Zaman: Cum May 17, 2024 14:54

News News of Mahmut ÖZYÜREK

Site map of Mahmut ÖZYÜREK » Dizin : Mahmut ÖZYÜREK

Atatürkçü dostlara! Özellikle ADD Şube Yönetici ve Üyelerine! / Mahmut ÖZYÜREK

Atatürkçü dostlara! Özellikle ADD Şube Yönetici ve Üyelerine!

ResimHepinizin bildiği üzere Tansel Çölaşan’ın listesinden ADD Bilim Danışma Kurulu Üyeliğine seçilen Prof. Dr. Ali ERCAN, bu kurulun başkanlığına getirilmiştir.

Peki, Atatürkçü Düşünce Derneği “Bilim Danışma Kurulu” başkanı olan bir kişi, sicilli Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı, karşıdevrimin kadrolu kalemi, Kadir MISIROĞLU ya da aynı yolun yolcusu Zaman Gazetesi yazarı Mustafa Armağan’ın Atatürk’ü itibarsızlaştırma, Atatürk’ü mal, mülk, servet peşinde koşan biri gibi göstererek “Türk Devrimini” karalamak amacıyla ürettikleri ...


SOROS,TESEV, OCCPYCHP / Mahmut ÖZYÜREK

SOROS,TESEV, OCCPYCHP

Resim12 Nisan 2014 Günü Sosyal Medyada “occupyCHP” adıyla örgütlenen bir gurup gencin CHP Genel Merkezini işgal ettiği haberleri medyada yer aldı.

Haber ayrıntılarını okudukça bu eylemde bir gariplik seziliyordu. Çünkü işgal eylemini yapacak olanlar 1 Nisan 2014 ten başlayarak sosyal medyadan “Cumhuriyet Halk Partisi’ni biz kendi diliyle, mizahıyla, kendi yeni siyasi anlayışıyla işgal etmeye geliyoruz” diyerek yaygara yaparken, işgal edilecek olan CHP Genel Merkezi ise; “İşgalinizi dört gözle bekliyoruz, dükkân sizin gençler” diyerek, ...
Read more : SOROS,TESEV, OCCPYCHP / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1625 | Yanıtlar : 0


Mustafa Kemal Atatürk ve Kemalizm / Mahmut ÖZYÜREK

Mustafa Kemal Atatürk ve Kemalizm

Resim“Batı İle Uyuşma Türkiye’nin Kaçınılmaz Olarak Köleleştirilmesi Anlamına Gelecektir.”

Mustafa Kemal Atatürk ve Kemalizm (sonradan uydurulan adıyla Atatürkçülük) onun bedensel varlığının aramızdan ayrılmasından bu yana her geçen gün bilinçli olarak anlaşılması olanaksızlaştırılmaktadır.

Kimi, kalemini kiraya vermiş devşirme yazar-çizer! takımı ve batının gönüllü uşaklığına soyunmuş güdümlü, batıcı sözde bilim adamları, Kemalizm’i; batının sömürgecilik konusunda uzman ve kurnaz mimarlarının çizdiği doğrultuda yozlaştırmaya, batıcı bir kaba sığdırmaya çalışmaktadırlar.

Atatürk’ün ulusal kurtuluşçu, tam bağımsızlıkçı, ...
Read more : Mustafa Kemal Atatürk ve Kemalizm / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 2581 | Yanıtlar : 0


Karanlığı Aydınlatan Işık "Laiklik" / Mahmut ÖZYÜREK

Karanlığı Aydınlatan Işık "Laiklik"

5 Şubat 1937 günü Anayasa'nın başına, devletin temel nitelikleri olarak "Türkiye Devleti, Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve Devrimcidir" ifadesi yazıldı. 'Laiklik' de ilk defa bu tarihte Anayasa'ya resmen girmiş oldu.

Laiklik ilkesinin ilk adımı 10 Nisan 1928 tarihinde 1924 Anayasa'sında yapılan değişiklikle atıldı. 5 Şubat 1937'de Anayasamızın değiştirilemez maddeleri arasında yer aldı.

Temelini Kurtuluş Savaşı’mızın anti-emperyalist bilincinden alan “Kemalist laiklik”; antiemperyalist, halkçı, devrimci bir bilinçle eylemli olarak savunulabilir.

Bugün, dünya ...
Read more : Karanlığı Aydınlatan Işık "Laiklik" / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1961 | Yanıtlar : 0


Meşruiyeti Kalmayan Hükümete Karşı Türk Ulusunun Direnme Hakkı Doğmuştur / Mahmut ÖZYÜREK

Meşruiyeti Kalmayan Hükümete Karşı Türk Ulusunun Direnme Hakkı Doğmuştur

“Türk ulusu için, “en son çare” olarak, meşru direnme hakkının tüm koşulları oluşmuştur.”

Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN 7 Ağustos l929'da Eskişehir-Sakarya'da, 8 Ağustos'ta bir konuşma yapmış ve bu konuşma Ankara Hâkimiyeti Milliye gazetesinde yayımlanmıştır.

“Türk Milleti, kendinin ve memleketinin yüksek menfaatleri aleyhine çalışmak isteyen bozguncu alçak, vatansız, milliyetsiz beyinsizlerin saçmalamalarındaki gizli ve kirli emelleri anlamayacak ve onlara müsamaha edecek bir heyet değildir. Türk Milletinin sosyal düzenini bozmaya ...


10 Ocak “Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günüdür” / Mahmut ÖZYÜREK

BASIN AÇIKLAMASI
(10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Bayramı” değil
“Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günüdür”)


Gazetecilik haber yaparak toplumu aydınlatmak ve gerçeği açığa çıkarmaktır. Bilinmelidir ki, bir ülkede basın ve ifade özgürlüğü yoksa o ülkede yaşayan ulusun da özgürlüğü yoktur. Basının özgürlüğü halkın özgürlüğüdür. Bu nedenle, çalışan gazetecilere, gazetecilerin özgürlüklerine sahip çıkmak, aynı zamanda kendi özgürlüğümüze sahip çıkmaktır.

1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında yadsınamayacak değerde iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete Patronu, yasayı ...


İsmet İnönü Hakkındaki Yalanlara Yanıt / Mahmut ÖZYÜREK

İsmet İnönü Hakkındaki Yalanlara Yanıt

Batı cephesinin, I. ve II. İnönü Savaşlarının Muzaffer Komutanı, Mudanya Mütarekesi'nde Türkiye'yi başarıyla temsil etmiş olan, “Türk milleti aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın çöküşünü” bildiren Lozan Antlaşması görüşmelerinde insanüstü bir çaba ve başarı gösteren, Türkiye'yi emperyalist ve sömürücü güçlere kurban etmeyen ve II. Dünya Savaşı'nın dışında tutmayı başarmış olan, Atatürk'ün Önderliğinde gerçekleştirilen Türk Devrimi ile Atatürk İlkelerini, yaşamı boyunca, savunmuş olan, 2. ...
Read more : İsmet İnönü Hakkındaki Yalanlara Yanıt / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 7862 | Yanıtlar : 0


Sanki Büyük Ortadoğu Projesi'nin Genelkurmay Başkanı! / Mahmut ÖZYÜREK

Sanki Büyük Ortadoğu Projesi'nin Genelkurmay Başkanı!

Genelkurmay sitesinden 30 Ekim'de, Şırnak Cizre'de bir askerin YDG-H üyeleri tarafından bıçaklanmasıyla ilgili olarak yapılan açıklamada "terör örgütüne müzahir bir parti" ifadesi nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterlik aracılığı ile Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı BDP’den özür diledi. Bu olay PKK ve yandaş partisinin onurlandırılması, Türk Silahlı Kuvvetlerinin itibarsızlaştırılmasıdır.

Böylece, Genelkurmay Başkanı, hem hükümetin, hem de Terör örgütü yandaşlığı ve hamiliği tescilli BDP’nin yüksek övgü ve takdirine mazhar olmuştur!

Genel ...
Read more : Sanki Büyük Ortadoğu Projesi'nin Genelkurmay Başkanı! / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1340 | Yanıtlar : 0


Gaflet ve Dalaletin Son Durağı / Mahmut ÖZYÜREK

Gaflet ve Dalaletin Son Durağı

Cumhuriyetin 90. Yılı kutlamalarından yalnızca bir gün sonra cumhuriyet rejimine meydan okuyacak kadar fütursuzlaşan AKP Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü olarak katıldı.

Böylece “Türban” ve temsilcisi olduğu “siyasal İslam” Türkiye’de yaşamsal bir mevziiyi daha ele geçirmiş oldu.

Türban bugün siyasi simge olmasının ötesinde tartışmasız karşıdevrimci, dinci, gerici çevrelerin bayrağı haline gelmiştir. ...
Read more : Gaflet ve Dalaletin Son Durağı / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1255 | Yanıtlar : 0


AKP, "Gayri Milli Cephe Partisi"dir / Mahmut ÖZYÜREK

AKP, "Gayri Milli Cephe Partisi"dir

“Milli Cephe” oluşturulamadığı süreç içinde yapılacak olan seçimlerin kazananı hep “Gayrı Milli Cephe” yani AKP-BDP cephesi olacaktır.

Ülkemiz ve ulusumuz, önümüzdeki birbuçuk yıl içinde, Sevr Cephesinin ihanet saldırıları altıda gerçekleşmesi kaçınılmaz olan üç önemli seçimin arefesindedir. Bu seçimler sırası ile yerel seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Genel seçimlerdir.

Türkiye; bir yanda, Atlantik emperyalistlerinin, (ABD ve AB nin) hiç esirgemediği maddi, stratejik, toplumsal katkı ve desteği ile büyüyüp semiren, karşı devrimci, Sevr ...
Read more : AKP, "Gayri Milli Cephe Partisi"dir / Mahmut ÖZYÜREK | Görüntüleme : 1280 | Yanıtlar : 0


 

Giriş  •  Kayıt


Sayımlamalar

Toplam 147952 ileti • Toplam 45576 başlık • Toplam 24819 üye

x