Zaman: Prş Mar 19, 2026 16:30

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Tereyağ diye bakın bize ne yedirmişler. Vay sahtekarlar var

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ifşa ettiği en fazla taklit ve tağşiş edilen ürünler arasında yer alan tereyağının içerisine ‘patates nişastası’ eklenerek sahtecilik yapıldığına dikkat çeken uzmanlar, etiketsiz ürünlere karşı uyarıda bulunuyor. İşleme Bölümü öğretim görevlisi Mehtap Er Kemal, tereyağının içeriğinin dokunarak anlaşılamayacağına dikkat çekti.
Resim
DHA'nın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca gıda sahteciliği yapan işletmelere yönelik sıkı denetimler sürdürülüyor. Çoğunluğu zeytinyağı olmak üzere çikolata, tulum peyniri, yoğurt ve tereyağı gibi ürünler; bakanlıkça açıklanan ‘hileli ...
Read more : Tereyağ diye bakın bize ne yedirmişler. Vay sahtekarlar var | Görüntüleme : 1069 | Yanıtlar : 0

TÜİK nereden alışveriş yapıyorsa adres versin biz de oradan alalım!

TÜİK’in enflasyon sepetinde soğanın fiyatının 1.98 lira olduğunu gören vatandaş “TÜİK bu rakamları nereden alıyorsa açıklasın. Gidip oradan alışveriş yapalım” diye isyan ediyor.
Resim
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) eski Başkanı Birol Aydemir, “Verilere ben de güvenmiyorum” açıklaması yaptıktan sonra gözler bir kez daha kurumun açıkladığı enflasyon rakamlarına çevrildi.

TÜİK eylül ayı enflasyonunu hesaplarken, sepetteki soğanın kilogramını 1 lira 98 kuruş olarak aldı. Oysa, markette yüzde 30.8 daha pahalıya 2 lira 59 kuruşa satılıyor. TÜİK'e göre ...
Read more : TÜİK nereden alışveriş yapıyorsa adres versin biz de oradan alalım! | Görüntüleme : 997 | Yanıtlar : 0

195 öğretim üyesine adrese teslim kadro vermişler

Sayıştay Başkanlığı’nın hazırladığı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi denetim raporunda adrese teslim öğretim üyesi ilanlarına dikkat çekilerek, Anayasa'ya aykırı işlem yapıldığı vurgulandı.
Resim
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2019 yılı içerisinde öğretim üyesi alımı amacıyla çeşitli tarihlerde ilanlar verdi.

Atama yapılacak kadrolara ilişkin olarak 2547 sayılı Kanun'un ilgili maddeleri uyarınca bazı ek kriterler getirildi ve boş bulunan kadrolar için öğretim üyesi atamaları gerçekleştirildi.

Sayıştay denetçileri raporunda getirilen ek kriterlerle objektif ve denetlenebilirlik ilkelerine riayet edilmediğini belirterek, “İlanların ...
Read more : 195 öğretim üyesine adrese teslim kadro vermişler | Görüntüleme : 949 | Yanıtlar : 0

Mega projelere mega karartma... Teklif yasalaşırsa ne kadar harcandığını gizleyecekler!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda başta mali konular olmak üzere çok sayıda alanda değişiklik içeren torba teklif görüşüldü. Teklif yasalaşırsa bütçe fonksiyonel sınıflandırma tablosu kaldırılacak. Böylece iktidarın otoyol, köprü ve hastane gibi büyük projelere ne kadar harcadığı bundan böyle öğrenilemeyecek.
Resim
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun ilk gündem maddesi, AKP'li milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan 17 maddelik, "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi" oldu. "Mini torba teklif" ...

Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın yeğenine Sancaktepe belediyesinden milyonluk ihale

Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım'ın yeğeni Ender Haberdar’ın, AKP’li Sancaktepe Belediyesi’den 37 milyon TL'lik bir ihale aldığı ortaya çıktı.
Resim
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, AKP'li Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım’ın yeğeni Ender Haberdar, ‘borç ve faiz batağında olduğu’ ifade edilen AKP'li Sancaktepe Belediyesi’nden milyonlarca liralık ihale daha aldı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li Sancaktepe Belediyesi, 28 Mayıs tarihinde “İlçemiz Muhtelif Binalarında Bakım-Onarım-Tadilat-Yapım Ve Çevre Düzenlemesi İşleri Yapılması” adı altında bir ihale düzenledi. ...

İSTANBULUN KURTULUŞU SÜRECİNDE BİR BIÇKIN İSTANBULLU… Dr. Noyan UMRUK

İSTANBULUN KURTULUŞU SÜRECİNDE BİR BIÇKIN İSTANBULLU…

Dr. Noyan UMRUK

İstanbul’un yedi düvelin işgalinden kurtarılması, 4 koca yıl büyük yokluklar ve acılar içinde bir milletin dişiyle tırnağıyla fakat onurla sürdürdüğü tüm dünyaya örnek olan “İSTİKLAL SAVAŞI” sonucu müstevlilerin Gazinin dediği gibi alsancağı selamlayarak “ Geldikleri gibi gitmeleriyle…” gerçekleşti.

Bu süreci hepimiz biliyoruz…Belki bilmediğimiz bu sürecin isimsiz kahramanları…

İşte bu gün sizlerle birlikte bu kahramanlardan sadece birinin aziz hatırasını anacağız: TOPKAPILI CAMBAZ MEHMET…

Topkapı’daki üç sınıflı mahalle ...
Read more : İSTANBULUN KURTULUŞU SÜRECİNDE BİR BIÇKIN İSTANBULLU… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 2237 | Yanıtlar : 2

Fransa, 400 YPG/PKK’lıyı Ermenistan’a nasıl gönderdi?

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başarıyla ilerlerken, Ermenistan’ın düştüğü durumu gören hamileri ateşkes çağrıları yapmaya başladı.
Resim
Azerbaycan, eline geçen bu tarihi fırsatı değerlendirmeli, işgal altındaki toprağı Dağlık Karabağ’ı kurtarmalıdır.

Buna engel olmak isteyen Fransa, Ermenistan, ABD Vb. ülkeler ile yabancı medya ise ‘çamur at izi kalsın’ anlayışına uygun olarak yalan makinesini harekete geçirdiler.

Azerbaycan ordusunda, Türk askerlerinin yanı sıra paralı askerlerin de bulunduğu her saat başı dünyaya duyuruluyor.

Son günlerin moda haberi ...
Read more : Fransa, 400 YPG/PKK’lıyı Ermenistan’a nasıl gönderdi? | Görüntüleme : 1191 | Yanıtlar : 0

Eski bakanlara devlet kesesinden makam aracı saltanatı

Sayıştay’ın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetim raporu AKP iktidarındaki araba saltanatının geldiği boyutu gözler önüne serdi. Bakanlık bütçesinden makam aracı kiralanıp eski bakanlara tahsis edildiği ortaya çıktı.
Resim
Sayıştay, kamu kurum ve kuruluşlarına ait 2019 yılı denetim raporlarını TBMM Başkanlığı'na 22 Eylül'de teslim etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetim raporunda yer alan bir bulgu AKP iktidarında kamuda yaşanan araç saltanatının tam gaz sürdüğünü ortaya çıkardı. Sayıştay denetçilerinin belirlemelerine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Destek Hizmet ...
Read more : Eski bakanlara devlet kesesinden makam aracı saltanatı | Görüntüleme : 1124 | Yanıtlar : 0

Konkordato devleti vurdu

Devletin, kendisine borcu olan ve konkordato ilan eden firmalarla ilgili gerekli takibatı yapmadığı ortaya çıktı. Nisan 2019 itibarıyla Eximbank’tan toplam 59.7 milyon ABD Doları kredi riski bulunan 37 müşteri hakkında konkordato kararı verildi. Ancak Eximbank, konkordato ilan eden bu firmalardan alacakları konusunda gerekli tedbirleri aldı. Alacaklar da riskli hale geldi.
Resim
Sayıştay raporunda “Haklarında konkordato kararı verilmiş olmasına karşın bazı firma ve kredilerinin banka tarafından yakın izlemedeki krediler grubuna alınmadığı, standart nitelikteki krediler grubunda izlenmeye ...
Read more : Konkordato devleti vurdu | Görüntüleme : 1217 | Yanıtlar : 0

Diyanet faizden toplam 2.1 milyon lira kazanmış

Hutbelerde vatandaşa faizin haram olduğunu söyleyen Diyanet’in geçen yıl faizden kazandığı para Sayıştay raporuyla ortaya çıktı. Sayıştay, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanlık ve Döner Sermaye üzerinden aldığı faiz gelirini açıkladı. Buna göre Diyanet geçen yıl, toplam 2 milyon 197 bin 374 lira faiz geliri elde etti. Sayıştay’ın hazırladığı rapor TBMM’ye gönderildi.
Resim
Güzelim Türkçemiz'de, tutmadığı öğütleri başkasına verenler için “Ele verir talkını, kendi yutar salkımı” diye bir söz vardır… Bu, Diyanet İşleri Başkanlığı'na uyuyor. Çünkü Diyanet, ...
Read more : Diyanet faizden toplam 2.1 milyon lira kazanmış | Görüntüleme : 1140 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148824 ileti • Toplam 46385 başlık • Toplam 25117 üye

x