Zaman: Çrş May 06, 2026 15:49

News News of GuncelMeydan

Site map of GuncelMeydan » Dizin : GuncelMeydan

ANADOLU’DA TÜRKLER (I)

ANADOLU’DA TÜRKLER (I)
Yeni ufuklar
İstanbul’un alınması insanlık tarihinde yeni bir ‘Çağ’ın başlangıcı olarak bilinir. Batılı doğulu tüm tarihçiler ‘Yeni Çağ’ için 1453 tarihini başlangıç olarak alırlar.
Her şeyden önce ‘Doğu Roma İmparatorluğu’nun son kalesi olan İstanbul da düşmüştür ve Batı için artık bir ‘Doğu Sorunu’na dönüşmüştür.
II. Mehmet, artık Fatih Sultan Mehmet’tir, imparatorluğun sınırlarını Erzincan (Otlukbeli)’den Preveze’ye, Sivastopl’dan Tarsus’a 2 214 000 km² ye genişletmiştir. Bu yüzölçümünün Anadolu’daki bölümü ise 511 000 km²dir. Oğul ...
Read more : ANADOLU’DA TÜRKLER (I) | Görüntüleme : 843 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Habip Hamza ERDEM

Atatürk: Her Devrime Karşı Bir Tepki Olur / Prof. Dr. Cihan DURA

Atatürk: Her Devrime Karşı Bir Tepki Olur

İki Mustafa Kemal vardır: Biri benim, et ve kemikten, geçici Mustafa Kemal... Diğeri Ölümsüz Mustafa Kemal… Onu "ben" kelimesiyle anlatamam; o, ben değildir, o bizdir! O, ülkemizin her köşesinde yeni fikir ve yeni hayat için, büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasıyım sadece. Benim girişimlerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sensin; o Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan Mustafa ...
Read more : Atatürk: Her Devrime Karşı Bir Tepki Olur / Prof. Dr. Cihan DURA | Görüntüleme : 1508 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Cihan DURA

Demokrat Parti ve AKP (Adnan Menderes'ten Recep Tayyip Erdoğan'a) / Metin AYDOĞAN

Demokrat Parti ve AKP (Adnan Menderes'ten Recep Tayyip Erdoğan'a)

Demokrat Parti, 1950-1960 arasında aralıksız on yıl Türkiye'yi yönetti. Siyasi ve ekonomik uygulamaları, 60 yıl sonra Kemal Derviş’in Dünya Bankası’ndan getirdiği ve AKP hükümetlerinin uyguladığı programın hemen aynısıydı. DP Programında, (20, 21, 24, 43 ve 74. maddeleri); “yerel yönetimlere yetki devri, devletin küçültülmesi, liberal ekonomi, devlet tekellerinin özelleştirilmesi, yabancı sermaye teşviği ve iç-dış borçlanma” nın gerekli olduğu yer alıyordu. Bunların tümünü şimdi AKP uyguluyor. Adnan Menderes, ...
Read more : Demokrat Parti ve AKP (Adnan Menderes'ten Recep Tayyip Erdoğan'a) / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1820 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

20.Yüzyılı Kavramak / Metin AYDOĞAN

20.Yüzyılı Kavramak

Dünya’nın bugünkü durumunu izlemek, yüz yıllık eski bir fotoğrafa bakmak gibidir. Etkinlik bölgeleri için mücadeleler, ülkeler ve bölgeler arası gerilimler, askeri ve ekonomik sorunlar, gücün belirleyiciliği, ticari rekabet, uluslararası sermaye hareketleri ve pazar çatışmaları, boyutları büyümüş sorunlar olarak niteliği değişmeden sürüyor. Yüzyıl başındaki İngiltere’nin yerini bugün ABD aldı. İngiltere–Fransa sömürgeciliğine karşı Alman tepkisinin yerinde şimdi, ABD–Japonya–Almanya çekişmesi var. Yüzyıl başında dünyanın temel paylaşım alanları ve çatışma bölgeleri, Ortadoğu ve Balkanlar (Türkiye) ile Uzak-Doğu ...
Read more : 20.Yüzyılı Kavramak / Metin AYDOĞAN | Görüntüleme : 1114 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Metin AYDOĞAN

Ortadoğu’da Haritalar Yeniden Çizilecek! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ)

ABD Cumhuriyetçi Parti Başkan Aday adayı, Ohio Valisi John Kasich ile Washington Post (WP) gazetesinin 20 Nisan röportajından bir kesit.

Kasich: IŞİD konusunda da, ilk Körfez Savaşında olduğu gibi bir koalisyonumuz var. IŞİD ortadan kalktıktan sonra biz evimize dönelim, bırakalım Ortadoğulular çizsinler haritayı.

WP: Pek çok kimse, Başkan Obama oradan çabuk çekildi, o yüzden başımız derde girdi, diyor. O zaman soruyorum size; dediğiniz gibi, IŞİD’i yendiniz, diyordunuz ki -

Kasich: İstikrar getirin, evet, istikrar getirdikten ...
Read more : Ortadoğu’da Haritalar Yeniden Çizilecek! / (Çeviri: Erkan GÜÇİZ) | Görüntüleme : 23303 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Erkan GÜÇİZ

Reza Zarrab'ın Panama'da Hayali Şirket ve Türk Ortakları / Yılmaz POLAT

Reza Zarrab'ın Panama'da Hayali Şirket ve Türk Ortakları

Reza Zarrab'ı tutuklatan New York savcısı Preet Bharara yeni bir soruşturmaya daha başlıyor.

Bharara 'Panama Belgeleri'yle ilgili soruşturmayı da yürütecek.

Nisan başında Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca'dan sızdırılan ve bir anda ülkeleri karıştıran belgelerde, Panama'da hayali şirket kuran devlet adamları, siyasetçiler, şirketler ve hissedarlarının adları bulunuyor.

11 milyon olduğu bildirilen belgelerde son 40 yılı kapsayan 214 bin hayali şirkete ait bilgiler yer alıyor.

Belgelerde kara para ...
Read more : Reza Zarrab'ın Panama'da Hayali Şirket ve Türk Ortakları / Yılmaz POLAT | Görüntüleme : 1257 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Yılmaz POLAT

Yunanistan, Ayvalık'ta Türk savaş uçaklarına müdahale etti!.. / Ahmet TAKAN

Yunanistan, Ayvalık'ta Türk savaş uçaklarına müdahale etti!..

AKP iktidarı Ege Denizi'ni tamamen Yunanistan'a terk etti. Yunanistan Cumhurbaşkanı/Başkomutanı, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları hiçbir engelle karşılaşmadan Türk topraklarına girip çıkıyor. İşgale meşruiyet kazandırmaya çalışan Yunanistan, 8 Aralık 2015'te Hollanda Savunma Bakanı ile Hollanda Göçmen Bakanını da Aydın'ın Eşek ve Bulamaç adalarına getirdi.Adeta tek kale maç yapıyor Yunanistan, Ege Denizi'nde...

Gerçekleri avaz avaz, tekrar tekrar bağırmaya devam edeceğiz. Bitemeyen skandal ötesi durumlara bir yenisi daha ...

Konjonktürel adalet adalet değildir / Selcan TAŞÇI

Konjonktürel adalet adalet değildir

O tarihi anda, Ankara'da, Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin "Ergenekon" etiketli sivil darbeye dair kararını açıkladığı salonda olmayı planlamıştım; geç kaldım. Ben havaalanındayken düşmeye başladı kararın ayrıntıları telefonumun ekranına;
"Torba dava"laştırılmasından, yargılamanın süresine, "delil" diye sunulan "üretilmiş iftiranameler"in ele geçirilme biçiminden, "Ergenekon diye bir örgüt yok" açıklamalarının dikkate alınmamasına kadar, Silivri'deki hukuk katliamının başından sonuna sanıkların da, avukatlarının da, bir avuç vicdanlı gazetecinin de dile getirdiği her bir hukuksuzluk, usulsüzlük tek tek ...
Read more : Konjonktürel adalet adalet değildir / Selcan TAŞÇI | Görüntüleme : 769 | Yanıtlar : 0 | Dizin : Gazete Köşe Yazarları

Giriş  •  Kayıt

Sayımlamalar

Toplam 148871 ileti • Toplam 46427 başlık • Toplam 25115 üye

x