Zaman: Pzt Haz 23, 2025 16:40

News News of Haberler

Site map of Haberler » Dizin : Haberler

Güncel Meydan | Güncel Haberler Köşesi

Haşim Kılıç'tan AKP'ye uyarı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, yeni anayasanın sıkıntı yaratabileceğini söyledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, hükümete, "Tartışmaya, çatışmaya gerek yok. Yeni anayasa sıkıntı yaratabilir, madde madde değişiklik yapılabilir" önerisinde bulundu. Hükümet’in, baskıdaki Anayasa taslağında Anayasa Mahkemesi’ne ’bireysel başvuru’ hakkı tanınmadığı bildirilirken, Kılıç’ın, Almanya örneğini incelettiği ve bu konuyla ilgili rapor üzerinde çalıştıklarını açıklaması dikkat çekti.

80 MADDE DEĞİŞMİŞTİ

Kılıç, Referans gazetesine verdiği demeçte şu değerlendirmelerde bulundu: "Kişisel kanaatim; tümüyle yeni bir anayasa sıkıntı yaratabilir, sert ...
Read more : Haşim Kılıç'tan AKP'ye uyarı | Görüntüleme : 627 | Yanıtlar : 0

'Transseksüeller türban takabilir'

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan, tartışma yaratacak değerlendirmeler geldi.

DİYANET İşleri Başkanlığı’ndan, transseksüelleri ilgilendiren tartışma yaratacak değerlendirmeler geldi. Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, “Cinsiyet değiştirip erkekken kadın olmuşlar, İslam’a göre kadın hükmündedir ve İslam’da kadınların uyması gereken kurallara uymak zorundadırlar” dedi.

Yeprem, “Bülent Ersoy türban takmalı mı?” sorusuna, “İsim üzerinde durmuyorum. Genel kuralı söylüyorum” yanıtını verdi. Yeprem’in değerlendirmeleri şöyle:

TRANSSEKSÜEL KADIN HÜKMÜNDEDİR:

Erkekler erkek gibi kadınlar da kadın gibi davranırlar. Erkekken kadın ...
Read more : 'Transseksüeller türban takabilir' | Görüntüleme : 670 | Yanıtlar : 0

Başbakanlık korumaları İspanya'da meşhur oldu

Medeniyetler ittifakı toplantısında İspanyol korumalarla dövüşen Başbakan'ın korumaları İspanya basınına malzeme oldu.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İspanya Kralı Carlos ve Kraliçesi Sofia ile de bir araya geldiği 1. Medeniyetler İttifakı Forumu’nda arbede çıkarıp İspanyol korumalarla dövüşen Başbakan’ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Çağatay Kılıç ile korumaları, İspanya’da meşhur oldu.

İspanya’nın tüm yazılı ve görsel basınında, kavganın video ve fotoğraflarına geniş yer verildi. Başbakan Erdoğan’ın Özel Kalemi Müdürü ile korumalarının arasında çıkan kavganın, "Bu kapıdan değil öbür ...
Read more : Başbakanlık korumaları İspanya'da meşhur oldu | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0

Bombalar İran'dan hedef yine Diyarbakır

Van'da PKK sığınağında ele geçirilen patlamaya hazır haldeki 640 kilogram amonyum nitratın PKK'nın İran'da bulunan Kelereş Kampı'ndan yurda sokulduğu belirlendi. Patlayıcıların adresinin ise Diyarbakır olduğu tespit edildi.

Jandarma istihbarat birimleri, 640 kilogram amonyum nitrat ile ülkeyi kan gölüne çevirmeyi düşünen bombacıların kod adlarını da belirlemeyi başardı. Aileleri tarafından bir kısmı Rusya'da işçi olarak çalıştığı zannedilen 'Gever', 'Botan', 'Serdar', 'Gever' ve 'Demhat' kod adlı bombacı teröristlerin açık kimlikleri de belirlendi.

Van ve Başkale Jandarma Komutanlığı ...
Read more : Bombalar İran'dan hedef yine Diyarbakır | Görüntüleme : 1905 | Yanıtlar : 1

Türkiye karadan da girdi

Sabahın ilk ışıklarıyla hem havadan hem karadan operasyon başlatıldı.

Dün K.Irak'ta terör örgütüne ait hedefleri vuran Türk jetleri bugün de hareket halinde. Cudi Dağı'nda da sabahın ilk ışıklarıyla hem havadan hem de karadan operasyon başlatıldı.

Dün Irak'ın kuzeyindeki Zap-Şivi, Avaşin-Basyan ve Hakurk bölgelerinde tespit edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait hedefleri vuran Türk Hava Kuvvetlerinin uçakları bugünde hareket halindeydi.

Sabah saatlerinde Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar bugün de K.Irak bölgesini bombalıyorlar.

CUDİ'DE BÜYÜK OPERASYON

Şırnak Cudi Dağı'nda ...
Read more : Türkiye karadan da girdi | Görüntüleme : 719 | Yanıtlar : 0

Milletvekili çocukları da Yurtkur'dan kredi almış

Yurtkur, 2006-2007 eğitim-öğretim döneminde başvuruda bulunan 54 milletvekili çocuğundan 11'ine kredi ve burs verdi. Yurtkur'un ayrıca, 28 Yargıtay, Danıştay, Denetim Kurulu Üyesi çocuğu ile 80 hakim-savcı çocuğuna da öğrenim kredisi verdiği belirlendi.

Yurtkur, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında öğrenim kredisine hak kazanan öğrencilerin sosyo-ekonomik profilini belirledi. Buna göre, öğrenim kredisi kazanan öğrencilerin velilerinin meslek gruplarına bakıldığında, en geniş kesimi yüzde 29.16 ile emekli, dul, yetim, gazi, ihtiyarlık maaşı alanlar oluşturdu.

54 MİLLETVEKİLİ ÇOCUĞU BAŞVURMUŞ

Bunu yüzde ...
Read more : Milletvekili çocukları da Yurtkur'dan kredi almış | Görüntüleme : 610 | Yanıtlar : 0

Gecelik Faizde Dünya Şampiyonuyuz

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın yapacağı toplantıda gecelik faiz oranlarında indirim konusunu görüşecek. Toplantıdan çıkacak olası bir indirim kararı, faizde dünya rekortmeni olan Türkiye'nin bu konumunu etkilemeyecek.

İstanbul'a taşınma tartışmaları sürerken Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yarın yapacağı toplantıda gecelik faiz oranlarında indirim konusunu görüşecek. Toplantıdan çıkacak olası bir indirim kararı, faizde dünya rekortmeni olan Türkiye'nin bu konumunu etkilemeyecek.

-'Dünyanın en yüksek faizini veren ülke' özelliğini koruyan Türkiye, Merkez Bankası'nın Eylül'den bu yana ...
Read more : Gecelik Faizde Dünya Şampiyonuyuz | Görüntüleme : 999 | Yanıtlar : 0

Türkeş'i idamdan kim kurtardı?

27 Mayıs darbesini gerçekleştiren MBK , Türkeş'i kurşuna dizme kararı almıştı.

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) ilk Sovyetolog unvanlı elemanı Özbek asıllı istihbaratçı Enver Altaylı'nın anıları kitap haline getirildi. Gazeteci İrfan Ülkü tarafından hazırlanan kitapta Enver Altaylı 90'lı yıllarda Türkiye'nin Kuzey Afganistan'da bir Türk devleti kurmanın eşiğinden döndüğünü itiraf etti.

Altaylı, Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Başbakan Süleyman Demirel'i ikna ederek, Mezarı Şerif merkezli Türkiye benzeri bir devlet kurma aşamasında son noktaya geldiklerini ancak Özal'ın ölümünün ...
Read more : Türkeş'i idamdan kim kurtardı? | Görüntüleme : 832 | Yanıtlar : 0

Çankaya’da Atatürk tabloları depoya kilitlendi!

Ünlü ressam Yaşar Çallı tarafından, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in isteği üzerine yapılan, “Atatürk ve Devrimleri” konulu tablolar, Çankaya Köşkü’nün duvarlarından indirilip, depoya kaldırıldı.

Çallı, GAZETEPORT’a yaptığı açıklamada ‘’ Bu tabloları bir yıl çalışıp teslim ettim. Çankaya köşkünün duvarlarına asıldı. Ancak Sayın Sezer’in görev süresi bitince bu tablolar da yerlerinden indirilip depoya kaldırıldı. Bu nedenle artık Köşk davetlerine katılmıyorum’’ dedi.

Resim

Çallı, 10. Cumhurbaşkanı Sezer’in bu tabloları yapması için kendisine Çankaya Köşkü içinde bir ...
Read more : Çankaya’da Atatürk tabloları depoya kilitlendi! | Görüntüleme : 770 | Yanıtlar : 0

Savcıdan Fethullah fırçası

Savcıdan Fethullah fırçası

"Milyonların saygı duyduğu Gülen'e Feto diyemezsin" sözleriyle gazeteciyi azarladı.

Adıyaman'da yerel Fırat gazetesi sahibi Hacı Boğatekin yazdığı bir yazı nedeniyle gözaltına alındı. Savcının gazeteciye attığı fırça ise çok ilginç.

Adıyaman'ın Gerger ilçesi Cumhuriyet Savcısı Sadullah Ovacıklı'nın, Fethullah Gülen'in cemaatine de değinen bir yazısı nedeniyle Gerger Fırat Gazetesi sahibi Hacı Boğatekin'e, "Sen milyonların saygı duyduğu Fethullah Gülen'e Feto diyemezsin. İkinci sayında özür dile, yoksa seni fena yaparım" dediği ileri sürüldü.

Gazetenin 4 Ocak ...
Read more : Savcıdan Fethullah fırçası | Görüntüleme : 621 | Yanıtlar : 1

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148704 ileti • Toplam 46081 başlık • Toplam 25010 üye

x