Zaman: Cum Haz 13, 2025 12:36

News News of Mahiye MORGÜL

Site map of Mahiye MORGÜL » Dizin : Mahiye MORGÜL

Eğitimci Yazar

Anayasamızın Koruyucu Ana Kraliçelerinden İnci Özdil’e açık teşekkür / Mahiye MORGÜL

Anayasamızın Koruyucu Ana Kraliçelerinden İnci Özdil’e açık teşekkür

Resim
Bugün Ankara’da 27 Mart 2016, Milli Anayasa Hareketi 1. Kurultayı vardı. Oradaydım. Canlı bomba ihtimali elbette vardı, ama buna rağmen salona sığmadık.

Ana kraliçeler diyerek başladım. Elbette öncelikle Birgül Ayman Güler gelecek aklınıza. Kapanış metnini okuma görevi de ona verilmişti.

Dilek Akagün Yılmaz, hem de bir hukukçu olarak oradaydı.

Nur Serter oradaydı. “Yeni” dedikleri ne varsa bilin ki içinde ilkellik var, dedi.

Her biri birbirinden değerli konuşmalar ...

Bilimin hamisi Gülbahar Sultan’a düşmanlığınız neden? / Mahiye MORGÜL

Bilimin hamisi Gülbahar Sultan’a düşmanlığınız neden?

Resim
Biz Doğu Karadenizliler onu Gülbahar Hatun olarak daha ilkokula başlarken öğreniriz.

Bilimin ve medreselerin hamisiydi, o yüzden kendi yaptırdığı medreselere adı verildi.

Böyle bir gelenekten geldiğini, bilim yapmak ibadettir diyen İmam Maturidi itikadından olduğunu tahmin ediyorum.

Eşi ll. Beyazıt hiç savaş yapmamış, halkını barış içinde yaşatmış ve çok kitap okumuş bir padişahtı. Birilerine hiç makbule geçmese de tarihe böyle geçmiş padişahımız. Ancak oğullarından Yavuz, Venedik düküyle anlaşma yapınca, iki ...
Read more : Bilimin hamisi Gülbahar Sultan’a düşmanlığınız neden? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 0

Lazlık Nedir Bilmeyen Bekaroğlu'na Cevap / Mahiye MORGÜL

Lazlık Nedir Bilmeyen

Meclis kürsüsüne çıkıp o kürsüyü beş dakika işgal eden İstanbul milletvekili Bekaroğlu’nadır sözüm. Bilir bilmez konuşuyor, Lazca da Hemşince de okullarda öğretilsin, diyor. Lazlık bir kültürdür, bunu bilmiyor ve Lat/Laz dili Sümercedir.

Lazlık, Romanın sömürgeciliğine karşı Millet olma bilincinin ilk ortaya çıktığı Ariheva Kibele Opa kültürüdür. Yaylada komün yaşamak, paylaşımcı olmak, Kuman olmaktır, Şaman olmaktır, tulum çalarak beş sekizlik (Türk aksağı) ritimde horon oynamaktır.

Lazca Lat-ince’nin anasıdır. Gitsin İtalya’ya Etrüsk müzelerinde görsün ...
Read more : Lazlık Nedir Bilmeyen Bekaroğlu'na Cevap / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2242 | Yanıtlar : 0

Kuvayi Milliye’nin Rizeli Kahramanlarına Saygılarımla... / Mahiye MORGÜL

Kuvayi Milliye’nin Rizeli Kahramanlarına Saygılarımla...

Kuvayi Milliye’nin önemli bir grubu Rizelidir, bilinir. İpsiz Recep’in onursal lideri olduğu bu grubun adı Sahil Müfrezesiydi. Müfrezenin iki kahramanı mahalle komşumuzdur; Milis Yüzbaşı İpsiz Recep (Gürses) ve Topçu Yüzbaşı Süleyman Asaf (Mercan).

Süleyman Asaf’ın yeğeni Cevdet Mercan dedeyi(94 yaş) geçtiğimiz ay toprağa verdik. Onun taziyesinde Süleyman Asaf’ı gün ışığına çıkartan tarihçi Yakup Özkan ile karşılaştık, duvardaki Kuvayi Milliye fotoğrafları üzerine konuştuk.

Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar muharebelerinin ünlü topçu yüzbaşısı ...
Read more : Kuvayi Milliye’nin Rizeli Kahramanlarına Saygılarımla... / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1539 | Yanıtlar : 0

Anaokulunda Şiddet Eğitimi / Mahiye MORGÜL

Anaokulunda Şiddet Eğitimi

Bahse konu okul Rize’de kendi mahallemin anaokuludur, adını vermeyeyim.

Okulun girişinde yere serili olan halıda yer alan çizimler akla ziyan ve şiddet içeren görüntülerdir. Halıda çöplük halinde baba-çocuk karikatürleri, karmaşık rakamlar, karmaşık harfler, karmaşık İngilizce sözcükler, kırmızıya boyanmış el (veya kana batırılmış) resimleri, vb görülüyor.

Bu halı muhtemelen bir veli tarafından hediye edilmiştir. Ancak okulun yönetici ve öğretmenleri buna itiraz etmeliydiler. Üzerinden çocuklar basarak geçiyor, bu halıya basarken “insanın üzerine basılır” gibi ...
Read more : Anaokulunda Şiddet Eğitimi / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1099 | Yanıtlar : 0

Mehdici kovboylara cevap / Mahiye MORGÜL

Mehdici kovboylara cevap

Resim
Dün Meclis Kütüphanesine gittim. 5544 sayılı yasanın gizli oturum tutanakları açılmıştır, fotokopi alırım diye düşündüm, açılmamış. Meclis başkanının “ilgili yasa tutanaklarını açın” diye emir vermesi gerekiyormuş. Ben de Meclis Halkla İlişkiler dairesine dilekçe verdim, tutanakların açılmasını talep ettim. Ne olacak, bekleyip göreceğiz.

Ankara Müftülüğüne gittim, 2-6 yaş Kuran kursu öğrenci eklerini aldım. Kuran Kursu Öğretici Kitabı’na yönelik gönderdiğim eleştiri yazısını almışlar ve Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim dairesine yönlendirmişler. Ben oraya da göndermiştim. ...
Read more : Mehdici kovboylara cevap / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 943 | Yanıtlar : 0

İlkokul Türkçe kitabına Danıştay’da dava açtım / Mahiye MORGÜL

İlkokul Türkçe kitabına Danıştay’da dava açtım

Resim
2015-2016 öğretim yılında 1.sınıfta okutulan, Milli ve Manevi değerlerimizi aşağılayan, aynı zamanda çocuğa psikolojik tehdit oluşturan 1.sınıf Türkçe Okuma Yazma kitabına 2.2.2016 tarihinde Danıştay’da dava açtım.

Önce Genel Kurmay’a şikâyet etmiştim. Aldığım cevapta başsavcılığa suç duyurusunda bulunabileceğim öneriliyordu. Bu öneriyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Oradan aldığım cevapta idari başvuru yollarının tüketilmesini müteakip idari yargı yoluna gidebileceğim belirtiliyordu.

Ben de öyle yaptım. Talim ve Terbiye Kuruluna verdiğim şikâyet ...
Read more : İlkokul Türkçe kitabına Danıştay’da dava açtım / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 972 | Yanıtlar : 0

Diyanet İşleri Başkanlığına Açık Mektup / Mahiye MORGÜL

Diyanet İşleri Başkanlığına Açık Mektup

Kuran Kursu kitabında Kâbe üzerinde böcek resmi var.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yeni basılan (kitapta basım tarihi yok) “Kur’an Kursları Öğretici Kitabı, 4-6 Yaş Grubu” adlı iki kitap çokça görsel ve pedagojik hata içeriyor. Tıpkı ilkokul okuma yazma kitaplarında olduğu gibi, benzer yanlışları burada da görebiliyoruz.

İki kitap halinde basılmış olan öğretici kitabın iki de çocuklar için boyama eki var. Bu kitapları aşağıdaki resmi sitede görebilirsiniz.

http://www2.diyanet.gov.tr/EgitimHizmetleriGenelMudurlugu/Sayfalar/Materyaller.aspx

http://www2.diyanet.gov.tr/EgitimHizmetleriGenelMudurlugu/Materyaller/4-6-yas-etkinlik-kitabi.pdf

Daha ...
Read more : Diyanet İşleri Başkanlığına Açık Mektup / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 2901 | Yanıtlar : 0

“Ortodoks Kürdistanı” nereden çıktı? / Mahiye MORGÜL

“Ortodoks Kürdistanı” nereden çıktı?

Resim
İsrail Ortodoks Kürdistan’ı kurulmasını istiyor. Damdan düşer gibi önümüze bir kadın sözcü çıktı, bunu söyledi. Fakat bizim basın Ortodoks” lafını atladı.

Ne demek Ortodoks Kürdistan?

İsrail’in Bagradileri Suriye’nin ve Türkiye’nin Ortodoks Ermeni ve Ortodoks Süryanilerini Kürdistan kurmaya davet ediyor olabilir mi? Neden olmasın?

Yüz yıl önce Büyük Ermenistan diyerek başlamadılar mı? Şimdi de Büyük Kürdistan diyorlar, ama dillerinin altında Ortodoks Ermenistan var, onları da Yahudi Bagradi (Pakratuni) ailesi 5. ve 6.yüzyıllarda ...
Read more : “Ortodoks Kürdistanı” nereden çıktı? / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 1418 | Yanıtlar : 1

Ankara Kitap Fuarı’ndan notlar / Mahiye MORGÜL

Ankara Kitap Fuarı’ndan notlar

Resim
17 Ocak 2016’da biten Ankara kitap fuarında son üç gün imza günlerim vardı. Sağolsun Ahlat Kültür Sanat Vakfının değerli başkanı İlhami Nalbantoğlu, beni üç gün masalarında konuk ettiler. Son Bitlis gezimden sonra yazdıklarımla onların misafiri olmayı çoktan hak etmiştim.

“Okulda Zihin Terörü” kitabımı imzaladım ve Okuma Yazma DVD armağan verdim.

Geçen yıl DVD armağan ettiğim bir aile yanıma geldi, sevinçten uçuyorlardı, sarılıp elimi öptüler, teşekkür ettiler. Kızına okula başlamadan dik okuma ...
Read more : Ankara Kitap Fuarı’ndan notlar / Mahiye MORGÜL | Görüntüleme : 944 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148677 ileti • Toplam 46061 başlık • Toplam 25009 üye

x