yok!

AKP Hükümetleri, Suriye politikasını bilerek, ABD ve İsrail’in paralelinde planlayarak ısrarla sürdürüyor. Bu gidişin sonu sadece Türkiye ve Türk Milleti için felaket olacaktır. AKP, yakasından paçasından tutulup demokratik yolla alaşağı edilmediği takdirde olacaklar bellidir;
-AKP, T.C Devletinin “Federe İslam Devletine” dönüştürülmesi ve kendisinin ...
Read more : Asrın İhaneti / Rifat SERDAROĞLU | Görüntüleme : 1172 | Yanıtlar : 0

Tahran zirvesi; kandırılanlar kulübü… / Zeynep GÜRCANLI

Tahran zirvesi; kandırılanlar kulübü…

Yanı başımızda, Hatay'ın hemen güneyindeki İdlib'e, topyekün bir operasyon hazırlığı var. Tahran'daki Rusya, İran ve Türkiye zirvesi bunu engellemek için son şanstı. Ancak AKP hükümetinin –aslında kendi yarattığı – İdlib çıkmazını çözmek için bu son şansı da başarısızlıkla sonuçlandı.

Dünyada ve Türkiye'de herkesin kendisini kandırdığını ilan eden AKP'liler, bugüne kadar nedense Rusya Lideri Vladimir Putin'i “kandıranlar” kategorisi dışında tutmaya özen gösteriyordu. Ancak Tahran zirvesinde, İranlıların sürpriz bir kararla, tüm toplantıyı canlı ...
Read more : Tahran zirvesi; kandırılanlar kulübü… / Zeynep GÜRCANLI | Görüntüleme : 1156 | Yanıtlar : 0

Sıra Van Gölü'nün "öteki" sırlarında / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU

Sıra Van Gölü'nün "öteki" sırlarında

Su altı yönetmeni Tahsin Ceylan, Van Gölü'nün ekolojik-arkeolojik sırlarını görüntülemiş, yüzyıllardır suyun altında gizli kalmış, bilinmeyen çok sayıda yaşamı, eseri, hikayeyi gün yüzüne çıkarabilmek için bir kitap hazırlamış:

Van Gölü'nün Sırları.

Kitap, bugün Van Gölü'nün ortasındaki Akdamar Adası'nda, Gevaş Kaymakamlığı himayesinde düzenlenen etkinlikle tanıtılacak.

Güzel iş.

Emeği geçenleri tebrik ederim.

* * *

Gevaş Kaymakamlığı madem bir işe el attı, tamamına erdirsin; Van Gölü'nün bahsi geçen kitapta yer almadığı aşikar ...
Read more : Sıra Van Gölü'nün "öteki" sırlarında / Selcan TAŞÇI HAMŞİOĞLU | Görüntüleme : 964 | Yanıtlar : 0

'Enflasyonla topyekûn mücadele' / Çiğdem TOKER

'Enflasyonla topyekûn mücadele'

İçinde IMF (Uluslararası Para Fonu) geçen iki ayrı haberi art arda duyurdu dün ajanslar.

Kısa süre önce IMF’nin kapısını çalan Arjantin hükümeti, kemer sıkma önlemleri kapsamında, 10 bakanlığı kapatmaya hazırlanıyormuş. (Süreç farklı fakat tesadüf ilginç: Türkiye’de de 26 olan bakanlık sayısı geçenlerde 16’ya indirilmişti.) Bakanlık kapatıp birleştirme işlemiyle, imzalanacak stand-by anlaşması ve kullandırılacak kredinin hızlandırılması umuluyor.

IMF Başkanı Christine Lagarde, Arjantin Devlet Başkanı Macri ile görüşmesinin ardından, daha güçlü para ve maliye ...
Read more : 'Enflasyonla topyekûn mücadele' / Çiğdem TOKER | Görüntüleme : 928 | Yanıtlar : 0

Ejder meyveli enflasyon sepeti / Murat MURATOĞLU

Ejder meyveli enflasyon sepeti

Enflasyonu yazayım da nesini yazayım? Herhalde TÜİK enflasyonu da enflasyondan arındırılmış olarak açıklıyor… Ağustos ayında gıda enflasyonu binde 6 artmış! Hiç artmasaymış… Aylık enflasyon yüzde 2,3 artış gösterdi. Fiyatı yüzde 5'den az artan ne var ki? TÜİK alışverişi nereden yapıyorsa söylesin biz de oradan yapalım! Bize yazık değil mi?

* * *

Neymiş? Bayram varmış! Fiyatları topladığı 20 Ağustos Pazartesi günü tatil nedeniyle derleme yapamamış. Yapsaymış kaç açıklayacakmış?

Bakın dolar Ağustos ...
Read more : Ejder meyveli enflasyon sepeti / Murat MURATOĞLU | Görüntüleme : 1537 | Yanıtlar : 0

İstifa edecek bir kişi bile yok mu, bir kişi? / Servet AVCI

İstifa edecek bir kişi bile yok mu, bir kişi?

Çorlu'daki tren faciasında 25 vatandaşımız öldü, onlardan çok daha fazlası sakatlandı... O gün tarihimize 'kara gün' olarak geçmekle kalmadı, bir 'kara leke' daha utanç envanterine eklendi... Çünkü bir kişi bile istifa etmedi, bir kişi bile açığa alınmadı...

Bu utanç, bu pişkinlik, bu tarifsiz karakter neden hep bize düşüyor?

Daha düne kadar demokrasinin 'd'si bulunmayan Bulgaristan'da 3 gün önce olana bakın: 24 Ağustos'ta bir kasabada otobüsün şarampole ...
Read more : İstifa edecek bir kişi bile yok mu, bir kişi? / Servet AVCI | Görüntüleme : 1071 | Yanıtlar : 0

Çatışma, 'Atatürkçüler, Amerikancılar ve siyasal İslam' arasında / Erol MANİSALI

Çatışma, 'Atatürkçüler, Amerikancılar ve siyasal İslam' arasında

İkinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’ye “fiilen yön veren iç dinamikler” esasta, bu üç faktör arasındaki mücadele sonucu ortaya çıkmaktadır.

Atatürkçülük ve devrimleri “Avrupalılık” esasına dayanır. Aydınlanma, çağdaş uygarlık değerleri, hukukun üstünlüğü, demokrasi ve laiklik “Avrupalılıktır.”

- Bunun “Avrupacılık” ve “Batıcılık” ile bir ilgisi yoktur. Aksine Atatürkçülük (ve Avrupalılık), Batıcılık ve Avrupacılık ile, yani “himayecilik” ile çatışarak ortaya çıkmıştır.

- Avrupalılık, “büyük Avrupa devletlerinin iç yapısındaki çağdaş değerler topluluğudur”; ...

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148847 ileti • Toplam 46382 başlık • Toplam 25117 üye

x