Zaman: Prş May 01, 2025 4:40

News News of Genel - Güncel Konular

Site map of Genel - Güncel Konular » Dizin : Genel - Güncel Konular

Genel & Güncel Konular

Doğalgazda elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18 zam

Doğalgazda, mart ayında mesken ve sanayi aboneleri için geçerli tarife sabit kaldı, elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18.3 zam yapıldı.
Resim
Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) internet sitesinde mart ayına ilişkin tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine martta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğal gaz için 1860 lira oldu. Sanayi abonelerinin tarifesinde de 1000 metreküp gazın fiyatı 6 bin 300 lira olarak kayda geçti.

Elektrik ...
Read more : Doğalgazda elektrik üretim amaçlı tarifeye yüzde 18 zam | Görüntüleme : 301 | Yanıtlar : 0

Maddi imkansızlıktan dolayı evlenemeyen binlerce Türk varken Diyanet Suriyelilere tır tır çeyiz gönderdi

Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubesi tarafından Şanlurfa'ya gönderilen içinde giyim, mobilya, züccaciye, tekstil ürünleri gibi 107 kalemden oluşan yardım malzemelerini taşıyan 7 TIR, Şanlıurfa Müftülüğü yetkilileri tarafından karşılandı.
Resim
Resim
Bir vakfın da desteklediği yardım etkinliği ile ilgili olarak Şanlıurfa Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, bu malzemelerin Şanlıurfa ve Suriye'de maddi imkânsızlıklardan dolayı evlenemeyen nişanlı çiftlere dağıtılacağı vurgulandı.
Resim
PROGRAMLA DAĞITILACAK
Açıklamada, bağışlanan eşyaların bir bölümünün Şanlıurfa'da, bir bölümünün ise terörden arındırılmış bölgelerdeki Suriyelilere önümüzdeki günlerde ...

Pandemi ve kur zamları yetmedi savaş zamları geliyor

Rusya-Ukrayna savaşı, Türkiye’de iğneden ipliğe her şeye zam yağmasına yol açan döviz kuru ve akaryakıt fiyatlarını birlikte yükseltiyor
Resim
Hükümetin kuru yükselten politikaları yüzünden aylardır zam sağanağı altında ezilen yoksul halk şimdi de Rusya-Ukrayna savaşının yol açacağı yeni zamlara maruz kalacak.

ENERJİDE YENİ ZAM

Akaryakıt fiyatlarının aşırı yükselmesini önleyen eşel mobilin kaldırılması nedeniyle petrol fiyatları ve dolar kurunda yaşanan her yükseliş akaryakıt fiyatlarına direkt zam olarak yansıyor. Kurun yükselmesi, enerjide yurtdışına bağımlı olunması nedeniyle doğrudan ...
Read more : Pandemi ve kur zamları yetmedi savaş zamları geliyor | Görüntüleme : 381 | Yanıtlar : 0

REEL POLİTİK AÇISINDAN UKRAYNA’NIN ÖNCESİ VE SONRASI… Dr. Noyan UMRUK

:?:
REEL POLİTİK AÇISINDAN UKRAYNA’NIN ÖNCESİ VE SONRASI…

Dr. Noyan UMRUK

Durum artık Ukrayna'nın çok ötesinde... Sovyetler ‘in dağılmasından sonra oluşan güç dengesi çatırdıyor…

Bugün, Avrupa'daki güç dengesi Sovyetler dağıldıktan sonra oluştu. O dönemde ABD tek büyük güçtü. Avrupa büyük ölçüde ABD'ye bağımlıydı. Çin içe dönüktü ve Rusya ise dağılmış bir vaziyette idi...

Sözün kısası Rusya ve hâkimiyet alanı daraltıldıkça daraltıldı... Sovyetler döneminde devlete ait pek çok ...
Read more : REEL POLİTİK AÇISINDAN UKRAYNA’NIN ÖNCESİ VE SONRASI… Dr. Noyan UMRUK | Görüntüleme : 1125 | Yanıtlar : 26

SEKA’yı kapattılar, ithal tuvalet kağıdına muhtaç ettiler

SEKA kapandığı için ülke ithal tuvalet kağıdına muhtaç hale geldi. Hükümet, ülkeye daha fazla ithal tuvalet kağıdı gelmesi için ilave gümrük vergisini kaldırdı.
Resim
Bir zamanlar Japonya’ya bile kağıt ihracatı yapan SEKA'yı kapatıp ülkeyi ithal kağıda muhtaç hale getiren hükümet, kurların aşırı yükselmesi üzerine başta tuvalet kağıtları olmak üzere yüzlerce ithal üründen alınan İlave Gümrük Vergisini (İGV) kaldırdı.

İGV’nin kaldırılmasıyla birlikte artık ülkemize daha fazla ithal tuvalet kağıdı, peçete, havlu, inşaat malzemesi, makarna, kakao, pastacılık ...
Read more : SEKA’yı kapattılar, ithal tuvalet kağıdına muhtaç ettiler | Görüntüleme : 344 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148560 ileti • Toplam 45984 başlık • Toplam 24992 üye

x