Zaman: Cmt May 11, 2024 1:43

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

17 ile yeni üniversite

17 ile yeni üniversite

TBMM Genel Kurulu'nda, 17 ilde üniversite kurulmasını öngören kanun tasarısı kabul edilerek yasalaştı.




Kanuna göre, Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman'da üniversite kuruldu.
Yeni kurulan 17 üniversite dolayısıyla akademik, idari ve döner sermaye alanlarında yaklaşık 30 bin kadro ihdas edildi.
Bu üniversitelere bağlanan yükseköğretim kurumlarının teşkilatı, mevcut kadroları, ödenekleri, bina ve tesisleri, araç ve gereci ile her türlü taşınır ...
Read more : 17 ile yeni üniversite | Görüntüleme : 629 | Yanıtlar : 0


Bir ABD Projesi olarak AKP

Bir ABD Projesi olarak AKP

Merdan Yanardağ'ın kaleminden "Bir ABD Projesi olarak AKP" piyasaya çıktı...
Resim
Gücünü kendini iktidara taşıyan iç dinamiklerden çok, Batı'dan, ABD'den, daha kapsayıcı bir kavramla ifade edersek eğer, emperyalizmden alan AKP'yi inceleyen bu kitap, aslında 2000'ler Türkiye'sinin de bir öyküsüdür.

Batı'ya yaslanarak iktidar alanını genişletme stratejisi izleyen AKP'yi ortaya çıkaran ekonomik, tarihsel, toplumsal ve uluslararası koşullar; bu partinin ideolojik-politik kaynakları; örgütsel yapılanması; entelektüel ortamda yaşanan liberal kirlenme; Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri; AKP, ...
Read more : Bir ABD Projesi olarak AKP | Görüntüleme : 794 | Yanıtlar : 2


Yaşar Büyükanıt:'Kimse vatanını seveni yadırgamasın'

'Kimse vatanını seveni yadırgamasın'
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, vatanını milletini seven insanları yadırgayanların yanlış yolda olduğunu söyledi. Orgeneral Büyükanıt, ''Türk milleti yaşadığı toprakları ve milletini sever'' dedi.

Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı tarafından düzenlenen Mehmetçik Gecesi'ne katıldı.

Sanatçı Cem Yılmaz'ın gösterisi ve Faruk Saraç'ın "Sarı Zeybek" isimli defilesinin yer aldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Orgeneral Büyükanıt, Mehmetçik Vakfı'nın görevlerini yaparken yaralanan ve şehit olan Mehmetçiklere büyük destek verdiğini belirtti. ...
Read more : Yaşar Büyükanıt:'Kimse vatanını seveni yadırgamasın' | Görüntüleme : 681 | Yanıtlar : 0


Bu bayram bizim değil mi?(neden caddelerde türk bayrağı yok)

Bu bayram bizim değil mi?
"Bir tane Türk bayrağı yok caddelerimizde. Bu bayram bizim değil mi?"

Erzurum'da, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, 19 Mayıs kutlamaları için yeterli bayrak asılmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

Geçen cumartesi Başbakan Erdoğan'ın Erzurum'daki toplu açılışlar nedeniyle kentin cadde ve sokaklarının itfaiye tarafından süslenmesini üstü kapalı olarak gerekçe gösteren Korgeneral Nejat Bek, Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Küçükler'e "Bir tane bayrak yok caddelerimizde. Bu bayram demek onların bayramı değil" diye şikayet ...
Read more : Bu bayram bizim değil mi?(neden caddelerde türk bayrağı yok) | Görüntüleme : 723 | Yanıtlar : 2


Vali uyardı ülke elden gidiyor

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan er Yavuz Yıldırım (21), Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Mahmutlu köyünde törenle toprağa verildi.

ZEMİN YAVAŞ YAVAŞ ELDEN KAYIYOR

Elazığ Valisi Muammer Muşmal, burada yaptığı konuşmada ders niteliğinde sözler söyledi. İşte Muşmal'ın o sözleri:

"Diyarbakır'a, ABD'li, Alman ve Fransız geliyor benim Kürt kardeşlerimle zafer işareti yapıyor. Neyin zaferi bu. Neyin zafer işaretini yapıyor. Bir Alman'ın Mahmutlu köyünü benim kadar sevmesi mümkün mü? Aklımızı başımıza alalım.

Ülkemizde ...
Read more : Vali uyardı ülke elden gidiyor | Görüntüleme : 715 | Yanıtlar : 1


Samsun mitinginden kareler

Samsun'da miting coşkusu


CHP ve DSP liderleri alana birlikte geldi

Samsun'da bugün çeşitli sivil toplum örgütlerinin girişimleriyle Cumhuriyet Mitingi düzenleniyor. Mitinge katılmak isteyen onbinlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nı doldurdu.

Katılımcılar saat 08.30'dan itibaren ellerinde Türk bayraklarıyla alanda toplanmaya başladı. Alanda gençlerin ve kadınların ağırlığı dikkat çekiyor.

Mitingin bir 'şölen' havasında geçtiğini söyleyen katılımcılar "Türkiye laiktir, laik kalacak", "Türküz, Atatürkçüyüz, güçlüyüz" sloganları atıyor.

Bu arada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DSP Genel Başkanı Zeki Sezer Cumhuriyet ...
Read more : Samsun mitinginden kareler | Görüntüleme : 1079 | Yanıtlar : 6


Atatürk’ün Mezarında bir Gürültü Duyuluyor

Atatürk’ün Mezarında bir Gürültü Duyuluyor



AKP'nin iktidara geldiği 2002 yılının Türkiye için bir "dönüm noktası" olduğu belirtildi. New York Times gazetesi, "Atatürk'ün Mezarında bir Gürültü Duyuluyor" başlıklı haberinde 2002 seçimlerinin bir "dönüm noktası"nı oluşturduğunu belirterek seçmenlerin "laik partilerin yolsuzlukları ve becerisizliğine" karşı ayağa kalktıklarını öne sürdü.

New York Times gazetesi, Sabrina Tavernise imzası ve "Atatürk'ün Mezarında bir Gürültü Duyuluyor" başlığı ile yayınladığı haberinde Atatürk'ün devrimlerine dikkat çekildikten sonra Türkiye'nin, kabul edilmesi halinde Avrupa'ya katılma yolunda ...
Read more : Atatürk’ün Mezarında bir Gürültü Duyuluyor | Görüntüleme : 683 | Yanıtlar : 2


Blair’den Irak’a veda ziyareti

Blair’den Irak’a veda ziyareti

ÖNÜMÜZDEKİ ay görevinden ayrılacak olan İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak’ın başkenti Bağdat’a sürpriz bir ziyarette bulundu. Blair, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Başbakan Nuri El Maliki ile Yeşil Bölge’de bir araya geldi. Liderler görüşmeden önce bölgede üç patlama gerçekleşti. Kamu binalarının bulunduğu bölgeye havan topu ve roket saldırısı düzenlendiği açıklandı. Saldırıda bir kişi yaralandı. Blair, Saddam Hüseyin yönetiminin 2003’teki işgalle devrilmesinin ardından Irak’a başbakan sıfatıyla 7. kez geldi. İngiltere ...
Read more : Blair’den Irak’a veda ziyareti | Görüntüleme : 586 | Yanıtlar : 0


Gökyüzünün 19 Mayıs armağanı

Ay ve Venüs, batı ufkunda birbirlerine yaklaşarak Türk Bayrağı’ndaki görünümü aldı.

Resim
NTV-MSNBC VE AJANSLAR
19 Mayıs 2007 Cumartesi

SAMSUN - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda gökyüzünde nadir rastlanan bir olay yaşandı.

Ay ve Venüs, batı ufkunda birbirlerine yaklaşarak, Türk bayrağındaki ay ve yıldıza benzer bir görüntü oluşturdu.

Bu gökyüzü olayı, bir daha 18 Mayıs 2026 tarihinde görülecek. Ancak bu rastlantının 19 Mayıs gününe denk gelmesi 500 milyonda bir ihtimal olarak açıklanıyor.
Read more : Gökyüzünün 19 Mayıs armağanı | Görüntüleme : 696 | Yanıtlar : 1


Fethiye'de Orman Yangını Söndürüldü

Fethiye'deki orman yangını söndürüldü
Muğla’nın Fethiye ile Marmaris ilçesinde çıkan 4 orman yangını, tamamen söndürüldü. Yangın söndürme ekipleri soğutma çalışmalarını sürdürüyor.
Alınan bilgiye göre Muğla’nın Fethiye ilçesinde 3 bölgede, Marmaris ilçesinde ise Hisarönü köyünde çıkan orman yangınları, yangın söndürme ekipleri ve vatandaşların yoğun çabaları sonucu tamamen söndürüldü.

ORMAN EKİPLERİ SEFERBER OLDU
Muğla’nın Fethiye ile Marmaris ilçelerinde çıkan 4 orman yangını ile bazı bölgelerdeki küçük çaplı yangınlara, yaklaşık 200 arazöz, 1000’den fazla orman işçisi, 2 ...
Read more : Fethiye'de Orman Yangını Söndürüldü | Görüntüleme : 647 | Yanıtlar : 4


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147946 ileti • Toplam 45571 başlık • Toplam 24819 üye

x