Zaman: Cmt Haz 14, 2025 7:54

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Erbakan Hoca’yı Uğurlarken / Mahiye MORGÜL

Erbakan Hoca’yı Uğurlarken

TV’den izledim cenaze törenini, mahşeri bir kalabalık vardı. Ahde vefa diyebiliriz, bir acı kahvenin kırk yıl hatırını sayanlar oradaydı diyebiliriz, her kesimden insan vardı.

Milli motor sanayi kurma hayallerinin gerçekleştiremeden gitti. Işıklar içinde uyusun.

Hayallerini nasıl gerçekleştirebileceği konusunda yanlışa düştü, yanlış adamlara emek verdi. Hayallerinin önündeki engelin Amerika ve NATO olduğunu çok geç gördü veya zamanında halka bunları söyleyemedi.

Siz eğer motoru kendiniz yaparsanız askeri araçlarınızın en önemli harcaması olan parçayı dışarıdan ...
Read more : Erbakan Hoca’yı Uğurlarken / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1192 | Yanıtlar : 0

Muharrem İnce İzmir’de “Demokratik Eğitim Açılımı” Diyecek / Mahiye MORGÜL

Muharrem İnce İzmir’de “Demokratik Eğitim Açılımı” Diyecek

İzmir’de hafta sonu bir eğitim sempozyumu yapılıyor. Konu başlığı; “Hasan Ali Yücel'den Günümüze Eğitim, Bilim ve Kültür Politikaları”

Tarih: 25-26 Şubat 2011
Yer: Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu
Düzenleyen Kuruluşlar: Balçova Belediyesi-Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği

Yer olarak verilen adres bir özel vakıf okuludur. Adından da anlaşılacağı gibi piyasacı model okuldur, adında bilimi çağrıştıran bir imaj dahi yoktur. Yeri gelmişken, İzmirli Pisagor’un adı çok isterdim İzmir’de bir üniversitede olsaydı. ...

Hasdal’ın Şanlı Sakarya Kartalları / Mahiye MORGÜL

Hasdal’ın Şanlı Sakarya Kartalları

1921 Sakarya Savaşının haçlı ordularına karşı verdiğimiz bir savaş olduğunu, 1863’de Balkanlarda başlayan yenilgi sürecinin Sakarya’da son bulduğunu neredeyse unutmuştuk. Kurmay Albay Mustafa Önsel, ifadeye giderken kameralara yaptığı açıklama sırasında bize Sakarya kahramanlarını hatırlattı, sağ olsun. Başlattığı 3 günlük açlık grevi bugün bitiyor. Kararından ötürü kutlarım, onur duydum.

Değerli komutanımızın kendini Sakarya’nın şanlı kartallarıyla özdeşleştirmesinden çok etkilendim. Bakışlarında kararlılık, sesinde kendinden eminlik vardı. “Karşımızda dedelerimizin Sakarya’da yendikleri var” dedi. İşte bu ...
Read more : Hasdal’ın Şanlı Sakarya Kartalları / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1775 | Yanıtlar : 0

Eğitimi On Amerikalının Ele Geçirmesi Darbe Değil Midir?‏ / Mahiye MORGÜL

Eğitimi On Amerikalının Ele Geçirmesi Darbe Değil Midir?

Devlet elini eğitimden çeksin mi? Okullarımız Amerikan eğitim sektörüne peşkeş çekilsin mi? Türk Milli Eğitimi artık kamu hizmeti olmaktan çıksın mı? Okul yerine kurslar, bir tek sınav yerine sınav şirketleri olsun mu? Eğitimi 10 Amerikalı yönetsin mi?

Öyleyse, 2006/5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu yasası MYK’ya Hayır!

MYK, 10 Amerikalı(uzman?) denetiminde, Amerikan eğitim piyasasını kuran, YÖK’ten ve Milli Eğitim Bakanlığından daha yukarıda, tek yetkili “sömürge üst kurulu”dur!

Eğitime ...

Sıradaki Operasyon Danıştay 2. Daireye / Mahiye MORGÜL

Sıradaki Operasyon Danıştay 2. Daireye

18 Şubat 2011 günkü AKP il başkanları toplantısında başbakan, Kemal Kılıçdaroğlu’na cevaben, Ergenekon’u kastederek "Danıştay'ın 2. Dairesi'ne git orada aradığın örgütün izlerini bulursun" dedi.

Aslında başbakan bu konuşması sırasında çok şey söyledi, ama şimdi Danıştay’ı adres göstermesi üzerinde duracağım. Yeni senaryo oradan çıkacak, öyle görünüyor.

Başbakan bu davanın savcısıydı, değil mi?

Oraya ne konulduğunu biliyor demek ki. Hani soruşturma gizliydi... Daha bir arama kıpırtısı bile yokken bunları söyleyebilen başbakan... Bu ...
Read more : Sıradaki Operasyon Danıştay 2. Daireye / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 903 | Yanıtlar : 0

Hibeli Yollarla Gelen Misyonerlik / Mahiye MORGÜL

Hibeli Yollarla Gelen Misyonerlik

Kipu adında bir yabancı eğitim danışmanlık şirketi, sitesinde kendini tanıtıyor, 25 ilde toplumu eğitip dönüştürmek için hibeli yollarla dersler verecek, eleman alacak, duyuruları var. Yani yabancılar benim ülkemde halka eğitim verecek. Bizde bunun adı misyonerliktir.

Önce, 2006 yılında, AKP hükümetinin CHP ve MHP ile birlikte kapalı oturumda çıkardığı 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu kanunuyla, eğitimimiz on yabancıya teslim edildi. Kanuna göre artık dışarıdan eğitim hizmeti satın alınabilecekti. Mevcut anayasamıza aykırı olduğu ...
Read more : Hibeli Yollarla Gelen Misyonerlik / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 897 | Yanıtlar : 0

ODA TV’nin İnternet Yayını Durdurulunca / Mahiye MORGÜL

ODA TV’nin İnternet Yayını Durdurulunca

Yayının durdurulması ve yöneticilerini gözaltına almalar özellikle internet ortamında büyük tepkiler aldı, imza kampanyaları açıldı. Ben de bu kampanyalardan birine destek verdim.

ODA TV’ye yapılan yayını durdurma haksızlığına bir an önce tepki gösterme gereği ortadaydı ve o aceleyle Soner Yalçın’ın Efendi kitabında Cumhuriyetin kurucu kadrolarını Beyaz Türk göstermeye çalıştığını unutup, destek verdiğim sitedeki yorumumda bu noktayı atlamış, dile getirmemiştim. Dostlarımdan hatırlatma uyarısı aldım.

ODA TV’ye konulan yayın yasağını, yöneticilerinin alınıp ...
Read more : ODA TV’nin İnternet Yayını Durdurulunca / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2523 | Yanıtlar : 0

Sevgililer Günü Azize Zeynep’in Öldürüldüğü Gündür / Mahiye MORGÜL

Sevgililer Günü Azize Zeynep’in Öldürüldüğü Gündür

Resim

Sasani Uygarlığının Asya Sahilini (Selezya) yöneten Azize Zeynep (Leila Zenobia), 14 Şubat 270’de Roma’da, öldürülmeden önce ev hapsinde tutulduğu sarayın balkonunda, yukarıdaki gibi zincire vurulmuş olarak resmedildi. Öldürüldüğü gün, odasında, genç gardiyan Valentin’in ona yazdığı kâğıt parçası bulundu. Kâğıtta “Seni seviyorum Zeynep” yazıyordu.

Ressam Herbert Şmals, tablonun sağ alt köşesinde, gardiyan Valentin’i kraliçe Zeynep’e hayran bakarken resmetmeyi de ihmal etmedi. Kral Claudio, yasağa uymayıp aşık olduğu için gardiyan ...
Read more : Sevgililer Günü Azize Zeynep’in Öldürüldüğü Gündür / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2857 | Yanıtlar : 0

ACİL DUYURU: 163 Türk subayının tutuklanması üzerine‏

163 Türk subayının tutuklanması üzerine‏

163 Türk subayı bu akşam Silivri'de tutuklandı.

Bence subaylarımız esir alındı.
İnsanlar illerinde Orduevi önünde toplanarak bu olayı protesto ediyorlar...
Ankaralılar yarın Cumartesi günü 13.00 de Sıhhiye Orduevi önünde
toplanarak tepkilerini belli edecekler.

Bu akşamki tutuklamalar bir rövanş olmalı.
Kenan Evren'in cunta kadrosunu tutuklamadıklarına göre, bu tutuklama neyin rövanşıdır?
İhtimal Mısır'da güç kaybeden ABD, Türkiye'den güç gösterisi yapıyor.

1980 de olduğu Fransa'dan İran'a gönderildiği gibi, şimdi Avrupa'dan Mısır'a yeni Molla ...
Read more : ACİL DUYURU: 163 Türk subayının tutuklanması üzerine‏ | Görüntüleme : 1241 | Yanıtlar : 0

Kâattan Asker Yasası Bugün Mecliste / Mahiye MORGÜL

Kâattan Asker Yasası Bugün Mecliste

Askerimizi güya yüceltirken, ne hazindir, mecliste bugün askerin kaç para edeceği görüşülüyor.

Süheyl Batum’a verip veriştirenler bugün (10.2.2011) TBMM’de görüşülmekte olan sözleşmeli (paralı) askerliği karara bağlayacaklar. Medyada askeri koruyormuş gibi görüntü verenler yapacaklar bunu. Hayır, paralı asker olmak için piyasada kaç kâat dolaşacak, bunu yasalaştıracaklar. Her halde New York borsası bugün tavan yapar.

Türkçe düşünmeyenler “kâattan asker” ile neyi ifade ettiğimi anlayamazlar. Bu halk deyimimizi unutmuş olanlar için hatırlatayım; bir ...
Read more : Kâattan Asker Yasası Bugün Mecliste / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 3057 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148680 ileti • Toplam 46062 başlık • Toplam 25009 üye

x