Zaman: Pzt Haz 01, 2026 10:43

News News of Gündem

Site map of Gündem » Dizin : Gündem

Avrupa “Saldırı”nın Meyvaları Peşinde! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Fransa’nın Başkent’indeki terörist saldırısından üç gün sonra Avrupa liderleri, İnternet üzerinde “aşırı” içeriği takip etmek için daha güçlü önlemler getirmek istiyor.

Avrupa Birliği üye devletlerinin yarısı Fransa’daki terör saldırılarının ardından İnternet’i sansürleme yetkilerini artırma peşindeler.

İçinde Almanya, Polonya, İspanya ve İngiltere’nin olduğu 11 AB ülkesi, ortak bir bildiri ile saldırıları kınarken aynı zamanda güvenlik güçleri ve istihbarat servislerinin daha da yakın bir koordinasyonla çalışacaklarını belirtti.

ABD Başsavcısı Eric Holder’ın içinde olduğu ABD delegasyonu ile AB ...
Read more : Avrupa “Saldırı”nın Meyvaları Peşinde! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 2127 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Kürtler’in Önemli Yılı / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

Council on Foreign Relations (CFR), “Dış İlişkiler Konseyi” sitesinden 12 Ocak 2015 tarihli, Micha'el Tanchum imzalı yazıdan seçme alıntılar.

Kürtlerin, Irak’ta bağımsızlığına yol açacak politik ortam hazır

Irak’ın Kürdistan Bölgesi için 2014, özerkliğini kazandığı 1991’den beri en önemli yıl idi. 30 Haziran 2014’de yaptığı tarihi referandum çağrısından sonra, 9 Aralık 2014’de Kürdistan Bölgesel Yönetimi (KBY) Cumhurbaşkanı Mesut Barzani Kürt Devleti için verdiği sözü tazeledi. Barzani’nin bu bildirisi, Ocak ayı başlarında IŞİD’in (Irak-Şam İslam Devleti) ...
Read more : Kürtler’in Önemli Yılı / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 3378 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

İstihbarat servislerinden Terör Alarmı / Salim YAVAŞOĞLU

İstihbarat servislerinden Terör Alarmı
Batı kendi yarattığı terörizmin listesinde

Kanlı Paris baskını dünyayı endişelendirdi. Rusya Devlet Başkanı Putin’den sonra CIA MİT ve MI5 de terör tehlikesine dikkat çekti

Paris’teki “Charlie Hebdo” baskını, Orta Doğu kaynaklı terörün hedefi haline gelen Batı’da uykuları kaçırıyor. Dünya istihbarat servisleri, uyanıp gittikçe çoğalan terör hücrelerinin peşinde

Resim
Haber: Salim Yavaşoğlu

Türkiye’ye saldırı riski her geçen gün artıyor

“Güvenlik” oturumunda büyükelçilerle bir araya gelen MİT Müsteşarı Fidan, Paris katliamından sonra ülkemizde de ...
Read more : İstihbarat servislerinden Terör Alarmı / Salim YAVAŞOĞLU | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Töremizde Kilim Demek İlim Demektir… / Cemile Aksak Karaca

ACILAR, SEVDALAR, DOKUNUR TEZGÂHLARDA…

İlk ilmik atıldığından bu yana kim bilir kaç zaman geçti. Kim bilir kaç kilime hayallerini dokudu kadınlar, acılarını, sevdalarını, sevinçlerini, kavgalarını, özlemlerini…

Bu sebeptendir ki kadın tekelinde günübirlik bir uğraş olmuştur kilim dokumak ve sonunda bir gelenek; kültürel birikimlerin yansıması ve motiflere işlenmesi.

Birçoğumuz kilimlere otantik bir unsur veya turistik bir meta olarak bakıyoruz; oysa kilim kuşaktan kuşağa aktarılmış aktarıldıkça da zenginleşmiş bir kültür mirasıdır.

Belki bizler halı ile kilimi aynı ...
Read more : Töremizde Kilim Demek İlim Demektir… / Cemile Aksak Karaca | Görüntüleme : 1955 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Erkek eşekle evlenmek caiz mi dir?

-

Yazı foto: http://www.upmatik.com/m/2015/01/12/12--1--15.jpg

Eshabil Üstündağ
adanams@gmail.com

12.1.2015

Konu: Eşşek nikahı (iki şedde ile, yani EŞŞEK)! :(

..Budizmde böyle bir cevaz var mı dır veya sair Ahlak Dinlerinde (Semavi dinler muaftır)?

+ eşler (Zevç veya zevce) yaşı kaç olmalıdır, Sıpa olabilir mi, gayri reşit,
Eşlerin birinin illâ ki eşek olması gerekir mi,
..Veya şöyle soralım;
"farklı ...
Read more : Erkek eşekle evlenmek caiz mi dir? | Görüntüleme : 968 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

NATO bizi adam yerine koymaz…

11 Ocak 2015 tarihinde NATO Karargahı’nda, NATO ve Müttefik bayrakları Paris’te geçen haftaki terör saldırılarının kurbanlarına saygı ve Fransa halkıyla dayanışma için yarıya indirildi.

Türkiye’de 1984’de başlayıp halâ devam eden terör olaylarında verdiğimiz onbinlerce can için NATO karargâhında bu fotoğraflara benzer bir şeyi gören, hatırlayan var mı?

Bırakın onu, kendi ülkemizde kaç defa bayraklar yarıya indirildi, onlarca şehit cenazesi, "sel olan gözyaşları arasında", "memleketine" gönderilirken.

NATO bizi adam yerine koymaz çünkü biz kendimizi adam yerine ...
Read more : NATO bizi adam yerine koymaz… | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Bekir Bozdağ, Yargıtayın Skandal Bilirkişi Raporunu Onamasına El Koymalıdır!..

Samsunlu Halk Şairi, Reklâm Yazarı Hasan Sancak'ın Hukuk Mücadelesi 9. Yılına Girdi:
BEKİR BOZDAĞ, YARGITAY’IN SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU ONAMASINA EL KOYMALIDIR!..

YARGITAY’IN SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU ONAMASINI İHBAR EDİYORUM!..

BAĞIMSIZ GAZETECİLER VE HABERCİLER,EMEKLİ ÖĞRETMEN DESTEK BEKLİYOR!...
SAYFAMDA FOTOĞRAFLAR VARDIR.

YARGITAY’IN SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU ONAMASINI İHBAR EDİYORUM!..

EMEKLİ ÖĞRETMEN HASAN SANCAK’IN COCA COLA’YA KARŞI VERDİĞİ HUKUK MÜCADELESİNE, YARGITAY’IN SKANDAL BİLİRKİŞİ RAPORUNU ONAMASINI KAMUOYUNA DUYURMASINA DESTEK OLUR MUSUNUZ?

DESTEK OLUR MUSUNUZ?
ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’A SORU ÖNERGESİ VERECEK ...

Ayakkabı Kutusu Karagöz=Hacivat Gerçek Rüyası Çok Konuşulacak!..

Samsunlu Halk Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteci Hasan Sancak’ın:
AYAKKABI KUTUSU KARAGÖZ=HACİVAT GERÇEK RÜYASI ÇOK KONUŞULACAK!..

https://www.youtube.com/watch?v=dqiInElCnCY

https://www.youtube.com/watch?v=AKSDiGmYBZ8

Samsunlu Halk Şairi, Reklâm Yazarı, Eğitimci, Gazeteci Hasan Sancak (59) dünya ve Türkiye’de yalnızca kendisine ait olan değişik konularla kamuoyunun gündemine gelmeye devam ediyor.

Konu ile ilgili düşüncelerini dile getiren Sancak: ’ 1 Aralık 2000 senesinde, 44 yaşında, gördüğü gerçek Noter Onaylı Rüya Senaryosu’ nu ...
Read more : Ayakkabı Kutusu Karagöz=Hacivat Gerçek Rüyası Çok Konuşulacak!.. | Görüntüleme : 977 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Genel - Güncel Konular

Allah’ım aklımı koru…

Resim

İçim kanayarak yazıyorum bu yazıyı; yaşım 75, çok şey gördüm ama bunu göreceğimi hiç beklemiyordum.

Sözün bittiği yerdeyiz…

Milletimizin gururu olan Türk Silahlı Kuvvetleri bu duruma düşecek miydi.

Soralım ve yanıt arayalım birlikte.
- “Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist” diye tanımladığınız kişinin TSK’da dosyası mı vardı ki hemen bildiniz?
- Kişinin “Nüfus Kâğıdı”nda mı yazılı “terörist” olduğu?
- Kişi, “ben teröristim” dedi; siz de, tamam öyledir mi dediniz?
- Uludere Jandarma Komutanlığı bir ...
Read more : Allah’ım aklımı koru… | Görüntüleme : 3938 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Bitpazarına Nur Yağdı !!! / Cemile Aksak Karaca

Tükete tükete tükeniyoruz…

Çağımız tüketim çağı, çılgınca harcamalar yapıyoruz ihtiyacımız olsun olmasın alıyoruz alıyoruz alıyoruz…

Tüketim arzının büyümesi ve meta seviciliğinin artmasının bir sonucu olarak içinde yaşamaya başladığımız "tüketim toplumu" hem yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak hem de hobi faaliyeti olarak değerlendirmek üzere alışveriş yapar ve bunun sonucu olarak ta doğal çevreye zarar verecek noktada "alır ve atar" hale geldik.

Uygulanan reklam stratejileri ve insanları sürekli bir alış veriş eylemi içerisinde tutmayı planlayan sektörler hızla artmakta sanalda ...
Read more : Bitpazarına Nur Yağdı !!! / Cemile Aksak Karaca | Görüntüleme : 3020 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148888 ileti • Toplam 46438 başlık • Toplam 25114 üye

x