Zaman: Cmt Ağu 02, 2025 14:58

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Türkiye ayağa kalktı!

TÜRKİYE AYAĞA KALKTI

21 Ekim 2007 Pazar 17:33

Türkiye'nin dört bir yanından sıcak görüntüler geliyor. Halk sokağa indi.

Resim

İnternethaber
Fotoğraflar: Anadolu Ajansı

Türkiye terör saldırıları için tek yürek oldu. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe yapılan saldırı, düzenlenen gösterilerle kınandı. İstanbul'da gösteri nedeniyle Anadolu Yakası'nda E-5 bir süre trafiğe kapandı. Halk sokağa indi, işte görüntüler;

Bilecik:
Bilecik ayaklandı. Vatandaş terörü ellerindeki pankartlar ve sloganlarla lanetledi. Bilecik'in Bozüyük ilçesinde belediye binası yakınında toplanan ...
Read more : Türkiye ayağa kalktı! | Görüntüleme : 2462 | Yanıtlar : 6

Tezkere çıktı, terhisimi vermeyin komutanım

Türkiye’nin Kuzey Irak’taki PKK yuvalarına karşı sınır ötesi operasyonu ihtimali belirirken Cudi ve Gabar dağlarında operasyona katılan birliklerdeki askerlerin moralinin yüksek olduğu gözleniyor.

Bazı askerler de askerlik sürelerini uzatma çabasında. Bölgedeki komutanlardan biri, terhisine 20 ile 24 gün kalan emrindeki iki askerin kendisine gelerek, askerliklerinin uzatılmasını istediklerini söyledi. Komutan, "Bu askerlerim bana gelerek, ’Komutanım Meclis’ten tezkere çıktı, bizim terhisimizi vermeyin. Biz arkadaşlarımızla birlikte görev yapmaya devam etmek istiyoruz’ dedi. Bu askerlerin talepleri hepimizi çok duygulandırdı. ...
Read more : Tezkere çıktı, terhisimi vermeyin komutanım | Görüntüleme : 822 | Yanıtlar : 0

Son dakika: 9 askerimiz... 16'ya yükseldi...................

Hakkâri'de çatışma, 9 askerimiz şehit oldu...

Hurriyet.com.tr'den Saygı Öztürk'ün askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre Hakkâri'nin Dağlıca bölgesinde, teröristlerle girilen çatışmada 9 Mehmetçik şehit oldu.

Ayrıntılar az sonra...
Hurriyet.com.tr'den Saygı Öztürk'ün askeri yetkililerden aldığı bilgiye göre Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, teröristlerle girilen çatışmada 9 Mehmetçik şehit oldu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki kesiminde PKK'lı bir grup teröristle güvenlik güçleri arasındaki dün gece çatışma çıktı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada ilk gelen bilgilere göre 9 asker şehit oldu. ...
Read more : Son dakika: 9 askerimiz... 16'ya yükseldi................... | Görüntüleme : 4076 | Yanıtlar : 32

Ben Sehitmiyim Vatan hainimiyim?

Bana gelen bir email i paylasiyorum

1988 doğumluyum...
Şehidim, 2006''den beri....
Komando er olarak ŞIRNAK'ta görev yapıyordum.
Devriyeden dönüyorduk.
Ansızın üzerimize el bombaları fırlattılar; kurşun yağdırdılar. Karşılık verdik...
Teröristler kaçtılar...
Baktım ki teğmenim yaralanmış..
Gittim onu kucağıma aldım ve askeri cipe doğru götürmeye başladım.
Ansızın dünyam karardı...
Bir kurşun, kafamin sağından girip solundan çıktı...
Kucağımda teğmenim, yola devrildim...
Kanım toprağa yayıldı...
Ben ne suç işledim?
Ailem ve akrabalarım düğün dernek ederek yolladılar beni askere...
Milletim ...
Read more : Ben Sehitmiyim Vatan hainimiyim? | Görüntüleme : 770 | Yanıtlar : 1

Çekme abi annem Erzurum'da sanıyor

Cudi Dağı'nda takibe çıkan Mehmetçik fotoğrafını çeken muhabire "Beni çekmezseniz sevinirim. Annem beni Erzurum'da asker sanıyor."

İşte dağlardan o fotoğraflar

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'ne sınır ötesi operasyon imkanı veren tezkerenin TBMM'de kabul edilmesinin ardından, Kuzey Irak sınırında askeri hareketlilik arttı. Şırnak'ın Cudi ve Kel Mehmet Dağları'nda güvenlik güçlerinin PKK'lı teröristlere yönelik operasyonları sırasında çıkan çatışmada silah sesleri dağların eteğindeki yerleşim birimlerinden duyuluyor. Bölgedeki askeri hareketlilik her geçen gün artarken, askerlerin geçiş güzergahında mayın tarama faaliyetleri ...
Read more : Çekme abi annem Erzurum'da sanıyor | Görüntüleme : 1078 | Yanıtlar : 0

Bombayı patlatıp, kahveden izlediler

Resim

Bombayı patlatıp, kahveden izlediler

İzmir'in Şirinyer semtinde, geçen 2 Ekim'de halı mağazası çalışanı Atilla Eraslan'ın öldüğü 9 kişinin de yaralandığı iki patlamanın faili oldukları öne sürülen 7 kişinin sorgusu sürüyor. Takip edilen zanlılarla birlikte bombaları getiren ve düzeneğini hazırlayan kuryeyi de yakalamayı planlayan polisin, tezkerenin mecliste kabulünun ardından, Kuzey Irak'ta bulunan Rezzan kod adlı teröristten eylem talimatının gelmesi üzerine operasyonu erkene aldığı belirtildi.

3.5 saat arayla ve birbirlerine yaklaşık 80 metre uzaklıkta meydana gelen ...
Read more : Bombayı patlatıp, kahveden izlediler | Görüntüleme : 713 | Yanıtlar : 0

Litvanya, Irak'a yeniden asker gönderiyor

Litvanya, Irak'a yeniden asker gönderiyor

Irak'taki askerlerini yaklaşık 3 ay önce çeken Litvanya, bu ülkeye yeniden küçük bir muharebe birliği göndereceğini açıkladı.

Litvanya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yaklaşık 40 kişilik bir askeri birliğin yarın Litvanya'dan Irak'a hareket edeceği ve Bağdat'ın güneyindeki El Hut bölgesinde Amerikan komutası altında görev yapacağı bildirildi.

Yetkililer, Litvanya'nın Irak'a yeniden asker gönderme kararının, ABD'ye olan taahhütlerini gösterme amacı taşıdığını belirtiyorlar.

AA
Read more : Litvanya, Irak'a yeniden asker gönderiyor | Görüntüleme : 591 | Yanıtlar : 0

Irak anlaşmasında skandal

Irak anlaşmasında skandal

Irak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Mohammed Haj Himud, Türkiye ile Irak arasında imzalanan Terörle Mücadele Anlaşması’ndan, daha sonra müzakere edilmek üzere çıkarılan “sıcak takip” maddesine ilişkin Türk ve Arapça metinlerin farklı olduğunu söyledi.

KYB internet sitesinin yabancı haber ajanslarına dayanarak verdiği habere göre, Irak Dışişleri Müsteşarı Mohammed Haj Himud, sıcak takip maddesine ilişkin Türk ve Arapça metinlerinin farklı olduğunu, iki ayrı metnin oluşunun Irak hükümeti açısından sıkıntı yarattığını belirterek şunları söyledi:

“Türkçe ...
Read more : Irak anlaşmasında skandal | Görüntüleme : 935 | Yanıtlar : 0

İşte Tezkereye Red Veren O Vekil

Resim
Meclis'te tezkereye 19 red çıktı. O an 16 DTP'li Meclis'teydi. İkisi daha bulundu ama red oyu veren 3 kişi kimdi? Gözler AKP'ye çevrildi ama Baykal'ın kurmayı çıktı.
TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, sınır ötesi operasyon için Hükümete 1 yıl süreyle izin verilmesini öngören Başbakanlık Tezkeresinin oylamasında, ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, Bağımsız Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve DTP'li 16 milletvekili, ret oyu verdi. Red oyu veren 19. vekil aranırken gözler AKP'li güneydoğu vekillerine çevrildi. ...
Read more : İşte Tezkereye Red Veren O Vekil | Görüntüleme : 1399 | Yanıtlar : 3

Amerika, Türkler ve Dolaplar

Amerika'daki Türkler, Ermeniler, dönen dolaplar, uçuşan dolarlar üzerine bir yazı.
Umur Talu / Sabah
Bu işler biraz böyle!
Yine "hikâye" anlatacağım. Hikâye fonunda, Osmanlı, Ermeniler, Türkler, acılar, Türkiye, haksızlıklar, ölüler, insanlar, hayatlar, kinler var.
Başrollerde ise, "demokrasi, cumhuriyet, liberalizm, serbest piyasa"; lobiler, siyaset, büyük şirketler, seçilmişler, atanmışlar, paralar, ihaleler, kozlar, savaşlar, rüşvetler filan.
Rol alamayanlar; haysiyet, şeref, doğruluk, insanlık, utanç gibi oyunculuktan nasipsizler.
Maalesef "kanıt yok" . Zaten o yüzden hikâye. Hep hikâye!

1. ABD'de ...
Read more : Amerika, Türkler ve Dolaplar | Görüntüleme : 979 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148854 ileti • Toplam 46195 başlık • Toplam 25029 üye

x