Zaman: Pzr Eki 19, 2025 3:08

News News of Mustafa Kemâl ATATÜRK

Site map of Mustafa Kemâl ATATÜRK » Dizin : Mustafa Kemâl ATATÜRK

Atatürk'ün Deprem Anısı

ATATÜRK'ÜN DEPREM ANISI
Yıl 1896. 15 yaşındaydım. Manastır Askeri İdadisi 1. sınıfa gidiyordum. Okulumuz iki katlıydı ve bizim sınıf üst kattaydı. Fizik dersindeydik. Birden sarsıntı oldu. Arkadaşlardan bazıları, hocam, deprem oluyor, dedi. Fizik öğretmenimiz tavanda sallanan lambaya baktı ve sakin olun çocuklar, dedi. Geri geri gitmeye başladı. Kapının yanına gelince hızla kapıyı açıp dışarı kaçtı. Birkaç saniye içinde sınıfta yalnız kaldım. Sağıma, soluma bakındım, kimse yoktu. Bir süre bekledim. Sonra ayağa kalktım ve pencereye doğru ...
Read more : Atatürk'ün Deprem Anısı | Görüntüleme : 531 | Yanıtlar : 2

Bandırma Vapuru - Serdar Yıldırım

BANDIRMA VAPURU
Karadeniz'in hırçın dalgaları arasında yıllara meydan okuyan bir eski Bandırma Vapuru'yum. Nice zamandır liman liman gittim, geldim. Binlerce, on binlerce yolcu taşıdım. Onların konuşmalarını istemeyerek de olsa dinledim. Dertlerini derdim bildim. Onlar hiçbir zaman bunun farkında olmadılar yani beni fark etmediler. Ders kitaplarında ve pek çok kitapta, gazetede adıma defalarca rast gelmişsinizdir. Bundan sonra da rast geleceksiniz, bunu biliyorum. Ey gelecek yeni nesiller, sizi inanamayacağınız kadar büyük ve görkemli bir sevgiyle kucaklıyorum.

16 ...
Read more : Bandırma Vapuru - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 549 | Yanıtlar : 2

Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım

EŞSİZ ASKER ATATÜRK
O, bir millete baştı.
Yel oldu, dağlar aştı.
Sel oldu, düşman kaçtı
Tüm dünya buna şaştı
Eşsiz asker Atatürk.

---------------------------------
ATATÜRK VE CUMHURİYET
O'nsuz tarih olmazdı.
O, doğmasaydı.
Tarih kitaplarını yırtardım,
Cumhuriyet kurulmasaydı.

---------------------------------
CUMHURİYET
Haykır durma, Cumhuriyet 96 yaşında.
Dört mevsim yaşanıyor, toprağında, taşında.
* * * *
Birbiriyle kaynaşmış Türk Halkı'nın sesi var.
Asrımızın ileri, güçlü Türkiye'si var.
* * * *
O güçlü Türkiye'nin önderi, lideri var.
Elinde meşalesi ...
Read more : Atatürk Şiirleri - Serdar Yıldırım | Görüntüleme : 1017 | Yanıtlar : 4

Atatürk'ün Çocukluk Anıları

ATATÜRK'ÜN ÇOCUKLUK ANISI: ELBİSE KAVGASI
Çocukluğumda yaşadığım anılardan biri de Makbule ile Naciye arasındaki elbise kavgasıdır. Komşu kızın üstünde yeni elbiseyi gören Makbule ile Naciye, anneme, biz de yeni elbise isteriz, dediler.
Annem: " Tabi olur, benim güzel çocuklarım. Ölçünüzü alır, size yeni birer elbise dikerim. Şunun şurasında bayrama ne kaldı? Bayram günü de yeni elbiselerinizle gezersiniz. "
Birkaç günde elbiseler hazırdı. Makbule ile Naciye yeni elbiseleriyle kıvanarak gezdiler. Bir hafta sonra kız kardeşlerim eski ...
Read more : Atatürk'ün Çocukluk Anıları | Görüntüleme : 33044 | Yanıtlar : 25

Atatürk'ün Sağlığı ve Hastalıkları / Gökhan CEBECİ

Atatürk çocuk yaşlarda dahi hem beden hem de irade olarak çok güçlü bir insandır.(1)

Ancak ne kadar güçlü olsa da asker olarak düşmana, devlet adamı olarak karanlığa karşı verdiği savaşı, hayatı boyunca hastalık ve yaralanmalara karşı da vermek zorunda kalmıştır.

Onun bu savaşı daha 1881 yılında başlar.

Mustafa Kemal henüz bebekken, babası Ali Rıza Bey’in, kimi zaman ormana gidip kereste kestiğinden eve gelmediği günler olur. Böyle bir günde eve hırsız girer. Mustafa Kemal’in büyükannesi Ayşe ...
Read more : Atatürk'ün Sağlığı ve Hastalıkları / Gökhan CEBECİ | Görüntüleme : 2661 | Yanıtlar : 0

Atatürk ve Doktorlar / Gökhan CEBECİ

“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.”

Atatürk’ün en çok bilinen sözlerindendir. Peki, Atatürk bu sözü neden ve nasıl söylemiştir? Bunun dışında Türk hekimleri ile ilgili görüşleri nelerdir? Doktorlar ile olan ilişkisi sadece bu sözden mi ibarettir?

Öncelikle söylemek gerekir ki, Atatürk tıbba da, sağlığa da her zaman önem veren bir lider olmuştur. Bunun birincil örneği, TBMM’nin açılışı sonrası oluşturulan kabinede, tarihimizde ilk defa Sağlık Bakanlığı’na yer vermesidir. (1)

Ayrıca Atatürk’ün ailesinde de doktor vardır. Ali Rıza ...
Read more : Atatürk ve Doktorlar / Gökhan CEBECİ | Görüntüleme : 9756 | Yanıtlar : 0

Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Atatürk'ü yazmanın kendisi için bir vazife olduğunu ve bu kitabı yazmak için 70 yaşına kadar beklediğini belirten Prof. Dr. İlber Ortaylı bu biyografik eserinde Mustafa Kemal Atatürk'ü kişisel özellikleri ve bilinmeyenleriyle ele alıyor.
Okunmaya değer bu kitap https://kidega.com/kitap/gazi-mustafa-k ... 4388/detay harika indirimler ile satışa çıkmış Büyük tarihçi İlber Hocadan muhteşem eser.
Read more : Gazi Mustafa Kemal Atatürk | Görüntüleme : 1478 | Yanıtlar : 0

Atatürk ile Tanışmış On ABD'li / Gökhan CEBECİ

Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nın ilk gününden ömrünün sonuna dek verdiği mücadelede amacının, ‘tam bağımsız barışçıl bir devlet, ekonomik olarak kalkınmış çağdaş ve egemen bir ulus’ olduğunu, Türk Halkı’na olduğu kadar uluslararası camiaya da anlatmaktan hiç vazgeçmedi.

Sömürücü devletlerin kan kusturduğu, diktatörlerin halklarını ezdiği bir çağda, emperyalizme önce baş kaldırması, kısa sürede de tarihteki ilk yenilgisini tattırması ve sonrasında yaptığı devrimler ile hiç kuşku yok ki dünyanın en merak edilen liderlerinden biri oldu.

Onu merak edip gelen, ...
Read more : Atatürk ile Tanışmış On ABD'li / Gökhan CEBECİ | Görüntüleme : 1759 | Yanıtlar : 0

Bitmeyen Kinin Kaynağı

Resim

Büyük Taarruzdan önce Konya civarında yapılan teftiş gezisi sırasında Mustafa Kemal, İsmet İnönü,
Rusya büyükelçisi S. Aralov, askeri ataşe K. Zvonarev ve Azerbaycan Büyükelçisi I. Abilov, 23 Mart 1922

BİTMEYEN KİNİN KAYNAĞI

1920'lerde Rus Büyükelçi Aralov anlatıyor yobazların bitmez kininin nedenini...

Bir Rus diplomatın Türkiye anılarından;

(Konya)

O gece iki medreseyi ziyaret ettik.

Kanlı canlı, hemen hepsi de gencecik mollalar medresenin avlusunda dizilmişlerdi. Bunların yanında, geniş cübbeli, beyaz sarıklı hocalar da yer almıştı. Hepsi ...
Read more : Bitmeyen Kinin Kaynağı | Görüntüleme : 13314 | Yanıtlar : 0

Atatürk ve Gerçek Liderlik / Kerrar Esat ATALAY

ATATÜRK VE GERÇEK LİDERLİK

O, lider yaratılmıştır. Liderliğini devamlı ve sistemli olarak geliştirmiştir

Resim
Liderlik, en geniş kapsamı ile, toplumları sevk ve idare sanatıdır. Lider denilince akla gelebilecek tek isim Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk üstün nitelikli bir liderdir. Bir liderde aranılan bütün vasıfları bünyesinde barındırır.

Aslında Atatürk’ün liderliği tartışılmaz. Gerek kurduğu muhtelif teşkilâtlarda, gerekse olayların akışı içindeki tavırlarıyla bunu ispatlamıştır. Atatürk’ün liderliği, düşünürlerce kabul edildiği gibi, büyük devlet adamlarınca da tasdik ...
Read more : Atatürk ve Gerçek Liderlik / Kerrar Esat ATALAY | Görüntüleme : 1886 | Yanıtlar : 0

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 149128 ileti • Toplam 46405 başlık • Toplam 25110 üye

x